Bucurii de sept-oct 2006 (46)
Raspunsuri - Pagina 20
CristinaGoji spune:
Scumpik - Felicitari!!!
Mami de Vlad (17.10.2006)
Poze
www.totsites.com/tot/vladic" target="_blank">Paginuta mea
eleņia spune:
gety felicitari pentru casa
felicitari pt bb care stau in fundulet s iepurasi
noi inca nu suntem iepurasi dar asteptam peste cateva zile sa speram c o sa fim
nu imi mai aduc aminte cine intreba de o schema de diversificare
iata deci:
incepand cu 5 luni se introduc cerealele fara gluten in alimentatia bebelusului pentru inceput 1-2 masuri la ultima masa din zi;mai tarziu se prepara laptele ca de obicei,jumatate din lapte se utilizeaza pt a prepara un pireut(90ml),iar restul de lapte se da bebelusuluilichid;
de la 6 luni se introduce laptele de continuare
introducerea saratului la pranz:piure de legumecare pt inceput se va face doar cu morcov,cartof si telina(cel putin primele 4-5 zile)in continuare se pot introduce si altele cum ar fi dovlecel,vasole verde,ciuperci toate in afara de spanac si sfecla
se introduce puiul la cel putin 15 zile de cand se introduc legumele(40-50 g de pui fara piele)
introducere carne de mile dupa alte 15 zile
elena mami de darius stefan(25.09.2006)
poze Darius
itzy-bitzy spune:
heiii hop si eu
Noi suntem bine , multumesc lui Dumnezeu ...dar fff jucause si dornice de atentie...
Cristina multumim pt articol...este ff interesant...eu il asteptam cu interes numai ca bubulina mea s-a decis sa adoarma singura cum va ziceam...oricum il pun bine ca cine stie...cam aceleasi metode foloseam si eu...eventual iti spun mai mult acolo unde ai deschis subiectul..
Roxanae eu cred ca este de la o eruptie dentara...sunt aproape sigura de fapt...am mai auzit cazuri...si recent la Roxana01...poate sa iti spuna si ea la fel.....eu cred ca nu e cazul sa te ingrijorezi daca nu tuseste, nu muci sau stranutat...
Floricel...eu incep diversificarea de pe la 1-15 martie nu m-am hotarat...adica 5 luni-5 luni jumate...pana atunci numai laptica.
...are timp sa pape mancarica toata viata dar cu lapticul meu nu s emai intalneste. De pus in fundulet nu prea o pun ...fac exercitiul acela zilnic cu ea ...ridicat de manute stii tu...dar eu stiu ca de la 5 luni se pune progresiv ...pt ca la 6 luni e apt sa stea fara probleme...ma refer la coloana...nu la altceva...stiu ca nu este suficient de bine formata si nu vreau sa o fortez....atunci cand o alaptez vad ca a inceput sa suga in fundulet asa....se ridica...de aceea o las pe ea sa fi epregatita sa stea nu o pun eu doar de placerea de a o vedea in sezut...
Sephora La multi ani sa fii sanatoasa fericita si sa te bucuri de familia ta.
Marina muuulta sanatate tie si Marucai. sa va faceti bine cat mai curand
Ramomar incearca si cu ceai d emusetel...mai spuneau fetele ca e eficient...noi nu am avut pb asta...dimpotriva stii tu...dar de la ce s-a constipat asa tare mititica...ca doar o alaptezi...?
Gety felicitari pt casute...hehe de maine sunteti proprietari
Eloise pupici si numai bine lui Vladut
Mai voiam sa scriu cuiva dar am uitat...ma duc sa citesc ...sa vad pe cine am uitat
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)
POZE CU PAPUSICA
itzy-bitzy spune:
Bravooo Luca bb de Scumipk!!!!!
Lilina...of mititelul stiu cum e ca noi doar am terminat cu raceala...hai sa iti spun cum eram...tusea ca un magarus, nu a facut febra, avea muci ff lichizi si multi ca ii aspiram nasucul si noaptea...dar nu se infunda...I-am dat asa: picaturi de Ambroxol 5 pic.3/zi, Ketof pt tuse seara inainte de culcare 1 ml, vit C naturala, si Albastru de metil o pic...dar nu i-am mai dat ca era amar ...Preventiv mi-a dat si Ospamox antibotic dar a zis ca daca nu face febra si nu se inrautateste starea ei sa nu i-l dau....si nu i l-am dat pt ca ea era vioaie si avea pofta de mancare...Si eu cred a sunt prea multe.......mai cere si tu parerea unui alt dr....
Itzy-Bitzy
cu
Ana-Maria papusica lu' mamica si a lu' taticu (28 septembrie 2006)
POZE CU PAPUSICA
roxanae spune:
Lilina sunt multe medicamente.Eu daca as fi in locul tau i le-as da asa:
- primele 3-4 zile Zinnat,Vibrocil,Ambroxol,Ventolin,Sinupret.Alternativ la 8h Efferalgan si Nurofen.
- urmatoarele zile pana la 7-10 Zinnat,Sinupret,Vibrocil.Antitermic doar daca mai face febra.
Medicamentele sunt bune dar multe.As mai adapta in functie de evolutia lui.In nici un caz nu le-as da pe toate odata,iar Zyrtecul deloc.SANATATE.
Vauva si Cristina -merci.Nu sunt nici dintii , nici o raceala.Nu stiu efectiv de unde apare.Sper sa nu fie infectie urinara.O sa vedem la analize dar asta saptamana viitoare.
Scumpik - felicitari.
Rox
de Diana(8.05.2002) & Sarah(18.09.2006)
poze
roxanae spune:
Itzy nu sunt dintii.Nici macar nu se zaresc.Dianei i-au aparut la 9 luni.Off, deja a inceput sa ma streseze problema.Merci.
Rox
poze
lilina spune:
antibiotic e numai Zinnat
restul sunt picaturi pt.tuse, nas si alergii (preventiv)
Ospamox i-am dat doar prima zi (la 8 ore) si nu i-a folosit la nimic
in sensul ca tusea s-a agravat
si am trecut pe Zinnat (la 12 ore) care e mai puternic
va trebui sa-i dau si ceva pt.stomac - sa nu se distruga flora
deja e mult mai bine
muci asa multi vad ca nu mai are
si nici de tusit nu mai tuseste, decat f.rar
dar se aude un harait din piept
imi vine sa mor de necaz
multumim fetelor pt.incurajari
si noapte buna
Lilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe
site-ul lui bebe
varsta lui bebe 
roxanae spune:
Lilina pai daca zici ca deja este mai bine eu i-as da numai Zinnat,Sinupret si Vibrocil.Si BIOTICS pt. flora intestinala.
Rox
poze
lilina spune:
ii dau de 2 ori pe zi:
zinnat 4 ml (7 zile), ventolin 1 ml (7 zile) si zyrtec 5 pic.(10 zile)
de 3 ori pe zi
sinupret 10 pic.(10 zile),ambroxol 8 pic.(10 zile), vibrocil 2 pic/nara (7 zile) si nurofen 2,5 ml (5 zile)
efferalgan nu-i mai dau (i-am dat doar primele 3 zile, cand nici nu erau asa multe medicamente)
oricum, nu a facut febra !!!!
dar de maine o sa incerc sa-i le dau pe toate doar de 2 ori pe zi
asta in functie si de cum evolueaza situatia, ca nici nu vreau sa pateasca ceva mai rau
oricum, dozele prescrise sunt minime !!!!
multumesc pt.sfaturi
noapte buna
Lilina si
Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe
site-ul lui bebe
varsta lui bebe 
eleņia spune:
introducere carnea de vacuta dupa alte 15 zile
piureul se va gati fara sare s cu o lingurita micuta de ulei de masline.se poate adauga un pic de lapte in biberon pt a ajuta copilul sa se adapteze la noile gusturi.piureul poate fi congelat s pastrat dupa ce il gatim.este indicat ca cel putin o data pe sapt sa dam bebelusului piureul fara carne si sai oferim intotdeauna un pic de lapte dupa el(60 ml aprox)
7 luni
introducerea fructelor.se prepara in forma de piureut si li se ofera dimineata.se incepe cu sucul de la o portocala micuta,o bucatica de banana si o bucatica de para.Dupa o sapt se poate introduce si marul
piureul nu se poate indulcisi nici nu se pot adauga biscuiti pt ca pot contine gluten.fructele trebuie sa fie coapte si la temperatura camerei si de asemeni se poate adauga lapte pt a putea sal oferim bebelusului cu biberonul
8 luni
iaurt natural fara zahar
9 luni
peste alb(piureul de la pranzpoate substitui carnea)pestele poate fi proaspat sau congelat si se poate da bebelusului de 3 ori pe saptamana
cereale cu gluten dar fara miere avand in vedere ca mierea este un aliment alergic
10 luni
se poate da ou,prima oaraa se da doar o jumatate de albus pt a vedea daca bebelusul tolereaza,daca il tolereza i se poate da un albus pe sapt in papica de la mijlocul saptamanii
12 luni
introducerea pestelui albastu,ou complet,paste de suap,branza proaspata si jamonyork
se da la cina mici cantitati de alimente sarate pt a facilita mestecare s pt a familiariza bebelusul cu diferitele texturi ale alimentelor si oferindui intotdeauna supliment de lapte(simplu sau cu cereale)
15 luni
legume cum ar fi lintea(este de preferat fasolei pe care o putem introduce si mai tarziu)
18 luni
introducerea laptelui de vaca (in primele zile se da amestecat cu apa 2/3 lapte si1/3 apa)
Ca norma generala trebuie evitata mancarea"gunoi"cum ar fi deseturile,carnatii,hamburgerii,etc. care pot provaca probleme cu colesterolul copiilor.
Organele(ficat,inima,rinichi,etc.)nu trebuie sa fie date cu regularitate copiilor pt ca cccc calitatealor nutritiva este inferioara carnii.
Sucurile nu se vor da copiilor in biberon pentru ca pot provoca aparitia cariilorin viitor,ca si folosirea indelungata a biberonului
elena mami de darius stefan(25.09.2006)
poze Darius