Copiluti de mai-iunie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 8
Mickyyy spune:
quote:
Originally posted by gabitzam
Mickyyy, ce spune Daria? Scrie si traducerea
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
E o varianta mai "pocita" din mos craciun cu plete dalbe
miki,
La multi ani
! Cat despre urlat, se-ntampla si la noi, dar rar, si de obicei noaptea. Cauza au fost dintii, cel putin pana acum.tora, sincer e foarte greu, daca nu chiar imposibil sa gasesti o bona de azi pe maine. Incearca la agentii, poate reusesti mai repede....alta solutie n-am, si nici persoane interesate nu cunosc
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
omustata spune:
OanaC-sper din tot sufletul sa fiti bine si sa nu fie Salmonella.
Si Maya la fel se joaca cu cjucaria aia cu bile si la fel foloseste bilele de la portita.
Nelia-cand povestesti de preocuparile Tudorei si de dexteritatea ei parca este Maya. Si Maya, cat a fost ea de in urma la alte capitole, cu motricitatea fina sta foarte bine. Se descurca cu manutele foarte bine si, vorba ta, mai ca imi vine sa o pun sa puna ata in ac. La fel si cu memoria, daca vreau sa stiu unde am pus ceva in casa, pe ea o intreb. Ma amuza ca are spirit de observatie foarte bun si imediat observa orice schimbare in vestimentatia mea sau, in general, orice amanunt. Si ea se face extrem de bine inteleasa prin semne, dar de vorbit vorbeste mult mai putin decat Tudora. De fapt vorbeste mult, dar nu inteleg nimic.
Am vazut pozele voastre. Ai niste fetite tare scumpe.
vaccin contra Hepatitei A-la noi in stat am impresia ca este obligatoriu, la fel cum obligatoriu a fost si cel de varicela. Adica nu m-a intrebat nimeni daca il vreau sau nu. MI s-a spus ca face parte din programul de vaccinare. Asta de Hep. A il face la 2 ani. Eu o sa i-l fac. Nu de alta, dar eu am avut Hepatita A si nu-i o boala prea placuta.
Eu nu stiu ce sa mai zic despre noi. Maya este racita de 3 saptamani. Ieri a fost mai bine si azi a luat-o de la inceput cu boala, este la fel de rau ca in prima zi. Fetele de peste Ocean,voi ce le puneti in nas? Eu efectiv nu mai stiu ce sa-i pun pentru ca pe fiecare cutie de picaturi scrie ca nu se mai mult de 3 zile si eu ii dau 2 feluri alternativ de 3 saptamani. Azi noapte nu am dormit toti 3, din cauza ei ca tusea si se trezea sau i se infunda nasul. Nu are febra, dar ma enerveaza ca tine de atata timp. Iar eu sunt racita din nou, tusesc de-mi vars plamanii. Niciodata nu am avut atatea raceli intr-un timp atat de scurt. Vad ca stau tare prost cu imunitatea, desi suntem toti 3 vaccinati.
Cornelia-tinem pumnii sa nu faca varicela Stefan. Ma amuza de fiecare data cand povestesti depsre el si nazdravaniile lui.
OlgaT-cum mai sunteti?
Va pup ca ama duc sa-mi iau medicamente. Nici nu stiu ce sa mai iau.
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
nelia spune:
Am citit rapid, dar nu cred sa am timp sa raspund asa cum as vrea, desi stiu ca s-ar putea la fel de bine sa nu ies pina nu o fac...
Miine e zi de test si mai am si o gramada de treaba in casa. Aici e un geeeer!!!! -23 de grade, -35 cu factorul vint! Pur si simplu nu poti sa respiri! Agata e la scoala deja, iar pe Tudora o duc acum la gradinita. Nu as duce-o, dar am multaaaa treaba si asta nu ar fi nimic, ca m-as descurca eu, dar mi-e frica sa nu pierdem locul la gradinita, ca de doua saptamini o duc numai o zi sau cel mult doua pe saptamina. Cind o vad cit de sanatoasa e cind sta acasa, nu mai am nici un chef sa o duc, pentru ca imediat vine cu ceva de acolo. Mi-e frica cel mai mult de otita.
Fetele, sint atit de incintata! E off-topic oarecum, ceea ce vrau sa va spun acum, dar are legatura cu noi, mai ales cu cele care se simt epuizate si care au senzatia (si asa si este, cel putin momentan) ca din cauza copiilor viata lor s-a cam oprit in loc.
Am reusit printr-o intimplare sa iau legatura cu o fosta colega de scoala si o buna prietena. Un om extraordinar si o foarte buna prietena. Ne stim din clasa a patra, am fost in nenumarate rinduri colege de clasa si chiar de banca, ne-am stimulat una pe alta la invatatura (ea era foarte buna la orice, eu pe aproape, dar cu eforturi). Discutam despre orice, citeam aceleasi carti, le comentam... of, Doamne, cite nu am discutat, cite ore de filozofie copilareasca si adolescentina nu am petrecut noi impreuna. Nu mai stim nimic una despre alta de 20 de ani!!! E in Franta, pe Coasta de Azur! A terminat facultate si master in litere, doctorat in filozofie, s-a maritat si separat de un mos cu bani, cu care a vazut toaaaataaaa lumea!!! Acum face facultatea de litere in Franta! Dar... nu e fericita! Pentru ca... nu are copii! Acesta e si motivul pentru care s-a separat de mosul ei, cu care a avut si ar fi putut sa aiba o relatie super. Pentru ca el nu voia copii. Pasionat de calatorii si de multe altele, un om super cultivat si destept, plin de spirit si de initiative, pentru el un copil ar fi fost doar o piedica (nu stie ce spune, nu-l are, de aceea!). Iar pentru ea, la 39 de ani, dupa ce a facut tot ce a vrut (cariera, calatorii) i-a sunat in sfirsit ceasul biologic. Trist! Dar ea spera ca mai are inca timp sa-si refaca viata, refacere care implica neaparat un copil! Al ei! A fost atit de incintatata de fetitele mele, era ora 3 si ea tot imi comenta pozele! Sint tare fericita ca am gasit-o, pacat ca e atit de departe!
Intre timp, daca tot nu am dat Send, am mai citit si ce ati scris.
OanaC, am fazut filmuletele. Sint uimita cit de bine si clar numara Eva. Tinem pumnii sa se faca repede bine! Cum mai e!?!
Loreen, imi pare rau! Am cititm, nu comentez, ca nu am ce, dar e groaznic! Aseara i-a citit tati Agatei, dintr-o carte luata de prietena mea de la manastire, o istorioara. Cind am timp, o voi scrie aici, merita citita copiilor. De fapt, acea carticica e plina de mici istorioare, cu pilde si cu invataminte religioase... dar unele dintre ele sint atit de simple in adevarul si profunzimea loc, ca nici nu ma asteptam. Dumnezeu sa-i odihneasca, iar parintilor sa le dea tarie sa traiasca mai departe. Condoleante sefului tau!
OlgaM, si Tudora vorbeste, nu mult, foarte mult! Si-mi explica, si-mi arata cu degetelul, dar daca nu cere sau nu spune concret ceva, unde se face inteleasa, din vorbaria ei nu inteleg nimic. Dar ma prefac ca da, si ii spui da, bravo, asa, mai departe... si cind e suparata, daca o iau cu hai, povesteste lui mami ceva, uita si incepe sa-mi spuna, numai ea stie ce.
Apropo de memorie, a Agatei de data asta: ieri ma intreaba Agata daca strugurii cresc in copac (nu va mirati, pentru copiii care nu au vazut inca multe lucruri firesti, e greu sa inteleaga si ce-s aia bunici, unchi, verisori, darminte unde cresc fructele...) Acum vreun an si ceva, i-a aratat tati intr-o seara mai multe poze pe calculator si i-a explicat unde cresc si cum fructele si legumele cunoscute. Deci, ii raspund aseara unde cresc strugurii, ca planta se numeste vita-de-vie... iar Agata isi aduce aminte: ah, stiu, am vazut si cum arata, ca mi-a aratat tati mai de mult o poza pe calculator (eu tocmai ma gindeam ca ar fi bine sa repet ce a facut tati, de data asta pentru amindoua).
Mickyyy, nici eu nu am inteles ce spune Daria, dar imi place cum vorbeste! E o scumpica!
La multi ani, Miki!
Ma duc... sa ma pastrez tinara, cred ca de asta arata tineri oamenii aici, din cauza gerurilor. Si traiesc si mult! Ma consolez si eu cu ce pot... Mi-am dat seama ca trebuie sa ajung totusi la gradinita, ca nu am dat cec pe luna asta si chiar nu vreau sa creada ca nu mai am nevoie de loc, ca mai vine si o primavara, vara, toamna... sper inca!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
lucas spune:
Salutare,
nu am apucat sa citesc din urma.ati scris 2 capitole!!!
oricum:
1.La multi Ani la sarbatorite si sarbatoriti!!! (scuze de intirziere)
2.elisor, condoleantze pentru bunica ta.
uau ce frumos vb. copii.
am venit si noi sapt. trecuta de la munte, a fost misto, super pentru cei care schiaza, noi avindu-l si pe Matei, mai lejer.
drumul a fost cam lung, 530 de km, Matei a fost cuminte, insa eu ma saturasem. acolo frumos tare, plin,plin de englezi, am numarat 10 agentii imobiliare englezesti pure, se cumpara in draci apart.
cei drept conditii misto, un pic cam scumputz, dar era full sezon, am vazut si eu zapada pe anul asta.
Loreen am vazut la tv. de dimineatza accidentul. vorba lui barbata-miu, pai asa masina le da pe mina frate!!!! ne-a cam socat de dimineata sincera sa fiu, dar si parintii strica uneori.
ralwka spune:
Hei, fetelor, aveti ceva cu mine cred. Pai bine mai, eu ma vait si disper ca Iulia nu mananca mai deloc de aproape o luna, plang si sufar iar voi, in loc sa-mi fiti aproape, sa ma consolati, sa-mi dati sfaturi minune, va laudati cu kg puiutilor vostri? Si, daca nu era suficient atata, mai si puneti poze cu copilasi mancaciosi, cu gura pana la urechi, de-mi vine sa-i mananc eu pe ei cu tot cu zacusca.
Apoi, ca sa ma impacati probabil, mai spuneti si voi una-alta despre pataniile copilasilor vostri, ca s-au lovit, ca-s bolnaviori... ma pacaliti, stiu eu bine.
Cat despre masina lui Tdi, ce sa mai zic, cand tocmai va spuneam ca a ramas Costin fara carnet... ea se lauda fericita ca are ce conduce si are si permisul in buzunar. Hmm!
Si daca tot n-a fost de ajuns, stiind ce limbarita are Iulia si cat insista sa-i citesc tot ce vede (de la carti, reclamele de afara, marcile masinilor, masini de spalat, aragaz, etichete...) deci tot ce vede scris eu trebuie sa-i citesc, si nu oricum, intai pe litere, apoi tot cuvantul), imi amintiti si voi de acest fix.
Fetelor, am incercat sa fac un text haios si sa cuprind cateva raspunsuri, sa va binedispun, sa va fac ziua, saptamana mai frumoasa aducand un zambet cat de mic pe chipurile voastre, mamici fericite, ingrijorate, obosite, bolnavioare...
Gabitzam – pup mancacios voinic (imi da si mie o lingurita macar de zacusca?). Sa-ti fie de bine pentru tunsoare, te prinde tunsoarea asta, e si foarte practica. Am fost si eu tunsa in genul asta insa acum multi ani.
Loreen – imi pare tare rau de ceea ce s-a intamplat, de faptul ca te-a afectat mult mai mult decat pe noi cele care nu cunoastem persoanele. Ma gandeam acum la cat de „imuni” am devenit la toate nenorocirile. Auzim zilnic, ne afecteaza insa ne trece imediat... si totusi a murit un om... Dumnezeu sa-i odihneasca in pace iar parintilor... putere!
Despre durerea ta de cap... nu stiu ce sa zic, un sfat: fa-ti un consult la endocrinolog, dereglarile glandei tiroida dau simptome similare. Iar despre ceea ce ai scris in legatura cu eczema Deliei, ma duc cu gandul la o dermatita atopica. Asta e?
Mynicegirl – ehei, nu suntem nascute in acelasi an, eu sunt in 75, la varsta ta eram „tanara si nelinistita”, atunci cred ca m-am casatorit si-am inceput sa-mbatranesc ca de linistit...
OanaC – of, Doamne, prin ce treceti! Si totusi se intampla si p-acolo, aici nu ma surprinde. Doamne ajuta sa fie bine, sa-si revina cat de repede posibil micuta Eva.
Tdi – ai inteles ca ma bucur pentru tine, sa te folosesti mult si bine si placut de masinuta. Cat despre sotul tau, mai, cred ca are un frate aici, adica sotul meu... M-am amuzat copios!
Androix – sunt fumatoare si te inteleg insa am renuntat cat am fost gravida si cat am alaptat, adica un an jumate. Acum fumez iar si tare as vrea sa renunt. Hai sa ne lasam amandoua, tu castigi un bb sanatos, eu cateva kg in plus, dar ce conteaza, o fac pentru tine (te-ai prins ca am nevoie de o motivatie si mi-e greu sa ma las!!!).
Fran – sanatate multa mamei tale.
Cornelia – cat de frumos vorbeste Stefan! M-a amuzat vorbitul ca din abecedar iar fixul cu cumparatul e demential.
Florentina – si Iulia se mai impiedica dar e doar neatentie si acum deja nu se mai concentreaza pe mers, e de la sine, se simt atat de stapani pe ei si pe miscarile lor incat ... iau busituri frecvente din neatentie.
Monu – cum e bona?
Nelia – am vazut pozele voastre. E o poza care-mi place tare mult, sunt amandoua fetitele si seamana atat de bine...
ChrisDun – Of, ce durere pe micuta si pe voi, ca parinti. Am mai auzit cazuri similare, umarul scos... Stiam de sensibilitatea articulatiilor pana in 5 ani chiar, evit cat pot si eu dar uite ca se poate intampla, o pozitie aiurea e suficienta. Pupici.
Miki- LA MULTI ANI! Sa fii sanatoasa si fericita alaturi de toti cei dragi tie! Eu am renuntat de cativa ani in a-mi mai serba ziua de nastere din acelasi motiv. Ori iesim undeva daca ne permitem, ori primesc felicitarile si urarile aferente prin telefon. Si Iulia mai plange uneori, dar noaptea si de cele mai multe ori maselutele-s de vina sau un vis. Poate se sperie pentru ca nu esti langa el si d-aia plange. Unde stai in Ploiesti? Am stat si eu cativa ani acolo, poate ne cunoastem. Stiu cateva fete cu numele Mihaela in Ploiesti.
Tora97 – imi par tare rau, n-am habar de vreo bona disponibila. Bafta multa!
Cand se trezeste Iulia vad si eu filmuletele puse, n-am reusit sa le vad.
Daca am omis ceva (si sigur se intampla asta frecvent), iertati-ma. Fug la o tigara cat doarme Iulia si mi-e ca zice Andoix ca ne lasam de acum de fumat si nu apuc sa mai trag si eu o pipa.
Va pup cu mult drag pe toate!
A, era sa uit... Iulia e tot in greva, sambata am aflat ca are oxiuri, am inceput toti tratamentul si asteptam sa se vada rezultatele ... Nu ma intrebati de unde are ca eu mai am un pic si pun domestos si-n mancare!!!
Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

bolgiumiki spune:
Ralwka eu sunt galateanca la origine.Stau in Ploiesti doar de cinci ani de cand l-am cunoscut pe scumpul meu sot.Slabe sanse sa ne cunoastem,totusi stam la Cina.
Multumesc fetelor de urari!
Miki si Luca-Andrei(4 mai 2005)
NewMami spune:
Cand am dat cu ochii de mesajul Oanei despre samonella, mi-am uitat tot ce vroiam sa mai spun
… Oana, sper ca intre timp ai mers cu Eva la doctor, eu n-as mai astepta nici o secunda acasa. Multa sanatate Evei, va tin pumnii sa fie bine. Astept cu sufletul la gura vesti de la voi.
Da-I sa bea cantitati mici de apa, cate o lingurita la 10 min, ca sa nu o mai vomite.
Saraca de tine cat te mai chinui iar acum esti si singura acasa fara sot.
ChrisDun, am crezut ca nu vad bine cand ai scris ca e vorba de Carina. Doamne nu-mi vine sa cred ca sunt chiar asa de fragili astia mici. Bun de bagat la cap caci si noi ne mai jucam si Patrick da sa fuga iar eu il prind de manuta iar el se rostogoleste. Uite cum o joaca ce urmari poate avea. Draga de ea ce-o fi durut-o. Bine ca s-a rezolvat si e bine acum. Multumesc ca ne-ai atentionat.
