Colectia de toamna-iarna 2005 (124)
Raspunsuri - Pagina 29
lavi02 spune:
La multi ani de 1 martie! A venit primavara! Uraaaa! 
Camelia & Madau ala UHT are mai multe vitamine pt ca timpul de prelucrare termica e mai mic decat la cel pasteurizat. (cateva secunde la 135 grade)
La pasteurizare nu se omoara toti microbii, ci doar o parte.
Din acest motiv, ala pasteurizat trebuie fiert pt a fi dat la copii, ocazie cu care mai moare o tura de vitamine, pe cand cel UHT, din contra, trebuie sa nu-l fierbi ca sa-si pastreze calitatile.
Prin procedeul UHT mor toti microbii si fiind pus in ambalaj steril => se pastreaza cateva luni la temp camerei.
Nu-i de gluma cu fiertul laptelui ne-UHT: vacile pot sa aiba TBC care se poate transmite la om.
Joy tinem pumnii la harsti! si sa nu fie grava raceala!
soanso lasa, ca nu puteam sa le alaptam pana la adanci batraneti. Odata si odata trebuia sa se intample si asta. 
pitic din ce stiu eu, singura ocazie in care bb din burtica ta ar fi in pericol este aceea in care Tudor face boala (printr-un accident al vaccinarii) si tu o iei de la el.
Multi doctori
cand nu stiu sigur, prefera sa te sfatuiasca sa intrerupi sarcina ca sa fie ei acoperiti... nu s egandesc la sufletelul ala mic si nevinovat care sunt sanse mari sa fie bine mersi.
--------------
Gravidutelor
, mai povestiti-ne de ecografii, controale, cum au reactionat familiile cand le-ati spus, etc, etc. Mie una mi-e dor de perioada de gravidutenie asa ca as vrea sa o retraiesc putin prin voi. 
Noki_Lara spune:
Nu mai stiu cine a postat, parca Maria-Alexia dar a salvat eu, asa ca dau copy-paste:
Eram si eu tare curioasa cu diferenta dintre laptele pasteurizat si cel UHT...
Acum am gasit si "documentatie" si m-am mai lamurit:
ambele sunt metode de sterilizare partiala a laptelui (= se incearca omorarea selectiva a microorganismelor).
Pasteurizarea se face de obicei prin metoda HTST (high temp/ short time), care inseamna adus laptele la 72 grade pentru 15 sec. Prin asta se omoara foarte mare parte din microbi.
UHT (ultra-high temperature) inseamna adus laptele la vreo 138 grade pentru 2 sec. plus manipulare sterila + recipiente mai sterile.
Prin UHT se omoara mai multi germeni decat prin pasteurizare.
Acum, naturistii zic ca ambele metode omoara si dintr-aia buni, gen lactobacillus. Si mai gasesc ei multe care se distrug din lapte prin procedeele astea, pe care le coreleaza cu mal-absorbtia nutrientilor din lapte, de unde recomandarea sa-l consumam crud - ceea ce evident nu e cazul la bebei.
Cu pierderea de vitamine, am gasit si un tabel (cifrele inseamna cat se pierde procentual)
B1 B6 B12 Ac.folic Vitamin C
Pasteurizare (0 - 5) (0 - 5) (< 10) (< 10) (10 - 25)
UHT (0 - 20) (< 10) (5 - 10) (5 - 20) (5 - 30)
Fiert (10 - 20) (10) (20) (15) (15 - 30)
Idea ar fi ca unele vitamine sunt mai sensibile decat altele la temp inalte, pe cand altele rezista mai putin timp... Oricum, e clar ca fata de laptele fiert raman mai multe vitamine!
Acum sunt si eu in dubiu ce sa aleg, dar cred ca o sa raman pe UHT, mi se pare mai safe, iar pierderile de vitamine nu sunt asa de mari.
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Everything matures...eventually!
joy04 spune:

nu stiam ce aveti de urati atata...este 1 martie (sa-mi fie rusine)
o primavara superba, cum trebuie sa fie primavara, cu soare si caldura (nu prea mare) si o campie cu flori va dorim si noi
da mai fetelor, ii era foame si io-i dadeam sa pape prostioare pe care el le refuza si na, io credeam ca nu vrea.
daca incercam sa-i dau ciorbita, sigur ar fi papat.
dar mancase 2 polonice din acelea mari cu o felioaie de paine. si mancarica cu sos nu a vrut dansu'
probabil vroia pur si simplu lapte. abia astept sa vorbeasca sa ne intelegem ca oamenii.
in sfarsit am vazut si eu Smarandita dansatoare ca pana acum nu a mers .
superba BIC-ulet.
Joy
10+ (dpn 21.09.2007) si
Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto
NOKI multam de tabel ca io nu-l mai am si deschid acum alt doc. sa incep sa salvez una alta.
LAVI habar nu aveam ca cel pasteurizat trebuie fiert!!!!
cel de la titza vacii chiar de-i de la socrella tot o sa-l fierb.
da or ramane macar la fel vitamine in el ca cel UHT?
adica o sa ajunga doar 1-2 clocote de fiert sau trebuie sa-l scad? cum zice lumea pe la mine prin vecini.
cu date si vesti de gravidenie, eu chiar ma plangeam ieri de dureri si ma gandeam apoi sa nu va suparati voi ca noi
discutam aici. da mi-am dat seama ca nu va suparati...
nu ma pot duce la topic de sept-oct ca nu am timp sa scriu si sa citesc si acolo.
ma gandesc saraca sefuta cum avea timp si colo si colo???
