Mamici de ianuarie-februarie 2007 (67)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Adela - mie dr. mi-a zis asa. Dupa ce face fata o luna, o las inca 5 zile dupa care in fiecare ceai ii pun suc de lamaie! Si asa sa fac continuu pana la 2 luni, la 2 luni o sa inlocuiesc sucul de lamaie cu suc de morcov cam o lingurita la 100 ml, restul a zis ca imi zice la urmatorul control adica la 2 luni. Nu stiu daca e valabil doar pentru copii de bibe sau si de cei cu laptic de mama.

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

raluca, marinar la fel si a mea doamne fereste sa-i legi manutele ca urla de ma stie tot cartieru am incercat de cateva ori si am renuntat la idee , nu merge

messa mi se pare mie asa o chestie cu doua taisuri adica obisnuiesti copilu de mic cu calculatoru ( nu ca ar fi o chestie rea care radiaza sau alte faze de genu ) dar sa nu devina un/o mica obsedata de jocuri pe calculator ; prefer sa se joace "clasic" cu alti copii in parc la aer ; deci raman la carusel si o sa-i cumpar cuburi colorate prin care sa-i stimulez creerasu si cu care ne vom juca imreuna ; parerae mea

va pupaceste adela de alexia maria ( 13.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

fetelor reiau si eu intrebarea Marinei vis-a-vis de vaccinuri.

noi trebuie sa mergem pe data de 22 febr, adica joi sa ne vaccinam bebelusul si nu stiu ce sa fac? sa il cumpar pe cel din farmacie Infanrix-ul, sau sa o las pe doctora sa i le faca pe cele din cabinet. adica ce vreau sa spun? normal ca si eu gandesc ca orice mamica, "tot ce e mai bun pentru copilul meu cu orice pret".nu? dar daca aceste vaccinuri nu ar fi prea diferite de ce sa mai dam totusi atatia bani? si nu e vorba doar de data asta. va fi si la 4 luni, la 6, 8 s.a.m.d.

va rog cele care v-ati gandit sau v-ati pus dilema asta, spuneti-mi si mie ce ati hotarat. ce parere aveti?

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)

poze bb

poze Botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

albinutzza eu ii dau Emmei si san si lapte praf completare. oricum pt fiecare copilm e altfel asa ca incerc. deja i-am dat 2ml

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Pierd destul de multa informatie utila cum nu apuc sa mai intru. Dar...am ramas singura cu putza si imi dau silinta sa mai apuc macar cate o ora de somn.
Inca ma tin de programul pe care i l-am facut caci altfel nu faceam fata...trezit la 3 ore in timpul zilei (nu ca n-ar fi el destul timp treaz), incercat sa-l tin treaz intervalul de dinainte de baia de seara si apoi liber la cat mai mult...pare sa fie mult mai bine.
Cu laptele mi-e greu...beau de toate cand apuc...dar nu mai apuc sa am timp sa stimulez prin scoatere mai des cu pompa...

Cristiana tu ziceai de un produs ptr colici...am citit pe diagonala...pot sa te rog sa-mi dai niste detalii despre el (in ce forma este, unde se gaseste , cam care e costul)...noi am avut colici cam o noapte, cred dar folosim in permanenta sab simplex.
In rest am vazut ca mai pomenea cineva ceva de ceaiul de fenicul de la milumil.
Ah...si pot incerca sa trec la tetinele 2 deja oare...caci vad ca al meu se mai enerveaza cand suge din biberon si nu-mi pare ca ar fi de la faptul ca s-ar infunda...
Si daca apuci sa-mi mai transmiti ce se mai vorbeste pe aici de diversificarea alimentatiei ti-as multumi...
Dar am sa te rog sa-mi scrii pe pm caci nu stiu cand mai apuc sa intru.

In rest...nu pot vorbi de o melancolie post partum...am avut ceva vag la ceas de seara in primele zile...ma apuca un plans incetisor de teama...teama ca pot aparea situatii cu prichindelul in care sa nu fac fata...insa eram si sunt inca extraordinar de obosita din cauza orelor prea putine dormite. Dar dura putintel...
Asa ca macar in privinta asta suntem bine.
Ma cam doare partea cu laptele meu ...dar nu prea am cum sa fac...
Ne vom descurca insa.
Va pup si va doresc numai bine...si imi doresc un intrat in linie dreapta astfel incat sa-mi permit sa reintru oarecum constant aici.
Tot ce am invatat aici mi-a folosit.

