Copiluti de mai-iunie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 9
simiena spune:
Buna seara!
Sa nu ne dati disparuti , nu am mai intrat sa scriu pentru ca am fost mai mult plecata in delegatii in ultima luna .
Am o mare rugaminte - s-a mai tot discutat aici despre o analiza de viermisori care dureaza foarte putin si e si mai precisa - la ce laborator se poate face pliiiiiiz!
In rest nu prea mai sunt la curent ca nu am avut timp dar pupam toate mamicile si puiutii lor.
Mamicul lui Elian
nelia spune:
Mickyyy, m-am distrat cu catelusul cu parul cret... i l-am pus Tudorei, care, pe masura ce Daria spunea poezia, arata parul, gura, buzunarul... si cind s-a terminat filmuletul, Tudora a exclamat: Bavoooo, fitza (fetita)!!! Spune si tu, ii zic eu. La care ea, foarte serioasa si dind dragalas din umeri: euuu!?! Nu shiu!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
ralwka spune:
LA MULTI ANI, NEFERTARI!
Nelia, am vazut pozele... vreau si eu zapadaaaaaaaa! Iti propun un targ: eu iti trimit o saniuta noua, trainica iar tu imi trimiti o saptamana de zapada, ce zici?
A, mi-am adus aminte... ai ajuns la fierul de calcat, ai terminat de calcat rufele
Mickyyy, n-am reusit sa vad "catelus cu parul cret" pt ca am ajuns tarziu acasa si a trebuit sa fac ritualul de seara (baita, laptic si somnic) si avand calculatorul in aceeasi camera in care si dormim... n-am putut sa ascult, dar maine asta e primul lucru pe care-l fac, abia astept s-o vad... asa ma emotioneaza copilasii astia mici cand canta sau recita poezii!
Iulia spune si ea "catelus cu parul cret", "un pitic atat de mic", "tica, tica, tica", "pisicuta, pis, pis, pis" si, mai nou, pentru amuzamentul nostru, "maimutica cu cercei", insa poeziile astea sunt spuse ceva la genul 1 cuvant eu, 1 cuvant ea... stie ce urmeaza insa nu spune singura cap-coada, rareori am surpins-o, uitandu-se in oglinda si recitand, cateva versuri dar nu toate cuvintele... Voi incerca s-o filmez zilele astea sa vedeti ce vreau sa spun.
Este in continuare in greva foamei, impropriu spus pentru ca laptele il bea, fructele le mananca, mezeluri mai ciuguleste, azi a mancat si niste cartofi prajiti, deci cam ce nu prea ii dau mai mananca, insa mancarea gatita nu vrea s-o inghita si nici ce mai rontaia intre mese nu mai vrea (cereale de toate felurile, covrigi, biscuiti etc), asa ca saptamana asta ma voi prezenta la analize la kk, macar sa-mi iasa din cap asta ca tare ma mai tem.
Loreen
e bine unghiuta Iuliei, ii mai dau cu betadina dar n-o mai bandajez, vad ca nu mai e infectie, se vede doar urma unde a fost sub unghiuta.Despre baita - nu am probleme cu Iulia, o spal linistita si la cap, nu e cel mai placut lucru pentu ea cand o limpezesc insa nu-mi face probleme. Nu s-a intamplat niciodata sa-i intre apa in urechi, evit cat pot asta, iar in ochi daca ii intra apa, ii dar repede cu mana pe fata ca sa se duca apa. Pot sa zic ca singura problema la baita este spuma de la sampon
. Sa nu vada spuma in apa ca se ridica in picioare, se agata de mine si zice "gata, epede mamica" adica gata, s-o scot repede... Nu stiu de ce se teme de spuma, m-am jucat cu ea cu sampon, am facut spuma in manute, dar cand o vede ca pluteste si se mai si apropie de ea, e jale.A, inca o problema pe care o am, cu mine de data asta.
