Mamici de ianuarie-februarie 2007 (67)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

ce mi-o fi trebuie sa il colorez ca nici eu nu pricep nimik
Iata inca o mamica care s-a lovit de aceeasi problema cu Vigantolul.Povestea noastra pe care am scris-o si la displazie de sold:
Am facut si noi astazi, la patru luni si trei saptamani, controlul de rutina pentru depistarea displaziei de sold.Citisem foarte multe lucruri despre aceasta afectiune si voiam neaparat sa facem acest control. Am mers la spitalul Gr. Alexandrescu si a vazut-o un doctor de specialitate,a analizat-o din cap pana in picioare, a miscat-o in diverse feluri, am facut si o ecografie la bazin si sold si totul parea ok, dar pentru un diagnostic de certitudine care sa infirme 100% displazia de sold si sa-mi ia piatra de pe inima, mi s-a recomandat radiografia.Am acceptat sa fac acest lucru avand in vedere gravitatea problemei care ar fi survenit ulterior, dar si pentru ca nu as fi plecat impacata de la spital,ramanandu-mi incertitudini inca.Acum ma felicit ca am facut-o, fetita mea nu are displazie de sold dar culmea, gratie acestei radiografii s-a constat ca la varsta ei inca nu au aparut nucleii de osificare, de fapt exista un retard in aparitia nucleilor de osificare ale capetelor femurale.In limbaj popular adica Vigantolul nostru cel de toata ziua nu si-a facut efectul. Am ramas uimita de acest lucru si mi s-a explicat ca formula din compozitia Vigantolului, nu are nimic in comun cu copii din tara noastra, el nefiind testat si creat decat pentru Germania.Dar noi romanii pentru ca am vrut sa ne aliniem la Occident am renuntat la clasicele injectii cu vitamina D3 care sa permita asimilarea calciului in oase si care se faceau ca si vaccinurile obligatorii inainte de 1989.Ca atare acest Vigantol nu are efectul scontat.Problema noastra se va rezolva doar asa cu o doza injectabila de vitamina D3, urmand apoi sa facem un control cam peste doua luni. Vestea buna e ca ni s-a recomandat calduros sa mergem la mare,nu pentru soare neaparat, care se stie ca ajut la fixarea vitaminei D3 in oase in mod natural, dar mai ales pentru aerosoli si pentru climatul marin in general care ajuta foarte mult cresterea. Si chiar o sa plecam peste doua saptamani!In rezumat, ceea ce am vrut eu sa subliniez e ca nu e nimic in zadar cand vine vorba de sanatatea micutilor nostri si ca e adevarat MAI BINE PREVII DECAT SA COMBATI si INTOTDEAUNA MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA!(puteam sa evitam radiografia si era suficienta ecografia daca veneam la trei luni si nu acum...)! Nu stiu care sunt exact punctele forte si slabe ale ecografiei in comparatie cu radiografia din punct de vedere medical, dar din cate am inteles ecografia nu ajuta la un diagnostic de certitudine ci da doar o imagine, un semn de alarma cu privire la un anumit organ sau sistem, in cazul nostru cel osos.Cu alte cuvinte radiografia e de mai mare profunzime si claritate decat ecografia, care doar da startul intr-o anumita deficienta.Care ar fi fost efectele pe termen lung:nucleii ososi sunt cei care ajuta la formarea si dezvoltarea cartilagiilor care sustin sistemul osos, deci lipsa vitaminei D3 nu poate sustine fixarea calciului in oase si nu permite astfel formarea acestor cartilagii care vor ajuta bebele sa se ridice, sa mearga, in general motricitatea scheletului. Cauza:lipsa acestei vitamine care da startul in afectiunea numita rahitism.Acesta insuficienta de vitamina D ar fi fost vizibila in afara radiografiei in momentul cand copilul ar fi facut primii pasi cu mare intarziere si sustinerea trunchiului in miscare s-ar fi facut cu mare greutate,copilul nefiind capabil sa se deplaseze pentru mult timp fara sa oboseasca!Exact cum am mai spus suplimentul pe care noi il dam , Vigantolul a fost conceput si testat pentru tara de origine Germania, el potrivindu-se din punct de vedere al climatului(gradul de insorire),tipicul populatiei(genetic) etc. multe aspecte pe care nu le cunosc fiind de specialitate, dar nu si la noi care suntem pe alte cordonate geografice. America probabil are alta politica, dar sunt convinsa ca acolo nu s-a impus acest supliment pentru ca nu era necesar(studiile lor referitoare la populatia nou-nascuta poate au ajuns la concluzia ca sunt indeplinite anumite conditii care permit in mod natural fixarea calciului sub influenta vitaminei D). Alta explicatie nu vad, fiecare popor are conditii climaterice care au generat un anumit tip genetic mai mult sau mai putin predispus la rahitism.Eu asa cred !
Deci Anaxor :eu urmeaza sa fac aceasta injectie cat mai curand posibil, trebuie sa astept doar sa treaca o luna de la precedentul vaccin si sa speram ca se va rezolva problema!Inca ceva din ce mi s-a spus: luna de luna sticluta de Vigantol trebuie schimbata chiar daca nu s-a epuizat continutul, pentru ca in timp, sub influenta aerului isi pierde proprietatile.

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Mergi la inceput

Si mi se pare ca acceasi chestie era si despre vaccin ca e facut de aia afara si nu se prea potriveste cu ce avem noi aici.

Mergi la inceput

mai bine va dau adresa sa cititi tot ce se planga mamele pe acolo de vigantol:

http://www .reclama. ro/forum/index.php?showtopic=4633&st=0

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

caca maca câh bleah fui sistemul asta cu inlocuitul de link cu porcaria aia cu reclama...

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Mergi la inceput

BLEAH acum am vazut
asa sper sa mearga
www . reclama . ro / forum /index.php?showtopic=4633&st=0

Mergi la inceput

e reclama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune: