Mamici si bebici din Pitesti
Raspunsuri - Pagina 3
ralu80 spune:
Saru-mana.
Sa stii ca si eu am zis la fel ca tine cand ne-au spus nasii ca i-au cumparat, dar se joaca acolo...nu foarte mult, dar oricum ea se plictiseste repede de orice.
Raluca si pui mic Riana
mirela0521 spune:
buna fetele!
raluca bine ai venit printre noi. intr-adevar sunteti niste frumoase amandou. iar terenul de joaca al fetitei tale ne-a luat ochii la toate se pare.
maya bine ai revenit si sa iti traiasca fetita superba. acum observ ce mult se cunoaste diferenta de greutate la nastere a copiilor. ai o adevarata domnisoara...
anca iti voi scrie putin mnai tarziu cum e cu diversificarea. acum il culc pe rares ca e tare marait.
poze
mirela0521 spune:
anca din pacate nu sunt cea mai buna experta in diversificare pt ca eu am facut o groaza de greseli cu rares. se poate spune ca a fost cobaiul meu mititelul de el. si asta pt ca dr lui raes este/a fost o incapabila si o indiferenta (l-am mutat la altcineva de 1 saptamana ca au trecut cele 6 luni de la inscriere). nu m-a invatat ce sa fac. ea de la 2 luni jumate' tot zicea ca sa incepem alimentatia diversificata dar nu a explicat niciodata exact care sunt regulile. zicea "pai, da... treb sa ii dai si morcov si mar, si supa de legume", fara sa precizeze cat suc, la ce ore, cum se face supa etc.
eu am citit pe un site ca la sugarii alimentati artificial dupa 4 luni jumate este recomandat sa se inceapa diversificarea, iar pt cei alimentati natural dupa 6 luni. pe de o parte pt ca organismul lor este destul de crud si au nevoie sa produca niste enzime care sa le protejeze stomacul si intestinele, si sa poata sa fie capalibi sa digere aceste noi alimente. pe de alta parte ca atunci cand sunt f mici nu prea accepta altceva decat lapte.
ma rog, pana la urma noi am inceput pe la 3 luni jumate cu sucul de morcov pe care nu prea l-a agreeat de nici o culoare. de altfel nici eu nu il suport. mi se pare cam salciu!!!
trebuia inceput cica neaparat in ordinea asta: MORCOV, apoi MAR. nu stiu exact de ce, dar asa scrie la carte!!! cate o lingurita pe zi si apoi progresiv pana la 6 lingurite. adik in prima zi 1 lingurita, a 2-a zi 2 lingurite, s.a.m.d. pana la 6 lingurite. apoi se incepe cu sucul de mar dupa aceeasi metoda. cu lingurita cate 1 pe zi si apoi progresiv pana ajungi la 6. dupa ce vezi ca a acceptat bine alimentele nou introduse (nu il doare burtica, nu se maraie mai mult ca de obicei, doarme linistit la fel la inainte) se pot da sucurile mar+morcov combinate la inceput 20 mil, peste 4-5 zile 30 mil, pana ajungi la 40 mil. cica asta ar fi cantitatea maxima care s-ar da la un copil de 4 luni. dupa ce s-a obisnuit cu sucurile respective poti sa dai si pulpa de morcov si apoi de mar. lui rares al meu niciodata nu i-a placut pulpa de morcov. numai cand a simtit-o pe limba s-a strambat si a scos-o din guritza.
mare grija ce fel de morcov ii dai. eu cumparasem unii de la piata care erau cam prea parfumati, prea aromati. rares nu i-a acceptat pe aia. si la mar la fel. ai grija ce fel de mar ii dai. eu i-am dat rosu la inceput si a facut colici. asa ca am intrerupt fructele si am reluat dupa 2 saptamani. dupa un timp am incercat iar cu marul rosu. am crezut ca poate nu a fost stomacul lui pregatit pt mar. si a facut din nou colici lui rares ii merg bine DOAR merele galbene. acum mananca cu placere merele pasate simple sau combinate cu mandarina sau cu banana.
am uitat sa zic. la inceput cand dai sucurile cu lingurita se dau intre mesele de lapte. tocmai ca sa ii vezi reactiile. cum se adapteaza la ele. dupa ce ii vei da si pulpa de fructe/morcov impreuna cu sucul ele vor ocnstitui masa de la ora 9-10. sau ma rog, in functie de orarul de mese al fiecarui copil. la rares cam asa pica ora.
