Cura de detoxifiere?
Raspunsuri - Pagina 4

ainia spune:
Eu am consumat produsele de la Herbalife. Sunt foarte bune si in plus ai si un consultant de nutritie alaturi.
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata


alma_n spune:
quote:
Originally posted by ainia
Eu am consumat produsele de la Herbalife. Sunt foarte bune si in plus ai si un consultant de nutritie alaturi.
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
Hm... Herbalife! parerile sunt impartite si eu nu cred ca poti consuma toata viata aceste produse. Iar nutritionistul de alaturi cred ca nu stie altceva decat planuri pentru produsele pe care le vinde!
De fapt am observat ca se tinde spre generalizarea termenului de nutritionist sau, mai pompos, consultant de/in nutritie.
Nu vreau sa supar pe nimeni dar asta e parerea mea, pentru ca nu inteleg cum un nutritionist adevarat poate sa recomande niste suplimente alimentare ce inlocuiesc o masa.



coraly spune:
Fetele, ciocolata e voie in cura de detoxifiere? ca nu ma pot abtine
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze


crisstinuta spune:
RETETE CU CEREALE
1. Turtite din grau
Ingrediente: 500 g grau curat, 1 lingurita sare grunjoasa, 150 ml apa.
Mod de preparare: Se macina fin graul (cu o rasnita electrica sau cu o moara casnica de uruiala), obtinandu-se faina integrala, din care se face o coca cu apa si sarea. Se lasa la inmuiat 30 de minute, apoi se fac turtitele, care se coc in tigaie fara ulei, la foc mic.
2. Grau, hrisca sau mei copt
Ingrediente: 300 g grau, hrisca sau mei, 1 lingurita sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se spala bine graul si se pune in tigaie sau ceaun de fonta cu apa si sare, atat cat sa-l acopere. Se lasa la foc iute pana se evapora apa si se amesteca continuu pana graul isi schimba culoarea si este usor de mestecat. Hrisca si meiul pot fi coapte fara a fi umezite in prealabil.
3. Terci de grau
Ingrediente: 200 g faina de grau integrala, 400 ml apa si un varf de cutit sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, se toarna (in ploaie) faina de grau integrala, pana se obtine consistenta dorita. Se fierbe 20-30 de minute.
4. Supa de orez cu galuste de grau
Ingrediente: 100 g faina de grau integrala, 100 g orez, jumatate de lingurita de sare, 500 ml apa.
Mod de preparare: Din graul macinat, putina apa si sare se face o coca moale si se lasa la inmuiat 30 de minute. Se fac galuste mici care se pun in apa clocotita cu sare, se fierb 10 minute, apoi se adauga orezul si se mai fierb 20 de minute.
5. #8222;Lapte#8221; de grau
Ingrediente: 40 g grau si 300 ml apa.
Mod de preparare: Se macina graul (la rasnita de cafea), se pune intr-o cana mare si se toarna apa fierbinte; se agita si se lasa la racit. Inainte de a se consuma, se amesteca continutul.
6. #8222;Pilaf#8221; simplu
Ingrediente: 100 g orez, 300 ml apa, 1/2 lingurita sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se spala bine orezul si se pune la fiert cu apa si sarea intr-un vas de fonta, la foc moderat, 20 de minute.
7. Hrisca cruda
Ingrediente: 200 g hrisca.
Mod de preparare: Se spala boabele de hrisca, se pun intr-un vas si se acopera cu apa. Dupa 1-2 ore hrisca se inmoaie, se umfla si se poate consuma. Hrisca poate fi inlocuita cu grau, cu conditia sa fie pus la inmuiat cu o seara inainte.
8. Pasta de orez
Ingrediente: 200 g orez, 400 ml apa, 1/2 lingurita sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se macina orezul cu o rasnita de cafea. Se pune apa cu sare la fiert. Cand clocoteste, se adauga faina de orez. Se fierbe 15-20 minute.
Exemplu de dieta:
Mic dejun: 1-2 cani #8222;lapte#8221; de grau.
Ora 10: 3-5 linguri hrisca cruda.
Dejun: 1) supa de orez cu galuste de grau; 2) pilaf simplu cu faina de grau copt sau turtite de grau.
Ora 17: 3-5 linguri de mei copt.
Cina: 1) terci de grau; 2) pasta de orez cu turtite de grau.
9. Placinta de grau cu orez fiert
Ingrediente: 500 g faina de grau integrala, 200 g orez, 1 lingurita de sare grunjoasa.
Mod de preparare: Se prepara o coca cu apa calduta si sare din grau integral si se fierbe orezul separat cu putina sare. Se intinde coca cu un facalet pentru a obtine o foaie de placinta, dar ceva mai groasa decat cea de la patiserie. Se pune orezul fiert la mijloc si se ruleaza foaia de placinta. Se presara putina faina integrala pe tava, se aseaza 3 rulouri si se coc la foc iute 10-20 de minute. Se taie in felii groase si se mananca in decurs de 7-10 ore.
10. Fulgi din cereale (grau, orez, secara, ovaz)
Se cumpara de la supermarket sau magazine naturiste si se consuma ca atare, uscate, sau inmuiate in apa, simple sau combinate si in cantitatea pe care o dorim.
11. Turtitele multicereal
Se prepara ca si cele din grau. Pentru a pregati coca, pe langa faina integrala din grau, se folosesc suplimentar mei macinat si fiert, hrisca macinata inmuiata cu apa 2-3 ore sau orez macinat si fiert, amestecate in proportii egale sau dupa imaginatia de moment.
Acestea sunt retete culese de pe internet.
Orezul brun ,graul,hrisca si meiul se cumpara de la magazine naturiste.Se consuma doar sare grunjoasa bruta fara iod daca gasiti la magazine mici fara pretentii , e vorba de sare la vrac.Daca nu, exista sare de mare la magazine naturiste.Se bea doar apa plata.
Eu sunt in a treia zi va dati seama ca efectele apar spre sfarsitul curei sau dupa .In primele zile pot sa apara dureri de cap din cauza procesului de detoxifiere.Acestea apar si in curele cu argila si argila este un detoxifiant puternic.
Pot sa va spun ca in iarna asta m-a chinuit o acnee care cateodata arata destul de rau.Azi in a treia zi acnnea s-a retras eruptiile s-au uscat si sunt plina de cojite care stau sa cada.dupa cum arata in doua zile precis nu mai am nimic pe fata.
Dar fetelor sunt oameni care s-au vindecat de boli mai grave cu care eu am stat de vorba si m-au convins de beneficiile acestei cure.
ATENTIE , E O CURA FOARTE DRASTICA ,E FOARTE GREU DE TINUT!!!


