Colectia de toamna-iarna 2005 (123)
Raspunsuri - Pagina 15
Hildegard spune:
Lavi, daca e herpangina ce tratament se da?..io am intrebat-o pe dr....si a zis ca are gingivita si veziculele de pe limba intra aici, in dg. asta.
cum e cu herpangina asta?
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 3 luni
bb_alinus spune:
Hop si noi,
Am venit de la piscina, missa s-a balacit pana a cazut lata, mi-a plans cand am plecat de ziceai ca cine stie ce ii fac!Am mai fost cu inca o mamica si cu bebelina ei si a fost super.
Roxi felicitari pt examen, of ce indepartate timpuri mi se par, cand invatam pe rupte in sesiune...dar nu mi-e dor sincer
. Bafta in continuare.
Nokiutz bafta si tie si sa ne spui cum a fost!
Anda cum a fost noaptea poetului si a voastra, mai puteti?
Hilde sanatate Stefanelului iar daca dr ti-a dat antibiotic o sti el ceva!
Fee sa stii ca nu mai am nr tau de tel, ca mi-am reziliat contractul francez si am ramas fara agenda din telefon ( asta pt ca Phil a incercat sa desimlocheze telefonul inainte de a salva agenda)
Meems noi venim in Romania de Pasti, dar aterizam direct pe Sibiu. Voi unde aterizati ca ziceai ca nu in Bucuresti? Daca luati KLM poate faceti un stop la Ams...mi-ar face placere.
Apropos, va vine sa credeti ca aseara am luat bilete de avion pt ai mei, pt luna iulie cu 80 euro per persoana cu toate taxele incluse??Si asta in conditiile in care ii aduc la Amsterdam si ii intorc din Nisa...Mie inca nu imi vine sa cred! Adica saptamana asta e o promotie pana la Ams de 5 euro plus taxe. Si de 29 eur intorsul din Nisa!!! Diferenta e data de taxe...
Alina si Amalia 17.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ebf029650900ace688449&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Amalia in imagini aniversare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
ionikka spune:
Salutare!
Vine vine primavara!
Dar cica vine o iarna scurta inainte. Sper sa nu inghete toti boboceii.
Gandacel: uauau, ce burta mare ai deja. Sper sa ai o nastere usoara, un bb 2 sanatos (sti ce este?) si un bb 1 cuminte.
Ganduri frumoase la toate burticile forumiste.
Mah fetelor! Mie de cand stau pe forum...adica de cand trag cu ochiul mi se pare ceva...???... Nu stiu cum sa ma exprim!
Nu da lumea cam usor antibiotice si medicamente copiilor?
Daca are muci are... daca e intr/adevar cazul de medicamente serioase si interventii, Doamne fereste sa nu primeasca copilul ajutorul medical cuvenit! Nu sunt impotriva! Dar la chestii usoare??? Am o amica care un doi ii baga pe gat ceva pastiluta sau siropel copilului. Asa preventiv! Oricum, intr/adevar trebuie sa ai medic de incredere.
Prima doctorita la care am fost cu Aron i/a dat la 3 luni jumate antibiotic, la 9 luni la primii muci antibiotic si ahhh, pe la vreo 7 luni iar i/a dat antibiotic. De 3 ori in total. Si stiti ce am facut? L/am aruncat la gunoi. Pt ca copilul nu avea nici o linie de febra. Si ea dadea: asa preventiv. Ca are un pic de rosu in gat! Si dupa 3 zile de "tratament" mergeam inapoi cu el la control. Si ne zicea: merge bine tratamentul! Era f multumita!
Asa ca...am schimbat doctorul. Mi se pare foarte nasol sa infunzi copilul cu antibiotice daca nu e cazul.
Ma refer acum in general...nu la ceva referitor la ceva ce am citit adineaori.
Eu incerc intai cu metode mai...naturale si naturiste la raceli. Si dupa aceea cu medicatie.
Oricum, pe aici mamele astea din jur se uita urat la mine ca bag in copil fierturi si nu prajeli. Imi zic: Vai, draga, trebuie sa il obisnuiesti cu de toate. D/apoi...chiar de toate??? Cremvusti si carnita slaba de porcushor??? Si shnitzelutz! Ca cica ce bun e!!! Si iaurt DELICIOS! Cel putin 1 pe zi!
Saracu copil, mananca broccoli la greu. Si cand a dat de o bucatica de pizza nu a mai lasat/o din mana!
Nu ma certati! Stiu ca fiecare e liber sa aleaga pentru el si copilul sau ce considera ca e potrivit. Nu vreau sa dau cu "rosiile" in nimeni!
Ei, sunt stresata! Ca traim foarte nesanatos! Nici macar aerul asta de afara nu e curat! E plin de gaze de esapament...
Off! Ma mut in vf de munte!!!
Dar lasa...ies mugureii, florile, iarba si ne curata atmosfera...
Va pup pe toate!
Multa sanatate si pace in sufletele! Soarele e pe cer sa ne faca mai optimisti, nu?
maria_alexia spune:
Wow, Alinush, veniti in Sibiu de Pasti!
Super, va asteptam! 
De la ce companie ai luat biletele pentru parintii tai ?
Se mai inscrie cineva pentru o intalnire in centrul tarii ? ![]()
Maria &
Cristian (22 dec 2005)
joy04 spune:
quote:
Am intrat sa va spun ca aseara v-am visat pe voi gravidutele grupului :Joy , Tania, Corap, Ripley si Pitic.Ce imi aduc aminte cel mai net era fatul ca Joy astepta gemeni !Vroiam sa va impartasesc si voua visul meu .
SPER DIN TOT SUFLETUL SA NU FIE ASA.
ca si mie mi-au trecut niste ganduri din astea, dar nu vreau.
NU VREAU!!!!!!
Joy
8+ (dpn 21.09.2007) si
Vlad Andrei (1 decembrie 2005)foto
ionikka spune:
BB_alinush! ce bine de voi. Si eu vreau piscina, Nisa, Zboruri deasupra norilor...Mama mea cand pleaca intr/o excursie cu avionul: cum a fost in China in toamna si la Berlin luna trecuta stiti ce face? Isi umple memoria de la aparat cu fotografii cu aripa avionului si pe cand ajunge la destinatie nu mai are memorie
. Si cand ajunge noi ne uitam la toate fotografiile dade dade gasim ceva interesant. Asta in loc de paranteza!![]()
Bravo voua! Cele cu posibilitati multiple de excursii si aventuri!
O intalnire DC undeva in tarile calde...cu masaj, sauna, piscina ar fi numai buna. Vin si eu!
pupici multi
Ma duc sa culc copilu!
bb_alinus spune:
Maria_Alexia, aterizam doar la Sibiu si de acolo ne ia tata cu masina si mergem la Alba. Dar am vrea sa ne dedicam o zi sa vizitam Sibiul ca tot e capitala culturala anul asta. Asa ca daca vreti sa ne vedem intr-un tur de carucioare mi-ar placea sa ne punem de acord, poate vine si Taniuk. Noi stam in Ro pana pe 15 deci dupa Pasti, avem o saptamana sa ne decidem la o zi. Nasol ca nu o sa putem veni intr-o zi de weekend, decat in timpul saptamanii cand lumea merge la servici ![]()
Ionikka, stai rabdatoare sa vezi cum or sa apara si in Ro low costurile. Deja au cateva destinatii, de ex Viena, Londra, Paris, si inca cateva pe care nu le stiu.
Pt ai mei am cumparat la Skyeurope insa cu plecare din Budapesta ca e aceeasi distanta ca pana la Bucuresti, si sunt busuri regulate care te duc pana in aeroportul Ferihegy, adica e foarte bine organizata treaba.
Alina si Amalia 17.11.2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ebf029650900ace688449&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Amalia in imagini aniversare
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
joy04 spune:
gata, am citit tot, dar numia tin minte nimic.
HILDE uite cam cum este cu herpangina asta: sunt niste bubite mici, de un alb-murdar (adica nu alb imaculat), inconjurate de roseata.
cam cum ar fi o ciupitura de paianjen de se inroseste in jur.
apar pe amigdale, gat, cerul gurii, pe lateralele obrajilor.
lui vlad ii singerau un pic si gingiile si buzele pe interior erau sangerii.
face febra intre 38.5-39.5 (maxim) 2-3-4 zile.
tratamentul este cam de kkt. adicatelea simptomatic :
- glicerina boraxata, sau mai buna este cea cu stamicina, anestezin si inca niste chestii (ma uit pe reteta si-ti spun daca vrei).
i-o poti pune pe suzeta, sau eu ii dadeam cate 1/2 luingurita ca altfel nu puteam sa-i bag degetul in gura sa-i badijonez bubitele alea.
