Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 17
OanaCat spune:
Marianca bine ai venit
.
Dianocica felicitari ca te-ai lasat de fumat.
Relumat acum fac si eu comanda la bfree ca de azi dimineata incerc si nu ma lasa sefa.
In rest suntem relativ bine azi nu am vomitat deloc deci avem 2 zile in care nu am vomitat... sa de DD sa o tina, dar nu papam mai mult de 90ml, si aia cu cantec.
Nicole
Oana Cat
bamboletta spune:
Pt.sarbatoriitii acestei luni 
Alessia
de Adinazot
Matei
de Meko
Tiberiu-Mihai
de Atudor
Mario-Gabriel
de Porumbita80
Matia-Stefan
de Somleac
Octavian
de P_onu
Tudor
de Danita
Razvan
de Monis
Dominik
de Melinda25
Ada-Natalia
de Bebinua
Danita-se face ca ploua
nu vrea sa ne arate poze sa o vedem si noi 
Yagmur-
v-am vazut
asa deci ![]()
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 noiembrie 2006)
poze
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
poze Antonia -luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
botez Antonia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Site Fulguleti
aka spune:
David Andrei de Cipi13
Alessia de Adinazot
Matei de Meko
Tiberiu Mihai de Atudor
Mario Gabriel de Porumbita80
Matia Stefan de Somleac
David Calin de Ralumat
Maia Andreea de mihaela_p
Octavian de p_onu
Tudor de Danita
Oana de Dia1609
Razvan de Monis
Dominik de Melinda 25
Ada Natalia de bebinuta
Mara de bulisor
Andre Lucian de Ancader
Monica
de
Maria Cristina (20.12.2006)
Poze Maria Cristina luna 2,1
varsta Maria Cristina
printesa noastra
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti
Donia spune:
quote:
Originally posted by ruxandra_sb
Sfatul meu e sa renunti la supica. Adica da-i la inceput, pan ce accepta piuree-ul de legume+carnitza. Dar apoi renuntza; supa nu face decat sa-i umfle stomacul, fara a aduce cine stie ce aport caloric.
Eventual, ii poti da zeama la sfarsit, pe post de lichid pt hidratare.
3,5 luni
Are mama doi flacai.. Matei (5) siGrigore
Da, da, da, asa stiam si eu! Si tot asa faceam, incercam cu zeama la sfarsit (dar fara prea mare succes).
Doamne, ce am uitat, noroc ca va mai citesc pe voi si imi reamintesc.
Raluca, e atat de frumoasa Adina! M-a fermecat, parca e un bibelou. Ochii atat de mari, pielea alba-rozalie, gurita rosie... Sa-ti traiasca! Doamne, ma innebunesc fetitele astea in rochite!
Marianca, bine ai venit! Si sa-ti traiasca minunile! Hai la povesti, spune-ne cum te descurci cu 3 copilasi.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Raluca_u spune:
Asiza stii la ce ma gandeam eu astazi?
la seara de 12 noiembrie...
pe la 9 si ceva te-am sunat sa iti spun ca am nascut o fetita frumoasa, sanatoasa si bruneta. cand m-ai intrebat cand am nascut si ti-am raspuns ca mai inainte si ca inca sunt pe masa ca atunci ma cosea, nu iti venea sa crezi. a fost primul telefon pe care l-am dat dupa ce am vorbit cu Ionut.
vream ca voi toate fetele care mi-ati fost alaturi si m-ati incurajat sa aflati vestea cea mare.
erati si obosite dupa ce mi-ati facut 8 saptamani galerie, ca eu tot ma pregateam ca gata nasc si Adina se tot lasa asteptata.
va multumesc ca existati in viata mea si va pup de multe, multe ori.
nu stiu ce m-a apucat dar asa m-a emotionat cand mi-am amintit ziua aceea in detaliu si am vrut sa va impartasesc si voua.
Raluca cu
www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea 12 nov 2006
poze Adina
botez Adina
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=55417098" target="_blank">slide Adina
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">cei mai frumosi fulguleti 

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
Raluca_u spune:
Donia multumim mult de tot.
si mie imi vine sa o mananc cand o vad in rochita si o imbrac cat pot de des.
si asa cum ti-am scris azi si tu ai doi copii minunati.
Raluca cu
poze Adina
botez Adina
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=55417098" target="_blank">slide Adina

Un om obisnuit, fericit in caminul sau, este mult mai binecuvantat decat un geniu traind singur.
Raluca_u spune:
apropo stiti ce fac eu acum - scriu lucrea lui Ionut de doctorat. ar trebui sa imi dea mie astia titlul de doctor la final si nu lui ca eu o fac cap, coada. of si mai am destul de scris. ma duc sa ma apuc de treaba.
Raluca cu
poze Adina
botez Adina

roxanica2006 spune:
Buna, fete dragi si bebelusi cuminti!
Oana cat, ce bine ca a trecut vaccinul fara reactii adverse si bebelusca nu mai vomita. Super! Vezi ca totul s-a rezolvat!!

Danita,mie imi plac tare postarile tale, sunt asa scurte,dar concentrate, direct la subiect si tare dragutze, cu prescurtari, diminutive!
Bine ca ne-ai adus aminte, vin babele, vine primavara!!!!!!!! Voi ce mai faceti?A trecut era plangacioasa, bebe e bine, sanatos, voinic, voios??
Ruxandra, si tu esti cu sigurantza desavarsita, se pun si derivatele! Hi, hi!
Danutz,nu stiu ce sa zic de ungunetele astea si prospectele lor. retin ca si pe Nidoflor scrie ca se utilizeaza numai la copiii peste 2 ani si noua ni l-a recomandat pediatrul pentru o mica iritatie. Am pus in strat f.f.f subtire o zi si a trecut. Vezi tu cum faci! pupici sa treaca iritatia!
Lavinia,imi pare rau pentru lapticul tau, eu sunt tare sensibila la subiectul asta, dar nu te intrista i-ai oferit laptic de mama lui Mihaitza, suficient cat sa fie rezistent, sanatos si frumos!!1 Si eu stiu ca Milumil e cel mai dulce. Intreaba pediatra ce-ti recomanda.
A-deju, hai mai, ca nu se mai poate... Nici azi n-ati facut vaccinul???
Ruxandra, anateo, multumi de sfaturile cu supica, legume si carnitza si ordinea lor! mai ziceti, fetelor, despre diversificare, ca bate la usa si eu nu stiu nimic!!!
Lavyada, ufff, sarmana mamica, te-ai speriat de febra Adei, dar stai linistita, nu cred ca e ceva grav, se stie ca asta e o reactie des intalnita dupa vaccin. Ai vazut ca ea radea sa te incurajeze!!
Adinazot, Raluca_u, ce d-soare superbe aveti!!!!Sa va creasca mari si santoase!
mai citim si revenim
David are trei luni
ROXANA
si
DAVID MIHAI (20.11.2006)
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui
bamboletta spune:
Diversificarea alimentatiei
Diversificarea alimentatiei este o piatra de incercare pentru multe mamici, ea putand fi un subiect de discutii si sfaturi contradictorii. Cand e bine sa incepi diversificarea, care alimente sunt mai bune pentru inceperea diverisificarii, cat de mare trebuie sa fie portia, iata cateva dintre cele mai frecvente intrebari pe care si le pun mamicile si la care incercam sa raspundem in continuare. Oricum, toate aceste aspecte legate de diversificare e bine sa le discuti cu pediatrul copilului tau, el fiind cel mai in masura sa te sfatuiasca. Diversificarea este un proces gradat de deprindere a bebelusului cu un alt tip de alimentatie; ea inseamna trecerea de la o alimentatie exclusiv lactata, la una in care se introduc treptat si alte tipuri de alimente solide. Alimentatia diverisificata nu presupune intarcarea sugarului. El va fi pus la san dupa fiecare masa, de preferinta dimineata si seara. Diversificarea se poate incepe intre 4 si 6 luni; la majoritatea sugarilor primele alimente solide sunt introduse la varsta de 4 luni, dar ideal ar fi sa se astepte pana dupa implinirea varstei de 5 luni. Indiferent de varsta la care se incepe diversificarea, trebuie sa nu se intarzie peste 6 luni deoarece laptele, desi ramane o sursa nutritiva esentiala pentru inca multe luni, nu mai asigura aportul energetic necesar dezvoltarii normale a sugarului.
Principiile generale ale diversificarii
-La initierea diversificiarii sugarul trebuie sa fie sanatos; nu se introduce un aliment nou daca sugarul este bolnav!
-Diversificarea este un proces gradat, alimentele introducandu-se treptat; nu se introduce mai mult de un aliment nou pe saptamana.
-Se incepe cu o cantitate mica din noul aliment (1-2 lingurite), iar ulterior se va creste progresiv.
-Diversificarea va fi inceputa prin introducerea primului aliment solid la masa de pranz; urmatoarea masa la care se introduce un aliment nou este masa de dimineata, masa de seara fiind ultima care va fi inlocuita cu un aliment de diversificare.
-Pana la inlocuirea completa a mesei de lapte respective, se da sugarului mai intai alimentul nou si apoi laptele. De preferinta, alimentul nou se va da cu lingurita. Este bine sa se foloseasca o lingurita de plastic, pentru ca este mai putin dura pentru gingiile copilasului decat lingurita de metal.
-Nu se administreaza simultan doua alimente noi; se tatoneaza gustul sugarului, unii preferand alimente mai calde sau mai reci, mai sarate sau mai dulci.
-Diversificarea nu trebuie fortata sau grabita; daca sugarul nu se obisnuieste in 2-3 zile cu noul aliment se renunta pentru cateva zile sau se incearca un alt aliment.
-Administrarea noului aliment va fi intrerupta - temporar sau, mai rar, definitiv - daca apar scaune diareice, eruptii cutanate sau o stare de rau, fara alte explicatii.
-Prepararea alimentelor se va face cu putin timp inainte de administrare, in conditii stricte de igiena. Se prefera administrarea alimentelor in stare naturala sau inabusite, pentru ca fierberea indelungata distruge mineralele si vitaminele
-Nu utilizati condimente; evitati folosirea sarii (care poate afecta rinichii sugarului) sau a zaharului (ce favorizeaza aparitia cariilor dentare), precum si a mierii de albine inaintea varstei de 1 an.
Bamboletta
de
poze
poze Antonia -luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
botez Antonia
bamboletta spune:
Cronologia diversificarii alimentatiei sugarului
Luna IV
-Se introduce la masa de pranz supa si piureul de zarzavat care vor inlocui progresiv o masa de lapte; supa poate fi imbogatita cu cereale fara gluten (orez, malai, mei, tapioca) sau cu ulei proaspat de floarea soarelui, de porumb sau de masline.
-Piureul de fructe se va introduce treptat la masa de la ora 10:00 (mere, pere, caise, piersici); aceasta masa va fi imbogatita treptat cu un adaos de cereale fara gluten (aliment pe baza de faina de cereale).
-Dupa ce sugarul s-a obisnuit cu aceste doua feluri, se poate introduce treptat si branza de vaci in piureul de fructe sau in piurelul de zarzavat.
-A treia masa de lapte inlocuita este masa de seara, cu cereale fara gluten (faina de orez, zeamil) cu lapte.
Luna V
-Se introduce carnea fiarta (pasare, vita, vitel) data prin masina sau fin tocata si mixata in piureul de legume sau in supa. Se incepe cu 1 lingurita si se creste pana la 4 lingurite la o masa.
-Se introduce o masa de branza de vaci la gustarea de dupa amiaza, imbogatita cu cereale (orez fiert, biscuit), mar ras, banana, in functie de preferintele sugarului.
Luna VI
-In unele zile ale saptamanii, supa de legume poate fi inlocuita cu supa limpede din carne.
-Se introduce galbenusul de ou fiert tare (albusul este contraindicat, deoarece produce alergie). Se incepe cu un sfert de galbenus, crescandu-se progresiv pana la 1 galbenus de 2 ori pe saptamana, care se incorporeaza in piureul de legume, supa sau branza de vaci.
-Alimentele vor fi strivite cu furculita (mixarea nu mai este strict necesara); se pot oferi sugarului alimente pe care sa le tina in mana, betigasele de legume proaspete fiind foarte bune in acest sens.
-Se considera ca de la aceasta varsta un copil, pentru a avea o dieta echilibrata, trebuie sa manance in fiecare zi (sau cel putin la cateva zile o data), produse din urmatoarele grupe de alimente: cereale, fructe si legume, carne, lapte si produse lactate.
Luna VII - IX
-Se pot introduce urmatoarele alimente: iaurtul, smantana, carnea tocata sub forma de perisoare fierte in supa, ficatul de pasare sau de vitel, pastele fainoase, compoturi de fructe preparate proaspat.
-Sugarului i se vor da alimente pe care sa le tina in mana, pentru a-l incuraja sa manance singur.
Luna X - XII
-Copilul mananca aproape tot ceea ce consuma si ceilalti membri ai familiei. Hrana este acum taiata in bucatele mai mari, sau strivita cu furculita, pentru a stimula dezvoltarea masticatiei.
-Prepararea alimentelor se face in continuare dietetic (frigere, la abur sau prin fierbere), evitandu-se prajelile sau rantasurile.
-Se pot introduce in alimentatie budinci, creme, sufleuri, prajituri de casa etc.
Bamboletta
de
poze
poze Antonia -luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
botez Antonia