Colectia de toamna-iarna 2005 (122)
Raspunsuri - Pagina 14
joy04 spune:
si sa inteleg ca nu-i in schema obligatorie de vaccinare si se paote face dupa ROR???
si daca da, la cat timp??
Joy
8+ (dpn 21.09.2007) si
Vlad Andrei (1 decembrie 2005)
foto
ionikka spune:
Buna dimineata!
Raspundem si noi la poll/ul cu baitza!
O zi da una ba! Dar acum de cand sunt placeta seara a cam sarit peste cate o seara de 'da'.
Azi nopate a fost prima noaptea cand a dormit de la 10 la 5 fara 15 fara trezire. Deci progresam.
In legatura cu pofta de mancare si licori pt. a da/o: noi am luat LIV 52 si Vitam. A mers bine. Nu a avut pofta de mancare de lup dar e ok.
Va pup pe toate.
Ahh! Noki, naspa treaba cu trantitul. Dar poate daca nu o bagi in seama cateva zile ii trece. Si eu ma lupt cu asta. E foarte greu. Pe mine ma streseaza ca daca e mai puternica isteria isi provoaca voma si tot trebuie sai dau sa manance. Asta e stresul meu, pentru ca el nu a fost prea mancacios.
Sotului meu nu/i face istericale! Cu mine face ce vrea!!!
Hildegard spune:
Buna dimineata,
Cafeluta si o felie de praji la toata lumea

Vreau sa vina ziua aia cand nu-l mai duc pe Steff in patul mare sa dorm cu el, ca m-am saturat .....e atat de mare si cateodata atata se foieste de ma termina.
Si Steff urla cand nu obtine ce vrea. Dar nu se da pe spate.Bine ca nu face asa! Acum deschide toate usile, trebuind sa la incui cu cheia ca altfel... e innebunit dupa geamuri si usi. Cand vede geamul deschis hop si el acolo.... si urgent tre sa-l inchid
.
Noi facem baie zilnic....pe cap il spal: 1 zi da una ba.
Cum e cu varicela asat? E mai bine sa faca cupilu sau nu? Adica vaccinam sau nu? ce ziceti voi?
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 3 luni
ioana_77 spune:
Neatza!
Ne-am cam foit si noi asta noapte, suntem la stadiul afurisit de aspirat cu batista si nu iese nick, in schimb se aud inamicii cum circula pe traseu. Asta noapte la 1 nu am mai rezistat sa o aud si am bagat aspiratorul in priza, dar degeaba.
A mea inca nu se istericheaza, dar de cand e racita sta ca un scaiete lipita de mine, cum dispar din raza vizuala, cum incepe sa planga.
Cristinco, sa fie intr-un ceas bun inceputul de servici si de noua cariera! Ma uimesti cu povestile despre Iris,ce fain ca s-a adaptat asa de bine!
Roxi, sanatate multa Alexiei!
SI noi prestam baita cam la doua zile, dar io-te cu raceala asta au trecut si doua, trei zile fara sa o bag in cadita, o spal in lighenas, inainte de culcare. Oricum e mare realizarea ca am impacat-o cu baia, nu mai plange, dar ne-am mutat cu procesul tehnologic in bucatarie, cand s-o incalzi mai bine afara o mutam in baie.
Ioana si Maria (29.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ea9815662d7c2a948441b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ianuarie07
poze
felicia74 spune:
!
Ne-am revenit si noi cu lapticul, a ras numai aseara 350 ml, asa ca iar ajungem la ratia de 500 ml pe zi
Alta veste: Ilinca a ajuns fana ser in nas. Ma prefac eu ca-mi pun si vine si ea sa-i pun. Aseara i-am pus o seringa intreaga si tot mai voia
Melkule bafta cu noua bona.
Fetelor cu bone, dar de ce nu va puneti voi camere in casa si va faceti un site ca sa vedeti ce se intampla in lipsa voastra? gasiti camere bune si la 50 roni, investitia nu e asa mare.
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
felicia74 spune:
Roxi eu stiu ca la policlinicile private nu ai nevoie de nicio trimitere, duci tubul si gata! Vezi ca la unele laboratoare (gen Synevo) primesc recipente FARA gel, iar Medsana vrea cu gel
Multa sanatate Alexiei si celorlalti copilasi bolnaviori!
Cristina mama, ce progrese! Daca nici nu ia vreun virus pacatos te-ai scos, sau macar sa ia mai rara. Si sora-mea a fost la cresa de la 1 an si nu s-a imbolnavit niciodata, chiar daca si pe vremea aia aducea lumea copii bolnavi.
Buluci m-ai intrebat mai demult ce ochi mai are Ilinca - la fel gri-albastri. La soare au irizatii caprui.
naspa situatia sotului tau, dar o rezolva el cumva. Asa e ca barbatii astia taciturni, cand izbucnesc, sa te feresti din calea lor
De aia e bine sa tipi zilnic, dar mai incet![]()
Hildegard spune:
Felicia, asa a zis sotul meu sa punem camere. Merita sa srti! Asa macar sti ce face cupilu si bona sau cine sta cu el.
Sigur o s aluam...si daca sta mama cu el tot iau...asa am sa cred ce am sa vad
Asa sunt io mai panicoasa din fire....
Probabail ca dupa 1 luna - 2 am sa ma linistesc
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 3 luni
Morgano spune:
Multa sanatate lui Nichita si Alexiei, iar mamicilor
si rabdare.
Melkule, nu prea-mi miroase a bine, sincer. Din ce descrii tu, pare fte bagacioasa si tupeista, eu nu as lua-o. Nu zic ca e periculoasa, nici vba., zic doar ca va face ordine si disciplina la tine in casa si se va comporta atotstiutor, ca bona cuscrei, si te va enerva la greu. In plus, nu are nimic ca a fost muncitoare, insa daca nu pare genul macar preocupat de instruire... probabil va veni cu tot felul de expresii si cuvinte care iti vor zgaraia urechile.
Nici tanti a mea nu are facultate, insa e genul care a renuntat la studii sa isi ajute sotul sa evolueze in cariera, si s-a autoinstruit la greu. Are un limbaj fte corect, stie fte multe, deci se poate si un om fara prea multe studii sa se informeze si educe singur.
N-am vrut sa te speriu, dar din tot ce am citit si aflat despre bone, e genul cu care nu va merge.
Joy: Varilixul (anti-varicelic si cel putin in cluj e cam epidemie) pe noi ne-a costat 1.5 milioane pt Ana, 1.5 mil. pt tati, si lui tati ii mai face un rapel de 1.5 mil in 13 martie 

De acord cu Madau, batista se foloseste cu fte multa retinere, max. de 4-5 ori pe zi, pt mucii din profunzime. Altfel se distruge prin aspiratie toata flora nazala, se duc naibii perisorii aia de aparare.
Aura, cred ca faci flick-flack-uri cu medicii aia din mures de-ai reusit sa schimbi 4
Io zic ca niciunul nu il va trata pe Dimitrie cum vrei tu, ci fiecare dupa cum considera el, eventual luaind in calcul si sugetiile tale. ![]()
Baita: la 2 zile, deci una da, una ba, cu mici scapari de da cand chiar intervine ceva.
Despre Ana: canta si danseaza, tropaie si se invarte, clipeste sagalnic, isi da parul pe dupa urechi si priveste pe sub gene
.... unde naiba a invatat astea io chiar nu stiu, e ca o mica domnisoara si ne distram de ea de murim toti din casa. Insa ne si miram la greu de explozia asta de feminitate subita...
vai-vai-vai ce ne asteapta peste vreo 13-14 ani 
In alta ordine de idei, eu sunt cam stresata cum fac cu biroul. Colega mea de baza emigreaza in Canada in septembrie. Din pacate mai exista in Cluj doar 2 traducatoare cu combinatia ei de spaniola-italiana (si sunt cele mai cerute limbi mai ales la urgente), de care inca nu dau, si in plus nu are cine sta la birou, cealalta colega nefiind disponibila prea des. Deci trebuie sa caut om, sa am incredere, sa-l invat tot ce e pe-aici, sa las pe mana lui toti clientii.... Fte nasol. Nu vreau sa ma intorc la birou ca si cu Ana, la 1 sapt de la cezariana. Nu vreau sa nu dorm noptile ca imi pleaca cineva cu clientii, ca face prostii, ca imi strica relatiile si munca de 10 ani.
