Mamici de iulie-august 2007 (24)
Raspunsuri - Pagina 7
liadorian spune:
Fetelor, n-as vrea sa sune deplasat ce spun eu aici, dar cred ca de la un punct incolo discutiile nu mai pot schimba mare lucru. Am avut norocul sa dau peste un sot minunat, de multe ori ma intreb ce Dumnezeu am facut sa-l merit. Tatal meu insa era - si este in continuare, fara nici o jena - exemplul tipic de barbat iresponsabil. Mama ne-a crescut practic singura, a tinut casa singura si numai ea stie cat de greu i-a fost. De aceea iti dau dreptate, Nicoleta, un dus rece la timp face mai mult decat 10 discutii inutile. Asta cu conditia ca discutiile alea sa fi existat, la un moment dat... Ideea nu e sa rupi orice forma de comunicare cu sotul, ci sa-l responsabilizezi si pe el in aceeasi masura in care esti si tu responsabila de tot ce inseamna viata voastra impreuna.
Oricum ,Nicoleta, iti doresc sa fii putenica si lucida, ca sa poti intoarce situatia asta in favoarea voastra, ca familie!
Lia S18
nicooleta27 spune:
quote:
Originally posted by monjum06
nicoleta si eu sunt pentru discutii serioase si adoptarea unei decizii comune.
masurile drastice din partea unia dintre soti il pot afecta pe celalat in orgoliu si pot conduce la discutii mai aprinse. dar eu sunt un fel de 'rade ciob de oala sparta'
Eu ii tot atrag atentia ca peste cateva luni voi intra in concediu (vreo 3) si atunci o sa stau acasa cu 6 mil.
Bineinteles ca se vaita de pe acum ca ce o sa facem, cum o sa ne descurcam, o sa "murim de foame", dar daca ii propune cineva ceva de facut imi spune ca daca ar accepta ar fi atat de prins, si nu ar mai avea timp de noi, ne-am vedea... de Paste si de Craciun.
cand am nascut- o pe gabi, la primul copil se dadea un ajutor de 1.400.000 lei.
stiind de la alti prieteni ca trebuie sa te duci sa depui cereri, sa iei negatie daca am nascut in alt sector decat domiciliul.. etc a zis ca nu merita sa alerge atat pt banii astia.
Bineinteles ca pe cand avea fetita 4 luni, cine avea nevoie si de banii astia? cine umbla dupa toate actele cu copil in rucsac cu tot, cu tramvai, metrou samd? Me, of course.
ba la un moment dat s-a suparat pe sef si si-a dat demisia. Dupa trei luni de stat acasa s-a angajat din nou.
Iar acum incearca sa ma convinga poate nu stau 2 ani acasa.
ei as! E dreptul meu si in plus cat am stat acasa fetitei i-a mers excelent.
daca gasesti solutia, spune-mi si mie.
Monica 22+ , mama lu'gabi
MONJUM06, eu nu ma ascund, eu gastig 500 in mana si el 420+bonuri, deci cu 920 /luna eu am facut tot posibilul sa avem un trai decent. Multumesc celui de sus ca mama vitrega a lui ne-a lasat in casa mobilata si utilata cu de toate, dar si acest apartament trebuie intretinut, in conditiile in care intretinerea iti vine 7 mil in 3 luni ce sa fac? Eu sunt genul de persoana care se da peste cap si achita primordial datoriile apoi de restul. Si ca orice femei incerc sa duc totul pe picioare in sensul ca ma implic in toate activitatile casei si incerc sa-l scutesc pe el, dar domnului i s-a cam urcat la cap.
Cand am ramas insarcinata aveam niste dureri de burtaaaaaaa, puteam sa stau lejer in medical acasa cu 3 mil si sa nu ma intereseze ce pun pe masa dar nu,,,eu sunt "viteaza lui peste"ca sa-i demonstrez lui ca in viata toate se fac cu sacrificii. Ce sacrificii a inteles el chiar nu stiu ca omul vrea sa se relaxeze. In al doilea rand nu m-ar deranja daca intra-devar s-ar odihni , dar nu fetelor sta la calculator pana la 1 sau 2 noaptea!!
Abia astept sa intru in prenatal sa vedem atunci ce va face, dar sunt constienta ca tot eu voi fi la mijloc
Voi ce ati face fetelor?
inamikul 15+
Ioana75 spune:
Lorina, ce ma bucur ca s-a rezolvat cu ! Bafta la eco, te asteptam cu vesti.
Monica, inca se da ajutorul de la primarie, bine ca tii minte traseul cu negatia.
nicoleta, si impartirea cheltuielilor poate fi o solutie; parintii mei sint de zeci de ani asa - pentru ca mama e maaare cheltuitoare, tata achita din salariul lui facturi, rate, etc si mama din al ei cumpara de mincare. Nu mi-e clar la tine cum e: cheltuie banii fara sa te consulte si pe tine, pe lucruri care ii plac doar lui?
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Simo78 spune:
nicoleta intr-adevar problema este foarte delicata. cert este ca numai la bani se reduce totul, demonstreaza ca nu este responsabil. si eu sunt de acord ca trebuie sa ii dai o lectie.
Simona 17+ Matei Hisham
poze
liadorian spune:
quote:
Originally posted by nicooleta27
Abia astept sa intru in prenatal sa vedem atunci ce va face, dar sunt constienta ca tot eu voi fi la mijloc
Voi ce ati face fetelor?
inamikul 15+
Asa cum iti spuneam mai sus, as lua masuri! Eu una sprijin ideea ta cu impartitul cheltuielilor pentru o vreme! Nu de alta, dar poate se dezmeticeste macar in al 12-lea ceas! Oricum, incearaca sa nu faci din asta un fel de razbunare de-a ta, continuati sa stati de vorba despre ce se intampla...
Lia S18
nicooleta27 spune:
Ioana 75 problema este urmatoarea, cand avem atatea datorii el isi ia libere (fara plata)!!!
Liadorian , Simo78 multumesc pt sfat, oricum eu stiu sa zambesc atunci cand sufletul imi plange , nici nu ma gandesc sa nu comnunic cu el , asta ar fi criminal pt el, daca ma supar pe el face tot posibilul sa vorbim. Inainte de casatorie eram mult mai orgolioasa nu vb cu el cateva ore dar acum m-am schimbat vorbim si il articulez asa pe fata, lectia e lectie.
inamikul 15+
dideip spune:
Buna de iulie-august va doresc tuturor un martisor si o primavara calda sa va incalzeasca inimile.Sunt o viitoare mamica de mai-iunie si am o mare rugaminte la Smandreea. Am observat ca esti la aceeasi doctora cu care voi naste eu, ce te-a determinat sa te duci la ea?Cunosti pe cineva,care a nascut cu ea?Te-as ruga daca se poate sa-mi dai si mie mai multe detalii (daca stii)despre Dr.Gheorghiu pe [blue]PM[/blue. Merci.
Va doresc la toate o sarcina usoara si lipsita de peripetii
Paula30+
poze
poze bebe
Ioana75 spune:
nicoleta, mie nu mi se pare normal sa-ti iei zile fara plata nici cind n-ai datorii. Zi-i macar sa mearga sa cersheasca de la dr de familie un concediu medical pt 3 zile, o "viroza" ceva - macar e platit 75%.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)
Luna1 spune:
Nicoleta nu stiu ce sa-ti spun, personal am un sot care nu poate dormi noaptea daca n-are un ban deoparte (chiar aseara vorbeam ca daca avem nevoie de un transplant ceva, nu noi copiii, Doamne fereste, ca eu sunt ma cheltuitoare) insa stiu prin ce treci ca am avut experienta unuia inainte care isi tot dadea demisia de peste tot ca el era prea bun.
Cred ca ai dreptate cu impartirea cheltuielilor, insa n-ar fi corect ca ce ii ramne lui sa fie bani de buzunar si ai tai economii pt bebe. Adica ce el sa nu faca economie?
Oricum iti sunt alturi.
Te pup
Luna 16 sapt +Cosmin