- nu-i da suculet acru - vlad bea suculetul de fructe, adica mar, porto si morcov, dar nu era acru.
- ii poti da cu tamtum verde 1-2 ori pe zi. mai atenueaza durerea ca anesteziaza un pic.
- antitermice, daca-i febra peste 38.2
- nu-l forta obliga sa manance.
evolutia se face in 3-5 zile spre vindecare. pe vlad l-a tinut 1 saptamana pana a inceput sa-i fie mai bine.
chestia e ca nu stiu exact diferenta intre o stomatita aftoasa si herpangina.
pe net le-am gasit ca fiind 2 chestii diferite si la stomatita cica nu se dau produse lactate.
VLAD A FACUT DE 2 ORI HERPANGINA SI AMBII DR NU MI-AU ZIS NIMIC DE LAPTE SAU LACTATE CA NU ARE VOIE.
nepoata mea face STOMATITA dupa augmentin. si dr i-a zis sa nu-i dea nimic lactate.
cam atat si sanatate.
RIPLEY asa-i teoretic, 37.8 nu-i febra.
dar eu am facut pneumonia intestitiala si corticopleurita pe cam aceeasi febra. nu am depasit 38.0...
inca dr cand i-am sugerat plamanii la asa febra a zis no way...aia fac 40.0.....
ANDA la tine m-am gandit azi si vroiam sa te sun.
ca am fost cu piticu la control la orl ( este bine, se vindeca) dar doctora a zis ca DACA MAI FACE O SINGURA OTITA, LA OPERATIE DE SCOS POLIPI!!!!!!
nu-mi venea sa cred!!!!
i-am zis ca a facut deja 2 si a zis ca urmatoarele otite vor fi urate, purulente, care nu vor trece usor + ca vor lasa amprente naspa asupra timpanului, auzului...
si vroiam sa te sun de cum am iesit din cabinet sa-ti zic sa vii sa-l vada si pe Nic .
bine ca s-a rezolvat. inca cateva zile si nopti grele si scapati.
as zice si eu ca si CRISTINAMH sa-l iei sa doarma pe tine.
vlad este innebunit sa doarma asa. azi noapte cum il dadeam jos, cum mar si har si mar si har.
sa va zic una doua despre mine.
cred ca-i injur de numa pe aia de la MEDLIFE-ul curului.(scuzzati expresia)
sunt plina de draci.
nu mi-au facut o analiza pe care am platit-o!!!
sau mi-au ratacit-o...m-am dus sa le iau saptamana trecuta si nu mi-au gasit decat cele la sange, de la cultura de col, nimic.
dupa luuuungi cautari si stat pe acolo ca nebuna - eeram in contratimp ca trebuia sa ajung la gine - se gasesc, cica nu au fost introduse datele in calc.
plec repede, ma uit fugitiv pe foaie, vad micoplasma si ureaplasma si o intind.
cand ajung la gine - care "by the way" nu era la cabinet, deci am alergat degeaba ca nebuna - nu aveam cultura de col.
sun de 2 zile ca nebuna, ma plimba de la ana la caiafa si o dau din colt in colt!!!
ca cica nu am facut-o!!! bine ca am pastrat bonul pe care scrie mai mult decat clar.
o sa-i sun astazi, adica chiar acum si sa vedeti voi ce circ le fac.
io acum cu cine las pititcu ssa ma duc la alta recoltare???? ca cine stie cand ma programeaza...
da o sa fac scandal si o sa le zic calr ca fiind vina lor ma duc la ce ora mi se scoala mie sa-mi recolteze, nu cand vor ei.
mi-a iesit toxoplasma IgG pozitiva, si CMV IgG pozitiv. drept pt care dr a hotarat 6 zile summamed si rovamicina.
asta cica ca si profilaxie, valorile fiind destul de mari fata de sarcina trecuta cand mi-a dat numai 3 zile summamed.
nu stiu ce sa mai zic...
