Piticodromul de sept-oct 2005 (172)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Subiect cu crizele de isterie... f interesant! Presimt ca si la noi se apropie, insa deocamdata nu-i f grav. Cand nu-i reuseste ceva si tipa, se uita apoi la mine sa vada cum reactionez, iar privirea mea (daca nu o ignor) nu-i deloc una incurajatoare. Iar in magazine sau afara o iau in brate si plecam, dar e greu sa aud replici spontane sau nu: "vai!!!! ce copil...!". Si una dintre temerile cele mai mari a fost legata de astfel de momente. Oricat am citit pe tema asta, tot imi pare cel mai dificil de pus in practica si acceptat. Dar sa auzim si psihologul... Si abia astept si opinia celorlalte fete din strainataturi; stiu ca occidentalii au metode inedite, uneori, in educarea copiilor...

Andreea, mami de MARIA (5 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

Buna seara,
NORINA<pe mine m-ai dat gata,sunt curioasa ce ar fi spus tipa despre Iaris,eu una nu cred,sorry.
GABI<asa face si IAris si daca il iau in brate ma loveste,la noi nu tine nici cu pedeapsa, ca urla f tare si plange pana se sufoca,si tremura tot,asa sunt ei,niste mici personalitati,eu il ignor cat pot de mult atunci cand face asa,uneori tip si eu,mai o palmuta,desi asta nu e bine,recunosc,dar ma infurii atat de rau ca reactionez instinctiv,mai ales cand ma loveste cu capul in nas.Iaris si-a zgariat gatul asa de rau,ca daca il vede cineva zice ca am incercat sa-l spanzur,vroia sa coboare din scaunul de masa pe sub masuta si a ramas nintepenit acolo.Nici nu plangea doar astepta sa-l scot,eu gateam,dar l-am vazut
Va spuneam zilele trecute ca Iaris e tot muci si tuse de aproape doua luni ,azi m-am dus iarasi cu el la dr,gatul dezastru,asa s-a exprimat dr.Iar analize,daca sunt ok,mergem la ORL,sa vedem daca nu sutn polipii care favorizeaza aceste infectii.ANYA,se poate?Mi-a dat CEKLOR<dar Iaris nu face febra,asa ca vreau sa astept rezultatele si apoi sa-i dau daca e nevoie,m-am saturat sa-l indop aiurea.Daca totul se datoreaza imunitatii atunci o sa trecem pe Ribomunil.Am citit cate ceva dar nu stiu ce sa zic,sunt pareri si pareri.
Codruta,nici eu nu am mai vazut Lenor Sensitive,dar eu ii pun de oricare si e ok,doar de la Tide s-a iritat cand am folosit.
Despre vaccin,noi suntem pe schema de la stat de la 1 an nu am mai facut nimik,e normal?Eu as vrea sa-i fac in plus cel pt hepatita A,o sa intrebam dr.
INA,m-a fascinat budincuta ta,ptiu ,ptiu,ce frumusete
NORINA Teo e superba si daca ea e vesela si nu da semne de boala,eu nu cred sa fie ceva,cat despre astm, eu stiu ca marea face f bine,asa ca va fi bine.
Haine,hmmmm,eu il schimb pe IAris si de trei ori pe zi pt ca nu suporta nimik la gat cand mananca,in casa sta doar in body si panatalonas care sunt vraiste dupa masa,poti citi pana la ultimul ingredient meniul zilei,iar dupa baita intotdeauna pijamaluta curata,indiferent cate spalari pe saptamana exista,ca doar masina spala.
Irina,eu ultima data i-am luat de la Unikid si erau pt 18 luni,dar acum ii sunt cam fixe in maneci,si eu sunt curioasa.
No,va tzuc,ca mi-o venit barbatu'acasa.

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)

de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Ca tot voiam sa intreb demult, dar acum imi amintii:
Voi ce spray nazal mai folositi pt copilasi? Parca spunea Jadi, la un moment dat, ca a incercat pe ea Humex si e groaznic (eu n-am testat, dar Maria nu mai vrea sub nici o forma) si ca opteaza pt altceva, dar nu mai stiu pt ce.... Daca la aspirat cu Batista mai e cum mai e, procedeul cu spray-ul imi pare din ce in ce mai dificil. Faptul ca o imobilizez o supara tare (ca sa nu mai spun de asezat pe dreapta, apoi pe stanga- imi pare f greu). Voi cum mai procedati in perioadele mucioase?

Andreea, mami de MARIA (5 oct 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ce de poll-uri...

1. Nu folosim balsam pt rufe. Abia mi-am facut curaj sa ii spal hainele cu Ariel (inainte foloseam det special pt bebei) si cu dubla clatire, la ce repede se irita ea...nu ii mai pun si balsam. Oricum miros frumos de la Ariel. Nu s-a iritat deci e ok.
2. Ii schimb pijamaua cam de 2 ori pe saptamana. La un an am renuntat definitiv la pijamalele intregi, cu picior, gen combinezon si tot atunci am renuntat si sa le schimb in fiecare seara. Ii dau totusi seara un body curat pe piele. Dimineata o scot din pijamale (acum din doua bucati, deh e copil mare) si o imbrac in hainute curate (ca nu rezista de pe o zi pe alta).
3. Spray de nas am incercat pe cat posibil sa nu folosim. Doar Humex apa de mare sau altele cu apa de mare. La nevoie (cand a avut inceputul de bronsiolita) i-am pus in nas o solutie din Vibrocyl si Colargol.

Mai e ceva?
Aaah, ma bucur ca meme nu e inca cu bebe 3 daca isi doreste sa amane momentul.
Si ma gandesc la Ruxandra care nu pare, dar nu pare deloc o mamica alaptatoare, daca o vezi, zici ca acum chiuleste de la mate si sta prin parc cu vreun nepot. Felicitari ca ai rezistat pe baricade atat de mult timp. [emoticon cu jos palaria]

Nanadana si Carmi, nu va mai plangeti. Sunt si alti copii ne bilingvi (sau trilingvi) care nu vorbesc nik. Am eu un exemplar acasa, astept inca...o sa vina candva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Mai era un poll:

- da , avem des crize de personalitate. Daca ne rastim la ea (in special taica-su) atunci cand face o prostie, incepe sa urle.
Apoi restul de manifestari pe care il cunoasteti prea bine...cand ea vrea sa faca ceva si nu o lasam, se arcuieste, se chirceste, pe romaneste se da cu de pamant, se tavaleste pe jos urland. O lasam sa se calmeze si gata...asta e. A facut asa si in parc si la restaurant. O sa le treaca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Seara buna!

eu am avut un bb miriit azi ...inca nu au trecut 10 zile de la vaccin, si m-am gindit k poate sunt ceva efecte adverse...A avut si 37.9...stiu k nu e mare, dar totusi...

Eu sunt incintata de pijamalele tip salopeta( nu mi-e frica sa-i ramina spatele descoperit) si as vrea sa-i gasesc pina va fi atit de mare incit sa stie singur sa se acopere...O schimb dupa baie( 2 ori pe saptamina)

GAVRILIA-Dupa intzarcat m-a incercat un sentiment de uimireCum , domnule, nici nu ma mai baga in seama copilul asta (referitor la tzitzi) cind pina acum era dependent, zi si noapte?
Si am vazut inca o data ca se adapteaza extrem de rpd, cind nu are de ales
RUXANDRA- si eu am vrut sa-i dau tzitzi pina la 1 an jumate...Dar nu am mai rezistat psihic eu sa fiu pe post de suzeta de n ori pe noapte, asa k am scurtat cu o luna termenul
GABI-of, of...nu pare sa fie prea usor totdeauna cu 2 iezi...
Luca in ca nu are crize grave...Dar ma pregatesc psihic pt cind vor veni so la noi
Curaj

Noapte buna tuturor !

Luca-Mihnea Cel Voinic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kristinutza spune:

irina, astazi am ales baba de azi .

meme, mi-a venit inima la loc .

of, despre crizele de isterie... nu am timp si chef sa ma intind la vorbe, dar cred ca e clar ca trebuie ignorate comportamentele nedorite, distras atentia de la obiectul respectiv, explicatii si paraexplicatii chiar daca nu sunt intelese pe moment. din tonalitatea vocii si din atitudine copilul trebuie sa inteleaga ca nu asa reuseste sa atraga atentia. a atrage atentia negativ e tot atras de atentie, asa ca daca reactionam violent, ne enervam, ne pierdem controlul, va invata si el modalitatea asta de a reactiona, se va simti incurajat sa o continue si sa o aplice de cate ori simte nevoia. e un cerc vicios.
ca la carte ar fi pe cat posibil sa reusim sa preintampinam evenimente de genul asta. eu incerc sa fiu atenta si sa il laud pe radu cand se joaca frumos sau cand face un lucru util. cand e liniste in casa si el se uita singurel pe o carticica si "citeste" din ea, eu atunci ma duc si-l pup si-l laud ca ce frumos citeste el. chiar daca atunci ar fi moment ideal de lasat cupilu' singur si de benoclat la tv.
cumva trebuie incurajat permanent cand are un comportament de dorit.
e adevarat, nu poti lasa copilul sa-si faca rau singur. si il impiedici ridicandu-l in brate sau strangandu-l grijuliu, mangaindu-l pana se linisteste. dupa care poti explica faptul ca ce a facut nu a fost frumos, nu i-a adus niciun folos...
dar nu trebuie uitat motivul pt care, dupa parerea mea, apar astfel de crize: copilul testeaza limitele parintilor, vrea sa vada ce se intampla daca... e ca un act de cunoastere. copilul respectiv da dovada ca vrea sa afle ceva, testeaza, incearca. probleme apar in momentul in care atitudinea parintelui nu este destul de diplomata, calma, intelegatoare si nu reuseste sa transmita ceea ce e important copilului: si anume ca il iubeste pe copil, ca ii ofera timp, intelegere, dar si ca anumite limite trebuie respectate, pt ca sunt multe avantaje care ar decurge dintr-un astfel de comportament.
in fine, teoria o cunoaste toata lumea, practica ne omoara .

important este sa ne pastram calmul, pe cat posibil sa nu izbucnim si noi.

ma duc la kulkush.

cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

'neata
Irina, noi luam la body nr. 92

Pijama-ua si la noi e compusa din body cu maneca lunga si pantalonasi fara picior, iar la vara am sa ii dau doar tricou. In salopeta nu mai sta Petra de pe la 1 an si 3 luni.

Lenor Sensitive e ala cu bebe pe sticla. N-am gasit si ii pun si ei aromaterapy .....numa ca ala Sensitiv asa bine mirosea....a bebe

Codruta & Petra Alexandra (9 august 2005)

asa crestem noi

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=31" target="_blank">aici ne puteti vota poza "VIN2"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

neatza,

Balsam de rufe folosesc cocolino pentru toata casa. Eu demult nu-i mai spal hainele separat .

Pijama are din 2 bucati de pe la 8 luni. Acum de exemplu are una pe care scrie ca e pentru 3 ani . Pe sub pijama are un maieu gen body (doarme dezvelit toata noaptea). Pijama schimbata de 2-3 ori pe saptamana, maieu curat la fiecare baie. In fiecare dimineata haine curate (in functie de cum se comporta la masa avem si cate 2 sau 3 tinute noi zilnic ).
Tinuta de zi: body cu maneca lunga si pantalonasi din acelasi material. In picioare doar sosete de bumbac.

Ma innebunesc numerele astea de hainutze la copii. Vladut are majoritatea hainelor marimea 92, unele chiar mai mari (desi are aproximativ 85-86 cm). Body (Baby Rom) noi avem marimea 5 si cand l-am cumprat pe utimul tipa de la magazin vroia sa ma convinga sa iau marimea 4 ca 5 ea da la copii de 2 ani si chiar mai mari . Faza e ca genul de body pe care l-am cumparat eu mereu se opreste la marimea 5 (care acum ii e la fix lui Vladut), deci trebuie sa ma reorientez si nu stiu spre ce, motiv pentru care am intrebat de care/de unde luati voi .

Crizele lui Vladut sunt lejere. Cand e nervos sau frustrat pune buza sa planga si tranteste lucrurile pe care le are la indemana (cele care cauzeaza frustrarea), nu se tranteste deloc pe jos [ala care rasufla usurat]. De fiecare data cand face asa il iau in brate si-i zic sa se uite la mine si-i explic pe un ton ferm ca asa nu rezolva nimic, bla... bla...

Irina, mami de Vladut (26.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_specht spune:

buna dimineata

eu iau body nr.86-92.

pt toata gasca

pupici

mihaela si dennis 20.09.2005

Mergi la inceput