Loreen, Dumnezeu sa-I odihneasca in pace si sa le dea parintilor si familiilor lor putere sa mearga mai departe. E ingrozitor…
Tdi, pai la cei 94 cm isi permite Alyssa sa cantareasca 19 kg. In sfarsit l-am masurat si eu pe Patrick si are doar 82 cm, asa ca el sta foarte bine doar la 11.5 kg.
OlgaMustata, eu la Patrick folosesc numai picaturi apa cu sare. Astea le folosesc atat seara, dimineata cat si in timpul zilei. Ii scot mucisorii mai tot timpul cu pompita de cauciuc. In schimb daca are si alte semen de raceala (cum are acum
) am primit de la prietena mea indicatii sa-I dau Robitussin day si seara night. Vicks alifie de uns pe piept ca sa respire mai bine si Sudafed de bagat in priza (dar astea nu le poti lasa mai mult de 8 ore). Incearca si tu poatete ajuta. Multa sanatate la amandoua. La capitolul imunitate suntem si noi amandoi pe butuci.
OanaC, Mickyyy, am admirat filmuletele celor mici. M-am topit toata auzindu-le, sunt niste papusi.
Lucas, bine ai revenit. Ma bucur ca v-ati simtit si v-a mers bine la Bulgari. Asteptam poze multe.
Bolgiumiki, “LA Multi Ani!” si la cat mai multi ani fericiti, cu sanatate si numai bucurii.
rawka, eu am fumat pana am venbit in Canada ca un turc, apoi am mai rarit-o in sensul ca nu gatam pachetul de tigari intr-o zi. N-am crezut niciodata ca voi fi in stare sa ma las ptr. ca-mi placea asa de mult cel putin prima tigara la cafeluta de dimineata. Inainte cu vre-o 6 luni de al avea pe Patrick am rarit-o la 1/2 pachet pe saptamana iar cand mi-am facut testul de sarcina mai erau vre-o 5 tigari in pachet care au ajuns direct la cosul de gunoi. De atunci nici ca mi-am mai dorit vre-odata sa fumez. Cred ca iti trebuie acea determinare puternica care sa te faca sa te las, iar pentru mine copilul meu e mult mai important decat un moft. Te rog sa nu interpretezi postarea mea gresit, stiu foarte bine cat de greu e caci pana in momentul in care m-am lasat cred ca am mai avut vre-o 20 de tentative si n-am fost in stare. Iti trebuie o motivatie puternica si o sa vezi ca vei reusi. Acum de multe ori ma intreb cum am suportat acel miros si gust
.
Noi era de presupus ca vom merge in weekend la water park si ..din pacate joi ne-a sunat Simona caci Thea are pneumonie mititica. Fiindca noi amanasem deja al doilea weekend si stiind ca urmatoarele doua vom avea musafiri ne-am hotarat sa mergem numai noi trei. Toate bune si frumoase, sambata dimineata pe cand sa ne imbarcam tati a facut o criza de rinichi si a ajuns la Emergency. Are pietre la rinichi care il necajesc uneori si pur si simplu incepe asa dintr-o data fara vre-un alt symptom inainte. Asa ca am cancellat totul si am stat acasa. Totusi duminica ne-am dus la 1 ora distanta intr-un ski resort cu niste prieteni.A fost prima data cand Patrick a ski-at vorba vine. L-a luat prietenii si l-au dat pe partie. Mama ce i-a mai placut, deci din iarna viitoare revenim la sportul nostru favorit de iarna. Deja am primit de la ei si primul echipament de ski.
Inca de sambata Patrick dar si eu avem simtome ca ne paste o raceala. Asa ca pe mine ma doare gatul si imi curge nasul, el nasul si tuseste. Asa ca suntem all set ptr. o noua saptamana.
NewMami spune:
OanaC, asa de mult imi doresc si eu o fetita ca si papuselele astea mici de la noi din grup
incat m-ai ca l-as insura pe Patrick de pe acuma. Dar o sa vrea fata sa locuiasca cu noi si mami a iei sa o lase?
bolgiumiki spune:
gabitza,esti o scumpa.Cand ai timp sa mai dai si ajutor?
Miki si Luca-Andrei(4 mai 20Poze Luca05)