cam asta ar fi de spus despre sucuri
poze
mirela0521 spune:
oricum eu zic sa nu te grabesti cu diversificarea, mai las-o pana pe la 4 luni jumate ca o sa te saturi de sclifoselile ei cand vei vedea ca nu ii va prea placea mai nimic.
dr ta ce ti-a zis? cum te-a invatat sa faci? sau e tot ca a mea de "priceputa"?!?
poze
ank999 spune:
Si eu as incepe mai tarziu, dar ma streseaza toti dr. de care dau: medicul de fam, fost pediatru zice ca de la 21/2 luni, am fost la o dr la spitalul de copii si zice ca de la 2 luni, intr-un tarziu, dna dr Zoana (orl-ist Pediatru) vecina mea (care are o nepoata de 3 ani, a spus ca dr. Hotaran este f bun, asa ca am ajuns la el si a zis ca tot de la 21/2 luni sucuri, intai simple apoi combinate, de la 1 la 6 lingurite pe zi : morcov, mar , portocala, iar apoi de la 30 ml (6 lingurite) catre 60ml de sucuri simple, dupa care combinate intre ele. Adevarata diversificare considera ca incepe dupa ce terminam cu sucurile clare si introducem pulpa si supe, undeva pe la 5-6 luni!
Saptamana viitoare facem 3 luni(pe 6) si ma gandeam sa mai incerc dupa aceea cu morcovul.
A...nu pot sa-i dau nimic cu lingurita. Voi cum ati facut si de care lingurita ati folosit.
Imi scuipa tot ce e in lingurita, dar poate nu ma pricep eu
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)prima luna,luna 2
mirela0521 spune:
daca tot am inceput cu sfaturi si invataturi, haide sa iti zic si cum e cu supele...
in mama si copilul zice pe de o parte sa faci pt inceput supa doar de morcov in care dupa 1-2 saptamani poti sa agaui o lingurita de ulei, pe de alta parte ca sa le faci din toate legumele ca sa le accepte mai usor copilul. eu le-am pus pe toate la inceput pt ca, asa cum am zis, nu prea a avut cine sa ma sfatuiasca. si am facut o groaza de greseli si la supe, nu numai la fructe. asa ca pe tine te voi invata sa faci asa cum trebuie, nu ca mine.
deci... iei un morcov mare, il cureti, il speli bine si il tai fasii subtirele pe care le pui la fiert intr-o olicica mica cu 250mil apa. trebuie sa fiearba la foc f mic in jur de 1-1,5 ore. pt inceput dai sa bea doar zeama in care a fiert morcovul. asta vre-o 4-5 zile. dupa vre-o 2-3 saptamani de zemuri strecurate poti sa ii dai si putin morcov fiert diluat cu zeama respectiva. sa fie ca o smantana mai subtire. consistenta supei se ingroasa treptat in functie de cat de repede evolueaza copilul si este in stare sa inghita. oricum pana vei ajunge tu la piureuri va face fetita 6 luni
apropo, ai mare grija cu morcovul fiert cat ii dai ca, CONSTIPA. pe rares cel putin il termina. si am avut mari probleme cu asta pana ne-am dat seama de la ce. si morcovul a concis si cu schimbarea formulei de lapte care este mai grasa si constipa si mai mult. as ca...
haide ca m-am luat cu vorba. deci prima data se da supa de morcov. dupa cel putin o saptamana poti sa introduci la fiert in supa patrunjelul. se da tot zeama pt inceput urmarind reactiile copilului. sa nu faca colici, sa nu fie agiat etc. si tot asa introduci pe rand alimentele. pastranacul, telina, ceapa, cartof, ardei gras, dovlecel, etc. unii pun si o lingurita de ulei si o frunza de patrunjel.
eu de ex lui rares la 6 luni ale lui ii fac supa din morcov, patrunjel, pastrarnac, telina, ceapa si cartof. ii fac piure din cartof imbogatit cu lapte praf, si de 2-3 ori pe saptamana ii dau si piept de pui pasat cu cartoful, iar din zeama de la legume o fac o supa crema pasand pastranacul, patrunjelul si f putin morcov pe care o bea cu biberonul pt ca nu vrea la lingurita supa asta de nici o culoare. si decat sa nu o manace deloc, am facut compromisul cu biberonul desi cica nu e prea bine. dar el sa fie sanatos si hranit bine ca va avea el timp sa invete sa manance la lingurita. uneori abia manancapiureul de cartof la lingurita, asa de sclifosit este. iar carnea deocamdata nu ii prea place. abia daca ia 2-3 lingurite din piureul cu carne, si de cele mai multe ori ajung sa-l pun in biberon impreuna cu restul de legume. dar pana nu le manaca nu il las pt ca are nevoie de fier acum. chiar ma batea gandul sa incerc ficatul de pui. poate am mai mult noroc cu el decat cu pieptul. de saptamana viitoare va trebui sa ii bag si galbenusul. chinuri, ce sa zic. iti trebuie atat de multa rabdare cu ei... si nervi de otel!!!
poze
mirela0521 spune:
anca eu la inceput am avut o lingurita speciala pt copii din inox. mi-a daduse vara-mea. a fost a copiilor ei. dar pt ca el nu deschidea gurita de nici o culoare iar eu il tot fortam, de frica sa nu ii ranesc gingiile, Doamne fereste, am cumparat de plastic cu marginile rotunfite. de la "Primii pasi". are si furculita si este ieftina. 55mii am dat pe ele. si mai am una mai mica un pic cu niste borcanase (4 la numar) super meseriase in care ii voi face iaurtelele de casa in curand. le-am luat sambata de la PIC, dar am uitat marca. am dat 160mii parca. tot la pic am vazut un biberon careia i se atasa in capat in loc de tetina lingurita. am vrut sa ii iau si eu lui rares cand era mai mic, dar nu am mai gasit. acum am vazut ca au bagat iarasi. dar la rares deja nu mai este cazul de asa ceva ca e prea mare pt ele. dar eu zic sa iti iei ca nu era scump deloc. si parea f practic
poze
mayaione spune:
Stiti cumva daca in Pitesti se poate face undeva ecografie de sold?
www.smi.ro/anamaria" target="_blank">Poze Anamaria
Povestea nasterii
ank999 spune:
Multumesc Mirela! Am incercat si cu inox si cu plastic, gura o face maaare , iar apoi scuipa. Trebuie sa fac si eu un drum la Pic zilele astea.
Mayaione nu stiu unde poti face ecografia, dar suna si tu pe la Luca, Elim...bafta!
Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)prima luna,luna 2
mirela0521 spune:
anca asa este la inceput!!! nu te ingrijora. si rares la fel facea. nu accepta nimic. nici macar merele sau bananele care erau dulci. ca sa nu mai zic de legume. asta pana se obisnuiesc. el acum mananca toate fructele cu multa placere. pe langa mere si banane care sunt o placere pt el, i-am dat toate soiurile posibile de mandarine/portocale ca sa se obisnuiasca si cu gustul mai acrisor, nu doar cu dulcele. i-am dat si putin gref pun in sucul de morcov.
si eu uitasem de faza de incetor pana nu am ajuns la alte legume. telina pasata nu o suporta in supa de nici un fel, asa ca ma multumesc ca totusi o fierb si are si vitaminele de la ea. cel mai tare m-a ofticat ca nu a acceptat nici macar cartoful. vorba aceea, in toate cartile scrie ca toti copii accepta cu usurinta cartoful. dupa cateva incercari si conbinatii de genul cartof pasat cu apa de la legume, nu a vrut, am adaugat apoi putin lapte praf diluat ba su supa, ba cu apa, apoi cartof fiert separat in apa si pasat ca atare, apoi adaugat iar lapte praf, apoi putin morcov adaugat la cartof si cu lapte si fara lapte, ca nici nu mai stiam ce combinatie sa fac ca sa o manace, si pana la urma dupa 2-3 lingurite pe care le dadea mai mult afara cu limbutza ajungeam sa le amestec cu supa si sa il pun in biberon iar carnea ce sa mai zic. a suportat aceleasi incercari. astazi, cand ziceam ca ma dau batuta si renunt la piept si incerc ficatelul a manact rares cu o pofta nebuna. dar i-am pasat pe langa carne si cartof si un pic de morcov si a mancat un paharel intreg. am fost tare bucuroasa. sa vezi ce satisfactie vei avea cu fiecare lingurita pe care o va manca...
poze