Copiluti de mai-iunie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 24
ralwka spune:
Monu, si Iulia are acum o perioada in care bea mai multa apa, ea nefiind (spre disperarea mea) o mare consumatoare de lichide (apa, ceai,suc), bea inclusiv dupa lapte. Verifica-i gurita sa nu aiba limba incarcata (de aici nevoia de a bea pentru a o curata), elimina momentan alimentele care provoaca setea (biscuiti, pufuleti, covrigi sau cele mai sarate) si vorbeste si cu pediatrul, poate considera ca e necesar sa-i faci niste analize. Poate alearga foarte mult, transpira...
Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

monu spune:
Nu are limba incarcata si nici nu mananca pufuleti sau saraturi.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
ralwka spune:
Of, nu stiu ce sa zic... Cred ca e bine sa vorbesti si cu pediatrul. Probabil nu e nimic care sa te ingrijoreze, poate iti propune sa-i faci niste analize, o glicemie cred... Nu stiu, imi dau cu presupusul, iar raspunsurile noastre vor reusi poate sa te ingrijoreze si mai tare cand poate chiar nu e cazul. Eu as vorbi si cu pediatrul, pentru linistea mea.

gusta spune:
Buna fetele.
Eu am un virus stomacal luat si ma simt naspa rau nu am dormit toata noaptea si dinti in gura ma dor,am mai facut si febra ce mai distractie .
Monu si Ruti e la fel apa sau suc cat cuprinde si mancare nica.Eu nu ii mai dau biberonul plin numai pe jumatate si uite asa ii mai scad apa.
Doamna cu urgenta si maimuta Maruta
ralwka spune:
I-am facut azi iar analiza Iuliei la kk: n-a scapat de oxiuri 

, chiar daca i-am dat o doza mai maricica de Thelmox (1/2 pastila la 2 zile, in total 2 pastile), i-am dat si Helmiflores.... Nu stiu ce sa mai fac, mi-e teama sa-i mai dau iar Thelmox, de data asta doctora mi-a zis sa-i dau cate 1/2 tableta/ zi, timp de 3 zile. M-a asigurat ca nu e mult, insa... Voi stiti si alte tratamente naturiste?
Azi i-am cerut in mod special doctoritei sa vad ce e in kk, pentru ca de ceva timp vedeam ceva, ca zatzul de cafea, indiferent de ceea ce manca.... erau oua moarte de oxiuri, Doamne ce multe erau!!! Va spun asta pentru ca poate fi un indiciu pentru voi.

onixone spune:
Multumesc tuturor Fetelor pentru complimente.
DANELUTZA:merci pt link , am sa incerc sa o fac>eu am crezut ca beatrice facea cuibul de viespi, caci am vazut pe poza scris Beatrice(Si am vazut alte retete de la ea si pe poza scria acelasi lucru)
NELIA:a vazut si alex filmuletele cu fetele.Eu una am fost foarte incantata sa o aud pe Agata vorbind engleza si franceza.Mi se pare ceva extraordinar mai ales ca vorbeste si romana.Multumim pt complimente
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
Androix spune:
Hello!
Fetele din buc ce ziceti daca si maine e asa soare si frumos ne adunam si noi cu piticutii prin vreun parc ceva?
Azi m-a alergat Filip 2 ore in parcul de langa noi si sunt rupta de oboseala dar maine nu as mai vrea tot aici.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
Georgia
patriciaRO spune:
quote:
Originally posted by onixone
Multumesc tuturor Fetelor pentru complimente.
DANELUTZA:merci pt link , am sa incerc sa o fac>eu am crezut ca beatrice facea cuibul de viespi, caci am vazut pe poza scris Beatrice(Si am vazut alte retete de la ea si pe poza scria acelasi lucru)
Da, eu am facut cuibul de viespi si uite poza:
CUIB facut de mine
tot ce este pus in album si scris pe poze sunt facute de mine!
Beatrice, mami de
Alex pifos
patriciaRO spune:
quote:
Originally posted by onixone
beatrice mama de alex pifos : ma uit al poza cu cuib de viespi parca asa se numeste.Si nu mai pot de pofta.Nu am facut prajituri in viata mea , am incercat pt prima data acum o saptamana prajitura cu fructe(cea clasica) care mi-o facea mama.Dar nu mai pot dupa cuibul asta.Te rog scrii retzeta.
Multumesc si sper sa nu fie complicata.Am sa fac pireul cu rosii maine la pranz.
complicata nu este, timp sa ai si sa vrei!
CUIB DE VIESPI
Uite si cum am facut-o eu!
500 gr. faina
25 gr. drojdie proaspata
5 galbenusuri (nu se pune albusul!)
lapte caldut (3 sferturi de pahar mai mare)
3 linguri zahar
1 praf de sare
200 gr. unt (moale, la temperatura camerei !)
200 gr. zahar pudra
Intr-o ceasca, faceti o maia din drojdie, vreo 5-6 linguri lapte cald si 1 lingura zahar, amestecati, si amestecul il puneti intr-o groapa facuta in mijlocul fainii.
- adaugati restul de lapte, restul de zahar (cele 2 linguri), si galbenusurile frecate cu praful de sare
Incepeti sa amestecati cu o lingura de lemn, apoi incepeti sa framantati
- daca nu se leaga aluatul, mai puneti in plus un sfert de pahar lapte caldut ( asa am facut eu)
- framantati cel putin 10-15 min (cu cat framantati mai mult, cu atat va creste mai mult ), apoi se da la crescut!
Crema pentru intins pe foaie:
Zahar pudra si untul, care le puneti impreuna la mixer si mestecati bine...
http://i27.photobucket.com/albums/c155/alex_ro/IMG_2020.jpg
Faceti 2 bile din aluat:
- luam apoi o bila de aluat, o punem pe masa infainata si intindem o foaie cam groasa puneti o parte din compozitia cu unt si rulati, apoi taiati rulouri egale...
la fel faceti si cu bila 2...
- apoi le ungeti cu ce vreti, eu va recomand 2 linguri de iaurt amestecate cu un galbenus de ou
- se ung pe unde puteti, pe unde ajungeti.
se pun intr-o tava unsa si lasati 15 min afara inainte de a le baga la cuptor.
http://i27.photobucket.com/albums/c155/alex_ro/IMG_2021.jpg
Mi-au iesit asa:
http://i27.photobucket.com/albums/c155/alex_ro/IMG_2022.jpg
le-am pus si ceva miere deasupra:
http://i27.photobucket.com/albums/c155/alex_ro/IMG_2026.jpg
Am scris-o aici ca mie linkul dat de Danelutza nu mi-a mers!
Beatrice, mami de
Alex pifos
patriciaRO spune:
quote:
Originally posted by Danelutza
n-am vazut in albumul Beatricei nici un cuib...
Pai am zis ca am facut in albumul nostru comun un folder cu BUCATARIA MAMICILOR. Si sa puna fiecare poze acolo cand mai face ceva fain!!
Beatrice, mami de
Alex pifos