Ai nostri, ca brazii- ian-feb 05 (42) LMA

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Amo, multumesc frumos> Sa dea Dumnezeu sa fie sanatosi toti copii nostri ca tare rau e cand ii ai bolnavi.
Ana Maria, eu nu mai auzisem astfel de cazuri. Intr-un fel ma linisteste sa stiu ca nu suntem un caz singular, desi n-as dori nimanui sa treaca prin ce am trecut eu....Offf. Merci mult!
Simona, te inteleg perfect, am mai spus-o, si eu as reactiona la fel ca tine. Eu sunt pro-cresa, gradinita in cazul in care nu te poate ajuta cineva din familie cu bb, asa ca nu mi se pare deloc inconstienta din partea ta. Eu sincer n-as avea incredere intr-o bona necunoscuta, chiar daca stiu ca sunt si persoane, foarte putine si foarte norocoase care sunt multumite de bonele lor iar aceastea iubesc si chiar ingrijesc copiii.
Ba mai mult, am o colega de serv. care chiar ieri imi povestea ca si-a dat baiatul care implineste in mai de-abia 2 ani la o gradi particulara, intrucat tatal ei care l-a ingrijit pana acum nu o mai poate ajuta. Si era foarte-foarte multumita, copilul s-a adaptat si chiar a progresat enorm in cateva sapatamani doar, desi pana acum a stat cu cineva din familie, care-l iubea. Zicea ca e mult mai deschis, ca se imbraca singur, etc, numai de bine. Si nici nu a racit, impotriva a ceea ce se spune. Fireste ca asta cu imbolnavirile e un risc, dar pe langa celelalte fizice si psihice la care-l expui lasandu-l cu o persoana necunoscuta, pe care nu o poti verifica si care nu are nici o pregatire de specialitate, mi se pare unul minor. Ca de imbolnavit oricum se vor imbolnavi la momentul intrarii in colectivitate, mai mult sau mai putin in functie de cat sunt de rezistenti.
Bafta, sa-ti dea Dumnezeu gandul cel bun astfel incat sa faci cea mai potrivita alegere pt. Vladut.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

tomasa, la ce gradi particulara? ce grupa de copii au si cati copii la o educatoare pls, dc poti afla? l-au dat direct la progr lung? desi eu deja am ales bona si ii fac si analizele maine din toamna ma gandesc mai serios la o astfel de optiune... l-a primit si cu pampers? tks a lot

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Mergi la inceput

Shobo, sper sa fie de la dintisori, adica maselutze, pardon. Oricum o sa-ti zic ce mi-au spus mie in spital, ca in medicina esentiala este proba timpului. Deci tu da-i antitermice in continuare ca sa controlezi febra, cum ai facut deja si ramane sa vezi spre ce evolueaza. Daca se termina asa, inseamna ca era de la dinti, daca incepe cu scaune moi tratezi enteroviroza fireste si la fel daca incepe cu tuse si secretii. Dar repet, sper din suflet sa nu fie cazul si sa fie totusi dintii vinovati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

tomasa, pai si ii dau si daca nu mai face febra? am tot sunat ac dar nu mai are nimic... sper si eu sa ramana asa, vom vedea diseara/la noapte.. azi dim nu a iesit afara. multumesc frumos!
dr-a zice ca e posibil sa fi fost o mica viroza dar fiindca are imunitate buna sa nu se fi instalat.. hmmm, nush ce sa cred, eu tot la masele ma gandesc..

