Comori de nov-dec 2004 (143)
Raspunsuri - Pagina 26
roserb spune:
quote:
Originally posted by diana2004
Roserb mi-au placut portretele tale ,da n-am inteles prea bine ,te-ai suvitat ?
diana2004
Nu, draga, aveam elastice in par

Roxana&Co
POZE CU PITICII
Cecilia C spune:
Bits sanatate puiutilor tai si sper sa le treaca curand mucisorii. Sa stii ca si Ada a avut o gramada de mucisori si o auzeam zum fornaie dar eu mi-am luat un aspirator nazal, se numeste Ariana si m-am descurcat tare bine cu el..nici nu stiu ce ma faceam daca nu il aveam.
Si sa stii ca la fel a preferat si Ada sanul stang ca asa cum zici fost formatat de Alexia dar ea sugea si din dreptul, e drept ca nu cu asa mare placere ca si din stangul dar a supt...acum nu mai suge deloc, pana acum 2 sapt a supt numai noaptea, acum deloc si nici nu ma mai mulg ca nu mai scot mult laptic, ieri a fost prima zi fara laptic de la mami...imi pare rau asta e..eu zic ca i-am dat suficient laptic aproape 6 luni, asa ca sunt multumita.
Roserb sunt eu optimista dar nici nu stii tu cate griji imi fac si cat imi bat capul
....abia astept sa mergem in Ro la vara si sa ii fac la Alexia cateva analize sa vad cum sta.
Sunt super meseriase portretele

lui Bia, acum pune si tu niste poze cu tine tunsa ca sa vedem care portret te prinde cel mai bine.![]()

Dama, o sa ma chinui sa pun azi niste poze ca chiar nu am mai pus de mult, asa ca fii pe faza, ha ha![]()
Sunt super
Cici,Alexia ( 22.12.2004) si Ada ( 17.09.2006)
Poze
Poze Ada
aime spune:
Roxana, superbe portretele (are imaginatie pustoaica), da sa stii ca nici eu ma gandeam ca ai elastice, eu imi imaginam ca ai o diadema
...si asteptam si originalul sa putem premia fata 
aime si
Vladimir
aime spune:
Sanatate puiutilor de Bits 
Intrebare, framantatoare
oare faptul ca Vladutu meu a supt mai intaii si mai intaii de la sanul stang (ca dreptu' era in RK
)are vreo legatura ca prefera sa foloseasca mana stanga sau e pura coincidenta?
Asta am aflat-o tot din folclorul nationalo-familial ![]()
aime si
Vladimir
bits spune:
mey deci eu am spus ca Rosebina noastra are turban nici decum elastice
.oricum pt 5 anisori sunt super frumoase desenele.
Aime mami aminteste-ti pe ce parte dormea Vladut cand era bebe.japonezii au descoperit ca are o fff mare legatura marimea emisferei cu pozitia preferata a bebeilor,astfel cei care dorm pe partea stanga au emisfera stanga mai dezvoltata si vor fi stangaci.
mey copii vostri pe la ce ora dorm caci la mine Ken numai pe la ore de astea "minunate" 23-24 doarme.timpul nostru al parintilor se duce naibii
.
bits spune:
aaaa si cica majoritatea bebeilor prefera sanul stang pt ca e langa inima si pot auzii bataile inimii la fel ca in timpul vietii intrauterine.
