Mamici de iulie-august 2007 (19)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andicu spune:

Greierash, ti-am trimis PM cu mailul comun.

Jadi, embrionii sunt f bine divizati! la cate ore a facut embriotransferul? rar sunt fete care au 2 embrioni de 10! asta inseamna ca si ovulele ei si gigeii sotului au fost de f buna calitate! Eu am avut 1 de 8 , 1 de 7 si 1 de 5. Cred ca s-a prins ala de 8. De la 6 in sus sunt f bine! multa bafta verisoarei tale! poate face gemeni!

Andicu 19+
Poze cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taedi spune:

Brazuca25-nici eu nu sunt casatorita si nici nu-mi pasa ce zice lumea,nu pune toate vb si privirile la suflet ca nu e bine.lasai sa vb ce vor poate sunt invidiosi de fericirea ta
Otim-sa stii ca ma gandesc sa ma duc si eu cat mai repede la medic sa aduc o adeverinta ca nu se stie niciodata,chiar daca seful meu e de o varsta cu mine nu suntem prieteni dar ne intelegem binisor.
Greieras-trimite un mail la iulaug2007@yahoo.com si vei primi o parola.
pupici

edith15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Fetelor ce stiti voi-avem voie sa mancam peste congelat? Din ala fara oase, ca altul nu imi place?

16+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panda77 spune:

otim, brazuca, nici eu nu sunt casatorita si nu consider ca ar fi un impediment, atata timp cat v-ati hotarat ce nume de familie va purta bebe.

Oana-panda77, 17+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otim spune:

andicu te rugam frumos ne trimiti si noua pe PM cu mailul comun .

15 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

BUna fetelor,

In primul rand va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.
Ralucapio, m-am interesat si eu de drepturile mele, am vorbit chiar si cu un avocat. Nu au ce sa-mi faca in conditiile in care am contract pe perioada nedeterminata. Si chiar daca era pe perioada determinata, in caz de ceva erau obligati sa-mi gaseasca ei un alt loc de munca stabil si sigur. De altfel, acelasi lucru se intampla si in cazul restructurarilor sau in caz de faliment. Pur si simplu, nu au dreptul sa-mi intrerupa contractul de munca. Iar in cazul in care chiar vor s-o faca atunci pot fi acuzati foarte usor de discriminare.
TaediChiar astazi am fost la doctor si mi-am luat o adeverinta de la medic. Am dus la resursele umane. Dupa aceea, la sfatul celei de la resursele umane, am facut o instiintare scrisa catre director prin care i-am adus la cunostinta faptul ca sunt insarcinata.
brazuca 75Imi pare rau ca ti se intampla si tie asa ceva. Adevarul este ca trebuie sa tinem seama de drepturile noastre si nu trebuie sa ne lasam calcate in picioare de niste misogini. Acum dupa ce m-am asigurat cu adeverinta si cu instiintarea oficiala ma simt mai in siguranta. Nu stiu ce va urma de acum inainte. Cu certitudine vor incerca sa-mi faca zile fripte. Nici nu-mi mai vine sa dau cu ochii de ei, mai ales ca lucrez cu sefii mei directi chiar in acelasi birou. Astazi mi s-a facut rau numai cand am pasit pe usa biroului. Nu mi-au spus nimic, dar sunt convinsa ca vor urma zile. De aceea cred ca voi cauta sa intru in medicale. De noua ani de cand sunt in campul muncii nu mi-am luat niciun medical. De data asta voi face asta. Sunt practic fortata sa recurg la metoda asta. Pur si simplu sunt cu nervii la pamant si nu vad ce pot face altceva. Sper sa si reusesc.
Luna1Da, din pacate Romania nu s-a schimbat foarte mult din punctul asta de vedere. Multa lume s-ar fi asteptat ca din partea unui trust mare sa nu apara astfel de probleme. Chiar stateam de vorba cu mai multi colegi din domeniu care lucreaza la firme mai mici. Asa ceva nu se intampla la ei. Dimpotriva, menajeaza pe cat pot femeile insarcinate. Una dintre ele este in cinci luni, se duce o data pe saptamana la servici si in rest lucreaza de acasa.
La mine insa cred ca sefii au incercat ca prin atitudinea asta sa descurajeze alte femei sa ramana insarcinate. Inaintea mea au mai fost trei femei care au intrat deja in prenatal si alte doua si-au manifestat dorinta de a ramane insarcinate. Probabil sefii s-au gandit sa opreasca prin mine valul de gravide...
E trist ce se intampla si asta intr-o tara care se vrea europeana.In orice caz o sa-mi apar drepturile cat pot. Oricum nu am nimic de pierdut...