Ripley
5+ (DPN 17.10.2007)si Ana Ecaterina(10.11.2005)
Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro
ela27oana spune:
feli-mamaaaaa cat papa ilinca,cand aud de asa cantitati imense ma faceti sa ma gandesc ca daria mea nu papa cum trebuie,noi 200 max 220 la masa,si asta de la 6 luni
joy-ce matinali sunteti iarasi
pe noi ne-au trez vecinii de la 9 care la 7.45 au inceput sa bocane,iar ma duc peste ei,am mai fost si luni ca la 12 se auzea bormasina de ziceai ca darama blocul,asa tare se aude si stau in coltul opus
noki-offf brutuis si voi,si uka incepuse acum vreo 3 saptamani cu manifestari din astea,dar cand vreau sa o iau de undeva ii arat o jucarie sau un borcan si vine singura,bafta sa scapati de asta
cristina-pupam irisuca ,asta este unul din avantajele cresei
Ela si Oana-Daria
lavi02 spune:
Sunt super pe fuga, am mult de lucru si mult de raspuns la voi, mai raspund eu cand mai iau o pauza.
1. Cuscra corap drum bun! Sa te intorci fericita, relaxata si cu poze!
Nu-ti fa griji prea mari cu capul bebitei, nu cresc ei uniform. Plus ca poate statea intr-o anumita pozitie de n-a putut sa-i prinda capul fix unde trebuie - asa i-a iesit si Nataliei capsorul cam mic cu 2 zile inainte de nastere. Si asa am nascut eu relaxata, convinsa ca fiind mica o sa iasa usor 
Dar inca o eco dupa ce te intorci nu strica.
2. Noki:
solutii:
-distragerea atentiei
-daca nu functioneaza, atunci, daca e intr-un loc safe, o lasi sa-si faca damblaua si pleci de langa ea. Se potoleste rapid fara audienta.
-daca e intr-un loc unsafe sau murdar (de ex pe jos in parc) o iei si o muti intr-un loc safe (de ex carucior) si o lasi sa-si faca damblaua acolo.
Daca ii faci pe plac - adio! s-a zis cu autoritatea parinteasca! Ea te va conduce si vei face ce vrea ea numai ca sa taca din gura!
roxisialexia tie iti trebuie coprocultura nu coproparazitologic daca zici ca are diaree puturoasa si varsa!
Ca sa o faci gratis iti trebuie trimitere de la medicul de familie. La Romar de exemplu se fac analize gratis cu trimitere.
Pe bani - unde vrei tu.
Feli corect, coprocultura se ia in recipiente CU GEL. Iar "produsul" se tine in frigider
de la momentul recoltarii pana e dus la analiza. Aia care accepta fara gel sunt mai neprofesionisti. Asa stiu eu.
anda votez cu:
-exudat nazal cu antibiograma (poti sa-i faci chiar la IOMC; i-am facut Silviei faringian si mi-a placut tipa ca tare rapid i-a luat, n-a protestat deloc Silvia si doar nu e placut) faringianul costa 20 RON la IOMC, pe chitanta, fara nicio trimitere.
-schimbat antibioticul fct de antibiograma
-nu strica alt ORL-ist, pediatrul tau suna OK din ce povestesti tu, dar problemele de ORL-detaliu nu intra in competenta lui.
Mama unui coleg de-al Silviei e rezidenta de ORL. Ia sa o intreb si pe ea de o recomandare.
Operatia de polipi am impresia ca ti-o poate face numai in afara unei infectii acute, trebuie sa-l vindeci intai. (Asa stiu eu, dar nu sunt sigura)
Nu te teme de anestezia pe masca: anestezia generala e cu riscuri nu-stiu-cat-la-suta sa nu te mai trezesti; functiile organismului sunt inlocuite de aparate, respira prin aparate, etc. Si de ce?
Si la avort se face tot anestezie din aia rapida, o injectie, te adoarme dar nu iti taie functiile vitale. Anestezie pe care ti-o poate face si ginecologul intr-un cabinet particular.
La anestezia generala "clasica", la operatiile mari, e nevoie de anestezist si de aparatura care sa-ti sustina functiile vitale. Te duc intr-o moarte clinica, controlata cum ar veni. No thanks, daca se poate fara.
Gataaa, la muncaaaaa, m-am lungiiiit....