***** Mamici de Mai - Iunie 2007***** (28)
Raspunsuri - Pagina 28
pauly spune:
le ii super filmuletul cu Sanda Ladosi, nu are rost sa spun ca am plans de emotie cand am vazut cum se uita dupa micut si cum il alinta la pieptul ei.abia acuma realizez ca si eu o sa trec prin experienta asta superba si o sa am emotii si o sa plang de dragul bebelinei mele scumpe.
HAIDE STEAUA!!!!!!
23+Riana Alessya
kay spune:
AHA ! V-AM PRINS ! sa stiti ca ma-m uitat nedumerita cabd am vazit atatea pagini... si mi-am zis... harnicute ale mele !!! ca ma duc sa va termin de citit, da am zis sa scriu acum ca vroiati sa va pititi in alt capitol !!! da sa stiti ca in stilul asta, pana la 40 sapt o sa umplem dc-ul !
p.s. va saluta si Sosonica !!!
oana21+cuSonia
mami,tati si Sosonica
rosioara
kay spune:
cioaca, sa stii ca si eu am dureri, nmai degraba ma tine in stnga si in dreapta, jos...si uneori m-apuca atunci cand merg pe strada si merg aplecata, parca sunt o babuta...
va pup pe toate cu drag... dar acum ca am venit si eu acasica dupa ore de chin in fum si tipete... nu gasesc nici o mamica...
poate mai intra careva pana mai atrziu, ca e doar 9 fara 10...
oana21+cuSonia
mami,tati si Sosonica
rosioara
ELTEKA spune:
Si eu sint aici, Kay!
Sotul meu tocmai a iesit cu baietii...ca sa vezi...
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
kay spune:
as mai adauga si eu ceva la listuta :
incarcator pentru telefonul mobil,
aparat foto (daca vreti sa imortalizati momente si lipsesc sotul/mama)
sutien pt alaptat(sau sutien, ca e cald si transpirama si ne iritam)
in loc de sapun+sampon am putea lua doar gel de dus, ca e 1 si se transporta mai usor)
ceva reviste sau un cd-player
deodorant ... si ma mai gandesc !!!
oana21+cuSonia
mami,tati si Sosonica
rosioara
cristinamaria spune:
Kay eu sunt aici
Mi-am intors si eu cu rezultatele de la analize... in mare sun Ok insa VSH-ul e 42( 2-15 ) , Fibrinogen 430 ( 200-400), Trigliceride 319 ( <200) !! Andrada HELP!!!
Seara frumoasa!
HAI STEAUA!!
cristina 28+
Pepsi spune:
dianalaura, sint perfect de acord cu tine in legatura cu bijuteriile la copii asa mici, hai cercei daca e fata, si aia nu din prima luna....dar la baiat, se poate sugruma cu lantul, sau sa inghita bratara si atunci sa vezi distractie! si mama mea i-a luat lui Dominic un lantisor de aur cu un ingeras si o bratara cu numele si data nasterii, dar i=am dat bratara la botez la biserica, si acuma stau frumos in cofru la banca, ptr cind va fi el mare si va avea dorinta sa le aibe!e o amintire, dar si mie mi se par bani irositi!si eu am lipsa de fier, iau materna!
mary lou, problemele nu apar daca aveti amindoi rh+, bine iti zice medicul, apar daca unul ati avea alt rh, e normal sa aveti alta grupa de singe, si eu am 0 I cu Rh+ iar sotul are A2. in cazul unei transfuzii de singe numa anumite grupe se potrivesc cu altele, de ex 0I este donator general ptr toate celelalte grupe, dar nu poate primi decit de la 0, si asa mai departe, dar asta nu are nici o legatura cu copilul din burta! Rh-ul conteaza, din cauza rh-ului se produc anticorpi !
aici nu e moda sa faci gauri la spital, prietenele mele cam pe la 4-5 luni au facut gauri in urechi ptr cercei la fete!iar cu durerea eu zic ca-i la fel de dureros, nu e motiv sa fie mai putin dureros la un nou nascut ca la cineva mai mare, numa ca nou nascutul nu tie sa zica ca-l doare!
andra, chiar daca e primavara trebuie caciula, si eu l-am nascut pe Dominic in mai pe 17 si tot mi-a trebuit caciula, de bumbac, e drept ca aici e mai frig, dar totusi....
mica, distractie faina la munte!ce simti tu e ca se intinde pielea pe burta! spre sfirsit vei avea mincarimi pe piele din cauza ca va fi f intinsa.
eimotto, mare dreptate cu pompa, aici iti da la spital, tre numa sa cumperi chitul steril de la farmacie!
cu lista v-as ajuta, dar fiind in Canada e nevoie de alte lucruri, aici iti dau si pijama sterila, si haine la bebe, nu prea ai mare lucru sa aduci!banuiesc ca in Romania cel mai important lucru din bagajul de spital sint BANII!!cel putin asa a fost de fiecare data cind m-am operat in Romania, si mincarea, care era tara proasta!iar cu pampersii asa e, in primele zile se duc cam 10 pampersi pe zi!
pauly, picaturile de nas sint cele cu apa de mare sterila, sau la sfatul medicului ceva cu medicament!
elteka, si eu am niste arsuri de numa, la prima sarcina nici urma de asa ceva, si acuma au inceput devreme!poate o sa avem niste parosi....ca primul meu bebe era tare chel!ptr arsuri ma ajuta mult apa minerala Borsec!cu caciula, la spital a avut, ca aveau aia aer conditionat, dar acasa nu i-am pus niciodata!cum spuneai si tu eram stresata sa nu se sufoce, si apoi cind se intorc isi tosanesc urechea si fac urechi blege!
serbanela, sanatate multa cu spatele!
cioaca, e normal durerile ce le simti, si la prima sarcina am avut la fel, dar putin mai tirziu, acuma, au inceput inainte de 20s.durerile sint de la oasele care se pragatesc ptr trecerea lui bebe!
fetelor, am intrat si noi in 6 luni!!!, il simt pe bebe cind sughite, e tare distractiv!la primul nu mi-am dat seama!imi aduc aminte cind l-am nascut pe Dominic si mi l-au pus pe burta asa ud, si cald, si umed, Doamne, nu am sa uit toata viata senzatia aia!prima atnigere, primul contact, nu am plins pe moment ca eram super epuizata, dar nu-l scapam din ochi, aici ti lasa cu tine in salon!si cind plingea, ii cintam si tacea la auzul vocii mele!sa stiti ca desi am nascut tare greu, cu ventuze, dupa 4 ore de impins, bebe avea 4 kg 145, sa stiti ca ptr senzatia aia cind mi l-au pus pe burta vreau sa nasc si acuma natural cu epidurala, eram aproape lesinata si-mi aduc aminte parca era ieri, mic, cald, umed, inca nu era sters!lipicios!
meci usor fetele, noapte buna la voi, eu, mai am inca 2 ore de servici!
Flavia 23+ si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
kay spune:
cristinamaria, eu stiu ca VSH-ul e mare atunci cand ai o infectie in corp !!! esti cumva racita?
si fibrinogenul tot la afectiuni inflamatorii...
oana21+cuSonia
mami,tati si Sosonica
rosioara
ancamari spune:
Am intrat doar sa va salut. Eu am ajuns abia la 7 acasa si acum am terminat sa va citesc. Eu sunt ok de vreo 3 zile, muncesc ca nebuna la serviciu dar e bine ca inca mai pot sa fac fata stresului. Inca 2 luni mi-am propus sa mai rezist la serviciu dar depinde si de bebe sa stea cuminte acolo si sa se faca grasut. Daca saptamana trecuta, iclusiv in week-end va ziceam ca m-a cam durut+intarit burta (au fost ceva contractii), zilele astea a fost chiar bine, in afara faptului ca imi este foarte somn (si seara si dimineata).
Am vazut ca mamicile de martie-aprilie s-au mai linistit si bebeii lor isi asteapta cumintei termenul, ceea ce ma incurajeaza, si la cele de ian-febr cam la fel.
Eu sper sa nu dea vreo caldura prea mare in mai ca sa ne bulucim toate pe maternitati! - asa se zice ca se intampla cand se incalzeste tare si brusc vremea. In anul 2003 cand m-am maritat eu (pe 7 iunie fac 4 ani deja) a fost asa canicula in mai si iunie, era sa lesin pe strada de atata alergatura.
M-ati omorat cu bagajul pt spital! Bravo pt lista! Trebuie sa ma apuc de cumparaturi serioase, am vazut ca mai sunt postate listute pe DC. Poate mai tragem cu ochiul si pe acolo. De tampoane pt sani si sutien avem nevoie sau trebuie sa lasam titi sa atarne cateva zile pana vine laptele bine? Suzeta trebuie? Care or fi "pampersii" mai buni pt bebel? Si sapun special? De care? Sper sa nu repet ce este deja pe lsta dar nu stiu s-o deschid in timp ce scriu.
Trebuie sa depunem personal actele alea de care ziceati voi la primarie? Cum o sa reusim sa facem si asta? Deja mi se pare complicata toata birocratia asta.
Anca, 26s+Andrei Cristian