Deserturile Nataliei si nu numai ale ei (14)
Raspunsuri - Pagina 3
mariussimiuc spune:
Roxana,cred ca cele 2 pahare de frisca lichida,adica in jur de 500ml,sunt de ajuns.Daca nu mai poti face o portioara dupa aceea ca se face destul de usor.
Sunt in week-end...deci azi am program de prajiturit!
Miha
Balbina spune:
Roxana, reteta salatei cu ciuperci am postat-o aici. Se face usor si intr-adevar incinta musafirii.
Crema de care zice Miha necesita un timp de asteptare de citeva ore. Eu zic ca mai vine faci mai multa crema, dar daca ramine, nu-i bai, o poti congela si iese o inghetata delicioasa. Asta daca iti mai ramine ce sa congelezi dupa ce o vei tot degusta.
Miha, ce dulciuri ai in plan? Eu le-am facut pe ale mele, acus vine clientul sa le ia. Uitati tortul masinuta cum mi-a iesit.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
mariussimiuc spune:
Eiii...Natalia...ai dreptate...eu n-am luat in calcul faza cu degustatul.
Tortul masinuta este foarte frumos! Cum ai facut parbrizul si portierele? Separat si apoi le-ai "lipit" pe tort sau direct?
Miha
Balbina spune:
Miha, am topit o ciocolata (la microunde, dar se poate si la bain-marie), am adaugat un pic de smintina lichida (dorna rosie) si am amestecat. Smintina am pus-o ca sa ramina ciocolata mai moale. Am bagat intr-o punguta (una din zecile pe care le-am consumat, ca se rupeau si mutam continutul in alta, si tot asa ) pe care am taiat-o la virf si am spritat. Suprafata fiind de frisca, ciocolata s-a lipit destul de bine, ptiu ptiu. Ma bucur ca iti place.
Deci nu mi-ai raspuns la intrebare, tu ce desert bun faci in we?
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
amiss_zip spune:
oooo Natalia arata super bine masinuta! Mie mi se pare tare greu de facut . Dar cred ca este o placere sa iti vezi copilul incantat de tort!
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Balbina
Deci nu mi-ai raspuns la intrebare, tu ce desert bun faci in we?
Vreau sa fac Krem-ul,of course, dar sub forma de tort. Adica voi face 2 portii de blat si 1 de crema. Si o rulada cu krant (frisca cu zahar ars) pe care am ochit-o mai demult pe culinar.
Miha
amiss_zip spune:
Am o sugestie, sau intrebare, legata de frisca de ciocolata a tortului cu trufe:
Nu mai bine topim ciocolata intr-un vas cu fundul gros (nu o lasam sa se infirbante ci doar sa se topeasca), o lasam nitzel sa se raceasca, punem frisca lichida de la frigider apoi in cateva minute se raceste binisor si apoi o batem?
Asa am facut la Brownies la glazura . Si a iesit o glazura pufoasa ciocolatoasa delicioasa ca sa zic asa rimat.
Mi se pare mai rapid asa.
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
Balbina spune:
Miha, suna yami, o sa astept pozele.
Ami, nu stiu daca o sa mearga faza, intrucit frisca e mai multa si daca o pui toata rece peste ciocolata, aceasta din urma se va intari la loc. Or, noi avem nevoie de o frisca in care s-a dizolvat ciocolata. Dar nimeni nu-ti incurca sa incerci si apoi ne spui si noua cum a iesit.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze
amiss_zip spune:
aha!
nu mai stiu exact dar parca asa am facut la brownies ultima oara, pt ca mi-a iesit glazura pufoasa si nu ca o glazura normala.
Abia astept sa fac si eu truffle cake!!
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
Amiss
Balbina spune:
Ami, la glazura cantitatea de ciocolata e mai mare decit cea de frisca, pe cind la crema tortului e invers.
------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad
Poze