Copiluti de mai-iunie 2005 (26)
Raspunsuri - Pagina 19
Danelutza spune:
O primavara minunata, bucurii, zimbete, sanatate.

anky spune:
Si eu va doresc o primavara minunata plina de soare si bucurii in sufletele voastre.
Si de la noi un martisor ,ce dor imi e de obiceiul asta de acasa![]()
http://felicitari.acasa.ro/1-Martie/Cosarul-norocos--254.html
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05 
"Happyness is the key of your heart"
Tdi spune:
Fetelor, de cateva zile ma roade rau o dilema, va rog dati-va cu parerea poate ma ajutati sa-mi reanimez putin neuronul intoxicat de macaroane si sa vad lucrurile mai limpede!
Pe scurt: s-a ivit ocazia (rara) sa intru la firma unde e sotul meu angajat. am lucrat aproape 4 ani la filiala lor din Ro si profitand de faptul ca ma cunosc aproape toti si am facut impresie buna in trecut iar momentan se confrunta cu o criza de personal calificat banuiesc ca m-ar angaja fara probleme, inchizand un oki (sau mai multzi) la faptul ca n-am experienta de lucru aici si studii echivalate.
Problema e Alyssa...cum sa fac cu ea?
n-as vrea sa sufere sau, mai rau, s-o traumatizez cu o despartire brusca si radicala, ea n-a stat fara mine mai mult de 2 ore de cand e!
Am sunat azi la cateva crese private (la stat sunt liste de asteptare imposibile iar pretul nu-i cu mult mai mic decat la ceilalti)...in fine, la una au locuri disponibile si m-au invitat sa-i vedem si sa discutam mai multe daca suntem interesati.
Mi se rupe sufletul, cum zicea si Oana C, doar la gandul s-o las singura printre straini chiar si putine ore pe zi, mi-e frica sa nu pateasca ceva si eu sa nu fiu langa ea...(avand in vedere ca e foarte energica pana acum am stat tot timpul atenta la maxim si am evitat o gramada de accidente), ma gandesc c-o expun cu buna stiinta la bolile din colectivitate...imi trec prin cap numai nenorociri, offf.
Totusi sunt constienta ca odata si odata va face pasul asta, ma gandesc ca poate e mai bine pentru ea sa experimenteze un mediu nou, tovarasi de joaca, reguli si activitati noi. Cu mana pe inima va spun ca ma simt depasita de "meseria" de mama pentru ca e obraznica si nu ma asculta desi intelege tot, nu vrea sa invete mare lucru - si poate e vina mea ca nu stiu cum sa procedez s-o atrag - deci: numarat nu, culori zero, vocabular sarac, olitza ioc, spalat pe dinti pauza, culcat la ore imposibile cu circ si lista poate continua din pacate...de multe ori ma culpabilizez (asa s-o zice?) pentru ca petrec prea mult timp la treburi casnice (desi multe dintre ele din cauza ei si pentru ea) si la calculator iar disponibilitatea pentru ea nu mi se pare suficienta...asa ca mai imi vine sa strig "sa-mi educe altzii plodul ca io nu-s in stare!"
Un alt aspect ar fi banii, un salariu part-time sau mediu ar acoperi cheltuielile de cresa si mi-ar mai ramane eventual de drumul la servici
, deci economic vorbind nu renteaza, sa nu mai pun la socoteala eventuale boli de unde decurg absente (neplatite) de la job, medicamente, babysitter daca-i cazul si tot stresul si bataile de cap aferente.
Sa stau acasa mor incet, vorba aia...ideea de serviciu imi surade dar poate ma dau curand cu capul de pereti ca stateam prea bine acasa...si oare copilului i-o fi mai bine la cresa cu tot ce inseamna ea sau acasa cu mine, alintata la maxim si facand tot ce vrea ea?
Of...m-au luat durerile de cap...sper ca am fost coerenta...va multumesc pentru rabdarea de a citi si va intreb voi ce parere aveti de toata treaba asta? ce sa fac???????
Album Alyssa
ralwka spune:
PARTEA I
Am inceput sa scriu de aseara (in word) dar pentru ca Iulia s-a trezit n-am apucat sa scriu tot asa ca voi continua acum (este deja ora 00.45).
Inainte de ceea ce incepusem sa scriu aseara va uram si noi ca primavara frumoasa si insorita sa patrunda in casele si sufletele voastre! 
Nu stiu daca va era dor de noi, mie una mi-a fost, motiv pentru care am si citit aproape in fiecare seara, deci sunt la zi cu cititul... Cu scrisul stau foarte prost insa vazand atatea mamici la fel de ocupate ca si mine, unele chiar mai ocupate, cu 2 copilasi, m-am rusinat si am tras de mine sa mai rezist cateva minute (deci este ora 1 acum, cand m-am apucat sa scriu).
Asa cum v-am mai zis, Iulia s-a pricopsit cu oxiuri, acum nu ma mai intreb de unde, va spuneam ca mai am putin si pun clor si Domestos si-n mancare, ea nu e genul de copil care sa stea cu manutele sau cu jucariile in gurita, nu mananca de pe jos, nu se suporta murdara pe manute, e disperata sa se spele, sa se stearga cu servetele umede, sa-si dea cu spirt etc, insa am auzit ca daca scutura cineva ceva pe care sunt oua de oxiuri si am avut norocul sa fim in zona, asta e, ne-am pricopsit
. I-am facut tratamentul, l-am facut si noi, iar sambata ii refac analizele sa vedem cum stam. Ma oftic ca am stat aproape o luna pana sa-i fac analiza la kk, luna in care nu a mancat deloc bine, era si un picut incercanata si avea somnul agitat iar eu dadeam vina pe aparitia molarilor. Ma rog, bine ca am depistat motivul grevei, acum si-a intrat in normal (aproximativ pt ca intr-adevar ne supara si molarii), vorbeste foarte mult si din ce in ce mai corect, spune cum o cheama si cati ani are, numara pana la 10, iar ca noutati, spune cum ne cheama pe noi, stie cateva figuri geometrice, stie care e stanga si dreapta, spune poezii dar n-am sanse s-o filmez, nu mai spune nimic daca vede camera foto. Sa va spun si cateva din perlele ei: la poezia cu piticul, la final, in loc de „vai, vai, ce pacat”, fata mea zice „bai, bai, ce kkt”, iar la poezia „catelus cu parul cret”, tot la final, in loc de „hai la sfatul popular”, Iulia zice asa dragut „ai la tatu poponar”. Nu-l pronunta bine pe r, de vreo sapatamana zice un fel de r, e un fel de r cu i (i de la incet). Am inceput sa urcam si noi singurele scarile, ar vrea ea sa si coboare dar cand o vad ca se duce fara niciun pic de teama si nici macar nu le coboara, ar cadea, bineinteles ca-mi infig mana in ea, moment in care uneori protesteaza insa o face degeaba. In legatura cu tipatul, are si Iulia momente insa cele mai frecvente sunt cand e cu tati, pentru ca si el tipa la ea. Eu daca ma rastesc la ea (foarte rar se intampla) incepe si plange asa ca ma controlez cat pot de mult, chiar daca uneori simt ca explodez de nervi. Acum daca mananca parca nimic nu mi se mai pare atat de grav, indiferent ce ar face. Sa va dau un exemplu? Am terminat ieri de aspirat, duceam aspiratorul la loc, iar cand am intrat in camera ce credeti ca era pe jos? Pufuleti, cereale de vreo 3 feluri si biscuiti, toate astea strivite cu piciorul...
Am dojenit-o, i-am spus ca e foarte urat ceea ce a facut, ca m-am suparat pe ea si ca Doamne-Doamne se supara daca dam mancarea pe jos, am facut cale intoarsa si am revenit cu aspiratorul.
De cateva zile are un fix cu dormitul pe mine. Nu, nu doar cu capul sau cu un picior, ci sta pur si simplu pe mine ca si cum ar sta in pat. Cred ca se simte bine ca sta pe foaaaaaarte moale, dar tinand cont ca de vreo luna adoarme foarte greu, ii spun 1000 de povesti si ea nimic. In seara asta m-a amuzat teribil: eu eram pe post de saltea vorbitoare (spuneam povesti) si tati la dush. Iulia, careia trebuie sa-i povestesti in continuare chiar daca ea face altceva sau vorbeste in timpul ala, incepuse sa vorbeasca, sa-mi spuna „tati baie mac mac”... Eu, concentrata la ce aveam de povestit (ca am inceput sa inventez povesti deja), ii spun frumos „nu mami, tati nu face baie cu broscuta, Iulia face baie cu broscuta”, ea nimic, dadea intruna cu mac mac, eu ii spuneam ca broscuta face nani acum si trebuie sa faca si Iulia nani, ea mac, eu broscuta, pana intr-un final cand se ridica putin, se uita la mine si-mi zice: „nuuuu, mami atenta .... mac, atza (adica rata), nu oac”, moment in care am ramas socata pentru ca azi ii explicam ce inseamna sa fie atenta, dar eram convinsa ca o faceam doar pentru ca asa am obisnuit-o, sa-i explic totul, insa nu m-am gandit ca a si inteles semnificatia cuvantului. Hai ca ne-am laudat destul... acum stiti si voi cum e sa vezi realizarile copilului, orice lucru nou pare o adevarata performanta. Important este sa observam „performantele” copilasilor, sa ne bucuram impreuna cu ei de reusitele lor.
Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

ralwka spune:
PARTEA a II-a
Am vazut o groaza de poze si filmulete, cu cei mai dulci copilasi.
Bolgiumiki – mai, l-am votat pe Luca cel dolofanel de cand am vazut poza. E tare frumos si are niste ochisori de m-a imbolnavit... Mama ce inimi ranite vor fi cand va creste!
Ma bucur ca sunteti bine cu alergia. Poate n-a fost alergie ci doar o reactie la un aliment nu tocmai proaspat. Sau la cacao sau unt, nepotul meu patea asa cand era mititel, acum i-a trecut.
Ioana – e superba Ana. Si ea m-a imbolnavit cu ochisorii ei, iar despre codite.... ce sa zic. Iulia nu sta sub nicio forma cu codite, poate doar daca doarme. Iar apartamentul vostru cel spatios... am oftat acum.... e misto.
Mikyyy – hei, mai invatati multe poezii? E scumpa foc Daria cand recita, si vorbeste asa clar... Cum o convingi sa spuna cand o filmezi ca Iulia zici ca se fereste de paparazzi cand ma vede cu camera foto in mana.
Redy, bun venit in gasca! Ceva poze cu voi?
Gusta – multumim pentru flori, sunt superbe, in mod special cea cretulina si dolofana. Iar tu, acum te-am vazut prima data, „te vedeam” altfel, m-ai surpins in mod placut. Sanatate multa!
Loreen – mami, de ce ne pedepsesti? Hai, ceva scurt asa, ne zici si noua? Uite, a venit si primavara.... au aparut si ghioceii, tu cand apari? In legatura cu dermatita atopica, pe Iulia au diagnosticat-o la aproape 4 luni cu asa ceva, mi-a facut forme relativ usoare, spun asta pentru ca am vazut poze cu asa ceva unde copilasii erau aproape desfigurati, insa atunci eram disperata, plangeam si alergam la n medici s-o tratez. Pe la vreo 10 luni am inceput sa caut medici homeopati si am ajuns la o tipa care m-a linistit, mi-a spus ca nu e o boala, si ne-a tratat. S-ar putea sa mai apara ici si colo insa asta a fost singurul tratament sigur si cu rezultate... cate creme, uleiuri n-am folosit...
Fran – Sa stapaniti sanatosi masinuta si sa va bucurati de ea multi ani si fara niciun fel de problema. Lasa busitura, asta sa fie prima si ultima... Acum trebuia sa simtiti si voi ca aveti masina, nu? Iepu’ ce face? Pozici mai noi cu ea ne pui si noua? Multumim pentru filmulet, am uitat sa-ti spun reactia Iuliei la primul (asta nu stiu ce are ca nu merge la mine dar cred ca winrar-ul meu e lovit). I-am pus filmuletul si am plecat in bucatarie sa-mi termin mancarea. N-a venit deloc „in vizita”, ea care nu sta 1 minut singura, o auzeam si totusi dupa cateva minute m-am gandit s-o vizitez eu. Nu stiu daca a urmarit filmuletul, stiu doar cum arata camera dupa vizionare.
Nelia – cat de bine patineaza Agata, ce gratioasa este! Iar micuta Tudora e dulce foc cum doarme pe saniuta. Pozele pentru visatoare.... ziceai ca sunt la 10 minute de tine? E, sunt la ani distanta de mine... da poate... intr-o zi.... ca doar sunt pentru visatoare, nu?
Gabitam – ia zi repede, ai cheltuit tot azi? Ce ti-ai luat? Nu de alta dar i-am propus sotului sa mergem impreuna in oras de 8 martie si pentru ca prea mult timp nu avem de plimbat cu Iulia dupa noi, sa merg la fix.
Simona – martisorul nu-l pot vedea nici eu insa am vazut o mandrete de baiat. Singurel, singurel?
Florentina – cum mai e Maya? Ai inceput sa-i dai si Helmiflores? Ea iti facea probleme cu mancatul si pana sa vina Patrick? Ma gandeam sa nu fie asta un motiv, nu stiu...
Tdi – sa stapaniti sanatosi masina, e super misto. Ai condus-o? Hai ca ma faci sa fac un drum la tine pentru o plimbare gratis. Hai ca tocmai am vazut ce-ai scris in ultima postare... Ceea ce este in capsorul tau, cu mici diferente, este si-n al meu, si-n inima mea... In iunie incep serviciul si nu stiu ce e mai bine pentru Iulia: soacra-mea, bona sau cresa (de gradi e mica inca). N-ai decat (daca iti permiti) sa faci o proba sau sa o duci mai devreme de inceperea serviciului, sa vezi cum stau lucrurile. Reactiile copiilor sunt atat de diferite, uneori mai mare este suferinta noastra, a mamicilor, decat a lor. Daca vezi ca nu-i merge bine (asta insemnand reactia ei acolo, mancatul, boli, relatia ta cu ea... etc, renunti, daca totul e ok, sunteti amandoua fericite, tu esti linistita iar ea are un program si activitati necesare. Cam asa as proceda eu in locul tau, in locul meu n-am optiunea de a alege in ceea ce priveste job-ul... Ma rog, nu vreau sa-l schimb sau sa renunt, imi place ceea ce fac si colectivul e ok.
Crissu – sanatate multa Iuliei, refacere cat mai grabnica iar tie putere.
Beatrice – multe, multe multumiri pentru retete, eu sunt in plina criza de inspiratie. La capitolul dulciuri cred ca iau o pauza pentru ca Iulia nu mananca, eu TREBUIE sa slabesc iar tati isi cumpara. Zilele trecute am facut papanasi si am mancat ca o .... si am promis ca macar 2-3 luni sa nu mai fac mimic (cum zice fii-mea).
Mygirl – felicitari pentru progresele cu olita, chiar e o super realizare.
Onixone – si Iulia bea lapticul dimineata si seara tot din biberon. Noaptea mai cere uneori apa, ceai n-a baut decat foarte putin cand era foarte mica. Chiar zilele trecute mai vorbeam cu cineva care ma sfatuia s-o determin sa renunte la biberon, insa eu sunt multumita ca-mi bea laptele pe care nu cred ca l-ar mai bea daca ar trebui sa-l bea din cana si i-am mai zis ca n-am vazut pana acum nicio mireasa cu pampers (ca era vorba si de olita) sau cu biberon, asa ca...
Olgutele, bagati si voi un ochi pe aici si vreo 2 taste sa stim ca sunteti ok.
Mynicegirl - voi? liniste pe-acolo!
Gata, ma opresc aici, sigur am omis cateva persoane insa imi pica ochii pe tastatura si se dau de-a dura pe jos si e intuneric in camera si nu-i mai gasesc. Moamaaaaaaaa, e deja ora 2 si....
Sper sa revin curand!
Va pup si va doresc multa, multa sanatate pentru voi si pentru puiutii vostri.
Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

nelia spune:
Sint culmea culmelor! Numai de aici nu am intrat pe DC... sint la tati la sala, sala care e la complexul sportiv al facultatii engleze, unde am eu curs de franceza (:D)..., dupa ce am iesit de la curs si examen... Am iesit cu fetele ca voiau sa alerge pe holurile astea lungi, iar eu am dat de un calculator. Si atit mi-a trebuit, direc la voi am venit. Bine ca stiu ca-mi merg ID-ul si parola, ca nu ma mai plictisesc simbata cind are Agata inot si tati sala.
Am citit rapid ce ati mai scris...
Androix, mersi, il scapasem, acum l-am citit.
TDI, nu stiu ce sa te sfatuiesc. Pot doar sa-ti spun ce as face eu in locul tau: as da-o patru ore pe zi la gradinita si as merge la o scoala, nu la servici. Din doua motive: e mai usoara trecerea si pentru tine si pentru ea si nu-ti maninca la fel de mult timp ca un servici, dar te poate ajuta sa gasesti dupa un loc de munca mai bun. Adica, n-as da-o la gradinita decit daca chiar crezi ca nu mai poti sa-i faci fata. Intre o mama obosita si la capatul puterilor si nervilor si gradinita, aleg gradinita. Eu nu am ales-o la Agata, care a fost un fel de Alyssa si nu mi-a fost prea bine. Dar daca crezi ca mai poti rezista un an, e bine si daca o tii acasa. Nu-ti fa probleme ca nu invata, toti acumuleaza in perioada asta, unii exteriorizeaza in acelasi timp, altii aduna si apoi te uimesc cu ce stiu.
Ralwca, stai linistita, ca or fi la minute de mine distanta, dar tot atit de departe ca la tine sint de posibilatile noastre financiare. Adica, am putea sa ni-l luam, daca acceptam sa platim mai mult de jumatate pe rata la el... Numai ca ne e tare greu sa ne bagam in asa ceva, si noi cind mai traim!?!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
gusta spune:
Neata hai trezirea ca e vineri si acusi vine weekendul.
Eu crap in continuare de dureri si acusi trebuie sa merg la scoala si o sa fie in 2 dar ce mai conteaza,ca afara e deja primavara si la mine in suflet la fel.Vedeti ce bucurie am in mine.
Tdi eu daca as fi in locul tau as incerca sa merg la munca,sincer daca mi s-ar oferi pozibilitatea unui job nu as ezita.
Raluca cum ai ramas surprinsa de mine?
Cam ce te asteptai sa vezi.
Multumesc pentru aprecierile la adresa lui Ruti ,da ca are cretisori nu e de la mine ci de la olandez si el e asa mandru ca seamana fiicasa cu el.
Eu astept sa vad ce o sa fac cu medicul si am sa incerc si eu sa aplic pentru o slujba chiar daca cum spunea si Tdi financiar nu prea ne-ar ajuta cu nimic ,dar eu unu numai pot sa stau si sa astept.
Pup fetele dulci si ne mai auzim.
Doamna cu urgenta si maimuta Maruta
gabitzam spune:
Ralwka, n-am cheltuit banii, m-am intors cu eu acasa. Am dat doar banii pe doi covrigi cu sare si mac ![]()
N-am gasit pantofi cum voiam, decat la 550RON, si eu atatia bani pe pantofi nu dau.
Am savurat plimbarea aiurea prin oras, gura casca la vitrine, m-am uitat la lume, tineretul zburda pe strazi ca mieii pe campie. Mergeam pe strazi pe care altadata le stiam pe de rost, acum parca eram in strainatate, nu mai era nimic cum stiam.
Apropo de strainatate, cursul meu la Luxemburg am aflat ca e in iunie, nu aprilie cum stiam eu.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
simona_filipas spune:
Mii de scuze...erau private, dar nu ca asa le-as fi facut eu ci lipsa mea de atentie

Gata, acum sunt publice.AiciMartisor pentru mama
Chris scuze.Ti-am dat linkul dar nu puteai sa vezi nimic.
Uite aici.
Noi am inceput bine ziua

.Trezit cu noaptea in cap, adica pe la 7,mancat ioc, aruncat olita plina cu kk pe covor,si acum mult indragitele tipete.Noroc ca tati vine repede azi ca doar e vineri si e zi scurta.Sper sa rezist pana vine el![]()
Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta
Simona si
Dragos Octavian

mamica lui
Filip Stefan