Copiluti de mai-iunie 2005 (25)
Raspunsuri - Pagina 10
NewMami spune:
OanaC, ce ma bucur de vestile bune care ni le-ai dat. Bine ca e Eva bine si nu mai vomita. Poate sa n-aiba nimic de-a face cu Samonella dar bine e sa-I faci analizele ptr. linistea ta. Cred ca am sarit (sorry) postarea despre gradinita ca daca o vedeam ma linisteam. Statul in colectivitate are si parti bune dar si altele mai putin placute.
In legatura cu oferta de vizita ai grija ca noi o luam in serios si odata te trezesti cu noi pe acolo. Suntem mari calatori si nu prea avem greturi sa plecam la drum chiar si asa de pe o zi pe alta.
Cloreta, multa sanatate si tie. Ma bucur ca te simti putin mai bine. Teodora ta ma uimeste de fiecare data – a invatat trei forme in 5 minute ???? Pai ce pretentii mai ai de la ea? Eu tot incerc sa-l fac pe Patrick sa numere incepand cu “one” de 2 saptamani si el tot cu “two” incepe si mai si rade ca stie ca ma enerveaza. Bag seama ca nu-I va place sa fie premiant.
Monu, sa dea Domnul sa fie bona de care ai nevoie pentru fetite si un mare ajutor pentru tine. Inceputul suna bine.
Loreen, m-a uns la suflet relatarea ta: “Ma uit acuma la ele prin crapatura usii si ma umfla rasul se joaca si se chitaie in pat la mine...”
mi le si inchipui deja, ce frumos trebuie sa fie. Maine vine Oana, nu? Oho, sa vedem cum reactioneaza fetele cand s-or vedea.
Ma duc sa-mi ridic si eu piciul mic de la daycare, sa vedem cum stam cu productia nazala … parca vad ce ma asteapta .
omustata spune:
OanaC=bine ca nu este nimic grav.
La multi ani Miki!Am vazut pozele voastre si tu arati super, iar Luca este un dragalas si are niste ochisori si un par superbi.
Clara-exact o carte cum zici tu cu culori are Maya si este incantata de ea. Toata ziua se joaca cu ea. Ma bucur ca te simti mai bine.
newmami-multumesc mult de raspuns. Si eu ii dau solutie din aia salina, dar nu ajuta atunci cand nu poate respira. Robitussin ii dau de mult, dar numai din ala de zi, pentru tuse si este foarte bun. Ala de noapte, la noi are antihistaminic si am vazut ca este recomandat pentru copii peste 6 ani. Azi trecem pe antibiotic ca nu se mai poate. Sanatate si voua!
Toraam vazut din experienta ca nu te poti baza pe copii sa fie babysitteri. Parca si Eli patise ceva pentru ca il lasase pe Andreas sa aiba putina grija de Bianca. Bine ca nu s-a intamplat nimic grav.
Mickyyyy-nu noi avem probleme cu Salmonella ci Oana C.
tipatul noaptea-si Maya a avut cam o luna de zile cand facea asa in fiecare noapte, dupa o jumatate de ora de la culcare. Prea era zilnic ca sa cred ca este vorba de cosmar. La inceput ma duceam sa vad ce are si nu avea nimic. Dupa vreo saptamana, am inceput sa o las sa planga si dupa vreo 10 minute adormea la loc si asa s-a dezvatat.
Ralwca-bine macar ca ai aflat ce are, macar stii cum sa o tratezi. Oxiurile nu sunt ceva grav. Sanatate!
monu-succes cu bona!
Pauza s-a terminat! va pup!
Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya
NewMami spune:
bolgiumiki, am reusit sa vad si eu pozele voastre. Piuuuuuuu ai o frumuseata de baietel
.
babygirl spune:
Salutare!La multi ani, MIKI!Cornelia, sunt impresionata de vocabularul baiatului tau. Le-am povestit si mamei, si sotului meu ce copil istet ai. Fii-mea stie multe cuvinte, dar nu leaga decat "nani-nani,puiul mamii". Ce de lume noua! Bine ati venit, mamicilor. Se rareau randurile..rau-ratusca-ramurica.:)
Pe scurt despre papadie: continua cu perseverenta sa se tina bine de "NU!", nu-i place carnea, asa ca trebuie sa i-o maruntesc f bine si sa i-o amestec cu multa garnitura ca sa o manance, toata ziua imi cere "mago si paia" (mango si para). cred ca ar putea trai doar cu fructe daca ar fi dupa ea. Se imbraca si se dezbraca doar singura. Fereasca Dumnezeu sa o atingem in timp ce se echipeaza sau se pregateste de baie. Azi si-a dat jos ciorapii si pampersul si a venit vesela la mine , imprastiind kk in toata casa, spunandu-mi:"ema-kk-mami-baie". Sa ne vedeti cum stam dupa d-ra echipati, imbracati, cu caciulile pe cap si sacosele in mana, asteptand sa-si traga cizmele. N-avem voie nici macar sa ne apropiem de ea. In cel mai fericit caz, cand vad ca nu se descurca, imi cer permisiunea sa o ajut:
"Ema, vrei sa te ajut"
"Da"
Oricum iesim din casa deja transpirati.:)
Ce sa va mai spun? Ca o zi doarme peste zi, alta ba. Ca trebuie sa orpim lumina de la panou pt ca altfel se joaca cu intrerupatoarele pana intru mai tare-n ea si ii spun apasat:"Ema, gata, haide sa dormim". Asa ca, inainte sa o pun in pat, sting lumina de la panou, ea se ridica, apasa pe intrerupator, vede ca nu se mai apinde, spune:"Nu e!" si se intinde langa mine intr-un final. Este la fel de plina de energie cum o stiti. Ba nu, parca e si mai si.Plimba scaunele prin toata casa si se urca pe ele dupa diverse. Super periculos, dar n-am ce-i face. O pazesc, mai ranjesc cand se uita la mine inocenta si-mi spune:"Cade Ema".Asta mi-o spune chiar cand se urca. I-am repetat-o eu de prea multe ori, asa ca acum si-o spune singura.:)
Cam astea ar fi noutatile legate de papadie. E amizanta, vesela, energica, surprinzatoare.
Am si o veste mai putin buna. Sorana, mamica lui Razvan, are probleme. A facut necroza la cateva zile dupa operatie. Nu stiu cate stiti ce inseamna o necroza, dar nici nu vreau sa va speriu prea tare. Ma gandesc la ea si nu-mi vine sa cred prin ce trece. Imi spunea ca in primele zile dupa ce au operat-o din nou ca sa o curete, lesina cand o pansau si spalau, atat de tare o durea. De fapt ar avea dureri permanente daca n-ar tine-o pe analgezice. Au tot adormit-o de fiecare data cand o pansau, acum le-a venit geniala...idee sa-i puna xilina pe operatie ca sa suporte durerea. Va mai sta cel putin 2 saptamani in spital. Nici eu nu stiu prea multe, dar ma cutremur numai cand ma gandesc prin ce trece. Sotul ei a raman in Cluj, nu stiu daca nu va avea probl. la servici din cauza asta. Doarme cu Razvan si bb Darius, se trezeste la 3 ore, are grija de amandoi. Este cutremurator ce li se intampla. Sorana imi spunea ca necrozele dupa cezariana sunt f. rare. Cam 2 cazuri la 1mil. Si te intrebi ca prostul, si te intrebi inutil: de ce ea?
Danelutza spune:
Oana ma bucur ca Eva nu are nimic grav. Am vazut filmuletzele, ce frumos numara. Dar voi nu vorbitzi cu ea deloc in romaneste ? Intreb, pentru ca Isabella cred ca spune putzine cuvinte, pentru ca eu ii vorbesc romana, iar sotzul italiana.
Andutzy poate gresesc, dar shuieratul din respiratzia bunicii, cred ca e de la plamini.
ChrisDun
-ici sa treaca minutza Carinei. Eu citisem aici pe DC despre o mamica, care patzise asha cu copilul, iar de atunci incerc pe cit pot sa n-o prind de minutze ca se smunceshte ca apuca si i s-or mai rupe.
Mikkky dar ce trancaneste Daria si ce bine il spune pe sh, ai fata mare ce mai. Oare cind o trancani si a mea asha de mult, ca deocamdata ciripeste pe limba ei.
Miki si a mea are perioade cind urla noapte, dar eu banuiesc ca au inceput sa viseze, ca s-a trezit intr-o noapte si urla "niuuuuuuuuu, niuuuuuuuuuuuuuuuuuu", cine stie cu cine se lupta prin somn. Nu cred ca e cazul sa mergi la medic. E perioada cind incep sa constientizeze ca e intuneric, sa viseze, sa le fie frica. Iaca imi dau si eu cu parerea, nu stiu sigur daca e asha, dar eu nu-mi fac probleme.
Tora bafta sa gasesti bona pentru Ana.

Danelutza spune:
Olga M si aici vaccinurile sint obligatorii, nu te intreaba nimeni daca vrei sau nu, asha ca executam tot ce e vaccin. Sanatate Mayei, tzie si sotzului.
Nelia am citit despre prietena ta, deci e realizata dar nu e fericita. Eu am nascut-o pe Isabella la 38 de ani, iar daca sotzul n-ar fi vrut copii ii dadeam un shut in fund si la revedere. Ii doresc din inima sa gaseasca pe cineva, cu care sa se intzeleaga si care sa-i daruiasca ceea ce-si doreste, un copil. Tirziu nu e, din punct de vedere al virstei, ce Nadia a nascut la 45 de ani, deci se poate. ![]()
Raluca daca te ajuta cu ceva, Isabella are 11 kg, mai face din cind in cind greva foamei, dar o las pe urma sa rabde, pina scapa in bucatarie si vine cu piinea in bratze, bineintzeles gaurita de miez pe jumate ![]()
New Mami sanatate sotzului, cunosc crizele de rinichi, cind te iau durerile si nu mai potzi nici sa stai in picioare. Eu am avut noroc, ca de cind sint aici, am vindecat rinichii cu apa din munti. Sanatate tzie si lui Patrick, sa va treaca raceala. Din asta bintuie si pe aici, iar eu ma pot lauda dureri de git, de urechi, frisoane, care nu trec nu nimic din ce iau eu, e adevarat ca prea multe nu iau, pentru ca-i dau lapte capritzei mele.
Cloreta sanatate multa.

Danelutza spune:
Laura la capitolul filmat, nici a mea nu sta, daca ma vede cu aparatul vine imediat s-o iau in bratze, asha ca... slabe shanse sa prind ceva cu camera.
Beatrice ce mai face Pifosul ?!
Monu pentru hemoroism stiu de la mama mea, taritze de griu fiarta, lashi apoi la racit, iar cind e apa caldutza te speli.
Cuscra unde-ai disparut, nu mai spui nimic. Ce face ginerica ?! 

babygirl spune:
Raluca, Danelutza, si Ema are doar 11 kg. Nu m-am gandit sa fie vreo problema. Sunt zile in care mananca foarte bine, altele in care papa doar cateva fructe.
Monu, ma bucur sa citesc ca lucrurile se aseaza.
Ema n-are inca maselute. Abia acum i-au iesit toti caninii. Sunt copilasi care au deja toata dantura?
Mai sunt poze cu copilasi de mai-iunie la concursul DC 2006? Le-am vazut doar pe Bia si Teo prezente. Votat, bineinteles. Dar chiar merita pozele cu mamarutele. Foarte frumoase si expresive.
OanaC, am vazut si eu filmuletele cu Eva numarand. Bravo, Eva! Fii-mea doar pana la 5 numara.
Tdi spune:
Ciao! bag si io o prezenta la aceasta minunata ora din noapte asteptand sa se indure Alyssa de sufletele noastre obosite si sa se culce dar cand o vad cum salta tot de juma' de metru in sus in pat ma iau ametelile si-mi pierd orice speranta.
azi a fost o zi super placuta (la temperatura si soare ma refer, in rest kko pur
), am stat cateva ore pe afara si a fost tare bine, sper sa nu mai vina frigul anul asta ca deja sunt pomii inmuguriti si ar fi pacat!
am citit tot ce ati scris insa mi se invalmasesc toate in cap si n-as vrea sa scriu aiureli, pe scurt urez sanatate Isabellei, pupam sa te faci bine repede! OanaC, ma bucur ca Eva e bine, mi-a fost tare frica de salmonella asta, in mod normal da probleme intestinale insa in rarele cazuri cand trece in sange din pacate nu se mai poate fare mare lucru, fiind foarte rezistenta la tratament.
Nelia, succes maine la test! Loreen, imi pare rau pentru tinerii aia, imi inchipui ce o fi pe parintii lor ca sigur au gresit si ei pe undeva...D-zeu sa-i ierte! Lucas, sa va fie de bine vacanta! unde ati fost la munte? scuze daca ai scris si n-am vazut. Adina, mi-o imaginez pe Ema ta, tare simpatica trebuie sa fie! sanatate mamicii lui Razvan!
Cu articulatiile dislocate nu disperati, e bine sa fim atenti insa nu e un capat de tara daca se intampla, doctorul rezolva rapid si usor si durerea trece complet, plus ca nu e nevoie de ghips. am patit-o si noi (pitik a cazut pe niste cuburi de plastic si si-a sucit genunchele, m-am speriat ca urla rau si i l-am tras repede la loc
, nu i-a ramas nici o urma). o alta fetita de varsta ei si-a dislocat cotul, era sa cada de pe scari si a tras-o tac-su de manutza cam tare, dupa plansetele de rigoare dr. i l-a pus la loc in 2 secunde si e ok.
Sa va zic ce am citit despre cancer: cauza principala e alimentatia incorecta, urmata de fumul de tigara si de infectii; poluarea atmosferica e pe locul 9 din 10 cauze analizate. Aici se face mult caz de poluare, sunt foarte multe masini (cam 1/cap locuitor) si f. multe centrale termice (aproape fiecare apartament si casa are sistemul sau propriu de incalzire), prin urmare nivelul de noxe in atmosfera este mult peste limita admisa, nordul Italiei si unele zone din Anglia sunt cele mai poluate din Europa! in orase sunt limitari foarte stricte de trafic, se ajunge si inchiderea totala a circulatiei in anumite zile ca sa mai scada poluarea, culmea e ca tot creste si lumea e nemultumita...de fapt sunt multe chestii care nu merg pe aici, am fost surprinsa sa le constat, parca e mai rau ca-n Romania, zau.
hai sa nu ma mai intind ca rama, merg sa verific daca tati a reusit s-o adoarma pe atomica...e liniste!![]()
Album Alyssa
OlgaTarziu spune:
Da Adina mai suntem noi pe pagina 31.
Cuscra pupici speciali.
Danelutza 
Vaccin hep A si B suntem vaccinati bine merci. Tony are vaccinul de hepatita B luat prima doza in prima zi de viata si cel de A am facut acum ultima doza. Deocamdata nici un semn de autism (se pare ca relatia vaccinuri autism totusi e nefondata)
Olga eu ii dau cu apa de mare, pun tablete Vicks intr-un aparat care se baga in priza si ii dau Dimetapp care are ceva histaminic si desfunda nasul.
La multi ani sarbatoritelor.
sanatate piticilor bolnavi.
Oana sper ca e bine sufletica mica. Am tampit la faza cu salmonela.
Olga
When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you."
- Friedrich Nietzsche