Spuneti-mi, va rog, ca sunt normala, ca si la voi e la fel. Stiti foarte bine ce inseamna sa stai de atata timp cu copilul acasa, sa te ocupi de el, de casa, fara nici un ajutor. In mod normal, cand copilul doarme, ar trebui sa ma linistesc si eu, sa pot respira linistita, sa ma simt usurata... Eee, da' de unde! Ce credeti? Ca mai stau uneori si acum, ca in prima zi in care am venit acasa de la maternitate, si o privesc cum doarme, asta cred ca se va mai intampla mult timp... Pur si simplu mi-e dor de ea, simt nevoia sa o vad prin casa, sa o aud si abia astept sa se trezeasca, sa o pup, sa ma pupe, sa o vad cum se joaca, cum face dezordine si mizerie prin casa, sa ma supere, sa ma impace, sa obosesc, s-o culc si s-o privesc iar cu mare drag si dor si sa fiu iar nerabdatoare sa se trezeasca ca s-o luam de la capat. Asa e ca si voi sunteti la fel, ca nu sunt eu anormala?
Iulia se tot foieste in pat, sper sa nu se mai trezeasca si in noaptea asta ca noaptea trecuta, pe la ora 3, incepuse sa planga in somn, am incercat s-o linistesc, imi tot cerea "canonu apa", n-am stiut ce vrea, ea plangea in hohote, i-am dat apa dar n-a vrut, l-am trimis pe tati sa-i aduca un castronel de-al ei din bucatarie, s-a uitat la el si a inceput sa-mi ceara iar "canonu apa", plangea... i-am facut niste lapte si s-a linistit, dar dupa ce-mi trecuse mie tot somnul. Azi am intrebat-o ce e canonu apa, ea zice canonu la caston, dar legatura intre castron si apa n-am reusit s-o fac, a inceput sa rada azi cand am rugat-o sa-mi aduca "canonu apa" si tot n-am aflat ce a vrut
. Copilasii vostri vorbesc noaptea in somn? Iulia vorbeste destul de des si chiar "traieste intens" ceea ce viseaza, oare e bine?Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)
Aurasa spune:
Raluca si mie mi se intampla la fel. Il privesc pe Catalin cum doarme si ma topesc de dragul lui. Acum ca noaptea este mai mult alba pentru mine, stau si ma uit la el cum doarme. Uneori rade in hohote in somn, alteori se ridica de pe pernita si cere ceva sau cauta o jucarie si adoarme la loc inainte de a-si atinge scopul, alteori se ridica in fundulet si intreaba: mama?tata? si tb sa raspundem fiecare, ca altfel continua sa il cheme pe cel care nu a raspuns.
Ieri a cules ghiocei de la tara. SI mi i-a daruit toata seara pana nu au mai ramas decat coditele de ei. Dar el mi-a daruit flori!!!!!!
Doamneeee , ce copii scumpi avem........................
Aurasa 
Alexandru 33+ si
Catalin (3.06.2005)
Catalin la 18 luni http://pg.photos.yahoo.com/ph/bibimircescu/album?.dir=10dbre2
gabitzam spune:
Si Andrei vorbeste in somn, de obicei spune mama, de cateva ori a spus ceva neinteles.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
ChrisDun spune:
Nefertari ! Multa sanatate si tot ce iti doresti!
Bun venit RosuDaria si Miki !
Fran, ai incercat sa cauti ghetute de primavara la Belli reclama - reclama mascata ? Noi asta vara i-am luat de acolo Carinei niste pantofiori super misto (de piele), facuti de Hokide (din Oradea) – cred ca au fost vreo 60 RON. De-abia astept baby expo, ca sigur o sa aiba si Hokide stand … anii trecuti n-am dat importanta, dar acum trebuie sa-i luam si noi pantofiori... Mai vroiam sa-ti zic ieri multe, pacat ca n-a stat locului zgatia mea.
Iepuretele, e adorabila !
Noi mergem la Zoo dimineata, tocmai ca sa evitam « diversitatea culturala »
… pe la 10.30 cand ajungem noi nu e aproape nimeni, si avem bonus ca pe la ora aia hranesc ingrijitorii animalele…
Am uitat pozele acasa, asa ca poate maine o sa le trimit pe contul comun.
Cornelia, incerc sa iti trimit pozele de asta vara la dimensiunile originale (vreo 2MB) tot pe contul comun. Multa sanatate!
Eli, noi am reusit s-o scoatem la capat cu baita: din vara a inceput sa urle cand o spalam pe cap. Ultima data cand am spalat-o a stat cuminte de nu-mi venea sa cred…Am vazut pozele cu Bia blondina pe tobogan…
Monule, e o dragalasenie micuta Iulia! Si parca e bucatica rupta taica-su
Sa va bucurati de ea, si de Alexia asemenea! Pana la urma o sa vina bona din Dr. Taberei ?
Ma inscriu si eu in clubul celor care au schimbat prefixul (de la 2 la 3) – s-a intamplat acum aproape doua luni
Dar la bilant am iesit super bine
: m-am maritat, avem casa noastra, avem un copil, locuri de munca relativ stabile… ce sa ne mai dorim ? Sanatate, ca asta nu se poate cumpara
… Era un film american in care unul din personaje avea un motto : « Smile, life begins at 30 » 
Noi am fost de dimineata la pedi, pentru ca Emi a tusit ieri toata ziua. Ne-a dat Stodal si un antihistaminic ( oare Aerius? ... nu mai stiu!)
Sa aveti o saptamana frumoasa!
mynicegirl spune:
Hellou fetili

Ce faceti? Eu parca sunt zombi, creierul meu a disparut si sunt derutata
...dar Caterina e sanatoasa! 
Am citit din urma, dar prea multa informatie, Monu bebelusa e frumoasa si scumpa dar si Alexia e scumpa si mica si mereu prezenta:).
Micky am vazut-o pe Daria ce bine vorbeste, si ce frumos spune poezia!!
Toti sunt asa de scumpi, eu uneori as vrea sa mai stea asa mici cum vreo 2ani si pe urma sa creasca.
Catrina are si ea in sfarsit par de-ajuns de lung sa prind o coditza de purcel si e foarte draguta, ii iese o masea dar vad ca pana acum doar miorlaieste seara putin si vrea sa ii masez acolo locul , nu a facut febra. Aici e cald tare, nu am chef de nimic si as vrea sa am 15 kg mai putin. Referior la varsta si prefixe, eu mai am vreo 3 ani pana il schimb dar sunt nerebdatoare, mi se pare ca intre 30 si 40 femeile sunt cele mai frumoase(si destepte)... desi nu am sa mai fiu prospatura![]()
ca la 20, nu ca acum tare as fi.
O zi buna si tare nu imi place mie diferenta asta de fus orar, mereu cand sunt eu nu e nimeni si a doua zi cand vin sunt iar 4 pagini scrise cat dorm eu.

la toate si o zi buna
mynicegirl spune:
Am uitat La multi ani! Nefertari

Cum stiti voi cand e ziua cuiva?(sa nu radeti daca e o intrebare de aia cu raspuns evident) am zis deja ca nu am creier la purtator
crissu spune:
La multi ani Nefertari, mi-e dor sa mai scrii cate ceva.Parca mai ieri ne intalneam pe holurile Municipalului........a trecut timpul.
Mickyy super tare pupam vorbareata........Daria e nu? E asa de mica diferenta intre ele ca nu prea le deosebesc daca le vad separat. Dupa ce a vazut filmuletul Iulia imi cere mereu sa-i pun tetiza cu cret adica fetita care spune poezia cu catelusul cu par cret.
Bravo!
Monu ce mica si draguta e Iulia.....doamne cand ma gandesc ca peste vreo trei luni o sa am si eu o mogaldeata d-asta mica si o sa o iau de la capat.
EU ma simt asa de grea si abia mai pot respira. Ieri am facut un pic de ordine prin curte ca a fost tare cald afara, am strans frunzele uscate, am greblat, am curatat florile care au inceput sa rasara timid din pamant si am facut momos momos.Iulia a participat si ea cu placere dar nu va spun cum se prezenta la finalul lucrarii ![]()
Am obosit va dati seama si cel mai rau ma deranjeaza spatele seara.Dar pur si simplu nu pot sta intr-un loc. Apropo am intrat in 7 luni.......am am un picut.
Raluca cand ma gandesc cat de putin dorm noaptea nu stiu cum de nu imi pica ochii in gura. Am pazit-o de mica si acum inca , ca si tine, ma trezesc ca o privesc cum doarme asa linistita si frumoasa si ingeras nevinovat ce este.
Atunci cand era nou-nascut imi era frica sa nu se inece cu lapticul in somn, sa nu vomite, sa respire cum trebuie iar acum o admir cat a crescut si ma uit la fatisoara ei nevinovata dar care face atatea si atatea nazbatii cat e ziulica de mare.