Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (42)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

quote:
Originally posted by miti2004

Mikiion eu cumpar carne ca si pt noi, pana acum i-am dat doar piept de pui, ficatel, pulpa de pui ( cumpar d'aia dezosata ) si galbenus de ou. Insa o sa vreau sa-i dau si vita ( sunt pachete din alea cu cubulete gata taiate de vita ) si perisoare ( dupa ce-mi da Roxana reteta ). Adica nu cumpar nimic special. Referitor la cantitatea de ficatel, eu am cumparat un pachet cu ficatei, am luat si pungute din alea mici pt congelator, am pus cate un ficatel in fiecare punga, pulpele dezosate tot cate una in punguta, pieptul cate juma de piept intr-o punguta si scot cate o punguta. Eu ii dau un ficatel o data, la piept de pui fac supa pt 2 zile, si la pulpa de pui la fel. Nu iti inchipui ca papa el tot pieptul de pui , ii dau din ochi, cam aceeasi cantitate ca un ficatel ( ca sa-ti faci o idee ). Nici la morcovi nu mai iau numai din aia biologici, de care o fi. Alaltaieri de ex i-am fiert conopida, am amestecat-o cu galbenus de ou si cu putin unt si un pic de morcov. Ieri a avut fasole pastai fiarta cu o rosie, ceapa ( ceapa nu am pus-o decat pt gust la fiert ) cu piept pui cu putin unt ( pun ori unt ori putin ulei ). Azi ficatel tot cu fasole pastai, ca mi-a ramas de ieri ( doar ficatelul il fierb azi ).

miti, mamica de 20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica

Merci.Problema e ca eu nu sunt de loc «carnivora». Am fost si sunt o mofturoasa. De ex. Eu nu mananc carne de vita, ca nu-mi place, nu mananc niciodata peste, ca nu-mi place mirosul si nici gustul...Mai continui?
In Romania mancam numai piept de pui de la avicola bacau( ca eu sunt de acolo) si cautam in tot bucurestiu pana gaseam.
Iar aici de cand am ramas insarcinata nu mai suport mirosul de pui fiert sau fript, cel normal de la magazine maiieftine gen Maxi. Imi vine sa numai cand il simt. De aceea ma uit spre cel mai ieftin. Am vazut, tot la maxi ceva care era de pui hranit cu grau( nu cu faina animala cum sunt puii normali)dar era aproape 20 CAd kg.O sa iau si de asta. Ca la cat va manca el, 2 -3 linguri de piure.....
Iar la carne de vita, cred ca ma duc la Halele Anjou, sunt niste magazine mai diferite decat marile supermarcket-uri. Dar mereu mi-e sila sa intru ca miroase a carne...Nu urat a carne, dar eu nu trec dupa sarcina asta de raul provocat de mirosul de carne.....Voi ati ramas cu obsesii de astea?
A da, si stau aproape si de Bonanza( nu stiu daca ai auzit despre el, e ceva gen Adonis).

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by vivighe

a...si daca la retzeta scrie 200gr. branza...30 gr. zahar...oricum ies o gramada de papanashi...catzi credetzi ca mananca?

[b][font=Comic Sans MS]Viviana [blue]si Ingrid

Scuze nu am vrut sa fiu prea dura, cand am facut remarca cu zahar. Dar eu am avut diabet de sarcina si m-am intepat de 4 ori pe zi, si imi masuram si cantaream totul...asa ca pt. mine 30 de grame de zahar e mult. Eu privesc cu alti ochi zaharul de atunci. Il consider o otrava....Mai ales dupa ce am vazut si un reportaj dur la tv, despre otravirea populatiei cu zahar, care creeaza dependenta la fel ca si cafeina sau tutunul.De ex. nu aveam voie sa mananc mai mult de 10 boabe de struguri sau 4 biscuiti , obisnuiti.

Dar in Romanai altele sunt «obsesiile», E-urile.....Aici astea nici nu exista, ei scriu denumirea la chimicale.
Obsesia nr. 1 e grasimea si nr. 2 zaharul. De aceea recomanda sa nu se dea zahar la bebelusi , ca sa nu-l obisnuiesti.

Iar despre alergii. Stiu ca in Romania nu prea sunt copii cu alergii. Dar aici au murit copii si de la un vf de cutit de produs( de ex. untul de arahide). Asa ca nu conteaza cantitatea ci sensibilitatea copiilor.

Iar despre capraru, raman la ideea mea. Era o carte f. buna, la timpul cand a fost scrisa. Dar acum editura( si din acest mediu provin si stiu cum erau scoase cartile in Rom) ca sa scoata niste bani rapid, a scos-o fara sa o revizuiasca cu adevarat. Si au mai bagat niste fraze pe ici pe colo, care se bat cap in cap cu ce scrie 3 randuri mai jos. Pacat ca nu mai traieste autoarea ca sa o refaca cu ultimele noutati in domeniu.
Dar vorba ta, fiecare mama stie mai bine ce face pt. copilul ei.

www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme

Virsta Marc

Mergi la inceput

Lyly ce bine ca mananca Alex. Asa stai si tu mai linistita. si spor la noul loc de munca.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivighe spune:

Raportam o noua retzeta care a avut succes rasol de shalau cu legume:
se fierb 1 morcov 1 cartof 1 patrunjel radacina(io am pus pastarnac ca nu am mai avut patrunjel) o juma de ceapa.Cand au fiert se pune in oala si pestele(file cam 50 gr.)si ceva zeama de lamaie(in retzeta zice otzet...io am pus zeama de lamaie).Se mai lasa sa fiarba pana fierbe si peshtele apoi se pune patrunjel verde si gata...Se scoate pestele si se mixeaza cu un catzelush de usturoi,ceva zeama de lamaie,putzin ulei de masline si putzin iaurt.Se iau apoi leguminoasele(io n-am luat decat morcovul si cartoful) si se mixeaza si ele,tot cu putzin ulei(uleiul de la peste+uleiul de la legume=o linguritza).Io i-am servit mancarea dintr-un castronel cu 2 compartimente,in unul am pus pestele si in celalalt legumele si i-am dat altermativ.I-a placut dom'le...a mancat tot.Bine...ca de obicei...in timp ce-si facea de lucru cu alt obiect...ca numai asa mai mananca...de placere doar iaurtul simplu.

In concluzie asa am sa fac de acum incolo.I-au retzeta din cartea de bucate de oameni mari si o adaptez asa incat sa pun acolo ce poate si ea sa manance.

Carmina...pai io m-am lamurit...cand sta cuminte si nu zice nimik...e clar ca face o prostie sau roade ceva interzis.

Am fost si am vazut un super film "Cartitza" vi-l recomand cu caldura.

Lacri...vad ca esti tare ocupata.M-ai sunat intr-o zi dar am vazut prea tarziu.N-am iesit deloc cu Ingrid zilele astea ca am zis sa-i treaca mucii.Mult succes la noul job si sa stapanesti sanatoasa noua mashinutza.

Mei...ce zicetzi...hai sa mai facem o intalnire...nu vrea nimeni?

Mergi la inceput

Mikion...am zis si io.Sincera sa fiu nici io nu i-am dat nimik cu zahar...Am incercat sa-l evit pt ca nu vreau un copil inebunit dupa dulciuri...iar cand va trece de un an ii voi da mai multa miere decat zahar.Poti incerca sa-i faci unele chestii si fara,dar nu sunt bune de nimik.Nici mie si nici ei nu i-au placut.Sau poti incerca sa pui mai putzin...5-10 grame de exemplu.Io nu i-au retzetele astea mot-a mot...dupa cum vezi le adaptez

Mergi la inceput

Dilaural...noi am incercat portocala(mai putzin),banana(tot mai putzin ca o constipa si fara semintze),mere si pere la greu,ananas(bun,bun),avocado(nu s-a omorat) si borcanele...cam tot ce e de la Hipp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Originally posted by mikiion

Lyly ce bine ca mananca Alex. Asa stai si tu mai linistita. si spor la noul loc de munca.

Virsta Marc

Mihaela, multumesc! Sper sa fie cu noroc.
Nici eu nu agreez zaharul si grasimile. Singurul produs cu zahar pe care-l dau lui Alec este biscuitul de la Hero... dar ii dau numai cate unul, combinat cu cereale Humana, o data la 2-3 zile.
Nici cu sarea nu sunt de acord;i-am facut o data mancare cu sare si mi-a parut rau

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

quote:
Lacri...vad ca esti tare ocupata.M-ai sunat intr-o zi dar am vazut prea tarziu.N-am iesit deloc cu Ingrid zilele astea ca am zis sa-i treaca mucii.Mult succes la noul job si sa stapanesti sanatoasa noua mashinutza.

Mei...ce zicetzi...hai sa mai facem o intalnire...nu vrea nimeni?

Viviana si[/blue] Ingrid[/font=Comic Sans MS]

Vivi ,da, am fost ocupata pentru ca, asa cum am spus, am tras tare la vechiul job.
Eu sunt pentru intalneala, dar sa o stabilim din timp ca sa o chem pe mama la mine. Spre ex. saptamana viitoare eu as putea. Dar, fara Alec. Cu Alec numai daca ne vedem in Politehnica sau in Gradina Botanica, in nici un caz in locuri aglomerate.

Carmen, sanatate iti doresc. De unde-ai luat viroza, cum ai reusit????

Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

fetelor si eu am pus ficatelul de cu seara in lapte in frigider si l-am fiert a doua zi si nu mai era asa amarui si parca nici Alex nu s-a mai strambat asa de tare. Treaba e ca l-am fiert in apa, insa o sa-l fierb tot in lapte. Multumesc Amei !

Lyly o sa incerc si eu mango. Eu nu am probleme la masa de fructe, dar vreau sa mai variez. Si o sa cumpar si piersici...aaa...dar parca nu-mi amintesc sa fi vazut...Oricum perele coapte sunt TARE BUNE !

miti, mamica de 20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zax spune:

Buna seara,

luana - pare interesanta jucaria din Cora cu mai multe smecherii pe ea; si zici ca se joaca Hora; pai ia sa bag si eu un ochi poate ii place piticului;
felicitari pentru achizitionarea covorului; si noi de cateva zile am pus un covor la Horia in camera si numai pe jos vrea; normal ca tarcul sau scaunul de masa sunt acum chestii depasite; adica scaunul doar la masa, ca asa e si normal; iar tarcul pentru maxim cateva minute;

mai da ce de feluri speciale si care suna asa de pretentios dati voi bebicilor! e clar! trebuie sa ma apuc serios de gatit; ma cam sperie sincer ideea asta, mai ales ca stau asa de prost la acest capitol

mikiion - felicitari pentru progresele lui Marc!

Dana - bravo pentru control si imi pare rau ca tb sa repetati vaccinul; e complicat?

Aaaa, si ca sa nu ne uitati am mai pus niste poze; unele mai vechi aici si cateva mai noi www.flickr.com/photos/77617802@N00/sets/72157594527730154/" target="_blank">aici
si un
filmulet

revin mai tarziu; ma duc sa fac niste bologneze ca a adormit copilu'....

Dana si Horia Alexandru (18.06.2006)

POZE
Horia Alexandru

Mergi la inceput