Ce mai gatesc japonicile.(5)
Raspunsuri - Pagina 11
pika-pika spune:
Buna fetelor!
V-as ruga sa ma primiti si pe mine in grupul vostru,desi sunt antitalent la bucatarie acum am mare nevoie de sfaturile si retele voastre.Pana acum la noi in casa gatea sotul dar acum lucreaza pana tarziu iar eu stau acasa asa ca nu mai scap si trebuie sa gatesc in fiecare zi.
Astazi am facut o ciorba romaneasca de pui si reteta lui timi_melinda de ciulama...au iesit super bune,dupa parerea mea,sa vedem ce zice si sotul.
dolphin n-am mai vazut de ceva timp pozele tale cu mancaruri...moooama ce pofta mi s-a facut!!!!!!!..ma mut in hamamatsu...sa scrii si reteta la pulpe cu legume cand ai timp,te rog ca arata tare bine.
hanako2004 spune:
dolphin mami tu ma dai gata cu bunatatile talevreu reteta de la prajiturile cu maconegainearata super bine .....
multumesc ..vai cred ca la noapte ma gandesc numai la prajiturile cu mac...nu mai mancat de vreo 10 aniimi facea buni mai mereu
POZICI "' luna Martie..vacanta in paradis SAIPAN
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
dolphin9913 spune:
am venit cu retetele , cam tarzior suimasenn
PRAJITURA CU MAC
Aluat:
300g faina,150g zahar pudra,150g margarina,1ou intreg,2 pliculete zahar vanilat,1 plic praf de copt.
Crema de mac:
2 oua integi,50g unt,200g zahar pudra,200g mac macinat( eu nu l-am macinat)
150g faina,200ml lapte,1 plic praf de copt.
MDP:
Pt aluat ,se amesteca toate ingredientele,aluatul rezultat se imparte in doua,se intind foi corespunzatoare tavii.
Pt crema de mac,se freaca ouale cu zaharul pudra,apoi se pune untul moale,macul,laptele,faian amestecata cu praful de copt.
Se unge si se tapeteaza o tava
Se pune prima foaie
se unge cu un gem acrisor
se pune crema de mac
apoi a doua foaie
Se coace la foc mic 150 grade,40-45 minute
Cand e calda se pudreaza cu zahar.
dolphin9913 spune:
am sa revin si cu reteta de pulpisoare la cuptor putin mai tarziu.
hanako sa incerci si cuibul de viespi ..super buna am facut de 3 ori intr-o sapt, nu ma mai saturam
Astazi ce faceti de papica?
hanako2004 spune:
buna japonici
flori iti multumesc multo sa fac si eu azi sau maine ..nu avem mac tre sa ma duc sa cumparcuibul de vespi stiuu cai foarte bun..cand am fost acum in SAIPAN aveau in fiecare zi la micul dejun si am mancat la greu
o sa le incerc si eu ..dar asta cu mac cat de curand ca am o pofta de numa numa
eu zi pentru la pranz...am pregatit sa fac OMRICE ,o salata si miso
azi este super afara fetelorspor la treburi
va pup
POZICI "' luna Martie..vacanta in paradis SAIPAN
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
dolphin9913 spune:
PULPE DE PUI CU LEGUME LA CUPTOR
1 pui de 1,5 kg-aprox
8-10 cartofi nu asa mari
4 morcovi
2 ardei
2 rosii
2-3 catei de ustroi
5 cepe proaspete-din alea mici,subtiri verzi
ceva verdeata tocata marunt
sare ,piper,boia dulce si granulat de ustroi
4-5 linguri de ulei masline
o cescuta de vin alb (sau osake)
MDP
Toate legumele curatate si spalate se taie cubulete/felioare si se pun amestecate īntre ele..īn tava..se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce dupa gust.Se adauga si verdeata printre.Puiul se taie īn bucati(dupa preferinta) si se pune peste legume .Se condimenteaza cu sare,piper,boia si granulatul de ustroi dupa gust si se stropeste cu uleiul de masline(īn tava am pus si putina apa)
Am pus tava la cuptor la 200°C cam 45-50 min acoperita cu folie de aluminiu ,dupa cele 45/50 min am luat folia jos,l-am stropit cu vinul alb si l-am mai lasat vreo 20-30 minute.POFTA BUNA
devylla spune:
Dolphinuta suna bine pulpele la cuptor.
Mai yo am pierdut reteta de cuib de viespi,pe ce pagina e?
Azi am facut o mancarica de conopida cu marar!Deabia astept sa pap,sa vad cum a iesit!
Voi pentru paste la ce va ganditi?
Am cativa invitati,si am pregatit un meniu...poate facem schimb de meniuri si idei...poate mai adaug ceva pe lista.
Sabina Y.15+
japonia prin ochii unui amator
dolphin9913 spune:
Asa si ca nu am somn mai bantui si eu putin pe DC
Sabina reteta de la cuibul de viespi am luat-o de pe alt forum ,am dat link-ul nu am scris reteta, dar ca sa fie mai usor de gasit am so scriu.
astazi am facut sarmale ca aveam o poftaaaa
De Pasti nu cred co sa gatesc.....in Mai plecam in Romania asa ca nu ma mai omor cu gatitul.
pika-pika spune:
Da,chiar suna bine si arata si bine in poza pulpele.Am sa fac si eu zilele astea.
Azi eu am facut niste muffins pentru micul dejun.Va dau si voua reteta,poate o incearca cineva.In japoneza cred ca se numesc kastera.
Muffins
Ingrediente:200g zahar,margarina 125 g,2 oua,coaja rasa de la o lamaie,esenta de vanilie,cognac,lapte 180 cc,faina 320g,praf de copt 20g,stafide 120g
Mod de preparare:Se freaca margarina cu zaharul si cele 2 oua.Se le adauga coaja rasa de lamaie,un pic de cognac si esenta de vanilie si se amesteca bine.Faina se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza la masa initiala care se amesteca cu lingura,apoi laptele sa devina compozitia ca o crema.Ultimele se adauga stafidele care in prealabil au fost lasate la inmuiat in cognac.Se pun in forme rotunde,mici,de hartie si se lasa cuptor la 180 de grade pentru 20-35min.
Sper sa va placa!
hanako2004 spune:
buna ..ce faceti?
fetelor voi de pasti ce ve-ti pregati?
eu voi avea niste musafiri (o famile de japonezi)
si nu stiu ce sa le pregatesc..
ceva care sa fie pe gustul lor
va pup[pup si va doresc o zi cat mai frumoasa
POZICI "' luna Martie..vacanta in paradis SAIPAN
POZICI NOI LA bucatarie
Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0