Copiluti de mai-iunie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 24
loreen spune:
Cuscra ,Gabitza ...inceputu-i promitator...

Elisor nu stiu de modificarile invatamantului...nu reusesc pe ale mele sa mi le pun cap la cap...atata stiu ca se dau tezele nationale incepand cu clasa VII...dar mai departe chiar nu stiu...a si am mai auzit la radio o balarie de genul scoala se termina pe 30 august...cred ca a incurcat tuta aia lunile...
Iar cu calculatul deja uitasem ...ma chinuiam sa-mi aduc aminte ce naiba trebuia sa ma obsedeze...daca tot nu-mi zice si cauza crapelnitei tot dejeaba...ca de trait pana la 80 de ani slabe sanse...nu am precedent in familie
Monule drag eu i-am dat Deliei 2 luni laptele meu cu biberonul...din mai multe considerente...aveam foarte mult si Delia nu putea sa goleasca nici jumate din cantiatate si daca tot o mulgeam aveam rezerva,apoi era mai simplu pentru mine sa-i controlez cantitatea mancata,aerul pe care-l inghitea si debitul,si nu in ultimul rand pentru mine personal era mai comod asa,chiar puteam lipsi putin de-acasa avand papa la frigider...Pastram laptele la rece,in biberoane sterilizate si doar il incalzeam la microunde sau in apa calda...nu am observat sa-si fi schimbat gustul in vreun fel raportat la cum papa Delia...
Anca io in pricipiu spun prezent la intalnire,desi perioada aceea din luna este cruciala pentru mine la servici...dar ma descurc...
Andra nu ai mai zis nimic de Dragos cu raceala...de tine cu greata?!e inspre mai bine la amandoi,nu?!
Cornelia nu-i obligatoriu sa faca Stefan varsat..Bianca a stat in plin focar la scoala si nu s-a lipit nimic de ea...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
elisor spune:
Si la mine o vreme pisacioasa rau de tot, se vede c-am stat numa'n casa, de fapt Bianca ca eu am iesit cat a dormit ea.
Nelia ba eu am vazut copil cu tignal de spart timpane. Asa face si Bianca, dar de ce ii spun sa nu mai tipe ca nu-i frumos, bla, bla, bla cu atat isi inttensifica mai tare tignalul. Am ajuns la un grad de ignore propriul copil de nu ma recunosc. Dar m-au lasat nervii zau asa. S-a facut obraznicatura. Stiu ca sunt frustrati ca nu se pot exprima si tocmai asta e motivul pentru care nu ma stresez, o trece si asta.
Ordine si curatenie: un vis, dar trag nadejde mai incolo sa inteleaga ca fiecare trebuie sa-si stranga lucrurile, in schimb daca vede mizerie prin casa se infiinteaza cu matura si farasul, so, curatenie face dar nu-i ordonata ![]()
Cornelia, controlul, un motiv in plus sa nu-mi fie prea dor de servici. Sa stii ca nu e 100% sigur ca va face si Stefan varicela, Andreas a fost bot in bot cu sora-mea si n-a luat, a facut un an mai tarziu cu toata trupa de la gradi.
Ai terminat sesiunea?
Cu toate ca m-am dat in barci pe net azi am reusit sa fac si 2 feluri de mancare, astept sa vina maine sa scot ploada mica afara ca inca o zi sechestrata la domiciliu si o luam razna, amandoua.
Noapte buna!
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Androix spune:
Pauza scurta
Mihai se lupta cumonstrul sa-l adoarma dar nuc red ca are sanse pana pe la 11 jumate incolo.
Gabitza, in primul rand sufrageria voastra arata beton! ![]()
Imi pare rau ca nu am intrat sa vd despre ce povestiti acum 15 minute sa fac o poza. Ca dupa razboi e putin zis. Iar pentru mine e o adevarata placere sa le tot strang seara de seara, sa ma aplec cu burta la genunghi si sa am contratii in timp ce ma rog de fi-miu sa nu le imprastie iar macar pana termin de strans 
Cornelia, bafta multa sa scape Stefanu usor de varicela. Nu cred sa faca vreo forma nasoala, la copii e mult mai usor. Sa fii pe faza si sa ii dai si lui acelasi tratament ca Mariei.
Monu, nici eu nu-s vreo experta dar pot sa-ti spun ce-mi doresc pentru Georgia: sa nu mai apelez la biberon nici macar in forma asta de care zici tu. Filip s-a invatat cu biberonul, apoi am avut nevoie de silicon pe sani, apoi de supliment, el n-a mai stimulat lactatia si incet incet am pierdut laptele. N-a durat mult doar 5 luni jumate. Acum tzatza si atat! Am zis ![]()
Imi place ideea sa ne vedem la vara un uikend pe la munte cat mai multe si cu copiii si sotii din dotare. Eu sunt pentru, numai zic sa ne organizam din vreme sa ne rezervam cazare din timp.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
elisor spune:
Laura era vorba sa aiba diringinte invatatorul in clasa a V-a si profesori la celellalte materii si in anul pregatitor de la gradi sa le predea educatorii, au mai zis cate ceva dar m-au lasat neuronii. Cred ca vor incepe scoala la 1 sept.
Teddy spuneai ceva mai pe seara...
Azi tragea de barbita sa-mi arate/spuna ca are DOI ursuleti, adik vreau sa spun ca a invatat in sfarsit si ploada mea sa numere pana la 10, dar pe 6 nu vrea sa-l spuna, dupa 5 rapid il spune pe 7, iar 10 nu e nota ei preferata, asa ca-l uita. Dar se cheama ca stim sa numaram, nu? Totusi 2 ramane cifra preferata, isi ia tot cate 2 lucruri in mana si-mi spune doi. Hai c-am laudat-o destul.
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
monu spune:
Va multumesc pentru raspunsuri. De ce ii dau in bibe? Antonia are inca icter si adoarme la san imediat pt ca oboseste. Ce e drept la bibe curge mai repede, fata mananca si ia in greutate si cu pompa scot laptele fara sa mai stau cu grija ca fac galme. O mai pun la piept dar dupa ce am scos cu pompa ca daca nu e papa la timp urla. Cu productia nu stiu ce sa zic ca mie mi se pare ca acum produc bine. Am in medie 80-100 ml al fiecare masa. Aici nu inteleg. Faptul ca folosesti pompa nu stimulezi lactatia? Sper sa mai am macar 2-3 luni lapte. Scuze de off topic![]()
Alexia se inscrie si ea in grupul copiilor care tipa daca nu obtin ce doresc si mai nou in afara ca se pune cu fundul pe jos are tentative de a musca. La cap. mancare stam prost caci doreste doar lactate, masline, suc de fructe, paine si carne de pui. Dupa cum vedeti lipsesc legumele.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
NewMami spune:
Nelia, noi nu avem probleme cu urlatul sau alte crize de personalitate. Chiar e destul de intelegator si ma chiar mir cat de usor il duc de nas uneori (oare cat va mai tine - asta e intrebarea).
Androix, imi place ca tu treci direct la actiune - rezervarea. Eu am dat "tema de casa" acum sa vedem cine se ofera sa gaseasca variante. Eu pot cauta online, dar sunt sigura ca din tara puteti gasi mult mai multe locuri frumoase de cazare. Iar sa dau telefoane numai in weekend-uri caci altfel sunt 7 ore diferenta si nu cred ca-mi ofera nimeni un good deal daca-l trezesc din somn la 3 dimineata
.
Laura, lasa mama ca aduci hartoagele cu tine si cu atatea fete in jur - unu doi gatam de platit pe toata lumea ....
ordine si curatenie, fetelor sa nu va doriti niciodata sa fiti prea ordonate - va spun eu din proprie experienta ca e boala foarte grea si nu scapi usor de ea. La noi in casa - ptr. ca eu sunt obsedata (m-am mai dat pe breazda de cand il am pe Patrick) e totul ca la "carte". Dar si cat efort cere sa pastrez asa ... - nu ma intrebati. Daca ma scoli si im miezul noptii pot spune si unde gasesti si cea mai mica piese de lego cu care s-a jucat Patrick acum doua zile. Da puteti sa spuneti cu voce tare - sunt psiho-cucu-curatenie. Sotul spune ca la Crime Investigation era locul meu
.
andutzy spune:
Buna seara!
Multumim Laura de intrebare
, atenta ca de obicei. Dragos e in recuperare, probabil azi ieseam si putin pe afara daca nu ploua si nu batea vantul. Mucisorii nu mai curg, febra nu mai face, tusea parca s-a mai dus. Eu inca nu am luat, dar pericolul ma pandeste inca, vad ca l-a luat pe ta-su. Greturi..he, he, sa nu-l manii pe D-zeu, dar m-a intarit in ultimile zile. NU mai vomit decat cel mult de 2 ori, o data noaptea si o data dimineata, dar de cele mai multe ori doar noaptea. Ziua insa am alt tonus.
Monu, eu am alaptat pana la 9 luni si jumatate(ma laud si eu acum...
) si stiu ca laptele cel mai bun e exact din tzitzi, deoarece e la temperatura optima, curge exact cum trebuie copilului(la inceput subtire, apoi gros), e steril(de pe bibe mai ia un microb, doi, trei) si mai ales ca prin refrigerare si apoi incalzire mai pierde din calitatile lui. Pe mine neonatologul m-a sfatuit daca am surplus sa-l mulg si sa-l arunc, copilul sa manance mereu lapte proaspat din san, doar daca trebuie sa lipsesc de acasa sa ii las in biberon. Acum tu faci cum stii, dar detinand aceasta informatie, nu m-a lasat sufletul sa nu-ti detaliez putinel.
