Piticodromul de sept-oct 2005 (168)
Raspunsuri - Pagina 15
simonique spune:
Jadi, acu ca esti experta la culinare, cand o sa mai ai timp si chef(ca vad ca mai sunt inaintea mea alte abonate pt alte retete - moamaaa ce tare esti) pls fa-ti mila si de mine si spune-mi si mie exact cum face drobul ala, ca e super ideea...
Eu i-am dat doar o faramita de ciocolata de aia milka park cu mere coapte, nu de alta dar era asa de buna si pana sa ma gandesc sa ii dau si lui cam atata ramasese. Dar lasa ca e inspre binele lui...
innaa spune:
eu i-am dat o singura data noeliei "laptic" de la dorna cu ciocolata- acela de 200 de ml parca ce se bea cu paiul....i-a placut si a si dormit bine si mult imediat dupa(i l-am dat chiar inainte de somnul de pranz) . si i-a placut...l-am gustat si eu ...e dulce de asta place.
si i-am mai dat o data de la fulga la fel lapte cu fructe...i-a placut si asta...dar nu i-am mai luat...poate mai astept un picut.
Irina la ce te referi cand zici ca la sora ta s-au vazut in timp efectele dulciurilor din copilarie?
Alina stai linistita ca o sa inceapa el sa turuie...plus de asta nu e singurul...si bubu zice doar cand vrea ea cate ceva...de ex: ata(asta), alta, apa, papa, dei(doi), tei(trei) si cam atat nici macar mama sau tata nu mai zice! NU mai vrea...ma rog de ea si ea nimic.
aa si goooo (la gol) si un goo mai scurt il striga pe fratele meu pe care eu il alint"gogosica"
acum varsa o punga de pufuleti in mijlocul camerei si o invatai sa ii stranga singura in punga...acum ii aduna...sa vedem cat dureaza pana ii varsa la loc!
Mami si Buburuza lui mami
kid2003 spune:
Hai ca am inceput eu poll-ul zilei azi, ma simt datoare sa continui. Alexandrei nu ii dau cioco deloc...sau cel putin incerc. Prima data a papat in Austria, am lasat-o cu taica-su la bar, la o bere (ta-su nu Alexandra, la asta nu am ajuns inca ) si eu m-am dus ca fata la masaj. Cand m-am intors alexandra mea era plina de cioco pe hainute si avea urme si pe fata (cica o spalase deja ta-su pe fata, sper ca nu cu bere, hi hi). Ce s-a intamplat? La bar aveau pe mese patratele frumos ambalate de Milka cu lapte si ta-su a infulecat cateva, a vrut si copilul, s-a tarat pe jos, a urlat si ta-su i-a dat o patratica pe care a morfolit-o cu mare incantare. Pe restul le-a ascuns, de frica mea, si nu i-a mai dat.
A doua oara a mancat ieri din Kinder Bueno, dar asta era mai inofensiv, ca nu avea decat o pelicula insignifianta de cioco si in rest crema de lapte si napolitana (da, are treptate Tonnia, cred ca crema era si cu alune, sau cu aroma de alune )
Si...nu ii mai dau, gata, poate cadou de nunta, v-am zis, o sa dispara ciocolata din casa. Si nici Nesquik sau cereale cu cioco nu am sa ii dau, pe langa cacao au si f mult zahar. Ma gandesc ca mai incolo, mai bine bag o lingurita de cacao natur in lapte decat produse gen Nesquik care au si multe e-uri...
E ok sa le dam de toate, sa se obisnuiasca, dar nici chiar din astea nesanatoase, nu? Un chec cu cacao facut in casa mai merge...
Jadi, esti plina de surprize, eu zic ca tre' musai sa deschizi topicul ala la culinare sa mai invete si altele de la tine. Iote-te ca io stau cu masina de tocat carne in ambalaj...acum stiu la ce sa o folosesc, ma pun pe drobuit. Cred ca e si sanatos si bun!
Alinam, stai linistita ca si noi suntem in aceeasi situatie, Alex bolboroseste ea ceva dar nici un cuvant concret (in afara de Desi care e motanul- Dexi il strigam noi, dar ea nu stie x-ul...ma rog, acum orice animal, caine pisica, oaie in poze , toate sunt Desi, dar e si asta un cuvant, nu?)
innaa spune:
aaaa alina ca mi-am amintit eu i-am luat ieri ursuleti dinaceia gumati de la sugus parca...nici n-am mai citit etichita sa vad cate e-uri au...si ii dadeam cate unul si ii spuneam uite un ursilet rosu...unul portocaliu...altul verde...si ea se facea ca se joaca cu ei si jap! ii lasa fara cap intr-o secunda! i-au placut tare muult!
Jadi ce bona ingenioasa ai! esti o fericita! mai rar.
BiuMil spune:
dupa o noapte de tuse, horcaieli si toate alea plus mararaiala ca nu a mancat de doo zile ceva ca lumea, numai cateva guri de banana si 2 litri de lapte.... am amenintat si eu cu demisia! sotul s-a ingrijorat si a plecat in expeditie! data viitoare nu mai dau preaviz!!!
asa tuse seaca din 5 in 5 minute cum a avut Milan aseara nu am vazut de cand sunt! a tusit toata noaptea...la propriu! ma pregatesc sa iau cu asalt pe dr dupa amiaza, si ma duc documentata, pt ca l-am inregistrat cum tusea...in caz ca nu ma crede careva. si pt ca nu mai am cuvinte in vocabular sa descriu starile lui. Dr crede ca sunt nebuna, ii trimit mesaje luuungi si pline de epitete....plus ca azi tuseste dar n-are muci, a doua zi ambele, apoi tuseste sec cu muci aposi, apoi galbeni....noroc ca in general e vesel, alearga pe aici cu jucaria cainelui ca un trofeu(o coaja de arici de cauciuc vechi din 2001), rade....asta pana vede noul instrument de tortuta, nume de cod BB (batista bebelusului, care nu credeam ca va intra vreodata la noi in casa, dar azi dimineata, satul de muci, sotul s-a dus si a cumparat).
Ca tot l-am stresat cu intrebarea "ti-e sete? vrei apa?" acum imi zice "te-te" si fuge...
Felicitari Petra pt poezie!!! mai ce fata desteapta!ce mai, e premianta piticodromului!
Inaa, Turnu Magurele zici? am stat aproape 2 ani cand eram studenta, intrun bloc imens de garsoniere, la intersectia cu Emil Racovita! pfuu...ce vremuri!
Jadi, vin din urma....dupa ce doar i-am aratat sotului torturile fetelor de sf Valentin, l-am intrebat daca vrea si el ceva dulce si a zis ca el chec nu mai poate manca....ieri am facut piept de pui umplut....hmmm ce buun a fost! recomand reteta pe care am luat-o de pe culinar!
cioco nu servim la copil, ce...degeaba stie ma-sa sa faca chec...nu de alta , dar dupa ce am scandalizat toata familia si i-am amenintat pe toti ca le trimit facturile nepotului de la stomatolog si nutritionist, acum tre' sa ma tin de ce am zis!
si ca tot suntem culinare....o ilinca budinca belgiana nu mai servim si noi????
Bianca si bb Milan 20 octombrie 2005
andreeeea spune:
Wow, Codruta, felicitari Petrei! Am ramas impresionata de poezie si fascinata de ochii domnisoarei !
Despre dulciuri, eu profit de faptul ca Mariei ii place sa ma hraneasca si, daca-i pica ceva interzis in mana (a se citi dulciuri cumparate de rude, prieteni), ii mananc din mana tot, ca un catel . Si sunt nedumerita cum de multe firme au in catgoria Junior (de la 12 luni) cereale cu cacao (am catava cutii cumparate de sot, pe care nu cred ca le voi incerca prea curand).
Cu intzarcatul, diplodocus si alinam, si la noi a fost neasteptat de usor pt amandoua (la un an si o luna); renuntasem treptat la toate momentele de peste zi, mai putin noaptea. Si am inceput sa ma trezesc si sa-i dau prin somn bieberonul cu lapte, asa incat sa nu-i mai fie sigur foame, deci sa nu mai ceara san. Si in doua-trei zile am reusit!!
Edit ca sa subscriu la dorinta de a afla retetele exacte pt drob si sufleu, Jadi...Te rugam frumos!
Andreea, mami de MARIA (5 oct 2005)
b_irina_c spune:
Innaa dintii de lapte au fost sub orice critica de cariati. Si cam de la 6-7 ani a inceput sa fie cam grasuna, ca apoi in clasa a 6 a sa aiba probleme cu stmacul din cauza cipsurilor. Era dependenta de rontait diverse (dulci sau sarate). Acum e clasa a 10 a si e constienta . Tine un regim alimentar dat de un mdeic nustirionist si deja a slabit 8.5 kg si se simte foarte bine.
Bianca sanatate multa lui Milan!
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
innaa spune:
da, Bianca si sotul are locuinta de serviciu tot intr-un bloc de garsoniere, pentru ca e aproape de fabricuta...la inceput am fost un pic dezamagita de "peisaj" insa acum putin cate putin incep sa il tolerez. pe langa blocul nostru este "aleea sadului" . hmmm...auzi la mine sunt aici de doua zile si deja ma exprim"blocul nostru"
editez sa ii multumesc Irinei de raspuns
olguta12 spune:
Pt ca nu v-au interesat patzaniile mele de ieri, revin sa ma bag si eu ca musca-n laptesi sa va spun ca mica nostra asasina n-a papat ciucalata pina la 1 an. Dar intr-o zi cu soare,a descoperit ea castronul de marime INDUSTRIALA cu bomboane si ciucalata. Am gasit-o dupa biblioteca cum se indopa- ca un refugiat politic- cu tot cu ambalaj. De la 10 luni mananca alune de zici ca e veveritza, si n-a fost chip sa le ascundem de ea...facea pe cercetashul pina gasea alunele si nucile..si bascula de zici ca erau ultimele alune de pe fatza pamnatului.Acum ii dam cate putin din toate, de pofta, si nici nu s-a ingrashat si nici nu umbla noptile prin casa ca huhurezii. (Prost sa fii ,noroc sa ai..ca noi am avut noroc cu carul).
Cat despre alaptat si intzarcat, HABAR nu am.Cand vorbiti despre asa ceva, parca vorbiti limbi straine.Dra Pishcot IN VECI n-a stat la sinul meu. A refuzat din prima zi. M-am chinuit 3 saptamani...orice faceam, dupa 3 secunde adormea cu tzatza in gura. Asa ca, 4 luni de zile m-am muls cu pompa precum o vacutza la CAP-ul judetean, si apoi am trecut pe formula. Tanti doftora mi-a spus ca imi fac prea multe probleme fara motiv;important era ca papa cu biberonul...asa ca m-am obisnuit cu ideea. Mi-a parut rau,deoarece aveam lapte pt un pluton de armata..si contesa..NIMIC
Ultimele cuvinte sint HOPA, PISI si "CE E AICI"...dar vorba lui Alinam...voi cu algebra si noi cu PAPA, MAMA,TATA
Dar totusi,ma consider norocoasa, ca primul cuvant l-a spus la 9 luni. Am o cunostintza care are un baietel de aproape 4 ani, care INCA nu a scos nici un cuvant, si refuza sa-l duca la un control,si-i da mititei si cartofi prajiti de la 9 luni, de l-a facut cat casa.Aia da, parinti denaturati.
Cat despre Pishcoata, aseara a avut o seara ocupata(ca de obicei). M-am apucat sa fac niste paste cu carne, si cand m-a vazut cum curatz usturoi si ceapa, s-a urcat la mine in bratze, si a luat usturoiul in mina. Musca din el ca din ciucalata, cerea APA. Iar musca, iar cerea apa. A lasat usturoiul, si s-a apucat sa se spele pe fatza cu apa dintr-un pahar de pe masa. S-a udat toata, covorul,masa, iar eu si tata stateam si ne uitam la ea ca la masini straine(doi impotmolizi,deh). Cand s-a saturat de spalat, a incercat sa bea ce mai ramasese in pahar. Daca a vazut ca n-o lasam, a rasturnat paharul pe masa, si a inceput sa se "balaceasca" in apa. A lasat apa, si a luat ceapa. A mancat si ceapa de numa,numa. Costitza si mamaliga ii mai lipseau. Din fericire, de data asta am fost pregatita, si am tras-o si in poze, am si filmat-o. Asa ca, in weekend pun pozele pe site.
Era atit de obosita, ca n-a mai fost chip sa-i facem baitza. Am spalat-o eu pe manutze, pe fatza, dar a adormit la bunicul in bratze, duhnind a ceapa si usturoi.
Am incalecat pe-o shea, si v-am spus povestea mea
P.S. iar uitam; Locca, eu locuiesc in Ohio...sorela locuieste in Michigan
olguta12
"Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours."
www.piczo.com/galushk?g=16686272&cr=5" target="_blank"> GALUSHCA IN ACTIUNE
POVESTEA DREI PISHCOT
RalucaN spune:
Bianca, nu-i de ras, dar asa m-ai distrat cu inregistratul tusei.... Si daca stau bine sa ma gandesc e o super idee. Sanatate lui Milan!
Raluca si bursi Catalina (3.10.2005)