coraly spune:
Cristinuta, vad ca te stii la cure. Cand ai tinut cura cu argila ai tinut si regim alimentar? Si de care?
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze


crisstinuta spune:
Coraly,nu am tinut inca cura cu argila doar am cumparat-o.
Dar exista indicatia de a urma un regim fara grasimi animale ( mai degraba un regim vegetarian).Deci ,legume ,fructe,cereale,paine,lactate degresate,ulei de floarea soarelui sau masline.Si mai ales fara alcool.O cura tine in mod normal trei saptamani.Sunt persoane care se constipa de la aceasta cura sau au stari de rau,dureri de cap.Acestea trebuiesc ignorate pentru ca vor disparea dupa 4-5 zile.
Dupa ce termin cura Oshawa am sa fac cura de argila.Nu pot sa promit ca n-am sa mannc carne dar cel putin va fi de peste si pui ca sunt mai slabe si mai ales am sa incerc sa gatesc fara prajeli.


coraly spune:
Merci!
Eu am inceput sa scot din alimentatie mai multe lucruri, vezi carne de porc sau mezeluri, mancaruri prajite, insa am mancat carne de pui. sper sa o scot si pe aia o vreme. Chestia e ca am mancat oua si cred ca nici alea nu sunt bune. Ar trebui sa le reduc. De cafea ce stii?
Eu nu am inteles o treaba cu argila asta. Trebuie lasata sa stea in paharul cu apa pana dimineata. OK. Dar pana atunci se depune pe fundul paharului o mare parte. INTREBARE: trebuie agitata inainte de a fi bauta?
Coraly si Sergiu (3 ian 2005)
poze


crisstinuta spune:
Uite ce scrie pe prospectul primit de mine :
Preparare
Īntr-un pahar de sticl#259; sau o can#259; de por#355;elan se pun 100-150ml ap#259;. Se adaug#259; o linguri#355;#259; plin#259; cu argil#259; sau un bulg#259;ra#351; de argil#259; de m#259;rimea unei nuci mici. Argila sub form#259; de bulg#259;ra#351;i nu trebuie f#259;r#259;mi#355;at#259;, īntrucāt se dizolv#259; singur#259; in ap#259;. Preg#259;tirea argilei se face din ajun: se las#259; de seara pāna diminea#355;a, cānd este amestecat#259; bine cu o spatul#259; de lemn #351;i se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30min īnainte de mas#259;. Sedimentul (ca un za#355; de cafea) se arunc#259; #351;i se preg#259;te#351;te apa cu argil#259; pentru masa urm#259;toare. Acest procedeu se repet#259; de 3 ori pe zi, īnaintea meselor importante. Esen#355;ial este s#259; se bea apa argiloas#259; foarte tulbure īnainte de mas#259;, nu dup#259; mas#259;. Cei care postesc sau nu m#259;nānc#259; diminea#355;a ori seara, pot consuma argila lini#351;ti#355;i, f#259;r#259; a mānca nimic dup#259; aceea. Este important s#259; nu se foloseasc#259; īn manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticl#259;, por#355;elanul sau lemnul.
Īn timpul curei de argil#259; exist#259; dou#259; restricti alimentare: s#259; nu se consume gr#259;simi animale, respectiv carne de porc gras#259;, untur#259;, sl#259;nin#259; (se poate consuma carne macr#259; de orice fel, unt, margarin#259;, lactate); s#259; nu se consume alcool.
Coraly, precizez este vorba de argila ALGO a doctorului Bocan.Am inteles ca mai sunt pe piata marci de argila care nu sunt asa de bune.Multe sunt pentru masti de frumusete.


crisstinuta spune:
Imi pare rau ca s-a postat mesajul asa .L-am mai scris odata dar s-a intrerupt conexiunea si am pierdut mesajul.Azi nu mai am nervi sa-l scriu.Iti dau un link cu site-ul de pe care am cumparat argila si scrie acolo cum se prepara.Pe scurt se bea tulbure adica se agita ininte de a se bea.
http://www.argila-algo.ro/act_terapeutica.php

