Piticodromul de sept-oct 2005 (167)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ege spune:

va mai aducetzi aminte de mine?
e drept ca nu am mai scris in ultimul timp dar nici nu am avut timp sa intru pe net.am fost racita si eu si ege(acum vreo 2 sapt),si cand am zis ca e mai bine se pare ca e mai rau.ieri am iesit la plimbare in parc si am ajuns la urgenta cu salvarea.ege era bine ,a mancat niste pufuleti dupa vreo 20 de minute a inceput sa verse.am zis ca e din cauza pufuletilor.a varsat de vreo 3 ori,se inrosea toata.eram in parcare la billa.am inceput sa o dezbrac,am tinut-o aplefcata,tipam ca o nebuna ca nu stiu ce are copilul.pana la urma am chemat ambulantza.la urgenta ne-au trimis la radiografie,unde ne-a iesit o pata si ne-au pus diagnostic de pneumonie acuta interstitiala,varsaturi simtomatice
bine,nu va mai povestesc ce este in spitalul judetean constanta,isi bat joc de tine cum vor si cu bani omatice.si fara bani esti un nimic.ieri ne-au trimis la un orlist care intr-un sictir ne-a zis:"pufulerti ii trebuia ei?"asta a fost singura lui intrtebare.si ne-a zis ca nu are nimic.azi am fost la alt orl ist care ne-a zis ca are amigdalitele imflamate cu 2 puncte albicioase la nivelul pliului superior al amigdalitei.
ne-am externat la cerere ,pt ca nu puteai sa stai in spital ca te imbolnaveai mai mult.am semnat si ne-am externat cu branula la manutza.nu va zic ce au mai traumatizat-o pe ege.o legau de manutze si picioruse si pe mine ma dadeau afara.de fapt asta esyte tactica lor.dau parintii afara si leaga copiii de pat.va rog sa ma credeti ca ege este traumatizata.am vb aseara cu o asistenta de la terapie intensiva si vine acasa si ne face tratamentul care consta in ampicilina,nurofen si ketofen.nurofenul si ketoful il dam noi.
cred ca tinem branula pana miercuri in manutza.
am nevoie de ajutorul vostru de mamici si binenteles de sfatul anyei.ce parere avetzi?sa vin la bucuresti?ce medic imi recomandati?si ce spital?macar sa am idee in viitor daca e sa vin la bucuresti ca aici nu ai cu cine vb.am intrebat azi o asistenta de la terapie intensiva ce medic serios si bun imi recomanda si mi-a zis ca nu exista medic bun in spital.ce parere avetzi???am mai auzit ca cei de la buc spun ca maternitatea cta e crematoriuyl nou nascutilor.
sper ca ati inteles ceva ca sunt nedormita.
va doresc multa sanatate !!

ege si arzu ege (30.09.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/fisun_regep/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinela79 spune:

No,buna seara.
Mai fetelor dragute,nu mai tin pasul cu voi,nici citit,nici scris,asta e,inca sunt pe lista,deci exist.
Si noi suntem maraici si se arunca pe jos intr-un fel de ma innebuneste,azi s-a aruncat pe jos si a dat un cap de un col al biroului...nici nu va imaginati ce spaima am trasam chemat mama,am sunat sotzul,eram galbena toata,dar i-a trecut f repede.Ma bucur ca a scapat de diaree,dar nu ii trece tusea si mucii,ce sa-i mai dau ca am luat-o razna.Bag amoxicilina in el....si degeaba.Azi,dupa atatea zile de orez si morcovi,nu a avut nici un scaun si cred ca s-a constipat saracutul.Imi doresc sa nu mai fie maraici ca nu mai pot sa-i aud plansetul,mi-e mila de el,dar nici nu pot sa-l las sa faca toate nebuniile.Deja am ajuns sa lipesc foi salbe pe pereti ca avem picturi murale prin toata casa,scrie intr-o veselie,nu ati vrea sa stiti cate prostiute face,si boscorodeste toata ziua.Singurul lucru enervant e .....luatul meselor.Mananca laptele dimineata in doua etape,pranzul il ia fara probleme,dar numai daca e ciorbita cu ceva,dar nu cu carne.Nu mai vrea fructe,habar n-am cum sa-l pacalesc.Seara nu ar mai manca nimik,azi l-am pacalit si a papat la mama doua snitele mici de pui,restul a scuipat tot ce incercam sa-i dam.Cu iaurtul o lasam mai moale,mi-e frica inca sa i=l reintroduc in meniu.
GABRIELA<sunteti bine?
CRISTINA,ma bucur ca si-a mai revenit Victor.Va pupam.AH,abia astept sa-i cunosc pe copilasii tai,Ancuta mi se pare la fel de ghidusa ca Iaris.Ce trupa vor face.!!!
HILDE,am vazut niste ochi superbi
La capitolul jucarii,Iaris ma da gata,ca in afara de lego,altceva nu prea mai presteaza.Acum vrea aparatul de masura al lui tat'su, peria de wc,buretii de la bucatarie,mop,carpe de sters praful,aspirator, deci e de ajutor.
ASta e pt PITU si CLARA,va pupam dulce,iar pozele sunt superbe,intrati mai des,cuscra ca ne e dor de nora
OLGUTA<,ca mi-esti draga,am citit blog=ul si pe aceasta cale o pup si pe MARINA,a fost o curajoasa si o luptatoare.
AM citit cam in zig-zag,asa ca sorry daca nu imi mai amintesc,va pupacesc si imi sunteti dragi

Mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)

poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Sunt fierbinte! Dupa cartea de geografie a Olgutei.
Medy, de ce sa ma supar? Acum o luna n-am fost la dr. Suciu dar am fost acum vreo 2 luni, am intrat in cabinet si-am intrebat asistenta dac-a venit, nu venise si am iesit. Acum 2 luni eram eu, acum o luna nu eram eu. Tu ai nascut cu el?

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_n spune:

Acum 3 zile ma uitam la filmele facute lui Petrut cand avea 6-8 luni, cum vorbeam cu el si ma intrebam de ce plage. Nu-mi venea sa cred cat de oarba puteam sa fiu, ii dadeam o jucarie cand el o vroia pe alta, ii era foame si eu ii dadeam sticla cu suc. Acum imi e atat de clar ce vroia, pentru ca dintotdeauna el a aratat si tipat/vorbit la fel pentru diverse lucruri, problema e la mine ca mi-a luat 1 an sa inteleg.

In State multe mame isi invata copiii cateva semne asemanatoare cu cele din imbajul surdo-mutilor pentru a putea comunica. Initial copiii invata : a bea, a manca, schimba pampers-ul, a merge, apoi calul, vaca, pisica, avionul, etc.

Am citit un articol scris de o mamica :

"Fetita mea de 10 luni intotdeauna a adormit foarte usor, dar intr-o seara mi s-a prins de brat si a inceput sa planga. M-am intrebat daca a devenit destul de mare ca sa se opuna culcatului seara... si am intrebat-o prin semne ce s-a intamplat. Imediat fetita mi-a aratat fereastra deschisa si mi-a facut semnul pentru ELEFANT. Acum e mare si stiu ca e infricosata teribil de elefanti, fie ca-i vede la zoo sau la televizor, nici macar un elefantel mic, pufos de 5cm nu accepta.
Remarcasem ca ea arata semnul pentru elefant de cate ori auzea o alarma de masina sau o sirena, cred ca era convinsa ca erau sunete scoase de elefanti. M-am uitat la fereastra care pana atunci fusese mereu inchisa la culcare si brusc am vazut cartierul prin ochii copilului meu : un loc zgomotos plin de elefanti ce tipa, ascunsi la fiecare colt de strada, asteptand sa se catere pe o fereastra lasata deschisa.
Am inchis fereastra, am tras jaluzelele si fetita s-a culcat linistita.
Daca nu mi-a fi comunicat sursa fricii as fi lasat-o singura in patut, terifiata de alarmele de masina "elefant".
Ma gandeam cator mame li s-a intaplat sa li se trezeasca copilul noaptea, au incercat sa-l legene, sa-i dea de baut, sa-i dea medicamente si cand nimic nu a mers, s-au dus in miez de noapte la urgente cand tot ce ar fi trebuit sa faca era sa-i arate copilului ca nu sunt elefanti in dulap"

Diana si Petrut (3 oct 2005)

Mergi la inceput

Scuze, am trimis mesajul precedent fara sa-l fi terminat.

Eu ma gandesc ca astia mici simt frustrarea pe care am simtit-o eu in vizita in Budapesta, super oras. Ce folos ca puneam o intrebare in cele 4 limbi pe care le cunosc daca nimeni nu vorbea decat ungureste ?!
Ce folos ca ei arata si spun o data, de 2 ori, de "n" ori daca mama vorbeste doar limba ei ?!

Ege si celelalte fete, imi pare tare rau de ceea ce vi se intampla. Va urez sanatate voua si copiilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Buna seara,

Ege, of, ce nasol, multa sanatate printesei tale. E de speriat ce povestesti, nu stiu sa te sfatuiesc pt doctori din Buc, spere sa-ti raspunda fetele maine.
Vezi ca sunt subiecte dedicate virozelor pe DC, poate gasesti ceva informatii utile.

Marinela, sanatate lui Iaris si tie iti doresc nervi tari si multa rabdare.

Tonnia, dar de ce sa-ti dai demisia? Povesteste-ne, ca sa stim ce ne asteapta. Curaj, pupici.

Diana, am vazut si eu treaba cu limbajul semnelor in niste filme. Inteleg ideea din articolul acela, dar totusi, cum inveti un copil de 10 luni semne pt diferite lucruri? E clar, copiii au alta perceptie despre mediul inconjurator decat avem noi.

Pup toate fetele, somn usor,

Anto 18 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Anto se incepe la 7-8 luni cu cateva semne apoi in functie de ritmul copilului se mareste numarul lor, sunt carti si casete video in magazinele pentru copii, orice librarie sau biblioteca publica.
Se zice cuvantul si simultan se arata semnul.
Cel mai mare succes il am cu semnul pentru "baie", o ia spre baie cu viteza luminii . Intelege clar "mergem afara", "am terminat (joaca, mancarea, etc)", "a bea", "lapte" . Arata "mancare", "ghete" . Celelalte mamici imi zic ca e in perioada de acumulare, la un moment dat isi va da drumul si va arata mult mai multe.
E o varianta simplificata a limbajului adultilor, modificat dupa capacitatea motorie redusa a bebelusilor. In toate cartile se zice acelasi lucru : semnele sunt orientative, orica mama poate crea semne impreuna cu copilul ei, nu trebuie sa se urmeze nici o regula.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Marti, 13!

Mihaela si Ana Maria
Poze AICI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Kid, ce super ca te-ai distrat. Vreau si eeeuuuuu...
Norina, ce weekend...
Ege, mi s-a facut pielea de gaina cand mi-am amintit ca am stat si noi la acelasi spital la terapie intensiva si a fost INGROZITOR. Imi pare tare rau... Pana la urma cum e cu pneumonia? Avea sau nu? Si eu zic sa vezi mai multi dr.
Marinela, multa sanatate va doresc

Simonique si bb Mario (22 august 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonique spune:

Am dezlegat si misterul micii mele probleme tehnice: era din cauza browserului

Simonique si bb Mario (22 august 2005)

Mergi la inceput