Ai nostri, ca brazii! ian-feb2005 ( 41)LMA

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Uite aici o clasificare a antibioticelor:

http://acest topic este si pe site-ul Desprecopii/print_article.php?id=889&catname=Obstetrica-ginecologie

Si despre suflfamide in special (Sumetrolim, Bactrim, Biseptol):

Sulfamidele sunt chimioterapice cu actiune bacteriostatica si cu spectru larg de actiune. Absorbtia lor digestiva este buna, cu exceptia celor neresorbabile ( formol ). Difuzeaza bine în tesuturi, concentrându-se în ficat si rinichi. Difuzeaza bine în lichidul cefalorahidian. Sulfamidele solubile se elimina prin urina. Sunt active fata de : coci gram-pozitivi, gram-negativi, bacili gram-negativi. Sunt bine tolerate pe cale digestiva. Pot produce fenomene adverse ca: greturi, varsaturi, hemoliza. Principala indicatie a sulfamidelor o constituie infectiile urinare acute. Nu sunt administrate bolnavilor sensibilizati la sulfamide, infectii cu germeni rezistenti, insuficienta hepatica si renala acuta, sau la gravide.

Neoxazolol (Sulfafurazol), prezentat în comprimate de 0,5g, este o sulfamida solubila în urina si putin toxica. Se foloseste pentru tratamentul infectiilor urinare, dupa alcalinizarea urinei. Doza zilnica pentru adult este de 3-6g, apoi 2-3g/zi ca doza de întretinere.

Cotrimoxazolul ( Biseptol, Septrin) este o substanta bactericida, datorita actiunii sinergice a sulfametoxazolului si a trimetoprimului. Este prezentat sub forma de comprimate, care se absorb bine pe cale orala. Patrunde bine în tesuturi si în lichidul cefalorahidian. Se elimina pe cale urinara, lent, realizând concentratii foarte mari în urina. Este activ fata de germenii gram-pozitivi si gram-negativi. Nu va fi administrat la bolnavii sensibili la sulfaminde. Doza zilnica la adult este de 2g (1g la 12h), timp de 7-10-14 zile.

Sulfametinul, prezentat în comprimate de 0,5g, este o sulfamida de depozit, cu absorbtie digestiva buna, dar cu eliminare lenta. Este indicat pentru tratamentul infectiilor urinare: 1,5g în prima zi, 1g (2 comprimate) a doua zi, apoi 0,5g (un comprimat timp de 10-14 zile).

Oricum am mai gasit un articol cu mai multe info despre antibiotice

in formele grave se administreaza antibiotice majore: ampicilina, cefalexina, gentamicina, colistina, kanamicina sulfat. in formele mai putin grave: sulfamide (neoxazol, sulfametin, nitrofurantoin, acid mandelic, cicloserina, urovalidon, cotrimoxazol, acid nalidixic). Se recomanda asocierile sinergice: ampicilina + kanamicina sulfat, ampicilina + gentamicina, combinatii de sulfamide sau cotrimoxazol. Nu se prescriu penicilinele si sulfamidele la alergici; streptomicina, kanamicina sulfat, gentamicina, sulfamidele, Septrinul, nitrofurantoinul - la gravide, in insuficienta renala antibioticele se pot cumula, crescandu-si toxicitatea. Este necesara evaluarea insuficientei renale prin clearance-ul la creatinina. Se prefera antibiotice netoxice: oxacilina, cefalotina, rifampicina. Fiecare germen are o sensibilitate caracteristica fata de anumite antibiotice
De aici reiese ca ar fi un antibiotic mai slab, probabil de-aia unii medici nu-l considera ca atare. Ca si in linkul dat de Patricia. Chiar am citit ca in cazuri mai grave se asociaza cu alte antibiotice mai puternice.
Oricum daca ti l-a recomandata medicul, probabil stie el de ce.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Nu plinge, Bubu, ca eu m-am uitat azi pe la prinz dar nu am mai apucat sa scriu.
L-am admirat pe Vlad vorbind si pe Raisa cintind la microfon
sint niste scumpi!

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

deci s-au vazut cei doi blondini azi, Victor si Codrin?? ff frumos.

Patricia si Rebecca (05.02.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu am vazut filmuletul cu Vlad si mi-a placut, de asemenea si filmuletul cu Rebecca, dar o auzisem deja la telefon inainte, dar filmuletele lui Alipiticot nu le-am putut vedea, deoarece nu se intampla nimic.
O fi de la net, nu stiu, dar de 2 ori am incercat si nu am reusit.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavinia345 spune:

Shobo,eu nu am facut mancare thai niciodata.Jupanul mai face dar mancare chinezeasca.Si Florina zicea ca sotul ei a cumparat ingrediente pt mancare chinezeasca.

Acum,dupa parerea mea,trebuie sa fii cunoscatoare de astfel de mancaruri,asiatice,ca sa poti faci,sa-ti iasa cat de cat.

La noi in supermarkete gasesti si lapte de cocos la conserva,sosuri mai putin(La Fourmi au o oferta mai interesanta decat hipermarketurile).Iti trebuie piept de pui sau vita,prajite dar fara prea mult ulei,daca ai wok cu atat mai bine.Legumele fierte doar pe jumatate-treisferturi,sa fie gatite dar nici crude,un pic cruncky.Daca imi mai amintesc ceva iti spun.

Lavinia

Natalia

Mergi la inceput

Aoleu, vorbiti de mancare chinezeasca, e extraordinara.
Acum vreo 2 saptamani eram suparata ca nu am gasit sos dulce de soia, ci doar sos de soia, care avea cu totul alt gust decat cel din Saudi si mi-a stricat nudelii chinezesti.
Orez ca acolo nu gasesc, sos de soia iar nu, moloheia congelata iar nu gasesc, si tot asa.

Care mai aveti retete chinezesti dati-mi si mie, ca sunt mare amatoare.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by tomasa

Sirimie, Biesptolul este o sulfamida, adica antibiotic. Sumetrolimul este SIGUR un antibiotic.

Sanatate multa tuturor bolnaviorilor. Noi am avut o saptamana cumplita asa incat nici nu v-am mai putut citi. Mi-a sarit doar in ochi intrebarea Simonei.

mama de BAIAT (9 ian. 2005)

De ce ai avut o saptamana cumplita? Si a mea a fost la fel, mult stres la job.

Crinuta si Rayan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Art. 3. - (1) Persoanele care sunt îndrept#259;#355;ite s#259; beneficieze de indemniza#355;ie pentru cre#351;terea copilului, reglementat#259; de prezenta ordonan#355;#259; de urgen#355;#259;, #351;i realizeaz#259; venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile ulterioare, beneficiaz#259; de un stimulent în cuantum lunar de 300 lei (RON).
(2) Stimulentul prev#259;zut la alin. (1) se acord#259; #351;i persoanelor care au fost îndrept#259;#355;ite s#259; beneficieze de indemniza#355;ia pentru cre#351;terea copilului, reglementat#259; de dispozi#355;iile aplicabile pân#259; la data intr#259;rii în vigoare a prezentei ordonan#355;e de urgen#355;#259; cuprinse în Legea nr. 19/2000, cu modific#259;rile #351;i complet#259;rile ulterioare, de Legea nr. 303/2004 privind statutul judec#259;torilor #351;i procurorilor, republicat#259;, cu modific#259;rile ulterioare, de Ordonan#355;a de urgen#355;#259; a Guvernului nr. 221/2000 privind pensiile #351;i alte drepturi de asigur#259;ri sociale ale avoca#355;ilor, aprobat#259; cu modific#259;ri #351;i complet#259;ri prin Legea nr. 452/2001, precum #351;i de alte acte normative referitoare la stabilirea #351;i acordarea acestui drept, denumite în continuare acte normative speciale.
(3) În cazul persoanelor care beneficiaz#259; de indemniza#355;ia pentru cre#351;terea copilului #351;i solicit#259; dreptul la stimulent, plata acestei indemniza#355;ii se suspend#259;.
(4) Începând cu data de 1 ianuarie 2007, cuantumul stimulentului lunar prev#259;zut la alin. (1) este de 100 lei (RON)."
3. Alineatele (2) #351;i (3) ale articolului 5 vor avea urm#259;torul cuprins:
"(2) Beneficiaz#259; de acelea#351;i drepturi #351;i una dintre persoanele care a adoptat copilul, c#259;reia i s-a încredin#355;at copilul în vederea adop#355;iei sau care are copilul în plasament ori în plasament în regim de urgen#355;#259;, cu excep#355;ia asistentului maternal profesionist, precum #351;i persoana care a fost numit#259; tutore.
(3) În situa#355;ia persoanelor prev#259;zute la alin. (2), acordarea drepturilor prev#259;zute la art. 1, Shobo am luat din lege,gasesti legea pe site-uri specializate.
de fapt e aceeasi marie cu alta palarie.
au fost 800 ron
acum sunt 600 plus 200 alocatie ( se pierd cei 24 ron )la mamele cu servici;catiga 176 ron cele fara servici.

la stimulent se primeau 300 ron acum se primesc 100 ron plus 200 alocatie deci tot 300.
sigur e asa ca lucrez in domeniu cat de cat apropriat si daca vin alte sume sunt greseli de calcul.
bubu si eu l-am vazut pe vladut.
de fapt eu vad toate pozele anuntate,e mai usor sa deschid daca dati asa in text link decat sa ma duc la semnatura si sa caut.
si deschid toate paginile anuntate pe o pagina si cat se incarca alte pagini de citit eu vizionez filmulete sau poze.Scuze daca nu mentionez pe toata lumea ,uneori mai uit

va mai scriu maine ca ma duc la somn,doarme toata casa la mine.....
multa sanatate copilasilor bolnaviori(Natalia,Vladut,Bianca)
O seara buna!

http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu multumesc pentru urari si pentru raspunsuri!

Vladut inca nu s-a insanatosit, azi a inceput sa si tuseasca (si nu inteleg de ce, ca nu l-am scos pe nicaieri sa fi luat alta boala). Sint cam furioasa pe doctorita ca mi-a dat Sumetrolin antibiotic, am intrebat-o si mi-a zis ca nu e antibiotic... Trebuie neaparat sa o schimb si nu stiu cu cine.

Irina ce s-a intimplat?

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro/

Despre Andrei

Mergi la inceput