Joy
8+ (dpn 21.09.2007) si
Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto
ilenutza spune:
Poate va intereseaza o carte cu exercitii pentru copii:
http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=93904&whichpage=5
Ile
17 si
Victor ( 22 dec 2005)
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1365dbc0fb60f4c8cb0a71&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Filmuletz Victorash
Hildegard spune:
Joy, am gasit la parinti intreaba subiectul cu stomatita- afte. Steff are vezicule pe gat una, si vreo 3 pe limba, mai rosii. Gingiile umflate, rosii ca focul si ieri inca sangerau, azi numai.Ieri alea de pe limba nu le-a avut. Eu il ung cu minunea asta de crema preparata care are si stamicin si anestezina +inca vreo 7 chestii. Am citit pe topic ca se poate extinde pana-n gat cu roseata...pai noi atunci ce gat rosu avem? ca n-avem gat rosu, e de la stomatita. Dr. asta l-a vazut pe
Steff de cand s-a nascut, deci ea este medic pediatru dar practica neonatologia, lucra la matern. Ea a venit ieri la noi, dupa garda si l-a vazut in gat, m-a pus si pe mine sa ma uit. Si io ii zic:"pai ce e bubita aia pe gat" ? Ea zice:ca nu e nimic eu: "ba este"...insist sa se mai uite...si da, intr-adevar vede.....Bai, ce doctor!!!
De ce s-a facut ca nu vede sau chiar de oboseala n-a vazut?? Acuma citind in topicul cu stomatite am vazut multe....acum ce sa fac? Amoxicilina ii dau, dar ce sa-i dau tantum, sirop de patlagina sau mai scria ceva acolo? Amoxicilina nu cred ca-i face rau, acuma previne orice fel de infectie. Mi-e teama sa intrerup.
Cum trece, in cat timp....vad ca si voi ati avut si ai zis ca intr-o saptamana
Asa: si mai luam dimineata si seara cate 1 sup de paracetamol sa nu incaracm stomacelul si seara 4 ml de Nurofen.
Cum sa fac?
uite linkul:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79636&whichpage=1&SearchTerms=Herpangina
quote:
Originally posted by joy04
gata, am citit tot, dar numia tin minte nimic.
HILDE uite cam cum este cu herpangina asta: sunt niste bubite mici, de un alb-murdar (adica nu alb imaculat), inconjurate de roseata.
cam cum ar fi o ciupitura de paianjen de se inroseste in jur.
apar pe amigdale, gat, cerul gurii, pe lateralele obrajilor.
lui vlad ii singerau un pic si gingiile si buzele pe interior erau sangerii.
face febra intre 38.5-39.5 (maxim) 2-3-4 zile.
tratamentul este cam de kkt. adicatelea simptomatic :
- glicerina boraxata, sau mai buna este cea cu stamicina, anestezin si inca niste chestii (ma uit pe reteta si-ti spun daca vrei).
i-o poti pune pe suzeta, sau eu ii dadeam cate 1/2 luingurita ca altfel nu puteam sa-i bag degetul in gura sa-i badijonez bubitele alea.
- nu-i da suculet acru - vlad bea suculetul de fructe, adica mar, porto si morcov, dar nu era acru.
- ii poti da cu tamtum verde 1-2 ori pe zi. mai atenueaza durerea ca anesteziaza un pic.
- antitermice, daca-i febra peste 38.2
- nu-l forta obliga sa manance.
evolutia se face in 3-5 zile spre vindecare. pe vlad l-a tinut 1 saptamana pana a inceput sa-i fie mai bine.
chestia e ca nu stiu exact diferenta intre o stomatita aftoasa si herpangina.
pe net le-am gasit ca fiind 2 chestii diferite si la stomatita cica nu se dau produse lactate.
VLAD A FACUT DE 2 ORI HERPANGINA SI AMBII DR NU MI-AU ZIS NIMIC DE LAPTE SAU LACTATE CA NU ARE VOIE.
nepoata mea face STOMATITA dupa augmentin. si dr i-a zis sa nu-i dea nimic lactate.
cam atat si sanatate.
de-ale gurii