Mamici de iulie-august 2007 (21)
Raspunsuri - Pagina 11
CarlaV spune:
De acord cu tine, n-am zis altceva
Eu n-am gasit inca doctorul in care sa am incredere deplina, insa am gasit moasa si e la Municipal, asa incat ma voi lasa pe mana ei si in alegerea doctorului.
Carla,
20+ 
safira1 spune:
Antoanela doctorul nu mi-a recomandat sa fac amniocenteza ci este obligat sa ma informaze , pentru ca ma incadrez la persoanele cu risc . TT mi-a iesit bine .
Mi-e imi este teama de avort , dupa ce fac analiza . Nu sunt o persoana rezistenta la taieturi ,bolii etc. N-am incotro
andutzy spune:
fetelor, dar la CANTACUZINO naste careva? Eu de ala tin si acolo am nascut data trecuta (pe motiv de doctorita si poate NUMAI PT EA as mai merge acolo, nu mai e cazul insa ca nu mai colaboreaza cu ei). Maternitate moderna, curata, chiar f curata, termopane, toalete ok, doctori capabili, dar asistente....de cosmar, mai ales ca nervii cu ele ti-i mancai, si cu cele de la mamici si mai ales cu cele de la bebici. Cat despre practica toaletarii intime...am ramas pana acum marcata, era atat de barbara, ca mi-a ramas intiparita pe creier si poate asta ar fi principalul motiv pt care nu as mai vrea never ever sa nasc acolo. Si mai nasol a fost cand am aflat ca in alte spitale tehnica este alta, mult mai putin traumatizanta, deci am fost supusa degeaba la asta(eu si toate mamicile), doar ca erau ei tampiti. Eu una poate sunt eu mai sensibiloasa, dar multe luni mi-a fost frica de viata sexuala din cauza acestei practici, desi facusem cezariana, deci jos nu aveam nici o leziune...
Andra
16+cu
bb2 Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
jadi spune:
Nu vreau sa va dezamagesc dar la ora actuala toate spitalele sunt la fel. Pe cand nasteam eu la Giulesti, la Municipal erau cateva cazuri de bebelusi morti desi conditiile de la Muncipal par ok fata de Giulestiul care sta sa pice. Nu conteaza cum arata spitalul pana la urma ci cate infectii poate tine in el asa ca nu va mai contraziceti, pericole sunt peste tot dar trebuie sa ne incredem in doctori si in sansa noastra. Pana la urma faptul ca mergem la un spital sau nu, e alegerea noastra, nu cred ca trebuie sa ponegrim spitalele daca vreti sa ne simtim toate confortabil cu alegerea facuta!
Deni &
Vlad & bb2
Chriszta spune:
Poate ar fi mai bine sa mergem chelute de acasa. In 10 minute te face cosmeticiana cu ceara si pa toaleta intima facuta barbar...
Eu una asa voi proceda.
Cristina
16+
CarlaV spune:
Mie mi-ar fi placut sa merg la Giulesti pentru ca acolo m-am nascut si eu si mama stie niste doctori foarte OK, dar din pacate e mult prea departe de mine.
Despre toaleta intima, cred ca era vorba strict de spalat, nu de "chelit". Eu ma fac cu aparatul si e OK, de la ceara fac foliculita, iar de cosmeticiana cred ca m-as jena tare sa-i cer astfel de "servicii speciale". Oricum, stiu multe mame care s-au dus proaspat rase cu lama, la spital cineva le-a controlat sa fie OK si gata. In caz ca nu mergeti gata "chele", e bine sa aveti lama voastra de ras, ca asistentele folosesc de obicei o lama pentru toata lumea. Si asta nu e din auzite...
Carla,
20+ 
Anya20 spune:
fetelor, vad ca s-a creat o psihoza cu nasterea.
si eu voi naste la pantelimon din ratiunile pe care le-au expus fetele mai sus: medicul este cel mai important, atat obstetricianul, cat si anestezistul si neonatologul. mai ales acum ca se renoveaza, speram sa fie mai bine
si intr-adevar, peste tot pot fi probleme...municipalul a intrat de cateva ori in carantina (chiar maternitatea) in ultimii ani pt ca au aparut cazuri de infectii si copii morti. asta e. si unde veneau o parte din pacioente sa nasca? la pantelimon, giulesti, cantacuzino...ce comic
sp judetean ilfov are conditii f bune de igiena, insa clinica de neonat este practic inexistenta, nu au aparatura deloc. daca se naste un copil cu probleme il transfera de urgenta...la pantelimon, ca e cel mai aproape.![]()
carla, cu stafilococul auriu care nu iese din pereti dupa renovare...chiar m-ai facut sa rad.hai sa nu exageram
nu am auzit de stafilococi care se inmultesc in bca. nu contest experientele avute de tine acolo si e regretabil ce s-a intamplat, dar asta este altceva.
nu fac o pledoarie pentru unul sau altul dintre spitale, ca stim cu totii care este situatia.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
Anya20 spune:
anculici...tu parca intrebai de municipal si de dr-ii de garda. exista medici care lucreaza la clinici de stat sau private, care nu lucreaza in mod curent in spital, ci fac doar garzi. la mica intelegere, cand aveau paciente care nasteau in garda altcuva, colegii de garda le permiteau sa vina sa asiste gravidele respective. acum, probabil ca nu se mai poate. daca medicul tau insa lucreaza si in spital, atunci poate sa te asiste si in garda altcuiva. eu asa stiu.
chiar as vrea sa ne tii la curent daca mergi si intrebi.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
CarlaV spune:
Ma bucur ca te-am facut sa razi. Nu ma refeream la inmultirea in bca ci la rezistenta. Eu am ales Municipalul pentru moasa, nu pentru renume, si asta pentru ca la Elias vad ca nu se va naste in apa pana ajungem noi. Voiam sa merg sa nasc in apa la Victoria, si acolo chiar nu sunt conditii, dar daca ai incredere in doctor poti suporta 3 zile orice spital. Nu contest optiunea nimanui, la Pantelimon ma refeream in caz de urgenta, adica sper sa nu fiu nevoita sa ajung acolo.
Carla,
20+ 
i_ulia spune:
eu stau in sud, pe giurgiului. oare de care spital apartin?
oricum, subscriu la parerea ca mai importanti sunt oamenii care te ajuta in momentele alea decat aparatura super performanta a spitalului. iar cazuri nefericite se intampla peste tot, indiferent de bunul sau prostul renume al spitalului.
15+