Eli, felicitari pt fetita isteata, al meu nu vorbeste, dar daca il intrebi cati ani are, arata degetelul aratator, ca "1".Stie tot, dar nu graieste..inca!
Vazut poza cu sufrageria Gabitzei, e exact ca a noastra, nu mai vorbesc ca si nulte jucarii comune 
Doamne, ce as vrea si eu macar o saptamana de iarna cum povestesc fetele din Canada! 
As mai zice multe dar FIERB de nervi pe motiv iar de idioata de soacra-mea...daca cumva pateste ceva bb de la nervii mei, ii crap capul individei
Andra
15+cu
bb2 Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Tdi spune:
deci, sa nu va mai fierb
...sunt fericita posesoare a unei masinutze Alfa Romeo
! poze n-am decat 2 nereusite ca s-a descarcat aparatul, saptamana viitoare o aducem acasa si o sa v-o arat atunci.
mai sunt datoare si cu poze de pitika tunsa, http://www.dropshots.com/day.php?userid=98966&cdate=20070212&ctime=165030 aici e un filmuletz cu activitatea ei preferata in ultima vreme...sa nu va inchipuitzi poezii sau alte chestii intelectuale!
revin.
Album Alyssa
Tdi spune:
Alyssa voia sa ma dea jos de la comp dar am scapat!![]()
Voiam sa va zic ceva referitor la Valentine's day...aici azi e Sf. Valentin dupa calendarul catolic, este ocrotitorul indragostitilor si se sarbatoreste ziua respectiva dar fara prea mare fast comercial, sa-i zicem asa. la inceput ma seca si pe mine sarbatoarea asta made in America luata asa ca sa ne aflam in treaba insa mi-am schimbat putin viziunea intre timp...s-apoi cu viatza asta scurta si destul de des de kk asa pacat e sa sarbatoresti o zi a iubirii?!
Apropo, socrii mei sarbatoresc azi 54 de ani de casatorie!
...si inca sunt indragostiti!![]()
Elisor, m-a lovit ameteala cand am citit de cazaturile Biei, de fapt parca ai scris si mai demult daca ma ajuta neuronul...si pitika mea face la fel, danseaza in picioare pe scaunul de masa sau se urca pe wc sa traga apa
...sunt intotdeauna cu mana pe ea insa am lasat-o pe seama lu tac-su si a picat de pe scaunul normal (de lemn) direct sub masa si in cadere a dat cu capul de marginea lui.
cu intarziere iti urez La multi ani fericiti pentru aniversarea casatoriei parintilor!
NewMami, bine ca ai mai dat un semn de viatza...ma bucur ca sunteti bine. (masinutza cum merge?
) am citit propunerea si sunt "pentru", ramane de vazut daca om fi prin tzara la data aia ca tare frumos ar fi sa facem intalnirea mamicilor si piticilor montani!![]()
Gabitza, zii mersi si bate matanii ca ai casa asa ordonata, daca te mai plangi ti-o trimit pe pitika si o sa vezi scene de al 2lea razboi mondial!
spor la canini...
noi am scapat cu viatza! mai avem molarii si crocodil o face mama pe dintzoasa!
Loreen, esti mortala! la umor ma refer...pai daca o duci pana la 80 de ani ia
de aici sa sarbatorim!![]()
Danelutza, am belit okii pana in scorbura computerului sa vaz si eu trunchi de cioco
...fie-ti mila, da cu retzeta in populatzie ca mooooor de pofta!
Monu, nu are nimik laptele muls in minus fata de cel direct de la sursa (eventual in plus - niste microbei), oricum poti sa pastrezi la congelator surplusul timp de 6 luni. nu ma apuc sa dau sfaturi ca am alaptat doar 3.5 luni dupa care mi s-a stricat instalatia ca m-am secatuit de toate cele si n-a mai iesit decat apa chioara. la inceput aveam foarte mult si consistent, am facut provizii ce mi-au prins foarte bine dupa luna a 2a cand seara nu se mai satura cu ce aveam si i-am dat ala in loc de praf.
Nu mai stiu cine intreba de culori...nu pot s-o invat sa numere pana la 3 daramite sa-mi zica culorile!
Numere stie doar unul: "2"! ii dau un biscuit si asteapta, cand o intreb ce e imi zice "due", adica vrea 2! orice-i dau vrea in dublu exemplar!![]()
De imbracat singura incearca uneori, isi pune cate un ciorap sau papuc stramb, cand trebuie s-o imbracam noi insa e jale! fug dupa ea prin casa kilometri pana o prind si apoi in acorduri de urlete si dansuri africane incerc sa-i pun hainele fara sa-mi smulga parul din cap sau vreun oki. Dezbracatul ii reuseste la caciula, fular si geaca atunci cand venim de afara sau uneori pantalonii sau - calvarul meu - papucii si ciorapii!
Nelia, am citit ce ai scris tu despre organizare si despre tine zilele trecute dar n-am apucat sa-ti raspund, sa stii ca fix asa sunt si eu, am mai zis ca poate suntem neamuri!
tot de la parinti mi se trage, tata care nu stie sa bata un cui si activitatea de baza e volanul si butonul telecomenzii tv iar mama satula de toate care ne punea pe mine (si mai rar pe sora-mea) la treaba si restul D-zeu cu mila. ei nu stiu de unde au mostenit delasarea asta ca bunicii din ambele parti sunt oameni super muncitori si ordonati pana-n dintzi.
Cam atat pe azi ca plange pitika mea.
Album Alyssa
Aurasa spune:
Neatza tuturor!
Sunt iar cu nervii prastie! Catalin nu a vrut sa se culce decat la 1
. Am facut de toate: masinute, joculete, citit(mai mult povestit ca nu ii place sa ii citesc, doar sa ii povestesc)din n-spe mii de cartulii.
Apoi s-a plictisit si a vrut sa vada hainutele lui"nia-nia-nia" (bebe mic) care de fapt fusesera ale lui si erau intinse la uscat. Pt. asta a folosit transportorul , adica pe tati, ca eu i-am zis cu nesimtire : pas, admira-le de jos, ca nu te pot ridica.
Monu - si Catalin are tendinta sa muste daca nu e bagat in seama.
M-a pagubit de o palmuta (prima) peste pampers si a fost asa de ofensaaaaat (de durut sigur nu l-a durut ca avea chilotei de-aia si sunt grosi, dar cred ca faptul in sine l-a deranjat). Si face asta numai cand e si tati acasa si nu il baga in seama. Aaa, o chestie mult mai blanda decat palmuta (am plans in baie dupa ce i-am dat-o)este sa ii arunc pe podea ursii si pisicuta si ce mai are el prin pat. Atunci e jaaaale. II tasnesc lacrimile din ochi ca la arteziana. Le ia, le mangaie, le pupa, dar nu mai face. Apoi vine la mine si se pune pe genunchi si incepe linguseala: "miiiiimiiii, maaaamiiii". Ca vede ca-s suparata. Nu se lasa pana nu il pup si eu pe cornite (vine sa il pup pe capsor sau pe manute). Dupa ce ne impacam, totul este ok, ne jucam frumos, fara muscaturi sau tignal aiurea (credeam ca doar al meu tipa de sparge timpane)
Androix - cunoasteam si noi statul in 4 labe si strans la jucarii. SI pana termin, deja sunt la loc. Mai nou am rezolvat cu plusurile. II spun ca ursilor le e tare somnic si vor sa doarma, lui Scooby la fel si le ia si le aseaza frumos, le mangaie si le spune "nana".
Mai nou mi-a aratat cum sa merg in 4 labe (dar nu si pe genunchi, cu fundu'n sus) si astepta sa il urmez. Asa era de haios, ca mai ridica si un picior in sus si se mira de ce eu nu pot.
La capitolul "ordine" - daca ii strang hainutele si i le pun in brate, le pune in dulapul lui, la fel si sosetutele si caciulitele.
De dezbracat.... are o vitezaaa, mai rau cu imbracatul ca tipa de ne stiu toti vecinii cand tb sa iesim la plimbare.
Culorile nu stiu cat le stie mi-a zis de cateva ori: ab, bleo, mof si gab. Nu ma stresez, invata el. De fapt, ce stie, a prins dein jocuri si din plimbari ca noi vorbim toata ziua de la "Acum mama toaca ceapa pentru mancare" (logic ca tb sa ii dau si lui ca ii place sa rontaie ceapa cruda, usturoi, mai nou sa ii curat marul de coaja si sa muste el) si pana la "Uite, mami, masina galbena ce repede merge" sau "Hai sa vedem tramvaiele" sau "Ia uite ce fac aia la tv"(comentam tot, parca suntem niste tate si el uneori este f. serios si imi explica el ce se intampla intr-o romano-bebelusheasca avansata)
Mai scriu cand am timp ca s-a trezit maimutzica vesela si ciufulita (parca e arici asa ii sta parul) si ma striga lingusitor (mimiiiii), asta dupa ce s-a asezat confortabil de-a latul patului
Pupici si o zi buna
Aurasa 
Alexandru 35 si
Catalin (3.06.2005)
Catalin