cu scandalagiul Teodor

Teodor

Eu si Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

Pai MARINA,ADELA credeti ca la noi nu se frichineste (de unde o fi aparut si cuvantul asta?), nu se plange. Dar daca suntem legati cu simt de raspundere (adica de tati nu de mami pe care o bodogane mereu tati ca nu stie sa lege) pana la urma ne linistim. Da ce urla de draci ca l-am legat. Apropo de asta, azi noapte s-a trezi pe la 2, a mancat si dupa aia facea scandal in loc sa doarma. L-am si legat eu si scandalul era si mai mare. M-am dus sa ii fac ceiut si intre timp a aparut tati cu o falca-ncer si una-n somn. Dupa ce m-a bombanit ca:"leaga-l, pai ce astai legat (deja avea o mana afara ), etc etc" a pus mana pe puiut, zdup cu el pe masa de infasat, bang bagn l-a infasat, inca un bang l-a legat si bang cu el in pat, de a tacut instantaneu copilul si 5 minute dupa aia inca se intreba ce s-a intamplat cu el. Cand s-a lamurit da-i plansete si frichi frichi. Dar de acum e invatat si dupa alet 2 min dormea dus. Ce luat in brate, alintat. Aici metoda. Partea haioasa e ca de obicei el il ia in brate cand plange si eu il mai las sa "isi faca vocea". Dar aseara .... oare mai tine minte sau dormea

sraluca Mihai Alexandru 25.12.2006

Mergi la inceput

A, ADELA si mie mi-a zis pediatra sa incep cu suc de mere si morcov la 6 sapt dar nu am avut curaj. Dar as vrea de saptamana asta (intre timp am facut rost de un aparat ca lumea) ca cica ar rezolva si problema cu kk.

In legatura cu vaccinul, noi o sa facem sapt viitoare vaccinul de la stat. Poate ca pediatra e de moda veche, maine mergem sa ne intepe cu vit d ca nu am mers pe varianta cu vigantol.
M-a intrebat daca vreau sa merg pe vaccinul asta strain dar cica trebuia sa fi inceput din spital cu el si ... nu mai stiu ce a zis. O sa o mai intreb maine care e diferenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

yupiiii, Emma a facut kk. oare sa-si fi facut deja efectul debridatul? dar a facut cam moale, e ok???

Raluca poate ai dreptate, daca perseveram merge metoda. poate o sa mai incerc cand o sa am nervii mai tari. si eu o las sa urle, dar nu mereu. Cat despre vaccin, chiar te rog sa intrebi ca sa mai aflu pareri. v-am zis ca si noua medicul tot pe ala de stat ni l-a recomandat si nuse pune pr ca trebuie sa fim la numar pt ca suntem prieteni, dar el cica are mai mare incredere in asta decat in cel de la farmacii.offffff, mare dilema.

Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

dupa o lunga plimbare de 2,30 h, am reusit sa intru in posesia alocatiei lui Matei, aceea trimisa in posta in loc de cont bancar. Binenteles ca piticul a fost cu mine. Venise mama pe la mine si mi-am propus o plimbare cu ea si copii in parc. Dupa echiparea corespunzatoare am coborat cele 4 etaje, toti 4. Mama, mai inteleapta, a venit dupa mine la uscatorie sa vada cum invelesc piticul, sa nu-i fie frig, bla, bla ca Matei e mare si il lasa fetelor singur in fata blocului. Unde nu aud o data "maaaamiiii!" in hohote de plans si ii spun du-te afara si vezi de el ca eu ma descurc. De afar o aud pe mama "...sa-;l iei si in casa cu el, ca nu eam vazut copil mai obraznic ca el!" Ce sa vad? Ce sa vad? Ghete, pantaloni, juma de geaca+palmele pline de noroi si imbibate in singura balta din fata blocului. Il intreb calma ce a facut si el dulce foc imi spune "ba'ta". I-am spus mamei sa se calmeze ca a iesit afara cu 2 cotoharle si niciuna nu l-a supravegheat, prin urmare nu e de vina. Ba sub pantaloni si strampi uzi, mai avea si un genunchi usor julit! Iar urca 4 etaje schimba copilul si coboara, dupa care de razbunare, l-am trmis mamei acasa pentru aceasta dupa masa.
Eu intre timp am fost si la med de fam pt masuratori si imbracat avea 1,580 kg, lungimea a uitat sa o ia, si nici eu nu mi-am amintit. Acasa la masurat mi-au iesit 57 cm, deci cam 5 cm tot a crescut.
De vaccin am intrebat si eu si a zis ca e "o moda" vaccinul asta de cumparat, ca e mai costisitor, ca se face dupa aceeasi schema ca si celalalt, adica 2,4,6,12 luni. In rest e foarte bun si celalalt.

marcelutza_dragutza - felicitari! Te asteptam acasa pe forum sa ne spui cum a fost!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond Luca Matei - 05.11.2004
Liliana cu Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

uita-ti ce am gasit pe un forum referitor la vigantol:

Iata inca o mamica care s-a lovit de aceeasi problema cu Vigantolul.Povestea noastra pe care am scris-o si la displazie de sold:
Am facut si noi astazi, la patru luni si trei saptamani, controlul de rutina pentru depistarea displaziei de sold.Citisem foarte multe lucruri despre aceasta afectiune si voiam neaparat sa facem acest control. Am mers la spitalul Gr. Alexandrescu si a vazut-o un doctor de specialitate,a analizat-o din cap pana in picioare, a miscat-o in diverse feluri, am facut si o ecografie la bazin si sold si totul parea ok, dar pentru un diagnostic de certitudine care sa infirme 100% displazia de sold si sa-mi ia piatra de pe inima, mi s-a recomandat radiografia.Am acceptat sa fac acest lucru avand in vedere gravitatea problemei care ar fi survenit ulterior, dar si pentru ca nu as fi plecat impacata de la spital,ramanandu-mi incertitudini inca.Acum ma felicit ca am facut-o, fetita mea nu are displazie de sold dar culmea, gratie acestei radiografii s-a constat ca la varsta ei inca nu au aparut nucleii de osificare, de fapt exista un retard in aparitia nucleilor de osificare ale capetelor femurale.In limbaj popular adica Vigantolul nostru cel de toata ziua nu si-a facut efectul. Am ramas uimita de acest lucru si mi s-a explicat ca formula din compozitia Vigantolului, nu are nimic in comun cu copii din tara noastra, el nefiind testat si creat decat pentru Germania.Dar noi romanii pentru ca am vrut sa ne aliniem la Occident am renuntat la clasicele injectii cu vitamina D3 care sa permita asimilarea calciului in oase si care se faceau ca si vaccinurile obligatorii inainte de 1989.Ca atare acest Vigantol nu are efectul scontat.Problema noastra se va rezolva doar asa cu o doza injectabila de vitamina D3, urmand apoi sa facem un control cam peste doua luni. Vestea buna e ca ni s-a recomandat calduros sa mergem la mare,nu pentru soare neaparat, care se stie ca ajut la fixarea vitaminei D3 in oase in mod natural, dar mai ales pentru aerosoli si pentru climatul marin in general care ajuta foarte mult cresterea. Si chiar o sa plecam peste doua saptamani!In rezumat, ceea ce am vrut eu sa subliniez e ca nu e nimic in zadar cand vine vorba de sanatatea micutilor nostri si ca e adevarat MAI BINE PREVII DECAT SA COMBATI si INTOTDEAUNA MAI BINE MAI TARZIU DECAT NICIODATA!(puteam sa evitam radiografia si era suficienta ecografia daca veneam la trei luni si nu acum...)! Nu stiu care sunt exact punctele forte si slabe ale ecografiei in comparatie cu radiografia din punct de vedere medical, dar din cate am inteles ecografia nu ajuta la un diagnostic de certitudine ci da doar o imagine, un semn de alarma cu privire la un anumit organ sau sistem, in cazul nostru cel osos.Cu alte cuvinte radiografia e de mai mare profunzime si claritate decat ecografia, care doar da startul intr-o anumita deficienta.Care ar fi fost efectele pe termen lung:nucleii ososi sunt cei care ajuta la formarea si dezvoltarea cartilagiilor care sustin sistemul osos, deci lipsa vitaminei D3 nu poate sustine fixarea calciului in oase si nu permite astfel formarea acestor cartilagii care vor ajuta bebele sa se ridice, sa mearga, in general motricitatea scheletului. Cauza:lipsa acestei vitamine care da startul in afectiunea numita rahitism.Acesta insuficienta de vitamina D ar fi fost vizibila in afara radiografiei in momentul cand copilul ar fi facut primii pasi cu mare intarziere si sustinerea trunchiului in miscare s-ar fi facut cu mare greutate,copilul nefiind capabil sa se deplaseze pentru mult timp fara sa oboseasca!Exact cum am mai spus suplimentul pe care noi il dam , Vigantolul a fost conceput si testat pentru tara de origine Germania, el potrivindu-se din punct de vedere al climatului(gradul de insorire),tipicul populatiei(genetic) etc. multe aspecte pe care nu le cunosc fiind de specialitate, dar nu si la noi care suntem pe alte cordonate geografice. America probabil are alta politica, dar sunt convinsa ca acolo nu s-a impus acest supliment pentru ca nu era necesar(studiile lor referitoare la populatia nou-nascuta poate au ajuns la concluzia ca sunt indeplinite anumite conditii care permit in mod natural fixarea calciului sub influenta vitaminei D). Alta explicatie nu vad, fiecare popor are conditii climaterice care au generat un anumit tip genetic mai mult sau mai putin predispus la rahitism.Eu asa cred !
Deci Anaxor :eu urmeaza sa fac aceasta injectie cat mai curand posibil, trebuie sa astept doar sa treaca o luna de la precedentul vaccin si sa speram ca se va rezolva problema!Inca ceva din ce mi s-a spus: luna de luna sticluta de Vigantol trebuie schimbata chiar daca nu s-a epuizat continutul, pentru ca in timp, sub influenta aerului isi pierde proprietatile.
Astept comentarii

Mergi la inceput