Piticodromul de sept-oct 2005 (172)
Raspunsuri - Pagina 28
b_irina_c spune:
Kristinutza
si eu am ales-o pe cea de ieri
.
Si acum sa va povestesc faza care mi s-a parut super tare. Ieri seara vorbeam cu sotul de gradinite si Vladut se juca pe langa noi. A auzit cuvantul nou si l-a repetat "gägä", moment in care i-am explicat cum e cu gradinita... se duce acolo singurel... se joaca cu copii... mami la serviciu... bla.. bla... A ascultat foarte atent toata explicatia mea si brusc o ia la fuga si vine din hol cu geaca. Mi-o da mie si intinde mainile sa-l imbrac reptand mereu "gägä, gägä". L-am convins sa nu se imbrace, apoi iar tushti in hol si vine cu o punguta in care s-a straduit sa inghesuie toate jucariile insirate prin sufragerie. Le-a pus toate morman la mine in brate si tot zicea "gägä" si "pii" (copiii).
Era atat de dulce in hotararea lui de a se duce la copii. M-am ofticat foarte tare ca nu am vecini cu copii mici pe care sa-i deranjez cu o scurta vizita :(.
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
country girl spune:
Buna dimineata piticodrom!
Codruta, m-am lamurit eu, doar cateva state din SUA trec la ora de vara mai devreme si la cea de iarna mai tarziu [emoticon cu ala care rasufla usurat]
Da, la teoria cresterii copilului toata lumea se pricepe (mai ales aia care inca nu-s parinti
) mai greu e cand ramai cu copilul pe cap toata ziua. Pana acum n-a trebuit sa facem fata la crize majore de nervi (adica nu se da cu capul de nimic) doar cu
de pamant din cand in cand si asta mai ales acasa, ori se lasa cu greu distrasa de la anumite lucruri in magazin.
Cum tot invatul are si dezvat, in functie de cat de calmi suntem si noi in momentele cheie, tot atat de repede se calmeaza si ea.
Eu ma asteptam sa fie mai nasol cand am scos suzeta (cu care inainte o consolam in diverse momente - greseala noastra) dar vad ca nu o mai cauta. Cel putin nu acasa. Inteleg de la educatoare ca ele la cresa i-o dau la somnul de dupa amiaza (probabil ca sa o linisteasca mai usor - deci sa le fie lor mai usor), dar cum Ilinca nu o cere acasa, banuiesc ca a inteles foarte repede ca exista anumite limite care pot fi diferite la cresa de acasa.
country girl spune:
Saptamana asta si urmatoarea o sa viu mai rar ca am inceput vizionarile de locuinte si mai am si alte preocupari profesionale extra cele obisnuite asa ca iar mi s ereduce timpul alocat socializarii pe net.
Mai viu io pe la amiaza... ca am treaba
locca spune:
Neata
Cafea?
La pollurile de ieri la care nu am raspuns:
- balsam nu am folosit niciodata. Mai mult, eu ii spal inca hainele separat cu detergent de copii de la amway (o cutie m-a tinut cam 1 an) care nu are absolut nici un miros.
- body-uri ii iau de la mothercare sau mai nou de la marks&spencer. Suna a snobeala, dar sunt singurele care ii vin bine la bulane din cate am vizionat, adica nu il strang. Acum s-a mai subtiat copilul dar eu am ramas cu ticul. Ultima data i-am luat de la marks&spencer 115 lei pe 7 bucati. Nu mai stiu ce marime erau, cred ca de 2 ani, acum ii sunt fixe.
- pijama folosim cu succes inca genul salopeta direct pe piele. O pijama o imbraca de 2 ori dupa care trece la spalat. Are si de-alea din 2 bucati in care doarme foarte demn si plin de importanta (ii plac tare mult) ziua pt. ca asa l-a invata bona. Si cu fixurile copilului nu te pui
.
- fitze/cur de pamant/nervi. Am trecut printr-o perioada de asta acum vreo 2 luni, numai ca Matei nu se dadea cu fundul de pamant, ci se trantea pe burta si dadea din maini ca la inot stilul bras. Ultima data cand a facut asta si eu si ta'su stateam si ne uitam calmi la el, ii explicam ca nu se poate ce vrea si sa se ridice. Dupa vreo cateva minute s-a oprit brusc, s-a ridicat si a inceput sa rada. Sa mai mentionez ca faza se petrecea in parc, copilul inota in pietris si toata lumea se uita la noi ca la circ? Macar erau oameni veniti cu copiii si care intelegeau despre ce e vorba.
In rest se mai supara dar vad ca nu se mai tranteste, ci ne boscorodeste in barba.
In casa sta in body cu maneca scurta si pantalonasi, dar v-am zis ca la noi sunt 23 de grade din motive de mama infrigurata.
Va multumesc pt. felicitari, dar sincer va spun ca nici prin vis nu imi trecea ca o sa ajunga la varsta asta tot cu tzitzi. Eu nu m-am inversunat in nici o directie cu el, pur si simplu asa s-a intamplat. Dar in curand vom incepe actiunea de dezvat.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
gabiarama spune:
Va multumesc pentru raspunsuri si NU ma bucur deloc ca mai sunt si alti copii care reactioneaza la fel ca Tudu .Si cu Mihnea am trecut prin asa ceva , dar am avut eu "fericirea" sa nu fie chiar atit de mamos ,asa ca daca era si tati prin preajma voia numai la el .Si uite asa tati il invatase sa fie purtat dupa git.Acolo statea cuminte nu mai spunea nici "pis" . Daca nu ii facea pe plac urma o criza cu lacrimi de crocodil ,invinetit la fata , si "ta-taaaa","ta-taaaa" .Nu era chiar placut ,mai ales cind ieseam si noi cu grupul de prieteni ,care erau vizibil deranjati de acest gen de comportament .Acum sunt placut impresionati de cit de cuminte si ascultator este
.
Sa speram ca peste un an cel mult ne vom lauda si cu Tudu ca e la fel de cuminte .
Nu v-am spus cit de impresionata am fost eu intr-o seara , inainte de culcare , de reactia lui Mihnea la discutiile despre bb mic.Ii povesteam cit de mica e coca acum in burtica , punea si el mina si simtea loviturile ,ii dadea pupic .Spunea ca o sa ii cumpere jucarii (dinozauri , bider-man si altele de genul asta care ii plac lui acum,bineinteles),ca o sa doarma cu el in pat .I-am spus ca acusi o sa plec la d-na dr la spital si cind vin acasa vin cu tot cu bb care o sa fie atunci mare cit mina lui .Sincer va spun ca se citea emotia in vocea lui .De atunci cind ma duc sa il iau de la gradi ii spune mereu educatoarei ca a venit mami si coca lui .
Miine are serbare
de ziua mamei ! Abia astept !
GABI
25+ ,de 3 ori mama
Poze
iedul cel mic
b_irina_c spune:
Gabi super... serbare de ziua mamei. Abia astept sa ajung si eu acolo
.
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
norina spune:
La body eu am cumparat Teodorei mar 86, acum ii vin perfect. Ce-i drept le-am cumparat de la C&A vreo 10 buc si sunt f bune calitativ, i-am luat si 92 dar sunt cam mari, mai asteptam. Cele de la H&M sunt un pic mai mari, de ex acum ii vin marimea 80, deci depinde de firme...iar din cele romanesti ii vin marimea 24-26.Cat despre crizele de isterie, deocamdata le tratam cu ignore, ce-i drept nu merge mereu, dar speram sa reusim
Teodora Sara (norina)poze
locca spune:
Mihaela, nu sunt ca atare (cel putin nu in bucuresti), dar de ex. H&M se mai gasesc la magazinele miniprix. C&A nu am vazut.
Ruxandra cu
aka Matei (13 sep. 2005)
diplodocus spune:
Bune fetelor!
Azi e baba mea...pina acum e super frumosa afara![]()
Luca a facut azinoapte putina febra, cred ca e efect advers de la vaccin
Am si eu o intrebare...Dintre voi foloseste cineva lapte de vaca de la tarani , nu din comert, pt bb?
Eu am descopetit o sursa de incredere si ma gindesc sa-l folosesc...
Luca-Mihnea Cel Voinic