Bebe in cada cu colacul

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Fata mea (5 luni fara 8 zile :)) face baie cu colacul... ea nu poate sa stea bine in funduletz (inca) si deci ea e foarte multumita.. si noi de asemenea.. mai ales ca poate sa se joace pe caldurile astea in apa.. fara pericolul de a baga capul in apa. SUB SUPRAVEGHERE !!

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

Trebuiesc respectati urmatorii pasi:
-Baie in cadita ca si pana acum
daca ii place in cadita si e obisnuit cu apa de fiecare data sa cresti cantitatea de apa si vezi cum reactioneaza. Copilul trebuie sa fie linistit si relaxat, de asemenea si cel care ii face baie. Cel care ii face baie trebuie as vorbeasca tot timpul cu copilul. de preferat ca ambi parinti sa participe la baita. Daca se agita nu lasa copilul sa inceapa sa planga ci distrage-i atentia cu o jucarie, razi, vorbeste-i. De asemenea, copilul trebuie sa se simta in siguranta. Daca ii este frica in apa lasa-l sa te tina de mana si nu il forta.

Cand ai ajuns cu el sa ii placa in apa la 10-15 cm si se simte in siguranta, poti sa treci la cada mare.

Intai fara colac. Actiuni pregatitoare: Colacul sa fie jucaria lui, in patut. Lasa-l sa il studieze, jucati-va impreuna pana se obisnuieste cu el.

In cada mare, apa calda 10 -15 cm, o incerci cu cotul. Trebuie sa nu te friga la cot. Copilul trebuie sa fie relaxat, odihnit, eventual la putin timp dupa ce ai fost afara, la aer cu el.
Baia nu trebuie sa dureze prea mult, cam 10-15min. Pentru inceput, il lasi sa se obisnuiasca cu apa, eventulal il tii in fundulet. In permanenta copilul trebuie sa nu-i fie frica, sa vorbesti cu el, sa aiba de ce sa se tina. Il tii cu ambele maini, sotul tau trebuie sa te ajute sa-l speli. Adica unul tine copilul bine fixat pe pozitie si celalalt opereaza , adica ii da cu apa, sapun, sampon.
V-am spus oare pana acum ca si sotia mea ma ajuta sa-i fac baie lui Alex?
Dupa ce se obisnuieste cu stilul asta, cantitatea de apa o cresti de la zi la zi cate 5-10cm.(Alex a facut baie vreo 2 zile la apa mica si m-am gandit apoi ca daca apa e mai mare (cada plina) ajung mai bine la el) poti sa incerci cu colacul. Intai il bagi fara colac, il lasi sa se joace cu jucarelele preferate si apoi il bagi in colac, dar il tii cu ambele maiini pe sub colac. El se tine cu mainile de colac. Alta pozitie mai poate sa fie: Copilul bagat prin colac,pe burta, cu mana stanga il tii pe sub piept si ii prinzi mana dreapta, iar mana ta dreapta il tine pe sub burtica (printre picioare). Faci plimbari asa de la un capat la altul al cazii. O sa ii placa garantat. Din instinct o sa-si tina capul in sus, dar ai grija sa nu ajunga cu capul in apa.

Dupa ce te joci putin cu el urmeaza sapunirea si limpezirea. (Eu il limpezesc pe Alex, direct cu dusul- si nu vocifereaza, chiar daca ii dau cu apa pe fata). Atentie, unii copii fac urat de tot la apa aruncata pe fata. Ideeea este sa nu se sperie de apa. In momentul cand ii dati cu apa pe fata, treceti si cu mana de sus in jos pentru a sterge picaturile de apa care il incomodeaza pe ochi si pe nasuc. Lasati-l sa respire dupa o trecere cu mana peste fata lui. Nu grabiti lucrurile, altfel se poate speria si poate avea senzatia ca nu poate sa respire, sau poate sa traga apa pe nas in momentul cand ii dati cu apa pe fata a doua oara si se va speria sau va incepe sa planga.

Dupa ce baia s-a terminat, scoateti-l pe micut si prindeti-l intr-un prosop mare, pufos, pe care-l strangeti bine si il infofoliti sa i se vada decat varful nasului. Frecati-l cu prosopul energic, api lasati-l putin, dezveliti-l si faceti un masaj energic cu ulei de corp. Copilului dvs i s-a facut deja foame si s-ar putea sa in ceapa sa urle, dar miscati-va repede, vorbiti cu el si puneti-l pe burta- asta-i distrage atentia si puteti sa-l masati si pe spate.

Laptele trebuie sa fie pregatit (daca e alimentat artificial). Pofta mare si vise placute! Sigur o sa doarma bustean!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jade spune:

mey Mugur, da bun tatic la casa mamicii mai esti! bravo!
Mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Baita ii fac impreuna cu sotul meu si respectam cam toti pasii enumerati de tine. Pana acum nu am avut probleme cu baita, abia astepta ii punem si jucarele de apa, bureti de baie cu diferite forme, abia il scoatem din cadita cand terminam baita.De cand s-a nascut in fiecare seara i-am facut baita, nici nu ma gandeam ca o sa planga daca ii pun colacul. Noi am luat colac cu chilotel si probabil il deranjeaza. De jucat s-a jucat cu colacul deci nu a fost prima data cand l-a vazut. O sa mai incercam. Sper sa se obisnuiasca pana plecam la mare.
Multumim pentru informatii!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

eu inca nu am incercat ca am o pisica umblacioasa, care intra si in cada.
Da o sa incerc sa o dezinfectez si baldabaaaac!!!

mnadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ls-dobrovicescu spune:

Noi am facut exact ca Mugur si ne-am crezut tare originali !
Ma mir ca multi au facut ca noi. E o idee f. buna care place bebicilor.
Apa se fierbe pana la 3-4 luni, apoi cada cu apa de la robinet. Acum (la 9 luni) practicăm dusul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mugur spune:

pentru marianar:
cred ca colacul cu chilotzel e de vina. Incearca cu un colacel normal, cel mai mic nr.!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si eu tot asa cred....
Si aseara la baita a avut o retinere, s-a temut un pic cand l-am bagat in cadita, bineinteles fara colac, chiar vroia sa planga, cred ca l-am speriat cu colacul. Vad ca a inceput sa se joace cu colacul prin casa, mai devreme era cu el pe cap.... , il mai las cateva zile si mai incerc.
Ma gandeam ca ar fi bine sa intre si tati cu el poate, poate...
Pipici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Doamne, nu te chinui sa fierbi o cada de apa...:)
Noi avem o cada destul de mare pe care o punem in cada cea mare... Insa am sa incerc si eu sa-l spal direct in cada. Ii place la nebunie in apa!
N-am fiert niciodata apa pentru baie...

Eu cred ca Cif-ul si un burete mai aspru indeparteaza orice micoza... Puteti pune cateva pliculete de ceai, musetel sau ce mai face bine pielii.... Eu n-am incercat dar bunica lui Tudor imi tot spune ca ea asa facea.

Florina

quote:
Originally posted by manuela

Spuneti-mi, folositi apa de la robinet sau ii fierbeti? Ca as incerca si eu cu bebeul meu de 7 luni...

Mergi la inceput