Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (43)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Buna dimineata tuturor!!

In primul rand LA MULTI ANI, CIRESELOR SARBATORITE ZILELE ACESTEA!! (lista este tare lunga, asa ca nu ii enumar pe fiecare )

Vazut si poze noi, filmulete!! Super, super!! Sa ne traiasca ciresele frumoase!!

Am fost si noi vineri la control. Ni s-a mai imbogatit meniul. Avem liber la supe acrite cu bors, peste, cartofi, branzica, iaurt cu fructe proaspete. Ii pot face si dovlecei umpluti cu carne, papanasi.

Reteta papanasi:

80gr branza de vaci facuta in casa, 2-3 lingurite faina, 1 galbenus de ou. Se amesteca, se pun la fiert intr-un vas cu apa clocotita si se fierb circa 15-20 minute. Se scot si se servesc cu iaurt.

Eu nu am mancat niciodata papanasi fierti, asa ca voi pune o intrebare prosteasca: trebuie sa le dau o anumita forma, sau pur si simplu iau in lingura compozitie si o pun in apa care fierbe??

A mancat in sfarsit fiica-mea legume cu carne de vita si acrite cu bors, fara sa o mai pacalesc cu iaurt.

Apropo, voi cu ce le aromatizati mancarea la copii?? Dr. ne-a spus sa punem un praf de sare in supa, dar eu am retineri. Ma gandeam sa incerc sa adaug leustean, patrunjel, marar... Stiti vreo contraindicatie pt aceasta varsta??

Azi ne-a iesit al 5-lea dintisor, tot de sus. Primul de sus se pare ca a iesit cam stramb, si probabil combinat cu alte semne, a facut-o pe dr. sa ne dea sirop Multisanostol pentru o luna (care previne rahistismul). Am intrerupt asadar vigantolul.

A plecat si mama acasa. Sotul si-a mai prelungit sederea in Paris , asa ca am ramas iar singurica...

Ah, si am pus poze noi pe web, pentru cei doritori sa ne mai vada:
POZE ANDRADA 7 LUNI

Steluta cu Andrada Cristina (17 iunie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adib spune:

buna dimineata

http://new.photos.yahoo.com/adib4900/photo/294928804238971736/0
si o saptamina buna.

sa nu credeti ca poza este facuta acum de dimineata. asa veseli eram aseara.

Lyly, daca vrei sa facem schimb de cintece si poezii, va fi cu sens unic. de la tine spre mine, ca eu (de profesie inginer) stiu doar ceva cintece deocheate de prin studentie.

Ama, parca tu ziceai de peste. ce peste ii dai la Seby?

si ce apa mai folositi? ca la noi apa de la reteaua orasului mai nou miroase a clor incit nici sa te speli cu ea nu poti.

Numai bine va dorim.

Mergi la inceput

si mai vroiam ceva
26 oct, parca tu ziceai de jucarii noi si simple.
de trei zile, cele mai interesante jucarii sint:
- un pet de 0.5 l cu trei pixuri colorate in el
- o cutie de ceai cu ceva creioane si alte minuni in ea, ca sa faca galagie.

toate mingile muzicale, cartile si alte minunatii scumpe nu fac cit cele doua jucarii noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

'Neata livada!
Am vazut tot ce se putea vedea (poze, filmulete), ale tuturor protagonistilor, frumosi foc!!!
Noi stagnam, nimic notabil.....doar chestia cu laptele de care am mai zis, abia se aduna 250ml/zi!!! In disperare de cauza, ieri i-am fiert lapte de vaca si a baut pe nerasuflate 250 de ml.Nu stiu ce sa mai cred.....Dimineata i-am dat din nou lapte praf si a baut tot parca cu gura altuia, mai mult in scarba. Cu mancarea solida nu avem probleme, mananca forte bine orice ii dau.Ce ma sfatuiti sa fac cu laptele? Fineas a baut lapte praf foarte bine pana dupa 1 an.Andrei se stramba de numa......

Luanaaaa .....fa-ti mila de suncile mele si trimite-mi cura aia de slabire! Multam!Multa sanatate manechinei!

Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

Mergi la inceput

Camelia
noi am fost sfatuiti sa trecem incet pe lapte de vaca. cel mai slab, bineinteles.
inca nu am facut-o, pentru simplul fapt ca avem stoc de lapte praf si vad ca maninca fara probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia.t spune:

Si eu am lapte praf pt cel putin inca 2 luni de-acuma.As prefera sa-i dau praf pt ca e mult mai bogat in vitamine decat cel de vaca.....Nu stiu ce sa fac

Adela si piticii Fineas (28 oct 2001) si Andrei (24 mai 2006)

Mergi la inceput

mie mi s-au explicat urmatoarele:
laptele praf este un produs chimic, imbunatatit, aditivat, ...
laptele de vaca gasit in market este un produs seminatural, probabil tratat, aditivat, ...
laptele de vaca, natural, de casa, este un produs eco in limita asigurarii furajelor naturale la producatoare (vaca)
nu e greu de ales.

am inteles ca, atit copii cit si maturii de altfel tolereaza mult mai bine laptele de vaca, dar acesta trebuie diluat functie de virsta sugarului.

deci nu cred ca trebuie sa-ti fie prea frica de lipsa vitaminelor, mai ales ca Andrei maninca diversificat. isi poate lua vitaminele din alimente (si alea cit se poate de naturale).

pe mine personal explicatia m-a convins. am primit-o de la o dr.

Mergi la inceput

apropo de alimente si aditivi alimentari.
am trimis pe mail comun un fisiere cu aditivi alimentari.
pentru cele/cei interesate/interesati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Adib, buna dimineata si voua!

Steluta am vazut pozele cu Andrada, tare dragalasa si pletoasa ca fiicamea! Nu mai spune ca nu-i dragalasa cand e serioasa, e o incantare s-o privesti oricum!

Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06)
Filmulete

Verzuliile: Delidana-Khristin-Daria-Diana-Dulcetica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

Buna dimineata tuturor,

Andrada esti o scumpica! Foarte expresiva si diferita de la o poza la alta; o adevatara artista nu alta;
Raluca nici tu nu esti mai prejos! Veselie mare la tine, asa-i?

Dragilor, voi cand dati sucul de fructe la copii? Inainte il dadeam la masa de la 10-11, asta pana sa-i dau fructele ca atare; nu stiu cum e mai bine sa fac: sa i-l dau dupa piureul de fructe; daca da, in ce cantitate, dat fiind ca a mancat si inainte fructele? sau sa il dau intre doua mese, in timpul zilei si tot asa, cam cat?

plizzzzz lamurit-ma si pe mine ca privez saracu' copil de vitamine ca nu stiu cand sa-i dau sucu'!
a, si ce fructe ii mai bagati in suc?

Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput