Zona salatelor

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns machioza spune:

TZATZIKI (salata greceasca) Un castravete (de salata)se da prin razatoarea mica ; se stoarce pana se scurge toata zeama( nu aruncati sucul,folositi-l ca un ingredient pt o masca de fata,sau pur si simplu stergeti-va fata cu el-face minuni!);amestecati castravetele cu 1 catel de usturoi pisat(cu sare +1 lingurita ulei de masline)si cu un iaurt mai cremos.Merge de minune cu cartofi prajiti sau friptura de pui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de gulii

Ingrediente: 3 gulii, 1 mar, 1 morcov, 1 leg. tarhon, 12 masline, 3-4 lg. ulei, sare, piper, 2 lg. otet sau suc de lamaie

Se curata si se rad guliile, marul si morcovul. Se prepara dressing-ul din ulei, sare, piper si otet sau suc de lamaie si se toarna peste salata. Se potriveste de sare, se presara tarhon tocat marunt si se orneaza cu masline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de morcovi

Ingrediente: 6 morcovi, 2 mere, 2 gulii, 2 cepe, 100 g smantana, sare, piper, otet sau suc de lamaie, 1 lingurita chimen

Legumele se curata, se rad, se amesteca si se presara chimenul. Se prepara dressing-ul din smantana, sare, piper si otet sau suc de lamaie si se toarna peste salata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de portocale

Ingrediente: 500 g portocale, 3 oua fierte tari, 100 g cascaval ras sau branza topita, 100 g smantana, sare, piper, suc de lamaie

Portocalele se decojesc si se desfac in felii care se taie in sferturi. Se aseaza intr-o salatiera. Ouale se taie felii rotunde sau in sferturi si se aseaza peste portocale. Se presara sare si piper si se toarna smantana amestecata cu suc de lamaie si sucul de la ½ portocala. Se presara cascaval ras sau branza topita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicdt spune:

Salata de ton

2 conserve mici de ton maruntit, sau 1 mare
6 oua fierte tari
100 grame de cascaval ras pe razatoarea mica
maioneza, dupa gust
1 conserva mare de porumb boabe
sare, piper
Se scurge uleiul de pe ton, apa de pe porumb, ouale se dau pe razatoarea mica, se adauga cascavalul, maioneza si condimentele si se la sa la rece cam 1 ora sa se amestece aromele.



Salata de fasole pastai cu usturoi

Fasolea prospata sau congelata se pune la fiert in apa clocotita. Daca e la conserva, nu mai trebuie fiarta. O scurgi si o lasi sa se racoreasca. Peste ea torni un sos pregatit din 5 linguri ulei, sare, piper, 5 catei de usturoi, marar taiat marunt si putina zeama in care au fiert pastaile. Se amesteca si se orneaza cu felii de rosii si marar.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicdt spune:


Salata de cartofi.

Ingrediente
1 kg cartofi fierti in coaja, 1 salata verde, 2 cepe rosii, 2-3 oua fierte tari, piept de pui fiert, sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline
Mod de preparare
Se taie cartofii rondele, ceapa pestisori, salata verde se spala si se rup frunzele in bucati mici, ouale se taie rondele, iar pieptul de pui cubulete. Se amesteca totul si se adauga sare, piper (dupa gust), se pune putina zeama de lamaie si ulei de masline.



Salata mexicana de pui.


Ingrediente
400grame file de pui,un morcov,200grame fasole verde,150grame mazare,100 grame boabe de porumb,100grame fasole boabe,sare,piper,boia iute,marar.
Mod de preparare
Se spala boabele de fasole si se pun la fiert.Dupa primul clocot se arunca apa si se pune fasolea iarasi la fiert in apa rece,in care se adauga sare.
Morcovul taiat cubulete,fasoalea verde si mazarea se calesc usor intr-un vas cu ulei incins.Se adauga si carnea de pui taiata fasii si se continua calirea.Dupa cateva minute se adauga boabele de porumb,putina apa,putina sare,piper si boia,apoi se acopera cu un capac si se lasa in continuare pe foc si se mai lasa cateva minute sa fiarba la foc mic.SFAT:Se serveste cu marar tocat.


Salata de andive cu piept de pasare.


Ingrediente
600 g andive, 300 g piept de pasare fiert, 200 g maioneza, 2 linguri smantana, o jumatate lamaie, sare, piper
Mod de preparare
Se aleg andive albe (cele cu frunze verzi sunt amare), li se taie radacina si cu varful cu un cutit, se curata frunzele de puncte negre atunci cand exista. Se taie andivele īn lung pentru a se desface toate foile si miezul, care se pun intr-o salatiera. Acestea se amesteca bine cu pieptul de pasare.


Mai stiu multe repede ,dar nu prea am timp de postat ,cand mai am un pic de timp liber,o sa va mai scriu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

quote:
Originally posted by akella

daniella4,
trec cartofii prin jet de apa rece sa-i pot curata mai repede. Indiferent cat ii lasi in apa rece, nu se intaresc. Oricum, cartofii trebuie sa fie rosii, sa nu se sfarame atunci cand ii tai felii.



Multumesc de pont. Incerc si eu!

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de ridiche neagra I

Ingrediente: 1 ridiche neagra potrivita, 3-4 morcovi, sare, ulei, otet, 2-3 catei usturoi, 12 masline

Ridichea si morcovii se rad fin si se adauga sare, ulei si otet. Se adauga apoi si usturoiul zdrobit. Se orneaza cu masline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de ridiche neagra II

Ingrediente: 500 g ridichi negre, 250 g telemea de oi, sare, ulei, piper, masline

Ridichile se rad, se framanta cu sare si se lasa la inmuiat 1 ora; apoi se storc bine de zeama, se amesteca impreuna cu telemeaua rasa, ulei, piper si masline.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristicdt spune:

Salata Cristina.

Ingrediente:
100 g sunca de porc, 100 g fileu de pui, 100 g ciuperci conservate (taiate), castraveti murati, 2 oua, 1 cartof, 1-2 linguri maioneza, 50 g de cascaval ras, fructe exotice de culoare rosie pentru ornare, marar.

Mod de preparare
Se fierb in vase separate fileul de pui, ouale si cartofii, dupa care se aranjeaza straturi intr-un vas de sticla din care va fi servit:sunca taiata felii subtiri, cartoful ras, ciupercile maruntite, castravetele murat dat prin rozatoare, oul taiat felii, 1-2 linguri de maioneza,intinsa pe toata suprafata, fileul de pui taiat felii, cascavalul ras marunt, fructe exotice de culoare rosie pentru contrast si o crenguta de marar.

Mergi la inceput