***** Mamici de Mai - Iunie 2007***** (27)
Raspunsuri - Pagina 16
Sobi spune:
Buna dimineata la toate fetele!
Motanel, imi pare rau de accidentul avut. sunt atati de multi neatenti pe strazi de te ingrozesti; si in mine era sa intre unu de dimineata, nu avea rabdare sa stea la stop si a luat-o pe contrasens. un idiot, l-am boscoridit pana am ajuns la servici ca mi-a speriat copilul!
Pauly, eu cand ma doare in gat iau pastilute de la doctor mom. sunt din plante, au diverse arome si sunt recomandate si in sarcina.
petit_ange felicitari pentru fetita! tu cu mine si cu kay suntem printre burticile de 21 - 22 saptamani.
kay, ce crema folosesti cu ulei de masline?
Se pare ca batista bebelusului, instrument de tortura, e totusi utila, o trecem si pe asta pe lista...
va pup,
Andreea 21+ 
POZE
andradap spune:
Gata ... am revnit!!!
Ii raspund Micai si apoi va povestesc si ce am patit 
Asadar:
Trigliceridele sunt substante grase care reprezinta o importanta sursa de energie pentru organism. Ele se gasesc in sange, in concentratie normala <200mg/dl. Sursele de trigliceride sunt de natura exogena (din alimentele bogate în grasimi animale) sau endogena (prin productie hepatica). Acestea se gasesc depozitate sub forma de rezerve de energie in grasimea care se depune in diferite regiuni ale organismului.
Hipertrigliceridemia (adica nivelul de trigliceride din sange peste valorile normale) apare, fie datorita unei alimentatii excesive in grasimi sau dulciuri, fie prin fabricarea lor intr-o cantitate crescuta; în ficat, datorita; mai ales unei ereditati anormale (ai putea chiar sa te interesezi daca mama sau tatal tau au probleme cu trigliceridele).
Nu stiu exact care sunt motivele cresterii trigliceridelor la tine (desi sa stii ca si cartofii prajiti intra in categoria aportului EXOGEN
), dar iti recomand sa reduci grasimile si sa le eviti pe cele saturate. Limiteaza consumul zilnic de grasimi la 30% din calorii, din care DOAR 10% trebuie sa reprezinte grasimile saturate... (hmmm... daca nu ai chef sa calculezi, mai bine elimini total grasimile saturate din alimentatie
, eu una asa as face, ca cred ca as da-o in alte afectiuni daca as sta sa calculez tot timpul)...
Tipurile de grasimi din alimente pot fi: saturate (in general solide la temperatura camerei:unt, untura, slanina, frisca, smantana
), polinesaturate (majoritatea lichide: uleiurile vegetale), mononesaturate (lichide: uleiul de masline).
Oooh... hai ca m-am intins o groaza cu explicatiile mele!!! daca mai e ceva... imi zici! 
PS: valoare ta nu e chiar asa de ingrijoratoare!!! Mai ales ca nu e asociata si cu un colesterol modificat... Dar ti-amn zis, e bine sa fii atenta la aportul de grasimi!!! 
Camera BEBE Antonio
BEBE
Andrada
27+ cu
Antonio
kay spune:
sobi, daca-ti zic n-o sa ma crezi ! am luat un tub cu fas-fas de la crema de soare (tub gol), am pus crema nivea 3/4 si 1/4 ulei de masline de la sticla ! si asa crema magica !
oana
21+cu
Sonia
mami,tati si Sosonica
rosioara
andradap spune:
Kay, hai ca esti o haioasa... zici ca ai renuntat la praline dupa ce ai "bagat" atatea in tine!!! Sa vedem cat rezisti fara!!! ![]()
Ca stiti cum e cu nivelul glicemiei din sange??? E ca la droguri... Daca te-ai obisnuit cu un anumit nivel... cum scade cum intri in crize... si vrei DULCIURI
Bine, crizele sunt mai mult fitze, nervi, agitatie, proasta dispozitie... nu va ganditi ca este chiar ca un sevraj 
Oricum ideea este ca eu fac parte din categoria: MUULTE DULCIURI.... De-aia mi-e si frica sa merg sa fac analizele!!!! PARCA VAD ca toate valorile sunt ENORME!!! 

Si eu una sunt buna de dat sfaturi, dar sa tin regim... Oooof... doar pt. BEBE as fi in stare...altfel.... NU STIU
Camera BEBE Antonio
BEBE
Andrada
27+ cu
Antonio
mica0307 spune:
Andrada
mercic.
Sobi si Motannel de cand sunt insarcinata am devenit super nervoasa la volan. Ma gandesc ca pana nasc ma bat cu vreunul, nu scap. Ma enerveaza mai ales taximetristii care sunt super nesimtiti
.
Mica
26+
Maya Alexandra
Poze
kay spune:
sobi, tu unde nasti? cred ca te-am mai intrebat o data( nu pot sa ma obisnuiesc cu noul doom, sa nu credeti ca sunt agramata, dar chiar nu mi se pare corect fata de toata gramatica ce am invatat-o eu ) !
oana
21+cu
Sonia
mami,tati si Sosonica
rosioara
andradap spune:
Si-acum sa va povestesc si ce am patit mai devreme cand am fost la baie!!! 
Cum stateam eu
... Si asteptam sa termin (ca iar am diaree
), m-am aplecat sa iau ceva de pe jos (o scama!!! si eu IERI facusem LUNA!!!!
). In momentul cand m-am aplecat, am simtit cum mi se "ridica stomacul in gat"... si in secunda urmatoare...
Ooof... chiar nu inteleg de ce!!!! Si tocmai ce facusem ieri curat!!! Bineinteles ca a trebit sa stau sa spal!!!! 
PS: Eu de vreo 2 sapatamani tot am greturi si mai imi vine sa vars... Si mi se pare chiar aiurea... mai ales ca in primul trimestru (cand ar fi fost normal) nu am avut NIMIK!!!! Stiu ca ma paste seria de analize... dar
eu tot aman inevitabilul ![]()
Camera BEBE Antonio
BEBE
Andrada
27+ cu
Antonio
andradap spune:
eimotto
BAFTA MUUULTA!!! Sa revii si mai optimista !!! 
KAy, chiar ti se pare mult 27 de saptamani???
Supeeer!!! 
Camera BEBE Antonio
BEBE
Andrada
27+ cu
Antonio
kay spune:
andrada, raportez cu rusine o glicemie de 149... offff
pralinele alea !
cred ca ti-a ridicat Antonio stomacul in gat !!!
oana
21+cu
Sonia
mami,tati si Sosonica
rosioara
mica0307 spune:
Andrada de-aia nu mai reveneai tu de la baie??

Si mie in ultimele saptamani mai imi vine cate ceva pe gat inapoi. Da n-am finalizat niciodata
.
Mica
26+
Maya Alexandra
Poze