Mamici de ianuarie-februarie 2007 (67)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleopiciu spune:

AM AJUNS ASTAZI ACASA!!!!!!!!
Va multumesc din suflet pt. gindurile bune !!!
va povestesc repede cite ceva.......,toate investigatile adica ecografie ,plamani ,orl au iesit bine ,dar analizele la singe erau tare urite,VSH era de trei ori mai mare leucocite erau 14.000 ,proteine putine..... ,urocultura a iesit bine deci nu era infectie urinara....
IA facut antibiotic gentamicina si forte ........,dr. mi-a expilcat ca mai muilti bebelusi fac o descarcare de bacterii dar la putini bebei se manifesta ..... analiza care am asteptat-o era hemocultura care a iesit negativa....
mai avem tratament acasa pt. 4 zile si peste o saptamana mergem la control....
in spital a fost groaznic ,mi se rupea sufletul cind o auzeam ca plinge de la tratament ,dar cu ajutorul LUI DUMNEZEU a trecut....
am fugit la Daria ca a inceput sa plinga!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

De la Belle Vue:

Am avut contratii toata noaptea, am montata epi de la ora 6, sunt dilatata la 8-9, mai avem putin si facem cunostinta!
Asta era la ora 10 jum dimineata (12 30 ora romaniei), abia acum am vazut messajul...Mi-e ciuda ca nu am fost pe faza... Cred ca e cu bebelusul in brate deja. Bravo Belle!

Ivona si Ella

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Confirm treaba cu schimbatul Vigantolului la 30 zile chiar daca nu e gata sticlutza.

Noua ne-a spus pedi treaba asta ...cum ca e o subst reactiva (sau activa... am fost dezastru la chimie) si ca de la data la care deschidem sticluta mai mult de 30 de zile sa nu folosim din ea, ca-si pierde din proprietati ulterior...

pup bebici, mamici si burtici... (au mai ramas putine burtici...care se inscrie pt galerie!?)

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi_de_viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

R MARCE, felicitari pentru grasunica, va asteptam acasa!

LILISOR, si eu am stat stramb si am judecat drept, asa ca tot vaccinul de la stat o sa-l fac, sper sa fie totul ok. Daca inmultesc 2,6 milioane sau cate or fi cu patru reprize, ma iau gandurile de la Infanrix. Si sa stii ca ai doi baieti minunati!

OANA, eu ii dau Debridat, impotriva constipatiei, dar il scapa si de colici. Mai are el ceva reprize de maraiala nocturna cand incepe sa dea din maini de zici ca dirijeaza orchestra, dar am inceput si eu sa-i ascund manutele, si atunci se linisteste.

LIUDA, pai mie tare mi-e teama ca prea ati invatat fetita cu hop in brate, eu il las pe David sa mai urle, si cate un sfert de ora, ma uit sa vad daca e ceva serios, daca nu, pa draga, mai calmeaza-te si singurel. Si de multe ori chiar functioneaza, se linisteste dintr-o data de zici ca i-am pus dop. Insa daca tie iti vine sa plangi, da-i drumul, macar te mai descarci si tu. Nu inseamna ca daca ai bona nu poti si tu sa mai ai sufletul incarcat.

Fetele, voi vorbiti serios cu diversificarea la 6 saptamani? Oups, noi avem deja 8 si nu ne-a tras nimeni de maneca, poate d-aia ca suntem prea pitici. In timp ce voi aveti greutati de copii adevarati, piticila al meu are abia 3700g la doua luni fara doua zile.

BELLE VUE, nastere usoara!

cristiana mamica de David (21.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Fetelor, va felicit din nou pentru bebei mai ales ca s-au adunat cativa. Celor care n-au nascut le urez nasteri usoare.

Si eu sunt cam pe ultima suta de metri. DNP- 14 martie dar bebe cica vrea mai repede (iar eu nu ma supar).

Mi-am pregatit bagajul, mor de frica dar asta este , cred ca multe dintre voi erau la fel.

As vrea sa stiu cine a nascut la Filantropia. Cum sunt conditiile acum dupa renovare si care sunt tarifele practicate. Va multumesc mult de tot.