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Mergi la inceput

Shobo, ea sta in Crangasi si l-a dat la o gradi particulara din zona ei. Daca vrei o intreb cum se numeste si-ti scriu, dar sigur nu este una cunoscuta, adica nu e una dintre firmele pe care ne-am obisnuit sa le auzim.
Ea a incercat acolo intr-un moment de disperare cand a auzit ca tatal ei nu mai poate sta cu bb. Din cate am inteles, initial nu au vrut sa i-l primeasca fiindca este totusi gradinita nu cresa si bb era sub 2 ani, nu manca singurel, poarta inca pampers, etc. Ei nu aveau nici un copil de varsta asa mica acolo, asa ca banuiesc ca e o gradinita mica, de cartier. Dar li s-a facut mila de ea si au spus ca-l primesc pana la urma, dar cu un insotitor (shadow parca se numeste inafara, unde se practica sistemul asta in cazul copiilor cu nevoi speciale fata de ceilalti), adica o persoana care sa stea in gradinita si sa-l ajute, sa vada in principal de el, ca sa poata face fata cerintelor celorlalti copii.
Ea saraca nu avea de unde sa aduca un insotitor, pt. ca tocmai asta era problema ei, ca nu avea pe nimeni cu care lasa copilul. Solutia de compromis a fost ca i-au gasit chiar ele pe cineva, iar ea suporta 2 milioane pe care-i plateste femeii care sta doar de el in timpul programului petrecut acolo. Gradinita o costa 4 mil. jumate, plus acesti 2 platiti insotitoarei, o duce in total la 6 mil jumate dar e super multumita. Programul e pana la ora 16.30, cand trebuie sa mearga sa-l ia. L-a dat direct la program lung, fiindca iarasi nu avea de ales.
Dar intr-adevar se pare ca-si merita banii din moment ce ea spune ca a progresat mai mult asa, intre copii decat acasa, cu propriul bunic.

Mergi la inceput

Nuuu, nu-i dai decat daca face. De-aia am si zis, deocamdata controlezi simptomele, febra in cazul tau. Daca o are, fireste...daca nu mai are nimic si nici in zilele urmatoare nu apar altele, bucura-te, inseamna ca era de la maselute.
Hai sa-ti zic cum mi-au spus mie, mi-au facut si o schema la spital (au si desenat cu cerculete ). Deci, daca face febra pana in 39 ii dai Nurofen. Ii poti da cate 5 ml. din 8 in 8 ore, adica de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si seara. Daca face in continuare febra mare si temepratura ii creste mai repede de 8 ore, alternezi din 4 in patru ore Nurofenul cu un paracetamol cu care te impaci tu bine (Panadol, Calpol, etc.). Deci Norufen la prima ora, apoi peste 4 ore Calpol, apoi peste alte 4 ore Nurofen, samd.
Normal ca daca febra creste peste 39-39.5 trebuie dat novocalmin (mie asa mi-au recomandat novocalmin supozitoare), algocalmin, cum ti s-a spus tie. Daca nici asa nu scade, Doamne fereste, atunci se fac impachetari. Astea se fac in cerceaf umezit cu apa la temperatura camerei (nu rece in nici un caz) si de la gat in jos.
Si asa il tii pana te lamuresti ce are. In mod normal in trei zile ori dispar simptomele, febra, etc. ori apare ceva concludent care te ajuta sa pui diagnosticul corect. Sper ca am fost de folos. Pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Tomasa si cele doua mamici despre care ti-am spus au fost foarte speriate. dar la spital in ambele cazuri au fost relaxati se parea ca stiu exact despre ce era vorba.

Amaya sunt minunate papuselele tale!!! tare mi-ar placea si mi esa mai am unul mic si scump.

Shobo multa sanatate lui Codrin! Didi a avut acum o luna un episod febrila care a tinut trei zile dupa care nu a mai avut nimic!! La noi scadea febra doar cu Calpol. Nimic altceva nu a avut efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Shobo, foarte bine a explicat Tomasa, exact schema asta am primit-o si noi de la urgente in caz ca avem febra. Si da, regula in caz de febra este de a astepta 3 zile si urmari copilul in tot acest timp si abia apoi interveni cu tratamente, pentru ca in unele cazuri poate fi vorba de o viroza sau de o boala a copilariei, abia apoi intrand in calcul infectiile. In cazul vostru s-ar putea sa fi fost de la dinti, mai ales ca puiul arata catre masulute.

Simona, si eu sunt pro cresa/gradi si iti recomand sa apelezi la o gradinita particulara daca ai asa ceva in zona. Problema e ca daca nu au grupa speciala pentru copilasi sub 3 ani, nu prea vor sa ii primeasca. Avantajele unei gradinite particulare sunt: numarul redus de copii din grupe, deci sanse mai mici de imbolnavire si doi la mana, mai fac concesii privind varsta si cerintele, deci poti avea noroc sa ti-l primesca chiar daca poarta pampers si nu se imbraca/mananca singur.

In ceea ce priveste cum se comporta cu copilasii, eu una nu consider ca ar fi diferente intre o gradi particulara vs una de stat, cel putin la noi nu au fost.

Mona si Mihai (13 ian. 2005)
The nicest thing about the future is that it comes one day at a time

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Va salutam si noi din cand in cand...off...acum am un minutel liber..am reusit sa ii culc pe amndoi ...

IN primul rand sa va multumim tare pt urarile de ziua lui Tudor si sa uram si noi la randul nostru tuturor bradutilor, ca din an in an sa creasaca ,iar noi sa avem brate dn ce in ce mai prelungi pentru a-i imbratisa!...

Tomasa am citit si mi s-a infiorat spinarea..la propriu...Bine c asunteti bine!Va pupam

Erica...nu vreau s am gandesc ce e in sufeltul surorii tale...

Amooooo!Ce bine ca ai mai scris...Cam la cat duce investitia pt un daycare?Asa ca idee....

Simona ...Da cum ai afalt ce face bona la pranz?sau am sarit io?

NOi suntem dimineta si dupa masa afara...intre timp le pregatesc papa...
ieri am facut vacc de 6 luni...acu la 7 luni...nu im vine sa cred.. O sa incerc sa pun si eu un filmulet cu ei doi..asa sa vada Amaya ce o astepta la vara!

Va pup acum si sper sa mai intru, da acum am laptele pe foc pt taitei!

http://community.webshots.com/user/BESTUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Bestuta, costurile de deschidere sunt relative la cat de mare e spatiul (presupunand ca il ai !!!), ce capacitate (numar de locuri), ce dotari. Citisem la un moment dat in Capital despre doua tinere mamici aflate in situatia de a nu avea unde sa isi duca copilasii si care s-au apucat sa deschida o gradinita. Investitia initiala tin minte ca s-a ridicat undeva la 10.000 EUR, spatiul fiind inchiriat pe nu mai stiu ce perioada. Au avut probleme mari la inceput, pana au castigat clientela, dar au perseverat si au ajuns ca si-au construit propriul spatiu pana la urma. In cazul gradinitelor acreditate este destul de complicat sa obtii toate avizele.Pentru cine este interesat, pe net am gasit un www.infiintarifirme.ro/down/Plan%20Afacere%20-%20Gradinita%20Privata.doc" target="_blank">plan de afaceri.

Dana (V. Erica), pentru idei de mici afaceri te poti uita www.animmc.ro/files/noutati/Ghid%20Mici%20idei%20de%20afaceri.pdf" target="_blank">aici .

Eu ma gandisem insa la un day care, care nu e neaparat o gradinita ci un loc in care 1-2 persoane au grija de cativa copilasi. Se poate face intr-un apartament inchiriat, de ex. Gradi particluara la care a mers Mihai pana in noiembrie era de genul acesta: un spatiu cu doua incaperi, un hol cu o nisa amenajata drept bucatarie si o baie, cu o capacitate de maxim 8 copilasi. Problema acolo a fost ca li s-a incheiat contractul de inchiriere si suma ceruta de proprietar era prea mare, spatiul fiind in buricul targului. O alta problema: nu puteau scoate copilasii afara deloc si mancarea era adusa de la o firma de catering. Fiind o afacere mica, lumea nu prea avea incredere si au gasit foarte greu clientela incat abia reuseau sa isi acopere costurile. Mie mi-au placut foarte multe tipele, si cum cautam o grupa cu putini copilasi, Mihai avand 1,5 luni atunci, a fost la fix... Pacat insa ca nu a tinut. Oricum fetele ziceau ca nu renunta, doar ca le mai trebuie bani si voiau sa caute surse de finantare.

Mona si Mihai (13 ian. 2005)
The nicest thing about the future is that it comes one day at a time

Mergi la inceput