Ce mai gatesc japonicile.(5)
Raspunsuri - Pagina 12
timi_melinda spune:
Irina , eu ma gandeam sa fac ceva romanesc , ca doar de sarbatori pot sa fac ....( Hiro nu mananca mancare romaneasca ) si mai exact ma gandeam la sarmale ( nu am facut niciodata de cand sunt aici ) ciorba de perisoare , poate mananca si printul meu ... si o salata de vara cu branza feta ( mi-e cam pofta de branza noastra ) adica nimic special dar totusi romanesc .
Musafiri nu cred ca o sa am ( sper ) poate doar socrii , dar ei nu sunt pretentiosi , chiar se bucura mult daca gatesc ceva romanesc intr-o ora sunt la mine toti ...
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]
timi_melinda spune:
Fetelor , daca tot venii vorba de sarmale , cu ce fel de varza le faceti , nu cred ca aveti varza murata , nu ?
Ies sarmalele bune doar daca oparesc varza ?
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]
devylla spune:
Eu am afcut sarmale iarna asta de doua ori.Am murat varza si au iesit f bune.Acum nu mai am varza.Dar o singura daca am facut cu varza oparita si pusa in saramura o zi,au iesit bunicele,dar cam sarate.Am exagerat cu varza.
eu de parste fac asa:
1.aperitive(cascaval afumat,sunca,salam,branza,oua umplute,rosii umplute,niste aperitive japoneze,rosii,castraveti,ceapa verde)
2.friptura de miel cu garnitura de legume,karage cu cartofi prajiti si poate sarmale,ma mai gandesc.O salata romanesca,si una cu macaroane probabil.
3.Prajitura cu branza...facuta de sotz,ca eu sunt anti talent,am incercat anul trecut pasca si am facut-o lata.Anul asta o face el.
Si bineinteles ouole rosii.
Eu am invitat familia sor'mii+socrii ei si socrii mei,care nu stiu daca vor veni.
Cam asta ar fi.
Sabina Y.15+
japonia prin ochii unui amator
timi_melinda spune:
Eu cand am pus la murat varza ,( am pus pt prima ora in viata mea ) cred ca am gresit cu ceva de mi s-a facut varza de tot ...
Poti sa-mi dai si mie reteta ?
...macar sa compar sa vad cu ce am gresit ...
[URL=http://good-times.webshots.com/album/557356798IdXxoI][/URL]
devylla spune:
AM facut simplu,la un litru de apa o lingura de sare.Atlceva nimic,am tinut-o la loc umbros.Ca de multe ori chiar si iarna,soarele e puternic si o inmoaie.Anul trecut am pus si radacini de hrean.Anul asta nu.
Sabina Y.16+
japonia prin ochii unui amator
Picasso spune:
Eu fac mereu sarmale.Dar oparesc varza,le infasor si le pun la fiert cu condimente si putina sunca afumata.Dupa vreo 25 de minute pun bors si bulion.Ies tare bune.Am incercat si eu sa pun varza la murat dar nu mi-a iesit,desi in Ro puneam in fiecare an.
Vad ca voi faceti o groaza de bunatati....Sabinuta de unde iei produsele alea pt aperitiv?Ma refer la mezeluri.Gasesti cascaval pe aici?
devylla spune:
Florina pai sunca si salam,se mai gasesc.Nu atat de bune ca la noi,insa merg.
Apoi cascavalul afumat il facem noi.L-a apucat pe al meu asta iarna ca vrea afumatoare si a facut omu' afumatoare.Si iese un cascaval afumat pe cinste.
Sabina Y.16+
japonia prin ochii unui amator
paula_mea spune:
Eu fac sarmale tot cu varza oparita dar printre randurile de sarmale punt cate un strat subtire de varza murata si sunca afumata,varza murata este (tocata) la borcan, o cumpar din magazinul Jusco,ies foarte bune sarmalele daca le pui un pic de varza murata si sunca afumata ,atat gustul cat si aroma seamana foarte mult cu cele din Romania
Si eu am musafiri japonezi de Paste
Am sa fac
-salata de icre
-salata de vinete
-friptura de miel cu piure de cartofi si cate un castravecior murat
-un platou cu aperitive:pulpisoare de pui afumate,branza feta,cascaval,masline,sunca presata,nama ham,rosii+castraveti
-pasca
-cozonac
-oua colorate
+tort(ca este ziua de nastere a baiatului meu)
I indop ca lumea ,i bag un pic la ingrasare ca si asa sunt cam schilozi
hannen spune:
Bey,cind mi-oi face io magazin cu delicatesuri (brinzeturi,salamuri,si alte cele) sa va prind ca nu-mi sunteti cliente fidele ,ca va FUGARESC!
Io am o leneeeeee,n-am mai facut sarmale de vreo 8 luni!Si nici nu intentionez curind
Salivez la menu-urile voastre