try spune:
Cici, biscuitii de orez se numesc Baby Mum-Mum (scris cu grena-maro) si sunt pachete galben ocru cu portcaliu. Nu ma istiu daca au si alte feluri (parca tin mintede la alex ca erau si pachete cu verde si vernil probabil de alt tip. Sunt cutii patratoase de carton care au inauntru o punga mare si inauntru acestei pungi sunt pachetele preambalate cu cate 2 biscuiti inauntru. Sunt foarte usori cand iei in mana un biscuite de-ala si arata efectiv ca un crevete in sectiune. Zici ca e spuma de-aia de se pune pe la geamuri sa izoleze. Rice Rusks srie undeva in colt pe ele. Cica sunt pentru 12 luni incolo, dar la cum arata eu zic ca putem sa le dam de-acum. Ieri adrian mi-a ras un biscuite de-ala intreg, i ltinea uneori el cu manuta la gura. Daca incp sa-i dau si i-l scot din gura incepe si plange tare ascutit si afectat. Se supara rau de tot. La fel si cu cerealele. Daca nu ii dau pana se satura cat de cat plange rau. I-am dat si eu fructe (banana, mandarina si mar), dar doar de gust, sa suga un pic din ele sa aiba idee ca pe lumea asta exist si alte gusturi. Si la fel, daca i le scoteam din gura plangea cu niste lacrimi...Biscuitii ii gasesti la raioanele de bebelusi spre ex. la DOminion, dar acum sotul mi-a luat de la No Frills, deci banuiesc ca-i gasesti ma ipeste tot unde au cereae de bebelusi. Uita-te la categoria biscuitilor de bebelusi care sunt pe langa cereale.
Roxana, minunata esti cu parul scurt ![]()
, iar Bianca e o dulce cum te-a desenat ea, sa stii ca te iubeste tare mult. Mi se par atat de elaborate desenele, se vede c-a petrecut mult timp pana le-a facut.
Dama, sa stii ca dragostea e diferita prin prisma faptului ca si copiii au varste diferite. Pe adrian il vad ca un bebelus, si-i acord afectiunea unui bebelus: nepatat. Alex, insa are parte de dragoste cu nabadai, ca deh, acum suntem mai mari si are si mami pretentii. Dar ca timp sa stii ca nu e greu. Adica: adrian doame 3 somnicuri peste zi. Alex doar unul singur. Cand adrian doarme, alex e la mine-n brate si ne giugiulim, ne-mbratisam, ne alintam, ne jucam, ne uitam la desene, etc. Unepori, chiar cand adrian e treaz, imi cere sa-l pun pe adrian in leganus si sa-l tin pe el si mai fac asta. Apoi seara alex e mai preocupat de taica-su, ca e plictisit de mine toata ziua, si vrea sa interactioneze mai mult cu el. Si ca urmare cere sa-l ia el in brate, sa-l plimbe prin casa in carca, sa se joace cu el. Oricum, daca te inscrii la mamici de 2008, situatia va fi total diferita, caci david are aproape 4 ani si e cu totul alta mancare de peste cand diferenta inre copii e de 2 sau 4 ani. Un copil la 4 ani intelege mult mai multe si gelozia incepe sa fie inlocuita cu dorinta de protectie si de a copiere a rolului protector al mamei.
Oricum, sa fii constienta ca oricat de mult timp si afectiune i-ai acorda primului nascut, el tot va avea sentimentul ca nu-i destul tocmai prin natura lucrurilor - nu-i obisnuit sa imparta si ca urmare cand vede ca acorzi din timpul si afectiunea ta si altcuiva se supara si reactioneaza ineori in consecinta, dar eu consider ca tot raul spre bine in sensul ca asa invata sa imparta, asa invata sentimentul de frate/sora. Lucrurile bune-n viata se invata cu un pic de durere sau suferinta ![]()
.
Cum spunea bits, schimbatul, alaptatul etc. iti iau mult timp, dar dupa 5-6 lun ise mai simplifica lucrurile, copilul nu mai suge cate o ora la san, ci doar 5-10 minute (a propos bits, e normal sa suga doar asa putin dupa 3-4 luni incolo), nu mai e schimbat de 12 ori pe zi, ci de doar 5-6 ori, doarme mai multe ore legate noaptea, iar odata ce inavat sa stea in fund, fratorul mai mare copiiii pot interactiona mai bine si automat ma ismulgi cateva minute pentru tine sau pentru a face altceva. Iar cel mare usor-usor se invata cu ideea ca mai e cineva in casa pe langa el, chiar mai mult, invata sa-l iubeasca si sa inteleaga ca e mai mic si sa-si arate afectuena si dragostea. Primele 3-4 luni as zice ca-s mai grele. Dar oricum, bebe 2 nu apare dintr-o data pe lume, mai e si sarcina si toate astea pregatesc terenul atat fizic cat si psihic.
Nu stiu ce sa-ti mai spun, intreaba-ma tu la obiect daca mai e ceva caci pot vorbi romane pe tema asta.
Cici, bits, si copiii mei tot sanul stang il prefera. El e si mai mare si mai productiv. Dreptul e mai lenes si mai pricajit
Si n-are legatura cu faptu lca bebe e stangaci cau dreptatici prefetinta la san. Alex nu-i stangaci, Aime.
Bits, mi-a revenit lapticul si chiar am ma istimulat un pic productia. E cel mai bun lucru, cand vezi ca laptele incepe sa se mai diminueze, mai trai o repriza de-o sapt. de muls constant (adica muls dupa fiecare masa a bebelusulu icate cel putin 15 minute. Su am si o pompa buna acum, manuala, dar e de fapt chitul de la pompa electrica, numai ca in loc sa traga pompa electrica de bratul cu suctie, trag eu manual. SI ca eficienta e la fel, doar ca ma dor pe mine muschii de la mana
. Daca aveam pompa asta la alex, nu ajungeam sa pierd laptele la 9 luni si paote ar mai fi supt (nu ca ar fi supt prea putin, doar asa ca fapt divers). Ideea e sa nu cazi in ispita de-a suplimenta. Ci sa insisti cu mulsul si-apoi productia primeste un impuls. Eu m-am muls de 4 ori/zi si dupa 3 zile deja aveam dimineata sanii plini, ceea ce nu se mai intampla demult, iar acum mulg dimineata lapte sa pun sa-i fac cerealele.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi
miria_cristina spune:
ROXANA - Eu as inrama unul.
Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
miria_cristina spune:
Al meu vrea copil. Anul trecut era tare in forma si imi cerea sa renunt la anticonceptionale. Chiar reusise sa ma enerveze la un moment dat, cand eu nu mai putea de nesomn.
Acuma, desi a lasat-o mai moale nu a renuntat. Eu insa oscilez. BA vreau sa ma inscriu la master si din toamna sa ma angajez. Ba sa raman gravida.
Adevarul e, ca pentru amandoua deciziile timpul conteaza.![]()
Si pentru fiecare exista motive pro si contra. Spre exemplu, ma gandesc la bebe2. Si la cum va creste el langa Damiana, iar cand vor fi suficient de mari eu voi fi...suficient de batrana si nu insuficienta vechime.
Acuma daca accept serviciul 2-3 ani pe putin ar trebui sa uit de bebe2. Ca firma e serioasa si semnezi contract cu ei.![]()
Of!Of! Timpul "meu" e ca un bumerang cum o dau!![]()

Cristina si D
amiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
onitza spune:
Ni s-au montat termopanele URAAAAA nu mai pot de fericire!!!!! am "shmotruit" pana acum si am zis sa fac o pauza mica sa va psun ca maine plecam la Moreni sa il lasam pe Paul la bunici (Doamne oare cum or sa se descurce???
) si ne intoarcem la BUcuresti cu "nea Vasile" pe care l-am "inchiriat" sa ne puna gresie si faianta la bucatarie (deh, manopera mai ieftina decat la Bucuresti
.
ROSERB mi-au placut desenele BIancai!
as comenta mai mult pe tema lor ( de bine!) dar sunt in criza mare de timp! 
Pupiceiiiiiiiiiiiii! 
Onitza si
Paul Constantin (28.11.2004)
www.itmadesimple.ro
FEBRUARIE