Madutza10 spune:
Noki ,s-ar putea sa fie de la masele ,noi n-am avut probleme dar in general dor din cite stiu ,trece repede ,ai rabdare doar .Pupici la maraici
Noua ne dau si caninii ,am vazut mai devreme gingia umflata si alba ,mai au un pic ,mai fetelor ,e normal sa-i iasa atit de repede toti dintii??Masele are deja 4 ...
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
Poze ianuarie-februarie 2007
www.onetruemedia.com/shared?p=1b913bfba91d89dbb55d45&skin_id=7&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">FILMULETZ ..,CA TOT E LA MODA :)
maria_alexia spune:
O primavara frumoasa si multe flori si de la noi!
Joy, de la cursul de mamici citire: laptele trebuie lasat sa clocoteasca la foc mic 10 min!
Noi suntem toti raciti
. Tati a fost primul, am urmat si eu rapid iar acum vad ca si piticul e pe cale sa ne urmeze. La noi e guturai simplu, ne-a prins vremea umeda si rece obositi. Iar Cristi probabil are imunitatea scazuta si in urma vaccinului...
Am vorbit cu doctora, mi-a spus sa-i dau Oscilloccocinum, o doza pe zi, fractionata. Sa nu-l ating cu metal, am priceput. Dar nu stiu cum ar fi mai bine si nici ea nu prea stia sa ma lamureasca: sa i-l dizolv in putina apa sa sa ii dau cu lingurita sau sa ii dau 'bobo' sa le suga? Voi cum ati facut?
Si vit. C. Am retinut tot de la voi picaturile de vit C naturala, numai ca nu le-am gasit pe nicaieri, se uita lumea la mine ca la E.T. cand intreb de ele. Pe unde sa mai caut, la farmacii sau la naturisti ?
I-am mai luat de la Help-Net Imuno-baby, am vazut ca are multa vit C din coacaze si macese, plus echinaceea. Oare e ok s-o combin cu Oscillo?
Sper sa scapam cat mai usor de episodul asta...
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
camelia_daniela spune:
Dragelor, multumesc din suflet ! Oricum cu sotul eu tot nu o scot la capat!!
Cami mami & Daria 
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si
Dariuca (02.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Primul anisor din viata Dariei!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=22" target="_blank">
... Si noi participam la concurs - poza "ochimari"!
Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)
madau spune:
Maria_alexia eu ii dizolv bobitele de Oscillo in putin apa, apoi i-o dau cu lingurita. Vit C natural se gaseste peste tot la farmacie, nu stiu dc zic astia ca nu e. Cauta una din asta care are si naturiste..gen Catena, Dona...e o sticluta mica din plastic, cu un ambalaj uratel asa galben.
Lavi multam de explicatie cu laptele...asa vroiam sa zic si eu..acum am citit si am vazut ca am zis taman pe dos
.
Noki poate e de la masele...sau poate viseaza ceva urat
. Da-i seara inainte de culcare cu ceva Dentinox, Calgel si vezi daca mai face. Macar elimini posibilele cauze una cate una. Miruna am observat ca face asa noaptea daca se culca agitata..adica o jughineste tasu' inainte de somn, se alearga prin casa, etc..si cu Saralica e si ea habauca..ma gandesc ca poate fi si asta o cauza.
sa treaca
Gata, ma duc sa imbrac si eu maimutza si plecam o tura pe afara, sa luam si niste martisoare si flori ptr bunici
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=7" target="_blank"> aici ne puteti vota - poza "concurs 2006a"
Madutza10 spune:
Uitati ce cadou mi-a facut fi'miu ,s-a daruit in punguta :))))))http://new.photos.yahoo.com/popozuda1006/photo/294928804255970302/0
Maria_alexia ,eu ii dizolv in putin ceai si-i dau cu bibele ,vit C natural se gaeeste ,nu se mai gasesc fiole de vit C
ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005) si MAMI MADA
Poze ianuarie-februarie 2007
www.onetruemedia.com/shared?p=1b913bfba91d89dbb55d45&skin_id=7&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">FILMULETZ ..,CA TOT E LA MODA :)
Hildegard spune:
Madutza, nu te mira ca ies ataia dinti...depinde de copil. E normal, da. felicitari pentru bautul din canuta.
![]()

Joy, ce bine va vi cand ne vom putea intelege cu copii. Ce vor? cum? cat? ...alte vremuri vor fi atunci
Noki, sa fac bine si sa mai vorbesti
. sa-ti fie de bine praji
Lavi, am notat cum e cu laptele
Madau, sa folosesti sanatoasa monitorul. ma gandesc ce bucuroasa ai fost
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 3 luni
Morgano spune:
Maria, da-i direct cu doza aia jumate dimineata, jumate seara.
Suge bobitele. Nu are ce pati, Ana asa le papa.
Si dupa vreo juma de ora nu-i da nimic.
Fetelor, daca oscillo e dizolvat e kk efect. Scuze de espresie. Ideea e ca trebuie supt, asa se absoarbe, prin mucoasa bucala nu prin stomac.
Ripley
7+ mazarica (DPN 17.10.2007) si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro