Zona salatelor

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata balcanica

Ingrediente: 650 g rosii, 1 catel usturoi, 3 cepe verzi, 1 castravete de salata, 1 leg. menta, 100 g branza de oaie, 100 g branza de vaci, 200 g iaurt, piper, sare

Rosiile se taie in 8, usturoiul se toaca, se taie rondele doar partea verde a cepelor, iar castravetele se taie felii. Se aseaza pe o farfurie, decorativ, rosiile, capetele albe de ceapa, castravetele si frunzele de menta.
Se zdrobeste branza, se paseaza cu branza de vaci, iaurt si usturoi. Se sareaza si se pipereaza. Se toarna pe salata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata bulgareasca

Ingrediente: 500 g rosii, 1 ceapa, 2 ardei grasi, 2 castraveciori, 200 g telemea, 3-4 lg. ulei, sare, piper, 2 lg. otet sau suc de lamaie, verdeata

Se taie rosiile in felii subtiri care se taie apoi in jumatate, castravetii in felii subtiri, la fel si ardeii grasi, ceapa in solzi. Se amesteca totul si se toarna dressing-ul preparat din ulei, sare, piper si otet sau suc de lamaie. Se presara verdeata tocata fin, iar deasupra se rade telemeaua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata Aliss

Ingrediente:
2 kg cartofi, 500gr piept de pui, un borcan castraveti murati, un borcan gogosari murati, 500gr maioneza.
Complexitate: Redusa

Mod de preparare
Se fierb cartofii in coaja, separat se fierbe pieptul de pui. Dupa ce s-au fiert cartofii si pieptul, se taie cuburi. Se amesteca intr-un vas cu castravetii, gogosarii si maioneza. Se potriveste de sare si piper si se da la rece.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata asortata de primavara
Ingrediente
2 salate verzi, 2-3 buc. gulii, 3 buc. castraveti, o legatura ridichi, 1 buc. ceapa, ulei, otet (sau zeama de lamiie), sare, piper
Mod de preparare
Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Guliile se curata si se dau pe razatoare mare. Totul se amesteca si se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Salata de ciuperci
Ingrediente:
1/2 kg ciuperci, 0,5 dl ulei, zeama de la 1 lamiie, sare, piper, patrunjel verde

Mod de preparare
Se curata ciupercile de pielita, se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet. Cind sint fierte, se lasa sa se racoreasca, se taie felii, se stropesc cu sosul preparat din ulei, zeama de lamiie si piper Se garniseste cu patrunjel verde taiat fin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salata de mozzarela

Pe un platou se pun felii de rosii (taiate din rosia intreaga) intr-un singur strat, se presara cu sare si piper, se toarna ulei de masline si otet balsamic si se presara busuioc (preferabil verde, dar merge si uscat). Peste se pune un strat de felii de mozzarela. Sa fie din aia care se gaseste in pungi cu tot cu zer (de la Zott de ex). E mortala, de cand am mancat prima data nu ma pot abtine si la 2-3 zile tot mai fac. Inainte de masa, dupa masa, in loc de masa......

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata de cruditati cu orez

Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung, sare, 3 ardei grasi rosii, 4 mere mici, 200 g parizer, 1 leg. patrunjel verde, 4 ardei iuti, 150 g iaurt degresat, 3 lg. otet

Orezul se fierbe in apa cu sare. Merele si ardeii se curata de cotoare si seminte, apoi se taie marunt. Parizerul se taie cubulete. Orezul scurs se amesteca bine cu ardeii, merele si parizerul.
Se amesteca iaurtul cu patrunjelul tocat si otetul. Se toarna sosul peste salatã si se orneaza cu ardei iuti si patrunjel verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Salata greceasca

Ingrediente: 2 cepe de apa, 4 rosii, 1 castravete de salata, 100 g masline negre, 4 fire oregano, 6 lg. otet, 4 lg. ulei (masline), sare, piper, 200 g telemea, 1 salata, 4 ardei iuti

Ceapa se taie inele subtiri, rosiile si castravetele se taie felii. Se amesteca legumele cu maslinele.
Oregano se amesteca bine cu otet, ulei, sare si piper. Branza se taie cubulete. Se amesteca salata cu sosul de otet si branza. Se lasa 5 minute sa se patrunda bine.
Se aseaza frunzele de salata pe farfurii, se pune cate o portie de salata de legume si se orneaza cu cate un ardei iute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Akella, am tot notat retele tale si mi se par super.
Vreau sa te intreb ceva: dupa ce fierbi carofii in coaja de ce ii treci prin apa rece? Se curata mai usor?
Dar nu se intaresc?

Daniella, mama lu'Alexis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

daniella4,
trec cartofii prin jet de apa rece sa-i pot curata mai repede. Indiferent cat ii lasi in apa rece, nu se intaresc. Oricum, cartofii trebuie sa fie rosii, sa nu se sfarame atunci cand ii tai felii.

Mergi la inceput