~*Imprevizibilii de martie-aprilie 2004 (83)*~

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

fetelor
Nu mai stim cum sa procedam cu copilul asta al meu...nu stiu ce se intampla cu el dar de vreo 2 saptamani incoace e tare, tare obraznic. Am incercat sa-l pedepsim...n-a mers, am discutat cu el ca nu-i frumos...degeaba, acum desi poate nu e bine, l-am amenintat ca ii iau toate jucariile si hainele cu Spiderman...pur si simplu nu mai stim ce sa facem cu el...mama e si mai disperata si pe langa asta crede ca noi o invinovatim pe ea... Doamne fereste-ma, n-as putea zice asa ceva niciodata.
Pe langa asta e si tare salbatic...afara nu mai lasa pe nimeni sa se atinga de el, daca cumva se atinge cineva de jucariile lui sare sa-l bata, etc.
De batut nu-l batem (a luat peste fund 2 palmute de la mine - atat), de bruscat nu-l bruscam, de purtat frumos cu el ne purtam, de avut are tot ce vrea, oare unde si cu ce gresim? Probabil ca si faptu ca in ultima vreme i s-au cam facut toate poftele, atat noi cat si bunicii si sora mea si i s-a urcat la cap...nu stiu, nu stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Clau iubita nu sunteti singurii. Copiii au faze, perioade,....De ex Daria mea e cu toane, experimenteaza niste trairi de ma lasa masca si bineinteles ca urmeaza consecintele neplacute....II este frica ca ne pierde sau ca se pierde de noi, de aici vrea in brate dimineata cand o duc la gradi, dar la plimbare e super curajoasa: alearga 5 m inaintea noastra singura apoi vine speriata inapoi spunand " e nenea/tanti acolo si venea la mine " si nu se mai dezlipeste de mine.

Cat despre obraznicii si faptul ca nu asculta ; eu ii spun nu varsa apa la flori si ea cu ochii in ochii mei continua....Astea si mie imi ridica parul ...dar n-am gasit o solutie prea buna, deocamdata experimentam.

Am aplicat si noi metoda cu pedeapsa...n-a dat rezultate bune, se enerveaza mai tare si o tine apoi dintr-o prostie in alta. Pe cand daca pe loc ii spui ca a gresit, dar o lasi sa-si continue activitatea si incepi s-o "toci" , s-o prelucrezi emotional, in alte cuvinte sa-i explici in multe-multe cuvinte ce a gresit si ce consecinte are fapta ei, obtii un "Tzcuza-ma mami". Si cand ii aplicam pedeapsa (5-10 minute in dormitor cu sau fara televizor, oricum nu conta pt ea televizorul, faptul ca e pedepsita e asa o "pedeapsa mare" incat se simte atat de ranita, lezata,...) ii explicam, dar cand auzea de pedeapsa uita tot....Ajunsese sa spuna ca ei ii place sa fie pedepsita singura in dormitor, ca ea nu vrea sa stea cu noi, si cum in alte dati plangea si se oftica acum chiar se distra, ....asa ca a trebuit sa schimbam sistemul

Nu cred ca am fost prea coerenta, am un sef aici in birou dar poate gasesc putin timp si mai tarziu sa mai schimbam impresii...ca si la mine trebuie gasit ceva cu efect garantat .

Mergi la inceput

oooo Laura cam tot asa e si la noi....pe mine ma enerveaza, irita chiar, faptu ca desi ii spunem sa nu faca ceva el si de a naibii face sau ne raspunde inapoi (atunci chiar mi se ridica tensiunea) destul de obraznic...ieri nu stiu ce i-am zis sa nu faca si binenteles ca mi-a raspuns inapoi dar oricum obraznic rau si nu stiu unde a auzit asa ceva "vezi ca-ti dau una si faci kk in pantaloni" Altii probabil ar fi ras, dar noua nu ne-a ars, noua chiar ne-a cazut fatza. Am crezut ca-l mananca Clau cu fulgi cu tot. L-a dus in camera, i-a explicat ca nu e frumos si drept urmare n-are voie la televizor. Pe cuvant de nu, n-am vazut pic de remuscare pe el, nimic, nimic, doar o indiferenta de aia ce doare rau.
O fi doar o faza, no fi, cert e ca eu una nu pot accepta/tolera asemenea vocabular/comportament din partea lui.
Stii, babele vin cu texte de genu "lasa-l in pace ca e copil"...da, nu contest, dar pana cand sa tot las dupa el, pana cand? Eu sunt de parerea ca daca acum de mici nu ne impunem in fatza lor, nu o vom mai face niciodata...dar problema e, cum ne impunem??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Buna seara.
S-or fi intalnit copiii nostri, Clau. Si al meu are texte de genul"iti dau una si faci kk si pis pe tine". De unde o fi auzit asta? Nici noi nu avem metode de stapanire. Daca gasiti pe undeva ceva metode sa dati un fw.
Va pup

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe2004 spune:

Am mai uitat una proapata de azi: era nervos pe mine, nu stiu de ce, si-mi zice: eti o batula. eu intreb ce e aia. La care el: "adica baba". Am inceput sa rad, ce sa mai zic.
Dar azi m-a impresionat tare dragut, i-am pus pt prima data un joculet la calc (un joc pt copii de 2-6 ani, educativ) si rezolva niste chestii singur. Doar i-am aratat cum sa faca cu mouse-ul.
Va pup.

Andreea, mami lui Alexandru (26 apr 2004)
noi

Mergi la inceput

Neata!
Sunt cam pe graba dar vroiam neaparat sa va zic ca ieri dupa masa copchilu din dotare a fost tare cuminte....metoda? l-am amenintat ca-i luam jucarioarele si toate cele cu SPiderman. A stat toata sfanta dupa masa cu ele in brate si ne tot repeta ca "Raul nu face plosti, Raul e cuminte" Saracu copil, asa mila mi-a fost de el, dar sunt constienta ca daca cedez acum, va incepe din nou sa faca scheme.
No sorry ca-s asa vitezomana dar am mult de lucru.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraFlo spune:

Putem sa-i indeplinim dorinta acestui copil !?! Eu zic ca da !

Cititi aici: Povestea lui Shane

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Clau, sa stii ca si noi ne confruntam cu muuulte obraznicii din partea lui Stefan; am observat ca treaba asta s-a accentuat de vreo 2 saptamani. Si sa-ti dau exemple:
- "pleaca de aici"
- " pleaca, nu vreau sa te mai vad" (a se intelege si tonul "potrivit")
- ma face bleaga, balega (habar nu am de unde le-a achizitionat) , obraznica
- evident ca ne ignora cand ii spunem ca nu-i voie
- cere "da-mi" "ada-mi", adica l-a uitat pe "te rog"
etc etc
Si simt ca o iau razna cand il aud; si nici la noi nu tin pedepsele; doar amenintarile (de genul cu spiderman).
Eu cred ca o cauza principala in faza asta e faptul ca sta cu bunica, iar bunica ii permite aproape tot. Dar evident ca nu o spun cu voce tare; este efectul nedorit al binelui pe care il avem ca ne sunt copilasii bine ingrijiti iar noi ne putem duce linistite la servici. Asta e; orice in lumea asta are si bune si rele; important e sa fie bune mai mult; si eu zic ca sunt, fara dubiu.

Ela, cum se mai simte Cristina?

Andreea, ce program; nu ne dai mai multe amanunte?

Eu sunt prinsa rau cu nuntile si serviciul; de aia nu am timp de net. Dar scap saptamana viitoare.
Voi? pe unde umblati?

Mariana, Stefan (20.04.04), Simon (30.08.05)
poze cu noi: 1 , 2 si 3
Nasterea lui Stefan
Nasterea lui Simon

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

La multi ani tuturor celor cu numele de ELENA si CONSTANTIN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela76 spune:

LA MULTI ANI DE SF. CONSTANTIN SI ELENA!
Salutari si de la noi, inca in formatia pe care o stiti N-am mai reusit sa deschid calculatorul din cauza ca nu am mai putut sta pe scaun sub nici o forma, plus ca de cateva nopti nu dorm decat vreo 2-3 ore, iar ziua nu reusesc.
Cristina e ok, mai are un rest de muci, dar febra nu a evoluat, a stat doar in primele zile la 37 si un pic. Mi-era putin teama de scarlatina, ca asta e noua epidemie prin gradinite si am inteles ca au si la gradinita noatra un caz. Partea buna ar fi ca fetita respectiva a stat acasa dinainte de a afla exact ce boala e si poate ca nu a apucat sa fie contagioasa la gradi. Oricum, le-am zis sa ma anunte imediat, ca sa nu o expun pe fii-mea si in felul asta si pe bebelus, cand se va naste.
Ce sa va mai zic? Am instalat patutul, am spalat hainutele de bebelus, incep sa ma gandesc la bagajul de materinitate, Cristina e nerabdatoare, iar dupa-amiaza imi va spune dr. la control cum mai stam, daca ramane tot cezariana din cauza pozitiei lui bb.

Cat despre fitze si obraznicii, avem si noi parte din plin de "rebeliuni", manifestate cu surzenie temporara, miorlaieli, tipete, replici obraznice, incapatanare, facut exact pe dos etc. Trag concluzia ca o fi vreo faza specifica varstei si astept sa treaca, dar fara sa tolerez excesele. Acum doua zile chiar i-am atins una la fundulet, ca daduse in isterie si se pare ca a functionat, ca apoi ma cauta ca sa o iert si sa o iubesc (rusinica mie, dar asta e )

Va pup si va doresc o saptamana usoara!

Ela 37+ si Cristina (21.04.2004)
Albumele noastre

Mergi la inceput