Ai nostri, ca brazii! ian-feb2005 ( 41)LMA
Raspunsuri - Pagina 8
ana maria spune:
Kris eu nu i-am dat nicioadat lui Didi antibiotic pentru diaree. Regim, biotics in lapte (asta daca nu era mai grav) dar era mai grav in loc de lapte ceai de menta cu smecta. Sanatate multa!!!
PatriciaArdeleanu spune:
Ana_maria, daca nu e secret, poti sa imi spui cam cit a costat asa o excursie, cu tot ce a insemnat ea? v-ai facut voi rezervare la hotel sau ati luat prin agentie ceva inclus?
PS. Ai incercat sa calatoresti doar cu buletinul??sint tare curioasa daca e adevarat.
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
Shobo spune:
Kris, tb sa vezi un dr, sanatate multa! nu-i da antibiotic fara medic..ca nu stii sigur!
danielai, ma bucur ca ai curaj, chiar ai nevoie ca sa reusesti! am uitat sa-ti mentionez ca e si mai bine daca i-ai duce scaunul de masa seara in camera (noi asa facem caci asa am citit si eu ca e mai bine) pt ca dupa baita sau spalare la ghiuveta, ce faceti voi, toata activitatea din ritualul de culcare sa aiba loc in camrea unde va dormi. iei acolo si apa si periutza pt spalat dintii si faceti tot acolo. pui muzica de nani nani, asta ajuta si ea ;a integraraea in atmosfera de culcare, lumina unei veoize casa fie asa mai redusa ca intensitate... apoi vine cineva (tati de exp) si iti [pune copilul in brate intr-un fotoliu sa zicem si ia scaunul de masa cu resturile si stinge lumina pupand copilashul si zicand PA, noapte buna, ceva de genul asta (dar care sa se repete asa multe seri). deci tu ramai cu el pe intuneric si eventual poti sa-i mai dai putina apa sa fii sigura ca e hidratat suficient. apoi eu stau sa zic asa 1-2 min cu el in brate (pe umar) pe intuneric asezata in fotoliu, ii spun rugaciunea (TOTUL in soapta sau in gandul meu) si apoi il pun in pat, ii spun in soapta ca-l iubesc si PA si ies! el ramane pe intuneric dar cu muzica de nani nani. Cam asa facem de peste 1 an si a mers. Desigur ca au mai fost incercari din partea lui de a strica treaba dar de fiecare data n-am facut altceva decat a relua ritualul -nu ne-am abatut cam deloc de la el si merge f bine. Ah, si inca ceva: e f imp sa nu vada lumini mari in restul camerelor cand voi va retrageti in camera sa pt culcare, caci va avea tendinta sa te duca urland la jucarii etc.. dc face asa, lasa o lumina ff slaba in camera resp cat sa ii arati jucariile si sa-i zici uite mami, si ursuletzul si masinutza etc se culca, fac nani, uite iti zic noapte buna etc... si va intelege sigur, o pui sa zica eventual PA la toate jucariile si gata, va merge fata linistita la camera ei.
Dupa ce stingi limina mai exista o varianta, cea de a ramane si tu in fotoliu langa el pe intuneric pana adoarme. dar asta presup sa nu te misti de acolo, iti alegi o pozitie comoda si ramai asa pana crezi ca adormit suficient. chiar dc urla nasol, ramai intr-o poz relaxata in fotoliu si o lasi in pace, va tacea la un mom dat. apoi cand a adormit iesi din camera. si repeti faza de cate ori se trezeste noaptea. fara sa aprinzi lumina, fara sa vb cu ea, nimic. intr-o faza din astea am fost si noi prin toamna si mi-a luat vreo luna pana l-am dezvatat de a mai sta cu el in camera pana sa adoarma. Dupa cateva seri incepi sa te duci cat mai spre usa, mi-a zis si crinuta , pana cand dupa vreo luna ajungi fix la usa si intr-o seara pur si simplu iesi din camera. se va supara dar dupa o luna de training cred ca-i va trece rpd.. se va obijnui. in timp asta te va ajuta sigur sa nu mai bea lapte noaptea. Bafta!
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
Shobo spune:
anamaria, poze!!! cred si eu ca v-a prins bine, e nevoie sa mai iesiti si voi 2!
Patricia, te bate un gand?
, eu zic Go for it!
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
Shobo spune:
Amaya, ti-am vazut comorile! Ma bucur enorm ca e bine si ca o alaptezi, iti doresc sa pape tzatzi cel putin pana la 1 an!
.
crinuta spune:
Patricia, si noi suntem tot pe lapte praf, si speram sa reusim pana la 3 ani, dar il bea dimineata, si tare ii place.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
PatriciaArdeleanu spune:
Crinuta, eu din motive economice am decurs la metoda asta, pentru ca dimineata imi lasa aproape tot laptele in bibe si il aruncam. am crezut la un mom ca vrea sa se lase de lapte
si am zis ca daca ii dau lapte pasteurizat si daca nu il bea il bem noi. insa sint multumita ca macar seara imi bea macar 200+cereale. peste zi manica 1 iaurt normal/1 fructe sau Danete, brinzica cu mamaliguta, brinza topita, almette sau cascaval (toate se cheama la ea almette si imi cere singura, ii plac la nebunie).
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
danielai spune:
Shobo, merci mult pentru sfaturi. Eu zic ca suntem pe aproape cu ritualul acuma, in afara de faza cu bautul lapticului in camera, prefer s-o las in bucatarie din 2 motive: unul ca i-am explicat ca Tico ne aduce un singur biberon si nu ne da voie sa-l bem in pat (si mi-e teama ca daca o duc in camera trage inpoi sa-l bea in pat ceea ce vreau sa evit); iar al doilea ca eu o spal oricum dupa la chiuveta (ea se freaca singura si se calteste cu apa si scuipa- ceea ce vreau sa se perfctioneze si daca o iau de la chiuveta nu vad cum).
In rest, dupa toate procedurile astea vine tata in camera si ne face "liftul" adica ridica copilul in pat prin niste miscari haioase, ea se duce si se aseaza pe pernuta cu Barbie (flebetea ei), stingem lumina, eu o intreb ce poveste vrea sa-i spun - in 90% din cazuri Cele 12 printese - dar cand ma mai plictisesc mai o conving si la alta - cand am terminat o sarut si-i spun noapte buna si ma intorc cu spatele la ea (am uitat sa mentionez ca ea doarme in fostul nostru pat de dormitor, deci e mult spatiu). Dupa ce a adormit bine, plec. Peste noapte nu aprind niciodata lumina, daca plange o intreb incet ce vrea, ii explic ca doarme orice imi ce ea. Singura chestie ca daca a apucat sa ceara lapte nu o mai conving cu nimic, de-aia pt mine e f important sa-i intre bine in cap ca noapte nu trebuie sa ceara...
alina_gabriela9 spune:
Daniela, tu intrebai de spectacolul de circ, nu?
Da,este un numar cu crocodili si cu un sarpe, si intr-adevar Clara isi punea capul in poala sa nu-i vada, insa nu e decit un numar. Pentru mine, care n-am mai fost la circ de vreo 4 ani, a fost interesant, chiar daca n-am putut sta pina la sfirsit. Sa nu mai spun de incintarea Clarei, cind a vazut clownii dansind, dresura de pisici sau acrobatii la trapez.