Cirese de Mai-Iunie 2006... cu bancurile lor (42)
Raspunsuri - Pagina 10
vivighe spune:
Roxana...nu se vede!
Multzumim de retzeta...o sa incercam si noi...ramane sa mai facem rost de borsh...
Despre albush eu am citit ,in Capraru am impresia,ca de pe la 9 luni i se pot da sa mamance chestii care contzin cantitatzi mici de albush.Iar zahar eu am cumparat din cel brun pt Ingrid(si de fapt si pt noi ca nu prea folosim mult zahar)
vivighe spune:
a...si daca la retzeta scrie 200gr. branza...30 gr. zahar...oricum ies o gramada de papanashi...catzi credetzi ca mananca?
Si tot apropos de Capraru...mi-am mai aruncat un ochi pe la alimentatzia de la 10 luni...Teoretic ar trebui sa inceapa sa manance orice...Pe la micul dejun zice ceva de o felie de paine cu unt si cu gem...sau biscuitzi cu gem(ma rog...cred ca pt cei mai dintzoshi
)...adik ce sa mai ...ar trebui sa poata papa si ei cu noi la masa cam ce mancam si noi...ca oricum se uita in gura noastra de nu putem inghitzi nimik.De fapt chiar mentzioneaza si chestia asta...ca i se va da copilului sa guste si din mancarea noastra.Bine n-o sa-i dau maioneza,carnatzi de porc sau mai stiu io ce minunatzii.Noi cel putzin chiar avem grija la ce mancam...sa nu fie prea dulce(sau daca e dulce sa fie de casa) sa nu fie cu e-uri daca e cumparat,iar sare...ha...io mananc foarte nesarat.Prajelile si mancarurile grele le evit pt ca ma doare fierea...asa ca astept cu nerabdare dintzii...ca astia ma mai tzin pe loc si apoi o sa-i dau sa pape numai papa bun si gustos si sa pape cu noi la masa..o bucatzica io...una ea...
Roxana Claudia spune:
Viviana - imi place cum gendesti, suntem pe aceeasi lungime de unda.
Tot ce ai scris mai sus, m-a sfatuit pediatra. Exact asta am vrut sa spun prin orice!!! oricum fiecare mamica stie bine ce e bun si ce nu pt puiul ei!
Si acum, sa schimbam retete! Eu o vreau pe cea de papanasi, ca poate cine stie, ai tu vreun ingreient secret care-i face mai buni decat papanasii lui Capraru 
Roxana si
Catalin (5 iunie 2006)
Roxana Claudia spune:
Poate se vede acum: http://www.onetruemedia.com/otm_site/edit_bin_media?work_id=2232084&bin_media_id=6390419,75&step=sequence&autoPlay
Roxana si
Catalin (5 iunie 2006)
carminabulina spune:
Roxana tot nu se vede dilema lui Catalin
.
Am copiat si eu reteta cu perisoarele si am sa-i fac si eu cand o sa am timp. Cica exista carene de pui tocata in cora. A cumparat o prietena de-a mea, mama lui Rares
, si a spus ca e super.
Am fost la doctor si bineinteles este o viroza. Tratament: nurofen 5 ml de trei ori pe zi, picaturi in nas cu Colargol si aspirarea mucilor. Am descoperit si de ce nu manca...avea un rosu in gat de toata frumusetea. Acum eu sunt foarte racita IAR 

si ma doar in gat de mor.
In alta ordine de idei, ne-a spus ca daca ii trece si peste 2 saptamani raceste iar va trebui sa-i facem niste analize mai complexe sa nu fie vorba de un astm ???!!! de atat de des racit, cu muci in nas si gat rosu. Nu comentez ca nu prea am intels. Sper sa nu fie cazul sa inteleg vreodata.
Si acum sa va spun prin ce iad am trecut azi dimineata:
Aseara am vrut sa-i pun o capsula de Karvol pe batista dar mi-a cazut pe jos. Am cautat-o dar nu am gasit-o, dar mi-am spus ca primul lucru pe care il voi face de dimineata este sa gasesc capsula. Ei bine nu am gasit-o eu ci Mihnea
. Se juca foarte frumos pe jos pe acolo, m-am uitat eu cu atentie si am realizat ca nu-i nimic periculos, dar la un moment dat l-am vazut ca molfaie ceva...si tuse usor. Il iau ma uit in gura la el, si ce vad? CAPSULA DE KARVOL de care eu uitasem cu desavarsire. Era deja inmuiata, imi era teama sa i-o scot din gurita sa nu plezneasca. Deja devenise lipicioasa...nu va spun cum am inceput sa tremur de frica si de panica, pana la urma a scos el limbuta cu capsula pe ea si eu usor i-am dat-o jos. Sper sa nu fie urmari la chestia asta. Dupa aia nu-mi mai reveneam, ma gandeam ca daca o inghitea sau daca i se golea continutul in gura...of of of of. Cum naiba a gasit-o el si nu eu aseara? Si cum de i-a trecut prin cap sa o culeaga si sa o bage in gura? 
Bine ca mi-am data seama ce facea copilul meu cuminte...eu in timpul ala faceam patul, strangeam prin camera.
poze Mihnea si www.dropshots.com/carminabulina" target="_blank">filmuletze Mihnea
uite cum cresc
dilaural spune:
Va multumesc si va pup pe toate...!
Apropos, voi in afara de mar, portocala si banane, ce fructe le mai dati puilor???
Ca la borcanel se gasesc mai multe... da' din cele proaspete???
Si am voie sa-i dau fasole verde??? Cum o faceti?? Pasata, da?
Dilaural cu
Andreea Eliza
LYLY809 spune:
Ziua buna, ciresici dragi
Nici nu stiu cu ce sa incep... am inceput aseara sa editez un mesaj, dar am adormit cu Alec langa mine... m-am trezit pe la 2 noaptea cu dureri de cap. Sunt foarte obosita, si adineauri am adormit in timp ce il adormeam pe pui![]()

Si de luni ma duc la jobul nou.
maine vine mama la mine, asa ca, saptamana viitoare o sa-mi fac timp si de poze si de filmulete, inclusiv sa le vad pe ale voastre![]()
Cami, avem filmulete cu:
- Alec cantand la "pian" ( adica jucandu-se la tastatura, dar zici ca interpreteaza cu mare virtuozitate vreo piese de pian
)
- Alec dansand de mama focului
-Alec jucandu-se cu caruselul de la "egal la egal", adica de la aceeasi inaltime, si muscand iepurasul de fund, cu patos, de mai multe ori![]()
![]()
Ralu, daca Ilincuta nu mananca fructe, in ziua respectiva da-i 3-5 picaturi de vit. C. Incearca mai multe combinatii de fructe. Azi i-am mixat: un sfert banana, un sfert mango si o jumatate de grapegruit roz, doar miezul.
Nu vreau sa stresez mamicile cu bebei care nu mananca dar vreau sa va spun ce combinatii am facut eu de a inceput sa manance Razacila, bine, ca nu mananca cantitati impresionante, sunt relativ modeste, dar e un inceput... de aceea sunt foarte fericita.
DianaR, tu ai probleme cu Timeea
, ziceai ca nu i-a placut carnea...
Eu nu-i mai dau carne de vita, nici mie nu-mi place cum miroase! Incearca: peste mai dulce, cum e pastravul; carne de curcan; ficatel de pui fiert in lapte ( btw, multumesc Ama pentru idee
, e incredibil, dar preparandu-l asa, Alec a mancat tot
)
Combinatiile pe care le-am facut si le-a mancat:
- pastrav fiert cu cartof piure ( fara sare, cu ulei de masline) si cu iaurt
- carne de pui de tzara, cu piure de cartof si iaurt
- ficatel de pui fiert in lapte cu piure cartof si iaurt
- piept de curcan fiert cu cartof, morcov si conopida fierte,mixate cu ulei masline si iaurt ( asta i-am dat chiar astazi)
Incearca si tu... stii ca si Alec nu manca nici 3 lingurite. Acum a ajuns la 100 gr. de carne cu legume si 75 gr. iaurt la masa de pranz. Stiu ca nu e mult, dar, la cat de mofturos a fost pana acum, mi se pare ca s-a intamplat o minune.
Zax, eu nu mi-am luat decat o camasa kaki, o bluza la fel si un pulover subtire, maro cu verde. Tot razaciosului i-am cumparat mai multe... o camasa de la Mothercare, ca era la reducere si avea niste culori superbe... un costumas de la Z, i-am facut si poza cu pantalonasii care-i vin ca turnati
, pantofiori cu ridicatura in mijlocul talpii, ca sa nu faca puiul platfus ( btw, Roxanici, am fost la Cerasela, si ea mi-a zis sa-i dau pantofi de genul asta, neaparat, tot ea mi-a recomandat premergatorul care e la oferta in Carrefour si care ma mai salveaza din cand in cand
)
Carmina, nu-ti recomand carnea tocata din Cora sau de altundeva, de ce nu toci tu frumos niste pieptulet de pui? Eu am luat de-am facut pentru noi chiftele si nu prea mi-a placut. Carnea tocata de tine e sigur mai buna. Asta-i parerea mea, te rog nu te supara.
Ma feresc sa cumpar carne gata tocata din comert, de orice fel o fi ea.
V-as scrie la toate, dar abia saptamana viitoare o sa am mai mult timp. Am vazut ca a revenit si Dilaural, o pupam, ne bucuram ca e iarasi alaturi de noi, adica activa pe forum, asta vroiam sa zic.![]()
Simona, ai grija de tine, din nou iti spun![]()
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by dilaural
Va multumesc si va pup pe toate...!
Apropos, voi in afara de mar, portocala si banane, ce fructe le mai dati puilor???
Ca la borcanel se gasesc mai multe... da' din cele proaspete???
Si am voie sa-i dau fasole verde??? Cum o faceti?? Pasata, da?
Dilaural cuAndreea Eliza
Tocmai am scris in mesajul anterior... la noi, masa de fructe fara mango nu prea exista.
Da, paseaza fasolea verde, pune la fiert si un catel de usturoi si adauga in mix ulei de masline. Succes!
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
mikiion spune:
quote:
Originally posted by CamiM
Miki felicitari lui Marc pentru intors pe burtica!!
la capitolul papica eu ii dau si galbenus asa de doua trei ori pe saptamana, iaurtel( aici sunt unele organice se numesc YOBABY si in ele amestec piure de fructe ca altfel nu prea papa fructele Soficu), carnita de pui( piept) si vita amestecata cu legume de obicei, branzica muenster si cottage cheese, a si i-am mai luat mai nou niste snack-uri de la gerber- www.gerber.com/toddlersite?tmsdir=food&tmspage=ff_puffs.html&tmspromo=2" target="_blank">puffs
Sofiei ii plac foarte tare si cum se topesc practic in gurita nu imi fac probleme, mai ales ca ea nu are inca nici un dinte.
Cami &Sofia
poze Sofia
Multumesc. Ma uit si la puff. lžLe vazusem , dar am crezut ca e pt. todler, peste 12 luni.
Iaurt iau organic, dar nu gasesc decat la 800 de grame. Si culmea se omoara mai mult dupa cel neorganic , dar care are lapte praf( asa scrie pe eticheta).Nu il dau de cat in caz de urgenta.
Am luat ieri si oua biologice, si cartofi biologici. Sa incep sa le introduc. Ma costa de 4 ori mai scump dar cred ca merita.Mi-ar place sa gasesc si carne biologica, cum zicea Almonar ca da( chiar ce mai faci??)Dar nu am descoperit inca de unde pot sa iau.
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc
mikiion spune:
quote:
Originally posted by miti2004
fetelor, iata am mai pus si eu un filmulet cu Alex, ca nu l-ati mai vazut de prin noiembrie, asa ca iata-ne:
http://www.dropshots.com/day.php?userid=194931&cdate=20070209&ctime=125417
miti, mamica de20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
http://www.dropshots.com/mitilica
Mitice bine arata. I-a priit in Romania. Nu-i asa? Si jucaria aia era cat pe ce sa o cumpar si eu. Dar deja are prea multe, si ne-am oprit.
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Marc

Sofia
20 iunie 2006