Colectia de toamna-iarna 2005 (124)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

fetelor sunt pachet de nervi, tremur si acum.......

Am sunat-o pe prietena mea(medic) ca sa-mi recomande o clinica la care sa-i fac lui Che analizele pt cresa. Cand a auzit cuvantul "cresa" parca am apasat butonul rosu! A inceput cu "nu! Nu! Nu!", degeaba i-am spus ca nu dicsutam asta, ca hotararea e deja luata...a tinut vreo 10 minute sa-m

i spuna la telefon toate argumentele ei contra: ca copilu nu are imunitate la varsta asta, ca in colectivitae va face cele mai ciudata boli, ca AUZTIT!!!, "ce ma fac daca imi face convulsii febrile sau meningita si in drum spre spital imi MOARE????" Ca nu o sa am timp sa-l salvez!!! CUm imi spune un doctor toate astea? Adik daca duc copilul la cresa, risc sa imi moara, asta e concluzia ei?

degeaba i-am zis ca si noi am fost la cresa de la 4 luni (eu avusesem meningita inainte, eram cu imunitatea varza si inca mai traiesc), mi-a zis ca acum sunt alti virusi, mutanti, ca nu se compara, ca atunci cand voi plange cu copilu in brate imi voi aminti de discutia asta. . Am crezut ca nu aud bine.

Nu m-am putut opri atunci si i-am spus ca nu e corecta, ca priveste situatia din punctul de vedere al persoanei care a avut TOT TIMPUL ajutor la copil (ea a reluat lucrul de cand avea fetita 4 luni) si nu poate sa ma inteleaga, ca sunt in total alta situatia, fara mama si matusa care sa fie tot timpul disponibile. Si ea m-a intrebat ca e "neaparat necesar sa-mi fac doctoratul anul asta???". pai acelasi lucru as putea sa o intreb si eu, ca si ea face doctoratul. Doar ca diferenta intre noi este cea pe care am spus-o mai sus, dar e usor sa judeci oamenii cand tu nu ai aceleasi probeleme.

Anda tu stii despre cine e vorba, te rog ca ceea ce am scris sa ramana pe forum.

Tania 7+ &
bebemic
& "Che" Stefan (17.12.2005) www.babysfirstsite.com/stefanmarcu" target="_blank">Nazdravan (site nou!!!)

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Taniuk boli grave poate sa faca si stand acasa.

E taaare usor sa vorbesti cand tu esti la caldurica!

Pe de alta parte si dra mea de familie cand a auzit de intentiile mele de cresa la Silvia a sarit in sus: "vreti sa distrugeti copilul?!".. etc).

Eu i-am dat Silviei Ribomunyl din al doilea an de cresa (ea a inceput cresa in februarie, pana in iunie s-a imbolnavit de tz ori si la sfatul dr de familie i-am tot dat antibiotic desi eu cred ca se mai putea si fara). Iulie, august am stat cu ea in vacanta. Din toamna am inceput Ribomunyl (la sfatul dr de familie, pt asta merita ) si ori de la asta, ori si-a format ea imunitate dar s-a imbolnavit mult mai rar si mai usor. Nu stiu daca a mai luat de 2-3 ori antib in anul "scolar" respectiv.

Pediatra mea zice ca ea le da la toti copiii ei in primul an de colectivitate Ribomunyl, pt cresterea imunitatii. Si merge foarte bine.

Fa-i si un vaccin ACT-HIB, impotriva lui hemophilus ala, care da majoritatea cazurilor de meningita. Eu o sa-i fac inainte de intrarea in colectivitate. (Daca nu l-ai facut la 2, 4, 6 luni etc)

Bronchovaxon-ul e cam aceasi chestie cu Ribomunylul; a luat fratele Alexiei la 1 luna dupa ce a inceput gradi. El, bolnavicios din fire, se imbolnavea si inainte de gradi, lua de la sora-sa toate virozele si facea forme mult mai grave. Cum a inceput gradi -> cobza. Dar de cand cu Bronchovaxonul muuult mai usor - face viroze usore, nu ajunge la antibiotic, muci verzi, etc.

Bineinteles, intreaba-ti tau, eu ti-am dat niste sugestii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Guten morgen si de la noi la pranz!

Sunt taaare happy: am luat 8 la examenul cel mai nasol de pana acuma si cel mai nasol dupa mate...ala de care va ziceam miercuri ca a fost unul din cele mai nasolae din viatza mea. Se putea si muuult mai bine, dar 8 e o nota onorabila, la cat de multi restantieri sunt de regula si cat de greu a fost!

Asa...amu sa va zic noile mele preocupari: de cand cu dicutiile cu cresa-n sus cresa-n jos si cu vacantza mea=timp liber, m-a palit crunta realitate si anume ca peste cateva luni adio stat acasa deci automat intrebarea unde duc copilul???? Cu mama no way sa poata sta deci am de les intre bona si gradinitza. Bona pe zi ce trece ma consving ca nu e de bine - convingeri exterioare si intemeiate, ca se mai zic ca MIE personal imi repugna total ideea de bona datorita unor factori sa zicem personali..cu legatura cu Adila.

Astfel incat solutia cm buna cred ca ar fi s-o duc la gradinitza din noiembrie, de cand face 2 ani. Intrebare de baraj e care????Asa ca uite cum incep io sa fac investigatii...

Cam atata despre noi..ma apuc sa citesc in urma si sa bag cateva raspunsuri...

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madau spune:

S-a culcat pitica singura de pranz!!!!! Am pus-o frumusel in pat, s-a mai fatait nitel si acu doarme tun. Doamne ajuta s-o tina bunul obicei, ca ea stiti ca nu dormea decat leganata in scaunul de masa!. Acu' sa vedem si cat doarme.

Fug sa mananc si eu ceva, in liniste si revin daca mai apuc

Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=7" target="_blank"> aici ne puteti vota - poza "concurs 2006a"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitic-03 spune:

Ziua buna dragi mamici!
JOY:exact asa face si soacra`mea cind o las (3-4h/sapt) cu Tudor.Evit s-o las pt ca nu e obisnuita sa imprastie jucariile, sa aduca vreo cratita de la bucatarie, sa tipe(DORDIA :Tudor zici ca face vocalize.Nu tipa de nervi, tipa ca-i place cred(noua nu prea!))si ii da biscuiti in mina pe care el nu ii baga in gura:ii face milioane de farimite imprastiate in toata casa.Si am auzit-o cind tipa la el, odata...am atentionat-o atunci, daca se mai intimpla!M
Mama , ce mai intimplare...in viata mea n-am auzit asa ceva.Eu, in tinerete, prima sarcina a mea am intrerupt-o la cerere (parca la romclinic ii zicea, pe mosilor e).Dupa 1 sapt de la chiuretaj aveam hemoragie, febra mare.M-am dus la Sf Pantelimon si m-a mai chiuretat o data (cu anestezie locala facuta in uter..cred!)La sfirsit (abia stiam ce-i cu mine) mi-a spus doc "Ce ti-o fi chiuretat ala?"Apoi n-am mai ramas gravida(fara nici o contraceptie )4 ani!Multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat un copil sanatos!
MARIA ALEXIA:noi din ziua 2-a pina in a 5-a febra 38*; 38*,5
In ce priveste cresa...sper sa rezist cu 2 pitici acasa si sa-i dau pe amindoi o data(sau aprox) la gradinita.Bona asa cum a zis si bbALINUS :NO WAY , pt ca in parculetul unde iesim noi zi de zi sunt 20 de copii(pina in 3 ani) cu bone (iar mamici suntem vreo 5 toate).Chiar joia trecuta am asistat la mustrarea unui baietel de 1 an si 3 luni(lovit peste minute) de catre bona , faza la care Tudor a inceput sa tipe si nu s-a mai oprit decit cind respectiva a disparut din peisaj.Stau pe banci mai multe si discuta diverse, timp in care micutii isi pot sparge capetele.Daca se lovesc, pling si ele sa-i impace :cu-cu!Mai vor pe topogan, piticii, iar ele :Da ce , sa-mi rup eu cocoasa pt 5-6 milioane/luna?!!?P`asta daca-l dai o data , mai vrea!!
Eu sunt suparata rau.Am fost dimineata la medcenter, la pediatrie la consult pt boaba aia de mazare din capul copilului.Cu chiu si vai a reusit sa-l consulte(a facut asa de urit ce n-a facut in viata lui) si este un ganglion inflamat din 2 posibile cauze:1.o forma usoara de oreion =reactie la priorix , 2. de natura virala(parca), adica s-ar putea sa aiba vreo infectie in org.Pt a ne lamurii, trebuie sa ma duc maine cu copilul, dimineata, nemincat, nebaut, pt exudat faringian.O intreb pe dr de priorix daca are vreo importanta ca sunt gravi:"vai , dar copilul e purtator de virusi cel putin 2 sapt de la data cind l-a facut"Mi-a dat de facut anticorpi antirubeola Ig M si Ig G-in funtie de rezultatul astora pot pastra sarcina sau nu!
CRISTINA NEGARA:cum e ELISE?
LEEA:unde ai mai plecat fata?
PITIC 7

PITIC si PUIdePITIC(31-X-2005)Tudor+SIMBUREL de PITIC(DPN=10-X-2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Noah asa...

Joy- vazut+placut filmuletzul cu Vladutz cel scump in cada. Mai, asa o fatzuca angelica are baietelul asta...zau daca ai zice dupa asta ca e terorist..

Taniuk- sunt io habauka. M-am uitat la tabloul de februarie si apoi imediat la cel de Cracun. ACOLO e poza cu Che. Deci pana la urma tot cu fii-tu semenei. Sau invers!

Tania+Cristina- suuper argumentate deciziile voastre cu cresa! Nota 10!

Madau- salivez la Nisipurile tale de paste! Da' las' ca si la Bistritza e frumos, in familion!

Alinush- e clar..vrei bataitza..de ce, mami drag, auza de forum?

Maria-Alexia-

quote:
Mie mi se pare cam mare pauza de 4 ore, eu una as muri de foame cu regimul asta. Plus ca am tot citit faza aia cum ca mancatul mai rar mai degraba ingrasa, de vina fiind mecanismul de reglare insulinei (daca e prea mare pauza, la masa urmatoare da comanda 'stocheaza tot ca a venit marfa proaspata si aici se flamanzeste de obicei' inloc sa lasa substantele sa fie consumate, sau ceva de genul asta)

Io cred ca asta tine precum majoritatea celorlalte probleme, de fiecare organism in parte. Sarah de exemplu papa la 6.30 laptele. Apoi cand se scoala la 9.30-10 2-3 covrigei. Fructe daca-i dau sau altceva nu mananca. Deci masa urmatoare, mama k lumea e abia la 13. Apoi face nani si iaurtul cu fruct si biscuite il papa la 18, deci dupa 5 ore! Mai repede nu vrea. Si numai grasa nu e.Dar nici slaba. E pur si simplu felul ei de a fi.

TANIUK- amu vad. Da-i ignore tipei si vezi-ti de decizia ta! Oricum, mi se pare taaare urat din partea ei sa vina cu asemenea argumente.

Gata. Sau "gaca", ca s-o citez pe fii-mea. Am raspuns la poporul mamicos. Amu merg la papica mea - iahnie de fasole si salata de fasole boabe cu usturoi, ca Titi face "naaaaani" de 3/4 de ora.

EDIT: Pitic- tinem pumnii sa iasa bine analizele tale si ca piticul sa nu aiba nimik grav!

Am uitat sa va zic: sunt tare necajita. Va ziceam acum vreo luna ca are ceva Sarah pe partea laterala a degetelor mari de la ambele picioruse. Cred ca stiu ce este...de la unghiutze i se trage. Arata tare rau unghiile, sunt crescute aiurea, mai groase intr-o parte, mai subtiri in cealalta. Si aseara am vazut ca se descuameaza rau de tot. Adica se exfoliaza fasii-fasii. Oare la CE MEDIC AS PUTEA SA MERG CU EA PENTRU UNGHII???? DERMATOLOG????

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Noki si Che avea problema cu descuamatul unghiilor, mai ales la maini. Suprinzator, ca unghiile sunt foarte tari, le simt cand la tai. Am vorbit cu dr. de fam. despre asta si mi-a spus ca descuamarea este o carenta de vit. B (tot complexul) si ca se va regla, pe programul de vitaminizare pe care e acum. Eu zic sa mai intrebi si tu, asta e o parere intr-un caz singular. Hehe, deci tot cu Che seman, foarte bine asa!

Tania 7+ &
bebemic
& "Che" Stefan (17.12.2005) www.babysfirstsite.com/stefanmarcu" target="_blank">Nazdravan (site nou!!!)

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leea_cv spune:

Maduta si eu ma intreb daca s-a prelungit CIC-ul,dar fara raspuns.Nasol cu infectia lui Orlando.Iar e bolnavior saracutul...
Lavi sanatate lui Nati.As zice ca intarcarea e problema.Desi dupa atita amar de imunizare cu lap-lap...cam ciudat.
Feli asa si io.I-l plasez pe T lui mama ori de cite ori am ocazia.Scutura batista de nervi
Alinush si pe mine ma bate rraaau gindul sa-l duc p T la cresa.Chiar daca nu am de gind sa-mi reiau slujba.Si ,cu toate ca multi n-ar intelege de ce,daca tot stau acasa,io cred ca se da pe brazda mai rpd acolo.In plus n-as vrea sa-mi faca bolile copilariei la maturitate.
Gindacel io care eram tare pe pozitie ca bb tb dus de timpuriu la cresa,m-am cam inmuiat citind descrierea ta.Insa nu te lasa pagubasa.In cel mai scurt timp o sa ai un Bogdanel vorbaret,mergacios la olita si mincator de unul singur.Va pup.
Acu si io ma intreb cine i-ar cauta lui T in coarne cind nu maninca?Pt ca face un milion de figuri la masa.Poate ca-l lasa nemincat.Dar poate ca chiar asta e solutia.
Tania felicitari pt imbogatirea vocabularului.T e in continuare mutulic.Mie mi se pare ok programul cresei unde il vei duce pe Che,iar prietena ta medica,deplasata.
Dordia cred ca tot 'ignore"-ul e solutia.Acu o fi descoperit Stefan tipatul ala si-i place sa-l exerseze in dauna nervilor vostri.
Mada acu v-ati adus vreo nuia mai grosutza pe care o folositi pe post de telecomanda sau cum?
Joy cam asa stau lucrurile si cu mama mea care ii da tot timpul cite ceva sa roada si care ii face tot timpul pe plac.Si acu la batrinetze...dezvatul vine cam greu sau deloc.
Piticot tin pumnii pt Tudor sa fie bine.Eu am fost iar pe la mama la tzara.Saru'mina de intrebare
Noki cred ca dermatologu isi baga nasul si la unghii.Da nu bag mina in foc.Insa intereseaza-te si du-o la un consult caci mai tirziu,domnisoara fiind,ii va fi rusine sa poarte sandale.Bolile astea schimonosesc unghiile foarte tare si arata urit.Am un exemplu in zona.

Noi destul de rau.Adica horcaitul ala s-a amplificat.Nu a dat rezultate nici Ventolinul nici singulairul.Nu stiu unde sa ma mai duc cu el.Nu are astm,nici TBC,insa face asa urit in continuare.Incerc sa-l inregistrez sa pot exemplifica la dr,dar nu reusesc.O dr m-a trimis la Cluj,la tata pediatrilor - zice ea- dr Miu.A auzit cineva de el?Madutza dr la care ai fost tu cu Orlando ce specializare are?

In rest cu mincarea ...teroare.Fooooaaaarte prost.Pe la 8.30 un pic de gris cu lapte sau ou + 120 ml lapte.La 15 putina supa cu carnita si iaurt, la 20.30 200 lapte cu cereale.Altceva nimic.Ma omoara cu zile.

Leea si Tudor (19.12.2005)

POZE
www.dropshots.com/day.php?userid=124308&cdate=20070109&ctime=023421 " target="_blank">Iubire de-un an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

pitic- ai o adresa de messenger??

Ela si Oana-Daria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

salutare

lipsa totala de timpppppppppppp,vreau sa treaca mai repede perioada asta,
de joi ma apuc de bucatarie,ma ingrozesc ca habar nu am unde o sa-i incalzesc mancarea sa o fac,hai ca noi mancam racituri dar cu daria,nu stiu sper sa poata lucra cu aragazul in bucatarie,vad eu la momentul potrivit,mai apelez la vecini si binenteles la joy

pitic-la mine a fost asa,anticorpi anti -rh,inca din luna a 6-a ,am facut ceva injectabil ,dar nu pot sa-mi amintesc ce,pt ca in perioada aia era sa pierd sarcina si am facut multeee injectii,vaccinul de izoimunizare (rotest-parca) se face in primele 72 de ore de la nastere,la tine din cate am citit riscul la a doau sarcina teoretic nu exista pt ca primul copil a avut rh negativ,si deci nu s-au format anticorpii anti-rh,la mine daria avut pozitiv si de asta,plus ac faptul ca au aparut asa devreme(la 6 luni)cand in mod normal chiar daca este o sarcina cu fat rh pozitiv nu ar trebui sa fie prezenti,inseamna ca am mai avut o sarcina pe care am pierdut-o prin avort spontan in primele saptamani,fara sa-mi dau seama,eu iti recomand sa mergi la institut,

Ela si Oana-Daria

Mergi la inceput