Copiluti de mai-iunie 2005 (24)
Raspunsuri - Pagina 23
NewMami spune:
quote:
Originally posted by elisor
[b][font=Comic Sans MS][purple]Anca eu zic sa nu-ti faci nici pe departe probleme, Patrick e un baietel cuminte, de multe ori cred ca-i mai cuminte ca o fata, sunt normale si "iesirile" astea si trebuie sa-si exteriorizeze sentimentele, poate gresesc, nu stiu, dar asa as proceda eu...
Propunerea - ma bucur c-ai facut-o publica si sper sa se concretizeze
Petrecere frumoasa diseara!
Elisor,
multumesc mult ca mi-as spus ce crezi tu, conteaza mult de tot. Intr-adevara Patrick e cumintel, nu cred ca e mai cumintel decat o fetita dar sa spunem Ok ptr. un baietel , dar totusi nu stiu ce sa fac. Pentru ca, chiar (scuze cacofonia) daca o face cu buna intentie nu vreau sa sperie copiilasii. Nu stiu cum as putea sa-l fac sa inteleaga ca nu e bine ceea ce face, fara a aplica vre-o pedeapsa.Androix, sunt de acord cu tine in ce priveste aparatul foto. Imi pare asa de rau ca l-am dat cadou pe cel "vechi" caci asta nou si super performant e mult prea profesional pentru ceea ce vreau eu. Puteam sa ducem copilul la studio de cateva ori pe an si sa-l fi tinut pe ala vechi.
elisor spune:
Monu as vrea sa-ti pot da un raspuns pertinent dar cum n-am alaptat cu nici unul nu stiu daca sunt in masura sa-mi dau cu parerea, dar totusi...cred ca e mai importanta sursa lapticului decat sub ce forma e livrat.
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
Cornelia spune:
Buna!
Va scrisesem un mesaj de la birou, dar m-a chemat datoria si am reusit sa il pierd. Pana la sf. saptamanii viitoare sunt prins acu controlul, asa ca e jale la birou.
Astept cu mari emotii sa faca Stefan varicela. Maria a avut o forma usoara, dar nu am eu norocul asta si cu Stefan.
Newmami, super ideea cu week-end-ul la munte. Ma tenteaza si pe mine.
Monu, eu experta in alaptat
imi dau cu parerea: nu se pierde nici o proprietate daca ii dai lapticul tau cu biberonul
.
Androix, eu am un aparat Canon, nou-nout si sunt tare fericita ca nici eu nu plecam nicaieri cu magaoaia lui Doru. Face pozele destul de repede si, chiar daca nu are stabilizator de imagine, sunt foarte multumita de calitatea lor. Se numeste Ixus nu stiu cum
si ochisem o varianta superioara la un magazin virtual americanesc, la un pret mult mai bun, doar ca mie nu avea cine sa mi-l aduca. A si e wireless, deci descarc pozele doar apasand pe un buton. ce mai e perfect pentru un antitalent ca mine.
Elisor, am vazut poze recente cu blonda noastra preferata
.
Culori - Stefan nu le deosebeste, dar raspunde foarte convingator daca il intrebi ce culoare are un obiect "oz" sau "oshu". E un optimist incurabil
.
De dezbracat se dezbraca la piele
, d eimbracat doar cu hainele noastre sau ale Mariei
.
Cam atat am citit. Daca reusesc sa adorm copiii la o ora rezonabila, revin
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Oana C spune:
HAPPY VALENTINE'S DAY!!!
Nu pot sa stau acum, ca e furtuna de zapada si sotul lucreaza de acasa pe laptop, ca Eva doarme in dormitorul cu celalalt calculator.
Nu am avut timp sa citesc nimic. O sa intru dupa 5pm, ora noastra. Am vazut ca unele fete intrebau de filmulet. Hai, ca mi-a trecut supararea. Aici este, ultimul: www.dropshots.com/oanasof
Pupici si multa fericire, ca intra sotul la butonat.

Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
nelia spune:
Monu,in primul rind, de ce sa te chinui si sa-i dai cu biberonul? Nu are forta sa suga? Pentru ca ar fi mult mai usor pentru amindoua. Si daca ii bagi doar biberon, de unde vine laptele mai repede, nu va mai dori sa suga si atunci si productia ta de lapte va scadea (din acest punct de vedere, mulsul nu e ca suptul, astia mici au o forta extraordinara de a extrage lapticul de acolo). Iar ca sa raspund si la intrebarea ta, dupa parerea mea, nu cred ca se pierde ceva din proprietatile laptelui, ci doar faptul ca il mulgi si il pui in biberon poate sa aiba legatura cu igiena, cu temperatura, cu pastratul in conditii optime daca nu il dai pe loc. Eu te-as sfatui sa o pui totusi la sin de fiecare data cind cere, pentru ca numai asa poti sa stimulezi organismul tau sa faca laptic pe masura si pe pofta puiului.
Newmami, atit de tare m-ai atitat cu acea intilnire, ca de cind am citit ma gindesc mereu la cit de frumos ar fi un asemenea weekend.
Elisor, nu mai vreau, mersi. Lasa, ca cine stie ce-mi iese si stau dupa aceea si ma gindesc la o prostie ca asta. Nu cred ca se poate calcula asa ceva, decit poate prezice de un vizionar inzestrat, dar cei care au stat si au conceput asemenea program nu au ce face. Am mai primit eu email-uri cu asa ceva si m-am prins care e smecheria: ei baga anumite texte, care vin prin rotatie, intotdeauna aceleasi. Daca faci proba si bagi la intimplare date din burta, vei vedea cum apar aceleasi raspunsuri, prin rotatie. Asa am primit un email cu un link cu ce am fost in vietile anterioare, am bagat date reale, ne-au dat niste raspunsuri si apoi am zis ia za verific... si am inceput sa bag date inventate si am vazut ciclul raspunsurilor. Erau vreo 30 de raspunsuri, care se repetau la infinit.
Gabitzam, am vazut pozele! Nu erai foarte schimbata, am vazut si casa, am vazut si pe unde ai fost. Cred ca ai un apartament tare intim, cel putin asa pare din poze. Si e ordine!!!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
NewMami spune:
V-ati dat seama ca azi n-am nici un chef de munca
.
Monu, vorbeste experta din mine care cu chin cu vai a reusit sa-l alapteze pe Patrick pana la 6 saptamani... Dar parerea mea e ca nu se pierde nici o calitate daca bebe bea din sticluta (adica laptic muls) sau direct de la sursa. Se spune ca exista riscul sa prefere sticluta (ca merge mai repede si mai putin efort) si sa nu mai vrea sanul. Asta iar cred ca depinde de bebe, caci Patrick ar fi luat orice numai lapte sa fie
.
Cornelia, spor la munca, ti-as da de la mine dar nu exista asa ceva azi
.
Sper din tot sufletul ca si Maria si mami a ta se simt mult mai bine.
gabitzam spune:
Neliaaaaa, pozele cu apartamentul sunt facute inainte sa ma marit si sa am bebe!!! Atunci era intim si era ordine, acum e mic si inghesuit.
Stai sa-ti arata o zi obisnuita la noi in sufragerie. Asa.
Ordinea tine foarte putin acum.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
nelia spune:
Hai, ca si eu am un chef de invataaat... Aici e frig rau de tot, ninge si e viscol. Nici nu-ti vine sa iesi afara, pe Tudora nici nu am scos-o astazi, pur si simplu e urit afara.
Newmami, spuneai de Patrick, si eu am o problema ci Tudora cu tipatul: tipa la toata lumea, si acasa si la gradinita, daca asa ii vine sau vrea ceva si nu i se da. Dar cind spun tipa, apoi asta inceamna ca tipa, are un tignal de ne aude tot cartierul. Eu nu am mai vazut un copil care sa tipe atit de mult si atit de tare. De la gradinita mi-au spus foarte calmi ca e normal, e din cauza faptului ca nu stie inca sa se exprime in cuvinte, asta-i modalitatea ei de a scapa de frustrari, de a se apara, de a cere.... Nu pot decit sa-i repet tot timpul ca nu e frumos ce face si ca trebuie sa foloseasca cuvinte, nu tipete. Fara pedepse, fara certuri, doar sa-i spun mereu ca nu asa se procedeaza. Probabil ca nici tu nu ai alta solutie cu Patrick, doar sa-i spui mereu, calm si ferm, ca nu asa se rezolva situatiile si sa-i dai indicatii scurte si precise, pe intelesul lui, despre cum ar trebui sa se comporte. La un moment dat va intelege... sper.
OanaC, vazut tot! Ai avut dreptate, intr-adevar, asa ceva trebuia felicitat. Eu o fac acum si m-am certat ca nu am vazut filmuletul atunci cind l-ai pus, adica nu am vazut link-ul.
nelia spune:
Gabitzam, asa mai merge! Asa e si la noi! De multe ori ma gindesc ca le string degeaba, ca daca tot a doua zi o luam de la capat, ele cu imprastiatul, eu cu pusul la loc, ce rost mai are!?!
gabitzam spune:
Ca sa am pe unde calca pe covor am facut o regula. Vrea lego, pune cuburile sus. Si tot asa. Ii dau pe rand cate un grup de chestii din astea imprastiicioase, gen cuburi, lego, galeata cu maimutzele si maruntisuri. Restul le sui sus pe biblioteca. Cateodata mai ajung iar toate gramada, dar mai rar, s-a invatat si el cu chestia asta.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla