Bucurii de sept-oct 2006 (45)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

quote:
Originally posted by MamiLili

Marina, am citit ca la tine n-a avut efect Tantum abia dupa ce am postat. Din cele descrise de tine, cred ca-i vorba de o infectie care va avea nevoie de tratament cu antibiotic. Poti lua Ampicilina sau Amoxicilina. Dar mai bine fa-i o vizita dr de familie.

MmiLili, nu stiu nici eu ce o fi. Am mai avut o viroza de genul asta de Craciun si m-a tinut 14 zile, luata, evident, de la Ana de la gradi. EU sunt impotriva antibioticelor, nu as luat decat daca iese la exudat ceva. Temperatura nu mai am. Sa vedem pana maine cum ma simt si o sun pe doctorita fetelor. Cu dr de fam e o poveste cu cantec. Eu sunt la o policlinica unde sunt multi dr de fam, te duci la care vrei in functie de ora la care te programeaza. Nasol e ca sunt cozi interminabile de babe care vin sa se "caute" sau sa mai stea la taifas cu dr si stau cate 3 sferturi de ora in cabinet. Practic trebuie sa imi iau jumatate de zi pentru asta. Evident, mi-e imposibil sa stau cu maruca dupa mine atatea ore intr-un mediu plin de microbi si virusi. In plus, nici nu am pic de incredere in doctorii de acolo. Am avut o dr buna, dar a plecat in Canada la fiica-sa .
Multumesc pentru sfat, sper insa sa nu fie nevoie. Eu cred totusi ca e ceva virotic.

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Mergi la inceput

Mirabela, si Maruca a papat azi tare prost. De fapt, nu avut nici o masa ca lumea. I-am dat sa suga de vreo 3 ori, dar nu a luat mai mult de 20 gr. Venea lapticul si ea scotea sanul din gura si se uita la mine si radea sau....adormea. E drept ca azi noapte a supt din 2 in 2 ore si poate o fi ghiftuita. Acum e la plimbare cu tati, sper ca aerul rece sa ii faca foame.
La noi insa pampersul de noapte e plin de pipi (dar pt ca papa noaptea).
Nu stiu ce sa te sfatuiesc, la cum povestesti pare sa aiba legatura cu introducere piureutului de fructe, nu? Poate sa lasi o zi, doua fara piureut. Nu stiu, imi pare rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Marina si pampersul nostru de noapte a fost plin, dar de dimineata pana la 14.30 gol, normal daca nu papase nik. O sa-i dau mai putin piure de acum sa vad cum papa lapte, piureul il manca f. bine, cat ii dadeam atat papa.

Mirabela, mamica fericita de David Stefan (21.09.2006),
www.totsites.com/tot/davidstefan" target="_blank"> site-ul nostru si povestea nasterii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanima_i2002 spune:

Sara buna.
Mai aparem si noi la orizont sa ne laudam cu o noapte perfecta in care bebe s-a trezit dupa 4 ore si apoi dupa 5 ore, dar la 7 gata somnul si a ramas cu tati iar mami s-a mutat in alta camera sa se mai odihneasca un pic ca urmeaza o noua saptamana in care nu mai avem ajutor, asa ca week-end-ul este ptr mami sa se odihneasca. Cu siguranta si ptr bebei este importanta odihna lu' mami, dar ce sa facem, asta este, un cerc vicios in care noi obosite transmitem starea la bebeloi si ei se agita si nu dorm bine si noi suntem si mai obosite si ....si... si....
Marina incearca hemeogene 9 ptr gat, la mine a facut minuni de fiecare data, iar ptr raceala si gripa tot hemeopate exista coryzalia. Hai ca v-am zis de astea de atatea ori ca poate v-ati saturat de mine. Ambele se pot lua cate 1 pe ora pana la disparitia sau diminuarea simtomatologiei. Sunt f f bune. Si f important o masca la gura sa fie ferit bebelusul.
Bebelanul meu doarme acum exact asa cum am venit de afara in portbebe cu usa deschisa la balcon. Se crede inca afara mana-l-ar mama pe el, ca tare ii mai place sa doarma la aer afara oricat ar fi de frig. Asa ca i-am creeat toate conditiile, frig cat cuprinde.
Am facut si noi vaccinul de 4 luni. Ni l-e facut o prietena acasa si a fost suuuper bine, fata de insensibila de asistenta care data trecuta ziceai ca o sa se urce cu totul pe el si mi-a plans doua zile, acum a plans cand a bagat acul si apoi radea. Nu am avut nici un simptom dupa nimic.
Eu la bebeloi ii dau in fiecare seara eferalgan cate 2.5 ml pentru durerile de dinti, dar oare cat pot sa ii dau, ca deja ii dau de o sapt si am uitat sa o intreb pe dr daca pot continua.
Eeee, cred ca ma striga bebe, deja are 3 ore de cand doarme cu tot cu cea 1.5 ore de afara. Cred ca ajunge ptr azi, nu?

Mamica lui Rares (15 oct 2006)
poze
Botez

Mergi la inceput

Tanima, multumesc de sfat. O sa il trimit pe sot si dupa Hemeogene 9. Sper sa imi treaca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

Mephala bine ai revenit, ti-am vazut pozele cu baieteii, amandoi au niste ochi superbi. Nici David nu a mai luat asa mult in greutate, cam 50 gr/saptamana, dar nu ma plang ca ne invartim in jur la 8300-8350 grame, deci suntem dodoloatze. Raportez si eu ca nu am avut nici un succes cu marul copt, mi-a fost si frica sa i-l dau pentru ca nu avea aproape nici un pic de zeama si cum nu era prea apreciat de bebe, ii stationa in gura.

Mirabela nu stiu ce e cu greva asta a foamei. Nici David nu m-a impresionat azi cu mesele, nu chiar ca la tine, dar oricum slabutz slabutz la capitolul mancare.

Marina multa sanatate, sa scapi de viroza asta crunta. Pup la fete cucuiete.

Monique nu reusesc sa vad poza, dar o sa caut in album. Noi am depasit deja 8 kile, o sa vad ce solutie adopt pana la urma.
Capraru recomanda ceva de genul 150-200 grme/cantitate de piure la o masa din cate stiu eu.

Ignatica - mamica de David (29 iulie 2006)

Nasterea sufletelului nostru David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamiLili spune:

Tanima, paracetamolul administrat timp indelungat devine hepatotoxic. Incearca sa-i dai lui Rares numai la nevoie, nu neaparat zilnic.

Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui Mathias (17.10.2006)
Varsta lui Mathias
www.paperboy.nl/?PID1=6%20EZ5%40I%3A5%5FE%5F%2BV%3B%3D%3AC1%3A%5CYZP98D%5CHE%40%20%20%0A" target="_blank">Pinguinul jucaus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique_new spune:

Alexutza am vazut cev cum spui tu (cel cu gardut) la cei de la www. litaf.ro de fapt si asta e tot de acolo.Dar am o prietena care are unul gen sezlong cu un fel de burete imbracat in ceva, adus de afara si ii face baie fetitei la 1 an si ceva.

Cucuoncea, ignaticadeci 150-200 gr nu este mult adica un borcanel mare de la piureirile din comert. Daca ma orientez dupa ele este ok. Eu ma gindeam sa nu fie prea mult. Revin iar la prietene mea care are o fetita nu prea mincacioasa si care ma inebuneste de cap ca fisa ( la un an si 3 luni ) maninca abia acum un borcanel si ca a mea la 5 luni ar tb sa pape jumate Eu ii dau unul intreg si il papa.

In alta oridine de idei noi am dormit de la 4 pina acum la 7 cum nu am mai dormit de multttttuhhh ce bine a fost.

www.totsites.com/tot/cosminutza" target="_blank">Pagina mea
POZE COSMINUTA
www.dropshots.com/day.php?userid=233103&cdate=20070121" target="_blank">Filmulet

Monica si bebe Cosmina (13 septembrie 2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutza_26 spune:

Seara buna fetele.....acum am ajuns si noi pe acasa dupa indelungi plimbari pe la bunici!!!

Monique - ma gandeam ca atunci cand va sta in fundulet ii va fi util ala cu gardulet, dar deja la 1 an ii voi face baie in cada mare cred eu fara probleme, fara nici un fel de suport.

Noi mancam piure cam 80-100 si restul completare cu zeama/laptic (depinde de chef)....dar de abia am inceput de 2 sapt, poate sapt asta ajungem si noi la 120 de piure si fara zeama/laptic. Am inceput sa imi impun mai multa rabdare sicand face fitze nu il bag in seama ca sa nu faca si mai rau, la sfaturile Marinei!!!

Intrebare (de fapt 2): voi dupa ce le dati piure, le mai dati si completare laptic?? si din ce le faceti piureul-in afara de morcov, cartof??????? Sau ar trebui sa incep sa ii dau din astea din comert (nu prea am incredere n ele prea mult)?????

Mamica fericita de GABRIEL (30.09.2006)
PRINTZUL

Pupici si bebici sanatosi si mancaciosi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricel79 spune:

In sfarsit reusesc si eu sa mai intru intr-un moment in care bebe si tati dorm.

Dspre noi: bebe Roxi la 5 luni fara o saptamana are peste 8kg, alaptata natural, roade tot ce prinde, are balute mai tot timpul si este mult mai agitata atat noaptea cat si ziua.
Se pare ca pe masura ce cresc ne solicita tot mai mult! Am si eu ceva intrebar pt mamicile cu experienta si nu numai:

- caca cu mucus, din cand in cand - alaptare exclusiva, e normal?
- eu sunt foarte confuza cand vine vorba despre diversificare, sunt atatea retete si scheme... am citit si eu destule dar as vrea ceva sfaturi utile si ceva recomandari mai de actualitate daca aveti. Vauva, tu cum ai procedat sau fetele care nu locuiti in Romania, ce difera acolo fata de aici; poate aveti medici mai bine pregatiti sau mai la curent cu noutatile in domeniu!? V-as ruga tare mult sa mai ziceti odata cum faceti voi. Mamici din ROmania nu ma intelegeti gresit insa la noi exista pediatrii care sunt in stare sa recomande sa dam la bebelusi mar cu biscuite "care a stat cateva ore sa se oxideze" (caz real) sau unii care nu stiu ca exista vaccinuri de noua generatie pe care le poti cumpare de la farmacie!!! Apropo de asta pediatra mea mi-a recomandat "Aftolizol" dar am vazut ca cc contine miere de albine si eu stiu ca nu e voie sub un an. Tot ea mi-a zis sa o spal la ochi cu ceai de musetel si stiu ca nu mai e indicat ... ma rog, o sa ne schimbam pediatrul.
- mai am o gramada de intrebari dar acum nu-mi gasesc lista si s-au trezit puii mei.
Pupici de la noi.

poze cu noi

Florina, mamica de Roxana Maria

Mergi la inceput