Mamici de iulie-august 2007 (23)
Raspunsuri - Pagina 10
liadorian spune:
quote:
Originally posted by claudia75
Dar cum spuneam, pana la urma baietzelul meu din burtica este acum cel mai important.
Claudia75 17+
Pot numai sa-mi inchipui cat de greu iti este, mai ales ca ai pe cap si grijile astea cu TT! Ma bucur ca macar colegii iti sunt alaturi. Poate ca ar trebui sa faci in asa fel incat ei sa asiste la discutiile tale cu sefii, macar sa fie la curent cu ceea ce se intampla. Nu vreau sa ma gandesc la cine stie ce nenorociri, dar lucrurile astea trebuie cunoscute! Nici nu stii cand iti va fi de folos sa-i ai alaturi de tine, gata sa te sprijine! Voi nu aveti un sindicat acolo? Cineva care sa vorbeasca cu sefii in numele tau si sa le ceara oficial sa ti se respecte drepturile?
Lia S18
claudia75 spune:
Liadorian Din pacate nu avem sindicat. In intreg domeniul nu exista sindicat. Au fost cateva tentative de infiintare a unor sindicate, insa patronii au facut tot posibilul de a anihila asemenea initiative. Da, colegii imi sunt alaturi. Unii dintre ei stiu ce mi se intampla. Sunt indignati dar nu prea au ce face. Insa pentru doi dintre colegi, care imi sunt si prieteni,asta a fost a fost bomboana pe coliva. Asa ca au decis sa plece inainte sa li se intample si lor cine stie ce. Au cautat si si+au gasit in alta parte. Unul dintre ei si+a dat deja demisia, iar celalalt se pregateste.
Eu nu ascund ceea ce mi se intampla. Am povestit si altor colegi de la alte televiziuni si publicatii. Nu vreau sa fac tambalau, sa public povestea in vreun ziar. Nu de alta, dar prieteniile intre patroni sunt puternice...
Claudia 75
andutzy spune:
fetele, , am si eu nevoie de o parere, mai ales Anya daca ma poti ajuta, ne-ai fi de mare folos!
nasa baiatului meu are un baietel de 3 luni si acum este insarcinata in grupa de septembrie-octombrie, deci cam in 7 saptamani. In urma cu aprox 10 zile, la indemnul medicului de familie al copilului, i-a facut Priorix (vaccinul contra rubeola, rujeola, oreion). Copilul a facut cateva zile febra si acum o mica galma in spatele urechii. A fost cu el la o clinica privata, la pediatrie si doctorita i-a zis ca e posibil sa fie o forma usoara de oreion si ca ea, ca gravida, poate fi infestata de la copil de oricare dintre cele 3 boli, chiar daca pe copil nu se manifesta. mamica nu mai stie ce boli ale copilariei a facut si a inteles tot de la pediatra de la clinica privata ca e prea devreme acum sa-si faca dozarile de anticorpi, mai bine peste vreo 3 saptamani. Sper ca m-am facut inteleasa in povestirea mea, problema este: stiti cumva daca intr-adevar in urma vaccinului copilului mama poate face una din boli? va rugam mult, stiti ceva?
Andra17+cu bb2 Horia Andrei siDragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
jadi spune:
Andutzy, ramane sa vedem ce ne zice Alina dar eu una nu am auzit de priorix la 3 luni ????
Deni & Vlad & bb2
Anya20 spune:
da, sper ca e vorba de 1 an si 3 luni
nu au fost citate cazuri in care mama sa faca vreo boala de la copilul vaccinat, chiar si cu un vaccin viu atenuat, cum este ROR-ul. poate sa intrebe cel mai sigur un medic infectionist de adulti (la matei bals sau la v. babes). cea mai periculoasa in sarcina ar fi rubeola, pt care oricum trebuie sa fie testata (e una dintre analizele de rutina in sarcina). poate face si anticorpii antirujeola si antioreion, macar sa stie daca a trecut prin boala. nu are de ce sa astepte 3 sapt. daca a avut boala, ies anticorpii IgG pozitivi.
eu cred insa ca e o furtuna intr-un pahar cu apa si ca nu va fi nici o problema.
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
Carmena spune:
pentru raspunsuri. Cred ca am sa iau pana la urma Elevit, vad ca voi luati fara probleme. Acum ce sa spun, foarte sanatos nu stiu ncii eu daca mananc, desi incerc. Deci, mai bine iau un supliment de vitamine.
Claudia75, imi pare foarte rau ca esti nevoita sa treci printr-un stres asa de mare. In cazul in care refuza sa-ti acorde si banii de pe drepturile de autor, eu cred ca singura solutie este sa prelungesti cu medicale pana poti intra in prenatal. E adevarat, nu vor fi multi bani, dar cu siguranta acum importanta este sanatatea ta si a bb-lusului din burtica. Despre TT nici eu nu am facut desi am 32 ani, tot ca si tine, tocmai ca am auzit ca ar putea sa dea rezultate fals pozitive. Si asa ma stresez destul de usor in sarcina, asta imi mai trebuie...Merg la eco morfo fetala si atunci in principiu ar trebui sa se vada tot, nu??
Mai vroiam sa intreb pentru fetele care sunteti la a doua sarcina, prima prin cezariana. Voi luati tratamente de mentinere a sarcinii?
Mie mi-a prescris doctora 4 utrogestan/zi, 3 no spa si 1/2 de trei ori pe zi Ginypral, in conditiile in care eu ma simt ok, nu am contractii, uneori mici apasari in partea de jos sau usoare dureri trecatoare de burtica, care stiu ca sunt normale. Eu pana acum am luat toate acestea doar cand ma simteam putin mai rau. Ma gandesc la la Stefi am facut toata sarcina tratament cu Scobutil si Alilestrenol, si poate asta sa fi influentat cantitatea si calitatea laptelui matern?!Acum ma gandeam sa nu ma mai stresez, sa incerc sa-mi protejez organismul de eforturi si sa iau mai putine medicamente. Doctora insista ca am uter cicatricial si trebuie neaparat sa iau tratamentul intocmai.
Aha si apropo. Ce spuneti de luarea de suplimente de Omega 3 in sarcina? Contine uleiuri din peste am inteles ca foarte bune pentru dezvoltarea creierului si intelectului copilului si pentru buna circulatie a sangelui la mama. Eu am probleme cu circulatia si cu retinerea de apa, mi se umfla mainile si picioarele si am inteles ca m-ar putea ajuta.
Hai ca ma opresc ca parca sunt la emisiunea"Pacientii intreaba, medicul raspunde" Scuze, dar nu stiu de ce am o stare tare proasta si imi vine sa-mi fac griji din orice. Sper ca-mi va trece destul de repede.
Pupici,
Carmen16+ si Stefi3 ani
http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/
nma spune:
multumesc cristina. asa stiam si eu, dar asistenta care mi-a dat rezultatul spunea ca trebuie sa merg neaparat la medic sa-mi spuna despre ce e vorba.
carmen si eu sunt la a doua sarcina, dupa o cezariana. la inceput am luat utrogestan 2/zi, iar acum iau duphaston 2/zi. no-spa iau doar la nevoie.
va pup
15+ 21.07.2003
Anya20 spune:
carmena, laptele tau nu a fost influentat de vreun tratament din timpul sarcinii. Uita povestea asta si nu te mai stresa. Ai incredere in tine, asta e cel mai important.
in legatura cu tratamentul pentru mentinerea sarcinii numai pt ca ai uter cicatriceal si in rest te simti bine...am dubii. nu sunt de specialitate, dar nu gasesc logica. defapt, este prima oara cand aud asta. am o prietena care trebuie sa nasca zilele astea tot prin cezariana, la 1 an si 6 luni dupa prima si are deja 38 saptamani. n-a luat nimic in timpul sarcinii. eu am avut emotii mai mari prima oara, cand aveam contractii mai tot timpul si am luat, intr-adevar. gynipral. acum ma simt excelent, desi ma protejez cu mult mai putin si toata ziua car copilul in brate. n-am luat nici macar un no-spa, desi am mai avut rar cate o contractie. asa ca nu are nici un rost sa iei ceva.
incep sa ma gandesc tot mai mult sa tin niste cursuri de alaptat si de ingrijire a nou-nascutului la gravide. cred ca ar fi interesant, pentru ca vad ca exista mereu intrebari noi.si va spun din experienta personala ca este mult mai simplu atunci cand stii bine anumite lucruri care iti dau siguranta. mai greu imi e ca nu gasesc o locatie, dar va astept cu idei. daca doriti, chiar ne putem strange undeva sa facem schimb de intrebari si de raspunsuri.
liadorian spune:
quote:
Originally posted by Anya20
incep sa ma gandesc tot mai mult sa tin niste cursuri de alaptat si de ingrijire a nou-nascutului la gravide. cred ca ar fi interesant, pentru ca vad ca exista mereu intrebari noi.si va spun din experienta personala ca este mult mai simplu atunci cand stii bine anumite lucruri care iti dau siguranta. mai greu imi e ca nu gasesc o locatie, dar va astept cu idei. daca doriti, chiar ne putem strange undeva sa facem schimb de intrebari si de raspunsuri.
Ma inscriu de pe acum! Macar asa, virtula, fiindca nu stiu cum as putea ajunge la Bucuresti pentru cursuri! Oricum, ideea e excelenta. Cred ca pe langa fiecare maternitate ar trebui sa se tina astfel de cursuri.
Lia S18
Anya20 spune:
lia, se tin cursuri in unele dintre maternitati (de ex la pantelimon se pun si filmulete, se dau pliante), dar in jumatate de ora nu ai cum sa acumulezi mare lucru. mai ales dupa nastere, cu durerile aferente, cu gandul la bebe...numai la explicatii nu iti sta gandul. informatiile sunt multe, comprimate si e imposibil sa retii mare lucru.
acum e simplu ca sunt destule informatii si pe net (multe aiurea puse, dar sunt). eu aveam impresia ca sunt lucruri care nu mai trebuie spuse, pentru ca mamicile sunt informate. dar se gasesc mereu intrebari.in plus, aud si acum recomadari de la colegi care mi se par cel putin ciudate, unele complet gresite. o sa vedeti despre ce vorbesc.nu vreau sa acuz pe nimeni si nici sa ma dau eu atotstiutoare, dar daca va pot ajuta as fi foarte multumita.