37s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

De data asta am fost pe faza! De la Belle Vue:

Audrey Maria s-a nascut azi la ora 13 55, natural, cu epidurala, 3750g, 56 cm, apgar 9, episiotomie. Maine plecam acasa!
Bravo Belle Vue, bine ai venit pe lume Audrey Maria!

Ivona si Ella 12 ian 07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kateryna spune:

Bine ai venit pe lume Audrey Maria!!!

Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)

www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monykk spune:

RMARCE FELICITARI SA-TI TRAIASCA BEBELINA SA VA BUCURATI DE EA
marybell eu stau pe fundeni asa ca plumbuita e aproape de noi poate ne intalnim cu bebei

criss capu sus nu te lasa , ai reusit sa aduci asemenea minune pe pamant deci esti in stare de orice

la noi nu merge cu legatul e deranj mare daca nu are manutele afara

catalina ma bucur ca a iesit totul bine cum ti-ai dorit , D-zeu nu va lasa si e mereu cu ochii pe Matei
m-ai facut sa plang cand ai povestit despre biserica in care tu te rugai sa-ti trimita ingerasul iar acum
il ai in brate ,felicitari

lilisor sunt tare scumpi baietei tai sa-ti traiasca , ai pentru ce sa fi mandra, cat despre socrii te inteleg
perfect nici eu nu am o relatie prea buna cu ei si nici nu le permit sa se bage , nici la mine nu au venit ,
oricum ii tratez cu indiferenta si ii oftic rau iar al meu sot nu ii baga in seama s-a convins de mult ce hram poarta

FELICITARI BELLE VUE SA-TI TRAIASCA BEBELINA SA FITI SANATOASE

mony

Mergi la inceput

Apropo de Vigantol, am mai gasit si eu ceva pe un alt site. E vorba de o persoana care a scris la producator in legatura cu perioada de utilizare a flaconului.

Citind atatea pareri la adresa vigantolului cum ca nu ar fi indicat {corect}sa administram copiilor asa cum scrie pe prospect am inceput sa fac ceva ''sapaturi''. In urma celor de mai jos am decis sa continui administrarea vigantolului asa cum o faceam si pana acum :
2pic. pe zi la recomandarea medicului; pana la terminarea continutului ;ferit de caldura si soare;pastrat in cutie.

Uite ce zice Farmacopeea Romana Editia a X a (cartea de capatai a farmacistilor) despre ergocalciferol (vit D2-Vigantol): "La aer si lumina se descompune. Se pastreaza in recipiente bine inchise, ferit de lumina, la rece".Asta referitor la substanta pura (care este de altfel sub forma solida); intervine insa formularea medicamentului care presupune aducerea substantei active intr-o forma care poate fi administrata la oameni. Asta presupune si multe artificii care sa stabilizeze substanta respectiva, sa-i asigure unele calitati de stabilitate, conservare, disponibilitate (farmaceutica si biologica)etc., nu intru in amanunte.Orice medicament inainte de a fi introdus in practica (si nu este romanesc, unde lucrurile stau cum stau)este testat imediat dar si in timp, dpdv al efectului terapeutic dar si al proprietatilor fizico-chimice (control farmaceutic). Deci ideea este ca daca cei care au facut Vigantolul au scris ca este valabil 6 luni de la deschiderea flaconului inseamna ca au facut teste care au demonstrat acest lucru.Testele care infirma acest lucru eu nu le-am citit pt ca nu am gasit nicaieri un material demn de luat in seama (nu zvonuri sau site-uti cu informatii minimale), care stie de asa ceva poate sa-mi indice astfel de lucrari.Si doctorul respectiv care a indicat aruncarea la 2 sapt de la desfacere ar trebui sa justifice lucrul asta prin informatii reale si nu pe lucruri de genul "am auzit"..
Daca ar fi sa ne luam dupa substanta activa propriu-zisa (dau drumul la speculatii doar) mai mult ar conduce la faptul ca lasandu-l deschis (adica nu inchis etans asa cum este el nou, sigilat), ar putea intra aerul si incet incet ar descompune substanta activa. Este fotosensibila, dar sticluta este bruna, deci lumina nu poate patrunde in interior. Multe alte medicamente au sticluta bruna (mii), sunt fotosensibile dar sunt protejate astfel deci nu din punctul asta de vedere ar fi problema.
Acuma intervin excipientii care ar trebui sa minimalizeze degradarile substantei active sub influenta factorilor de mediu...poate sa fie o scapare din partea lor?
Ma cam repet, dar muuuuulte medicamente (aproape toate) sunt sensibile la actiunea acestor factori exteriori, plus a altora. Si totusi nu se arunca dupa 2 saptamani. A nu se include in categoria asta colirele, medicamentele sterile, suspensii cu antibiotice sau altele care se prepara "ex tempore" adica in momentul folosirii, sau cu regim special de folosire care intr-adevar au termen de 2 sapt dupa deschidere.
In concluzie o fi vreo scapare a producatorului (formulare ineficienta, testare necorespunzatoare) sau o fi zvonistica? Si cum sunt Toma necredinciosul nu ma conving pana nu vad negru pe alb stuidiil;e care sustin lucrul asta.
In fine cred ca as umple cateva pagini cu multe altele, scuze daca v-am retinut prea mult.