Claudia75 16 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucapio spune:

Hello,

Claudia75 - felicitari pentru atitudine. Daca ei se poarta asa cu noi, noi de ce sa nu le raspundem cu aceeasi moneda?
Brazuca25 - din cate stiu eu (si din ce mi-a zis doctorul) pateul de ficat este interzis in timpul sarcinii deoarece contine nu stiu ce bacterie care poate afecta organismul si in general prajeli sau alimente care ne fac rau. De altfel, si eu tot la un peste la gratar ma gandeam pentru diseara. Asa ca pofta buna!

Pupici

11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Alina, mami de Anya, imi iei vorbele de pe buze, mai bine zis continutul lor, din pacate eu fara studii de specialitate nu as sti sa explic atat de frumos si pe intelesul tuturor! Fina mea are o fetita de aproape 3 luni pe care a intarcat-o, exact cum povesteai tu ca e periculos sa faca, cu supliment(ca nu se satura copilul!). am suferit mult pt cea mica, pentru ca eu i-am spus de mii de ori ca cel mai bun lucru pt bebe este laptele ei, dar matusile binevoitoare au ingozit-o ca tine copilul flamand, bla, bla. Acum ii pare si ei rau, dar deja e prea tarziu, si imi vine sa o pleznesc cand spune ca nu a fost informata(nu ca nu a avut urechi sa auda....)ma bucur ca suntem colege cu tine de grupa si ma bucur mai ales pentru fetele la prima sarcina, au numi de invatat din ce spui tu! BIneinteles cum am zis si mai sus, cine va avea urechi de auzit... pt bunavointa si rabdare cu care ne explici tot ce avem nevoie sa stim!

Andra15+cu bb2 Horia Andrei siDragos Alexandru

Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia75 spune:

Brazuca 75 Se pare ca semanam in multe privinte. Nici eu nu sunt maritata. Dar voi face pasul asta sambata acum, pe 17 februarie. Desi ni-l doream foarte mult, copilul asta venit pe neasteptate. Cu 2-3 saptamani inainte sa se petreaca evenimentul m-am dus la doctor sa-l intreb cum stau cu capacitatea mea de a face copii. Asta mi-a spus ca la mine e cam greu, ca trebuie sa fac tratament si abia dupa aceea mai vedem. Mi-a spus ca din cauza unei rani pe col, spermatozoizii mor inainte de a da atacul. M-am suparat si eu, s-a suparat si partenerul meu de viata, si ne-am zis sa facem orice pentru a scapa de problema. Am luat niste medicamente pregatitoare tratamentului in sine. Nu m-am protejat fiindca doctorul mi-a spus ca oricum nu am cum sa raman gravida si iata...cele spuse de medic nu s-au adeverit si acum sunt in a 16-a saptamana.
Ne-am bucurat enorm si acum ne casatorim. Din pacate, bucuria casatoriei este umbrita de lucrurile urate care mi se intampla la servici...

Claudia75 16 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Claudia felicitari si pentru atitudine in fata sefilor (si stiu ca te simti aiurea in fata lor insa de fapt ei ar trebui sa se simta aiurea in fata ta, nu uita asta) si pentru casatoria de sambata. Sa ai vreme frumoasa si sa fii fericita alaturi de barbatul ales.

Referitor la alaptat sunt si eu de acord cu ce a spus Alina(Anya) in totalitate. Insa nu uitati ca informate sau neinformate e bine sa nu fim atat de categorice in afirmatii pentru ca vor fi situatii in care alaptarea va fi imposibila. Si cum noi nu suntem Dumnezei (in special cele care au alaptat) nu putem sa fim 100% sigure ca este greseala mamei ca nu este copilul alaptat. In plus in astfel de situatii mamica va ramane cu o trauma clara ca nu a alaptat si chiar poate crede ca bebeul ei e mai prejos din acest motiv. E clar pentru toata lumea ca alaptatul, fiind natural, e cel mai sanatos insa as dori sa asigur mamicile care din diverse motive nu vor putea alapta ca alaptatul artificial nu e nociv, chiar exista formule foarte apropiate ca si consitenta de cel uman si deci nu trebuie sa considerati ca neaparat copilul vostru pleaca cu un minus in viata.

Cred ca orice mamica doreste sa alapteze insa uite eu la prima sarcina am fost foarte informata, am fost asistata inclusiv de medic de familie si nu am avut lapte. M-am simtit foarte vinovata si stiu ce inseamna sa te simti incapabila sa oferi ce este mai bun copilului tau, este oribil. Si totusi fiul meu a crescut foarte bine cu lapte praf, nu a avut o imunitate scazuta (as zice dimpotriva comparativ cu alti copii) si am de cand sa las vinovatia la o parte daca mi se va intampla la fel de data aceasta. Faptul ca alaptam sau nu nu ne face mamici mai bune sau mai rele decat celelalte.

De aceea am zis ca totusi e bine sa fim mai putin categorice in a da verdicte pentru ca nu putem stii ce sentimente de culpabilitate producem.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 14 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput