PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (31)
Raspunsuri - Pagina 21
mamidestefan spune:
Muuh
Parerile despre banana sunt destul de controversate...mai ales ale mamicilor ..eu am citit aproape tot topicul despre diversificare de pe DC ..
acolo am gasit pareri si pro si contra ..mai mult sau mai putin argumentate ...
apoi am mai citit si pe alte forumuri unde se discuta despre diversificare
Statistic vorbind sunt mai multe mamici pro banana decit contra..si sunt destule care au dat banana in cantitati mici si bebelusii nu au avut nici o problema.
Iata si 2 link-uri unde banana este recomandata dupa 1 an :
www.babyblog.ro/diversificarea-alimentatiei-sugarului" target="_blank">aici si www.scoalaparintilor.ro/sanatate/cele-mai-frecvente-cauze-de-alergii-alimentare-la-copilu-5.html" target="_blank">aici.
Pina la urma e decizia mamei..totusi daca in familie exista antecendente de problema cu ficatul sau bila..parerea mea e ca ar trebui evitata banana .
E si cazul meu ..eu nu am avut niciodata probleme grave cu ficatul sau fierea..dar intotdeauna mi s-a facut rau de la mincarurile grele gen grasimi,prajeli,carne de porc ..etc. Asa ca sunt ani buni de cind mi-am adaptat alimentatie mai mult pe mincaruri usoare si sanatoase.
Pentru mine banana e un aliment greu ..adica ficatzelul meu o tolereaza destul de greu .. si probabil ca de aici si reticenta in al introduce in alimentatia puiului meu. Si mai nou ..am constatat ca poate favoriza constipatia la bb..asa ca ..cel putin eu voi mai astepta un timp pina sa papam banana.
LIDIA si
Stefan-Eduard (21.08.2006)
Pozici si www.dropshots.com/mamidestefan" target="_blank"> Filmuletze
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
"A true friend is the one who holds your hand and touches your heart."
oncicu spune:
alina superba Iana , are niste ochi dementiali
mamidestefan cand ai depus dosarul de nu ti-au venit banii? Eu, spre rusinea mea am depus dosarul in dec
, si tb sa primesc banii acum la sf lui feb.
miti superb ninge la voi 
Babee
e haioasa rau cu costum de baie
mamidestefan spune:
Si tot apropo de impresii si informatii culese in timp ce citeam despre diversificare ...
am sa va scriu ce am gasit eu despre citrice ..
asta in ideea de a fi consumate de voi mamici ..nu de bebelusi ..
LAMAIA - UN FRUCT PLIN DE BOGATII
Lamaiul, arborele mereu verde, este cultivat in China de peste 3.000 de ani si este renumit pentru proprietatile sale terapeutice. Fructul si frunzele sunt folosite in tratarea diverselor afectiuni. Lamaia, pe care o folosim cu totii in bucatarie, are doua atuuri: proprietati antibacteriene si continut ridicat de vitamina C.
Sucul unei lamai asigura jumatate din necesarul zilnic de vitamina C al unui adult. Dar, acest fruct contine si vitamina B, fosfor, precum si calciu si fier.
Iata cum arata tabloul nutritiv al lamaii:
- apa: 90%,
- proteine: 1,36 miligrame,
- calciu: 25,6 miligrame,
- fier: 0,54 miligrame,
- vitamina C: 52,7 miligrame,
- energie: 27 calorii,
- fosfor: 16,2 miligrame,
- potasiu: 137,8 miligrame.
Datorita continutului sau nutritiv, lamaia da forta sistemului imunitar. In timpul digestiei, produce carbonat de potasiu, o substanta cu rol in prevenirea aciditatii gastrice, iar substantele antioxidante pe care le contine ajuta la incetinirea procesului de imbatranire a celulelor. La toate acestea, se adauga actiunea antiseptica, antiinflamatorie si antipiretica (lupta impotriva febrei) a sucului. Cum vitamina C din lamaie este imediat asimilata de organism, nutritionistii recomanda consumul zilnic al pulpei fructului, pentru a creste sintetizarea hormonilor antistres.
O singura lamaie contine jumatate din cantitatea recomandata pentru nefumatori. Sunt bogate in flavonoida, o substanta biologic activa care joaca un rol important in functionarea organismului, de cele mai multe ori in asociere cu vitamina C. Unele flavonoide sunt antioxidanti puternici, altele tin sub control enzimele care pot stimula cresterile tumorale. Ca si celelalte citrice, lamaile contin terpena, substanta care controleaza producerea de colesterol si declanseaza o reactie in lant ce blocheaza actiunea unor cancerigeni . Lamaile reprezinta o buna sursa de limonen, un ulei citric care, a fost demonstrat in studii efectuate pe animale, impiedica cresterea tumorilor canceroase si scobrutul, spaima marinarilor.
Vitamina C este un antioxidant puternic care poate preveni cancerul si ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor. Limonena poate micsora tumorile canceroase si impiedica refacerea lor.
Se crede ca flavoniodele ar putea ajuta organismul sa lupte impotriva virusilor, indeparta reactiile alergice si chiar preveni unele forme de cancer. Terpena controleaza colesterolul si stimuleaza enzimele care impiedica cancerigenii sa distruga celulele sanatoase.
GRAPEFRUIT
Grapefruitul este cel mai bun luptator natural impotriva colesterolului. Membrana care separa fiecare segment in parte abunda in pectina, o forma de fibra solubila care pare sa topeasca pur si simplu colesterolul. Intr-un studiu recent efectuat la Colegiul de Medicina al Universitatii Florida, unui grup de oameni cu colesterol ridicat le-au fost administrate suplimente de pectina din grapefruit. In mai putin de 16 saptamani, colesterolul celor din grup a scazut cu 7,6 % iar LDL-ul sau colesterolul care adera la peretii arterelor cu mai bine de 10 %.
Dar acesta este numai inceputul. Grapefruit-ul, ca si celelalte citrice, contine limonena, un ulei care, in experientele efectuate in laborator pe cobai, a redus in mod substantial cresterea tumorilor mamare. In plus, limonena impiedica formarea altor tumori. Nu mira pe nimeni atunci ca Institutul National de Studiere a Cancerului cheltuie milioane de dolari pentru a investiga potentialul efect anticancerigen al limonenei si a altor uleiuri din citrice.
Institutul studiaza citricele, inclusiv grapefruit-ul, cu atentie, deoarece ele abunda in substante active biologic care pot preveni aparitia cancerului. Citricele contin flavonoida, un antioxidant puternic care impiedica raspandirea cancerului. In plus, citricele contin fenoli care ajuta organismul sa produca substante care detoxifica cancerigenii, cum ar fi nitrozamina. Grapefruit-ul abunda in vitamina C. O jumatate de fruct contine 41 mg de vitamina C, 2 treimi din cantitatea recomandata pentru nefumatori. Grapefruit-ul rosu purpuriu are chiar ceva in plus. Este bogat intr-o carotenoida numita licopena. Aceasta previne aparitia cancerului cervical, de vezica si pancreatic.
Reducand colesterolul, pectina din grapefruit previne aparitia atacului de inima sau cerebral. Licopena, liminena si alte substante biologice active ce se gasesc in grapefruit previn aparitia diferitelor forme de cancer. Vitamina C, un antioxidant puternic, previne aparitia bolilor de inima. Vitamina C indeparteaza unele dintre manifestarile neplacute ale racelii.
PORTOCALELE
Cand e vorba de portocale, e vorba de vitamina C si pe buna dreptate. Un singur fruct de marime potrivita contine 70 mg de acid ascorbic natural, 270 mg de potasiu, 2,4 gr. fibra si 270 mg de betacaroten.
Institutul National de Studiu al Cancerului cerceteaza acest membru al familiei citricelor deoarece contine multe substante chimice active care, s-a demonstrat, cel putin pe animale, ca pot preveni cancerul. De exemplu, limonena, un ulei citric, in teste efectuate pe cobai, s-a demonstrat ca micsoreaza tumorile mamare si impiedica dezvoltarea unora noi. Se studiaza acum posibilitatea ca limonena si alte uleiuri citrice sa aiba acelasi efect si in cazul oamenilor. Printre alte substante chimice din portocale, demne de a fi luate in calcul, se numara:
- flavonoidele – dintre care unele sunt oxidanti – protejeaza celulele impotriva deteriorarilor ce pot fi cauzate de radicalii liberi. Altele pot impiedica raspandirea celulelor maligne.
- terpena – limiteaza producerea colesterolului si faciliteaza crearea de enzime care anihileaza cancerigenii.
Multi oameni nu mananca intreaga portocala, ci beau doar sucul ei. Sucul proaspat de portocale reprezinta o alegere inteleapta, o singura cana contine 124 gr. de vitamina C, 500 mg de betacaroten si 496 mg de potasiu. Cu toate acestea, ii lipseste continutul de fibra pe care il detine portocala intreaga.
Vitamina C poate preveni aparitia diferitelor forme de cancer, inclusiv cel cervical, de pancreas, rectal, de vezica biliara, plamani si de san, a bolilor cardiace impiedicand oxidarea colesterolului care ar adera la peretii arterelor importante. Poate preveni infertilitatea masculina, fibra din portocale scade nivelul colesterolului. Cei care au o cantitate mare de vitamina C in sange au o tensiune mai mica decat ceilalti. Potasiul ajuta la mentinerea echilibrului lichidelor si electrolitic din celule, la o buna functionare a inimii si o tensiune normala.
Sper sa nu dati
cu rosii ca sunt usor off-topic.
LIDIA si
Stefan-Eduard (21.08.2006)
Pozici si www.dropshots.com/mamidestefan" target="_blank"> Filmuletze
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sabana spune:
quote:
Originally posted by Muuh
mamidestefan unde ai citit ca banana da alergii la copii? Poti sa imi dai si mie sursa te rog frumos.
emilia tu ii dai cereale la aceiasi masa cu fructele? Alexei mananca seara 12 cupe de cereale iar in timpul zilei mananca fara probleme fructele si legumele si nici nu a luat spectaculos in greutate de cand ii dau cereale. Legat de dezobisnuitul de biberon ramane cum am vorbit ieri: rabdare, rabdare...tu pe el si nu el pe tine ca sa zic asa.
Babee Rebecca arata ca o domnisoara adevarata. E frumoasa foc iar costumul de baie e bestial.
Miruna + Alexei (13.07.2006)
Miruna mie 2 doctori mi-au spus ca da alergii si nu se da mai devreme de 9 luni. Si scria si intr-o revista Mami. Nu mai stiu, care numar. Acum parerile sunt impartite. Nici eu nu ii dau inca Alexei banana.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
www.e-vacanta.com
mamidestefan spune:
quote:
Originally posted by oncicu
mamidestefan cand ai depus dosarul de nu ti-au venit banii? Eu, spre rusinea mea am depus dosarul in dec, si tb sa primesc banii acum la sf lui feb.
Oana cu Robert Cristian (23 iulie)
poze
www.dropshots.com/oncicu" target="_blank">filmulete
Pai cam in jur de 10 decembrie ..
Mai astept si eu pina pe la sfirsitul lunii ..
apoi ma duc cu
la posta sau directia sociala.LIDIA si
Stefan-Eduard (21.08.2006) Pozici si www.dropshots.com/mamidestefan" target="_blank"> Filmuletze
Sabana spune:
Lidia multumim de informatii.
Stiam si eu ca banana constipa. Am incercat-o pe propria piele pe timpul sarcinii. Si Alexandra are tendinte de constipare asa ca evit sa-i dau astfel de alimente.
Sabina + Alexandra + tata Silviu
www.e-vacanta.com
mamidestefan spune:
quote:
Originally posted by alina2006
buna dimineata! hop si eu la o cafeluta cu voi...sau la ceai cu consi!sarbatoritilor!
am pus niste pozici noi cu iana ( ultimul album iana la 7 luni ) pt cine vrea sa vada!
va pupilesc!
POZE IANA MEA
Iana-Daria si Mami Alina
multi Ianei pe obrajori..ca tare e frumusica.Mi se pare mie ..sau Iana seaman leit cu mami Alina
LIDIA si
Stefan-Eduard (21.08.2006) Pozici si www.dropshots.com/mamidestefan" target="_blank"> Filmuletze
bulinuta27 spune:
neata fetele...
azi sunt mai vioaie ...puiutu e un pic mai bine iar mie mi se pare superrrr 

va multumesc mult de tot tuturor celor care ati fost alaturi de noi si v-ati rugat ptr noi...

multumim si celor care ne-au urat La Mult Lunite 

sunteti niste dragute toate si va multumesc mult ptr sprijin
acum sa va spun inca tuseste rau de tot dar nu mai face febra si starea lui e mai buna in sensul ca iar tot patul e al lui si am baricadat tot in jur asa ca nu mai avem nevoie de tarc
ca il are in patul nostru
...glumesc
aaa si i-a iesit primul dintisor acu 3 zile deci la aproape 7 luni...ptr listuta...sarumana
ma apuc de treaba ca am cam tras chiulul spat trecuta ca eram varza rau...revin
va pup mult pe toate si va multumesc inca o data 
bulinuta mamica de bulinel dragutel
www.onetruemedia.com/shared?p=1ad6bcc6cb70cbb27cf08c&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">minune mica
Poze

Rares Ioan, David, Luca, Marius, Robert