Contrariata de atatea zvonuri referitoare la vigantol am trimis un mail firmei Merck KGaA si apoi firmei Chimimportexport Plurimex SRL care se ocupa cu importul si comercializarea medicamentului in Romania. Iata raspunsul lor:

"Confirmam prin prezenta ca Vigantol Oel x 10ml. produs al firmei MERCK KGaA Germania importat si distribuit de societatea noastra are o valabilitate de 5 ani de la data fabricatiei si isi pastreaza valabilitatea 6 luni de la deschiderea flaconului, asa cum scrie in prospect, in aceste 6 luni timp suficient de altfel pentru consumarea intregului flacon conform prescriptiei.
Va rugam sa aveti incredere in ce scrie in prospectul produsului, prospectul fiind aprobat de autoritatile competente.
Va rugam nu ascultati pe nimeni decat ce scrie in prospect

Si apropo de faptul ca e creat ptr cei din Germania si ca tine cont de anumite chestii legate de ei (clima, regim de viata, etc) asta inseamna ca si la ei s-ar putea sa nu mai fie bun, nu? Cel putin la capitolul clima nici la ei nu mai e cum era inainte clima.

Mergi la inceput

In legatura cu vaccnul, noi o sa-l facem pe cel cu bani. Dupa ce am analizat care sunt reactiile la cel gratuit, sincer nu vreau sa risc.

Ieri am fost si noi cu bb la dr ca am facut 6 sapt. Avem 5.130 kg ( de la 3.340 kg la iesirea din spital) si 59 de cm ( de la 50,5 cm). Va pun si cateva poze cu bb facute ieri. www.dropshots.com/day.php?userid=239028&cdate=20070218&ctime=131110 br / " target="_blank">Poze Anelin-George la 6 saptamani
Am incercat si eu varianta infasat ( ma rog infofolit in scutec- ca e scutecul destul de larg ) ca pe la ora 19 bb vrea sa-i facem baitza si plange pana il bagam in cadita. Ori vrem macar pe la 20.00 sa-i facem baie asa ca incerc sa-l mai pacalesc un pic si culmea e ca merge cu infasatul. Ma rog plange el 2 minute acolo, dar pe urma adoarme brusc.

Azi am fost sa depun actele ptr CIC. Actele ptr indemnizatie se depun tot unde se depun si cele ptr alocatie, trusou si prima de nastere.
Si ptr cine intereseaza ...actele necesare sunt:

1. copie buletin ptr tine si tata
2. copie livret de familie
3. copie certificat nastere bb
4. cerere si declaratie pe proprie raspundere (formular de la serviciu alocatii)
5. adeverinta eliberata; de autoritatile competente sau de catre angajator,dupa caz, din care sa rezulte ca solicitantul a reazlizat timp de 12 luni anterioare nasterii copilului venituri profesionale supuse impozitului pe venit (anexa 4- tot de la serviciul alocatii).
6. adeverinta sau dupa caz , declaratie pe proprie raspundere ca sotul solicitantului nu beneficiaza de drepturile acordate potrivit O.U.G. 148/3.11.2005
Unde am spus ca trebuie copie sa aveti si originalul la voi.

Banii de trusou inca nu se dau. Se depun cererile si pe urma or sa sune de la primarie sa anunte cand se ridica banii.

Mergi la inceput