dr. Virgiliu Stroescu - carti nutritie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

stati sa-l vedeti cum face la cabinet!!!! si cum m-a tinut 3 ore la usha(m-am programat la ora 9, am intrat la 12, ma invoisem si la munca si ma simteam si rau...) si nu a fost in caz singular! iar apoi mi-a zis ca daca nu-mi convine sa caut alt medic...si ca tot ce am eu este de la cap si lipsa de sex!!!! m-au apucat totzi nervii pe el! ce stie el de capul meu si de sexul pe care il fac eu??? a avut tupeul sa zica ca daca nu-mi place barbatul meu sa caut altul...e un ... si am pus emoticonul asta ca nu aveam altul mai expresiv:)
tot ce aveam eu, era o usoara dereglare hormonala survenita dupa nastere si alaptare.....nu eram nici nebuna, nici frigida, cum insinua el! in secunda imediat urmatoare am rupt usha si nu am mai dat pe acolo... .
alta gafa a d-lui dr. a fost cand m-a trimis la malaxa sa-mi fac analize pt diabet!!!!, eu sunt hipoglicemica de cand ma stiu!!! doctoritele care s-au ocupat de mine la malaxa si-au facut cruce!!
din cate am vazut eu, cat faceam rondul pe la usha lui, cu majoritatea pacientilor se purta la fel!!! nu are pic de organizare, nici nu are asistenta, el face programarile si nu tine cont de ele....se asteapta intre 1-3 ore la usha lui, iar daca nu esti programat intri....cand ai noroc, daca ai noroc...
nu va mai zic ca cele de la laboratorul de analize de la policlinica iancului, unde "activeaza" dl doctor si unde da el trimiteri pt analize, au uitat sa-mi faca 3 din analizele de pe listutza data de dl dr. si logic, ca a 2 a oara erau pe bani!!! am preferat sa le fac contra cost la alta clinica....
mi-a dat trimitere la echografie la un cabinet undeva intr-un bloc la obor...cand am ajuns acolo, in timpul programului, logic, era o ditai coada, iar dr. care se ocupa cu ecografiile lipsea. am aflat ulterior, de la altcineva ca era plecata in alt oras la o conferinta, insa nu a avut bunul simt sa sune si sa-si anuleze programarile sau macar sa puna un afis pe usa de la cabinet in care sa zica: "nu mai asteptati, fraierilor, ca eu sunt plecata 2 saptamani!"
asa ca am dat fuga la clinica unde mi-am facut analizele si am facut si echografia, contra cost, normal!
deci, ca o concluzie, evitati-l pe acest medic, legaturile lui cu alte cabinete si probabil si sfaturile lui!
este o parere personala....v-am impartasit experienta mea, ca sa va dati seama ca nu "tot ce zboara se mananca" sau mai bine"nu merge la pomul laudat cu sacul!"

Save the Earth- it's the only planet with Chocolate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Bine, Ok!

Doctorul e sarit, dar totusi, regimul vegetarian chiar credeti ca-i nesanatos?
Am auzit de oameni care s-au simtit foarte bine si plini de energie dupa o perioada in care au mancat fara carne.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

nu cred ca este ceva rau....atata timp cat nu este o alimentatie restrictiva...parerea mea este ca modul de alimentatie trebuie sa cuprinda toate grupele de substante nutritive (proteine, glucide, lipide, vitamine, minerale, enzime). cred ca este mai potrivit un mod de alimentatie ovo-lacto-vegetarian, adica sa se excluda doar carnea si derivatele ei. proteinele se pot lua foarte bine si din oua, lactate si din legume-cereale (ciupercile au multe proteine, leguminoasele la fel-soia, mazare, fasole, bob, linte-, naut, hrisca, grau, orz, ovaz...si multe altele care nu-mi vin in cap acum)si bine-nteles fructele si mierea de albine.
sotzul meu este vegetarian, mai consuma din cand in cand lactate si oua (cam mult prea rar din punctul meu de vedere).... mananca multe alimente nepreparate termic, ca sa nu se distruga enzimele. este foarte sanatos (exagerat de sanatos - il cunosc de 8 ani si l-am vazut racit doar 1 singura data si atunci doar ii curgea nasul :)), are energie, face sport in mod regulat.... este mult mai sanatos si mai "viu" decat mine :).
pe viitor poate voi adopta si eu modul asta de alimentatie, dar inca nu am puterea de a lua decizia asta. eu deocamdata tin dieta montignac, pe care o consider excelenta d.p.d.v. al modului de viata sanatos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Cum a ajuns sa fie vegetarian sotul tau?

Ca eu acum de cand tin post, ma simt excelent si as vrea sa continui.
Dar daca voi plecat din tara cateva zile ce fac?

Cum e in situatii din astea, ca nu mai am unde sa-mi prepar mancarurile mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma_n spune:

quote:
Originally posted by miria_cristina

Bine, Ok!

Doctorul e sarit, dar totusi, regimul vegetarian chiar credeti ca-i nesanatos?
Am auzit de oameni care s-au simtit foarte bine si plini de energie dupa o perioada in care au mancat fara carne.

Nu are nicio legatura vegetarismul cu faptul ca doctorul e sarit (asa sper )!
Eu sunt vegetariana cam patru luni pe an (posturile) si in aceste perioade ma simt foarte bine.
As renunta de tot la carne insa atatia ani de alimentatie carnivora isi spun cuvantul. Poate cu timpul...

Mergi la inceput

sotul meu m-a informat acum 3 ani, pe data de 26 febr. , ca el de la 1 martie nu se mai atinge de carne! sincer, nu l-am luat in seama, mai ales ca atunci cand eu eram gravida si aveam oroare de carne,lapte si oua si a trebuit sa ma indop cu concentrate proteice ca sa aiba bb proteine, ....el se defata cu pui cu ciuperci la cuptor, pe care si-l gatea singur, pt ca eu muream numai la gandul asta!
asa ca de la data de 1 martie 2004 nu a mai pus gura pe carne. a luat decizia asta din motivul alimentatiei sanatoase, dar si din alte cauze...cum ar fi suferinta animalului sacrificat.

noi cand plecam, sotul meu isi ia de acasa ce poate (hrisca, grau pe care il pune la incoltit, miere), iar restul cumpara de acolo (fructe, legume) sau la restaurant comanda salate, aperitive fara carne, pizza vegetariana...lista este lunga. se exclud de pe ea numai produsele pe baza de carne si mai nou, ti-am zis, laptele si ouale...pe care le consuma inca, dar foarte rar si foarte putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Trinity spune:

Ma bag si eu in seama si sa nu va suparati.
Si eu sunt vegetariana de vreo 2 ani si ceva, am devenit fara voia mea, in sensul ca in timpul sarcinii nu am mai putut sa ma ating de oua si carne.
Dupa ce am nascut am mai mancat o vreme, foarte rar, si de fiecare data imi era rau dupa ce mancam carne. Asa ca am renuntat si nu imi pare rau.

In vara lui 2006 am dat peste o dieta a unui medic de la Harvard care excludea total orice grasime animala. Destul de dezechilibrat si in acceptiunea mea, dar am tinut o luna aceasta dieta (este de fapt un post) si m-am simtit excelent dupa aceea. Mai mult, trebuia sa ma operez de o fistula ramasa dupa sarcina. Care fistula a disparut pur si simplu de atunci.

Eu nu sunt stilul care sa ii convinga pe ceilalti ca este mai bine.Cred foarte mult in echilibru si in adaptarea nevoilor organismului. Dar de cand nu mai mananc carne tonusul meu este mult mai bun, sanatatea la fel, tenul nu mai spun.

In ceea ce priveste mesele si eu sunt cam ca sotul tau, ariel. Sunt destule optiuni in restaurante.
Iar eu acum tin monti vegetarian :)

Si ca sa nu fiu off-topic total: la inceput mi-a placut Dr Stroescu (vorbesc de emisiunile in care a aparut). O parte din argumentele lui sunt logice, de bun simt. Alte aspecte ale dietei vegetariene le-am simtit pe pielea mea.
Nu stiu cum este ca om si ca medic, dar se vede de la TV ca e un nene fixist caruia nu ii place sa asculte si ii place sa se auda vorbind. Adica pana nu termina el ce are de zis nici o sansa... Asa ca nu cred ca mi-ar placea sa dau ochii cu el...

Multa sanatate tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

http://virgiliustroescu.wordpress.com/feed/

ia uitati ce am gasit, niste emisiuni la care a participat, n-am apaucat sa vad dar diseara am ce face...

sper sa va fie de folos

"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte."
Michael Levine
*******Adrianafedorca - An-k - Deea - Cornelia*******
http://diaet.abnehmen-forum.com/diet/tickerd/showimg-1noteP_1sternP_67_60_52_abs.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eve44 spune:

Eu il cunosc personal pe acest domn doctor.Acum cativa ani nu aparea pe la tv si nici nu era asa cunoscut ca acum.
Dupa ce l-am vazut aparand pe la diverse emisiuni,am zis ca ,in calitate de cunostinta sa apelez si eu la serviciile dumnealui (contracost).
Intamplator ne-am intilnit pe strada ,i-am zis ce problema am si m-a invitat la cabinet ,dar sa am o trimitere de la medicul de familie.
Iar la cabinet sa stau sa astept.Am inteles ca acolo la Iancului e un balamuc de nedescris,iar eu nu am vreme de pierdut si nici nu am de gand sa -i urmez pretioasele sfaturi.
Asa ca o sa merg la alt medic ,cu o programare in prealabil si care sa se poarte civilizat cu un pacient.

EVE

"Cu penele altuia te poti impodobi ,dar nu poti zbura."L Blaga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cam spune:

Stie cineva, a scris vreo carte cu diete, cineva din strainatate m-a rugat sa i le caut.

Mergi la inceput