Mamici de septembrie-octombrie 2007 (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Myral, eu una nici nu stiu ce sunt notiunile de care intrebi. Te rog, imi explici si mie?

Bee, nu am zburat in primul trimestru la prima sarcina pentru ca aveam risc mare de avort spontan si nu am avut voie de fapt nici un fel de efort si nici sex. Acum am inteles ca pot zbura pana la 7 luni fara probleme. Adica si acum.

Rox 11+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Myral, triplul test se face la 16-18 saptamani sigur, si tot atunci ti se face si un eco 3D sau 4D cu ocazia caruia si masuratorile aferente. La 10+ saptamani.... e prematur total sa vb de pliu nucal, translucenta etc... nu e format inca.

Ripley 4+ si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

myral si mie mi-a spus dr de acest test. Eu am intrbat de triplul test si mi-a spus ca nu se mai face aici in De. Si, am citit si eu de translucenta ca da rezultate false, iar cand rezultatele nu sunt bune te trimit la amnio si aici sunt alte riscuri. Si eu sunt in dubii, mai am insa timp pana pe 23.02 sa ma hotarasc daca vreau sau nu acest test....chiar aseara am tot citit despre asta si sunt si mai mult in ceata. Cred ca am sa fac masuratorile si sper sa iasa direct bine testul, caci de amnio ma tem.
Bun venit noilor burtici!
La mine a iesit testul la anticorpi pozitiv si a trebuit sa merg sa-mi ia din nou sange. Mai are cineva testul de anticorpi poztiv? Cunoaste cineva detalii despre acest test?
Pupici la toate burticile!

9+

www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Buna ziua si de la mine.

Ieri am fost la echo. E ok. BB are 58.2 mm, da din maini si din picioare si are activitate cardiaca normala. Totusi, de azi incep sa iau si Utrogestan, o luna, pana la urmatoarea echo.
Roxana, de analize mi-a zis ca e ok, sa nu-mi fac griji. M-a intrebat daca am avut vreodata eruptii si mi-a zis exact ce mi-ai spus si tu, ca e periculos doar daca este activ si erupt la nastere. Asa ca m-am linistit. De rest, iau tot acid folic si vitamina E.

Myral, nu stiu cand se masoara pliul nucal sau translucenta nucala. Stiu insa ca triplu test se face intre 16-18 saptamani. Mie mi-a spus ieri ca nici nu discuta, trebuie sa il fac, pentru ca am trecut de 30 ani. Eu o sa il fac la 17 saptamani. Asa a hotarat doctorul. Esti sigura ca te-a trimis la triplu test? Eu stiu ca la 15 saptamani se poate face o dozare de nus'ce hormon prezent in sangele mamei doar in perioada asta de sarcina, care indica absenta sau prezenta defectelor de tub neural. Dar triplu test la 14-15 saptamani, nu stiu ce sa zic...

Ana 10+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Myral, eu stiu ca masurarea pliului nucal se face intre 11 si 14 saptamani. In sarcina trecuta m-am trezit prea tarziu si masuratorile de la 15 saptamani nu erau concludente. Triplul test l-am facut atunci si a fost fals pozitiv (ca a fost fals am aflat la nastere cand am vazut fata sanatoasa, dar de tras am tras jumate de sarcina cu emotii, fiindca nu m-am riscat la amniocenteza, desi asa am fost sfatuita). Pe mine nu ma vor mai prinde sigur la teste pentru Sindrom Down. Acum e adevarat am auzit de la o prietena gravida in 5 luni ca s-ar face dublu test: eco+ analize de sange in aceeasi zi, in saptamanile 14-16, deci mai devreme ca triplul test.
Marunzika, ce fel de anticorpi au iesit pozitivi?

Bee
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Bee la mine scrie clar pe foaie triplu test in sapt 14 15. Nici eu nu vreau sa-l fac dar nu am putut sa-i spun clar doctorei in fata.Ripley masurarile astea se cam fac in sapt 11 14 si eu maine fac 11 sapt deci nu cred ca e devreme mai ales ca programarile dureaza .Roxana nici eu nu stiu prea bine dar cica se masoara ceva la cap pt diverse sindroame. Adica m-am gandit eu ca mai bine faci masuratori mai multe decat teste care nu sunt concludente si mai mult te sperie.Myral10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myral spune:

Bee te rog spune-mi si mie pliul nucal se masoara si cu eco 2d sau trebuie mai performant (3d 4d)?Myral10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marunzika spune:

bee testul in germana se chiama "Antikörper-Suchtest" si se face la fiecare graviduta, pe langa grupa sanguina, Rh, Chlamydia, LSR, Toxoplasma. Din cate am citit eu (daca am inteles bine) ca acest test de anticorpi se face normal la cele cu Rh negativ, insa eu am Rh pozitiv. Si cica sangele testantului se pune in contact cu sange de la alte 12 persoane si se vede in parte cum reactioneaza, ori ce anticorpi....habar nu am, de asta am intrebat ca nu stiu exact, nu am inteles exact de pe net, iar dr a zis ca nu e nimic rau, insa pe mine ma nelinisteste si as vrea sa stiu mai multe.
Sa auzim numai de bine!

9+

www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by Ripley

Myral, triplul test se face la 16-18 saptamani sigur, si tot atunci ti se face si un eco 3D sau 4D cu ocazia caruia si masuratorile aferente. La 10+ saptamani.... e prematur total sa vb de pliu nucal, translucenta etc... nu e format inca.

Ripley 4+ si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro

Testul de translucenta nucala (NT) se face intre 11/2 si 14 saptamani, ideal la 12 saptamani jumatate. La noi, inainte cu o saptamana de ecografie, adica aprox. pe la saptamana 11 se face un test de sange care masoara diverse, iar rezultatele de la testul de sange sunt mai apoi coroborate cu cele de la ecografie si concluziile se trag mai apoi.

Mai este un test major, similar, care se face pe la saptaman 20 cred, cu masuratorile aferente.

Cred ca fiecare sistem medical cu obiceiurile lui si, mai degraba, fiecare medic cu stilul lui.

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by myral

Bee te rog spune-mi si mie pliul nucal se masoara si cu eco 2d sau trebuie mai performant (3d 4d)?

Myral10+

Myal, cred ca pliul nucal se masoara cu eco obisnuit. Ce vor ei sa vada e grosimea pielii de la ceafa copilului si tesutul subcutanat. Daca riscul e mai mic decat 1/300, inseamna ca riscul de sindrom Down sau alte malformatii (gen defecte cardiace sau anormalitati scheletale) e scazut . Nu o sa iti zica nimeni, niciodata, ca nu exista nici un risc...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

samburici

Mergi la inceput