Mamici de martie-aprilie 2007 (20)
Raspunsuri - Pagina 16
lilidana spune:
gabysilucy,stiu ce-nseamna o schimbare radicala,mai ales cand esti si insarcinata.Si noi ne-am mutat la sfarsitul lui noeimbrie in
si abia acum simt a lucrurile incep sa se aseze
.
Referitor la
si eu am pus pe mine 15 kg in 33 saptamani si sigur mai pun,dar nu-mi fac probleme si cu cealalta sarcina m-am ingrasat 18 kg si mi-am revenit in 2 luni
.
Fetelor,ce mai
bucatariti astazi?Va astept cu idei
.
Sori,ce mai faci?Sper ca esti bine
.
Carmen,am terminat musacaua fara tine
,iti pastrez o portie data viitoare
.
lilidana cu
David-Gabriel 32w6d
"Numai prin dragoste inima se transforma in imn"
elyanne spune:
De aseara simt mana dreapta si piciorul drept umflate 
Si asa au ramas de atunci... Nu sunt umflate rau... abia observ eu... dar simt ca sunt umflate cand strang pumnul sau calc in piciorul drept...
Ce-o mai fi si asta? A mai patit careva?
Eliana
&
(33 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
roxygeo spune:
Burtici va poftesc la musaca!
.... ca doar mi-a venit si mie rindul...asa ca cine n-a apucat...va poftesc la masa...
Elyanne...multam de raspuns
io nu tin neaparat la obiceiurile astea..nici io la nunta nu prea le-am tinut...dar in primul rind sunt curioasa cine din familie ar trebui sa fie moasa...ca ce e in prezent cu ce se intimpla pe vremuri...sau prin diferite zone ale tarii, n-are nicio legatura cu notiunea de moasa
Mai astept pareri..poate ma lumineaza cineva
Apropo de kg - io am luat 13 pina acum...da` nu ma stresez....le dam noi jos cumva....acu` importanti sunt bebeii
va pupez
roxygeo
29+
tzuna spune:
Buna fetelor! Am fost si mi-am luat rezultatul la analize. Sunt chiar mai bune decat ma asteptam. Doar VSH-ul e mult mai mare decat limita (dar ma gandesc ca o fi normal ca e mai mult sange). In rest nimic, nici infectie urinara, nici lipsa de calciu si fier.... Sunt mandra de corpul meu ca-l ajuta pe bebe sa-i fie bine.
REBIANA27- intr-adevar pentru bebe nu-i nevoie de hainute. Ii tin in camasute de-ale lor si scutece de bumbac sterile. Nu poti sta cu bebele in salon, dar cica te poti duce sa-l vezi cand vrei, chiar si cand ii fac baie. Asta ramane de vazut. Si mie mi-e frica sa ma duc la spital pe ultima suta de metri. Voi mai vb si vineri la control cu dr mea. La curs ne ziceau ca tb sa plecam imediat la spital dc se rup membranele, daca sangeram sau nu misca bebe. Daca avem contractii cica sa stam acasa pana ajung la 7-10 minute. Deci tu ai putea sa te asiguri ca ai contractii mai regulate dar pleaca si tu cand sunt pe la 20-15 min. Nu stiu ce sa zic. La e medic esti? Vorbeste si cu el. Mie una mi-e f frica de travaliu sa nu ma apuce cand sunt singura acasa. Mai ales ca moasa de la curs ne spunea ca e bine sa mergem insotite de cineva din familie. Pai eu in afara de sot nu am pe nimeni aici. Asa ca daca ma simt bine il anunt din timp sa vina de la serviciu si sper sa ma poata duce el iar chestia cu salvarea BGS ramane numai pt situatii de urgenta cand tb sa ajung imediat la spital.
DIANA_JORS si eu ma gandeam ca e vb de absorbante . Dac cum eu la absorbante le zic absorbante si la tampoanele interne tampoane si la curs ne-a zis aia ca vata sau tampoane ma gandeam ca or trebui tampoane si nu stiu eu. Oricum eu imi voi lua vata si pansamente sterile in primul rand ca am auzit ca e bine sa lasam pielea sa respire. Apoi cand voi pleca din spital voi folosi si absorbante ca sa fiu sigura ca nu ma patez.
Pe mine asa m-a apucat o frica de nastere incat as mai tine bebelina vreo 6 luni la caldurica.
35+
roxanici spune:
Gabysilucy, ca sa stai linistita eu am 33 sapt si 15 kile in plus si nu imi fac pb ca o sa raman cu toate pe mine.
Tzuna, vad ca la ce cursuri mergi tu sunt mult mai axati pe fix ce se intampla cu tine acolo in maternitate si ce iti sunt necesare. La noi e un pic mai altfel, discutam si despre educatia lui bebe si despre atitudinea mamei inainte de a naste si dupa...
Faza cu rezerva anuntata cu 2 saptamani mi se pare funny, daca stii ca nasti pe 15 martie si te apuca cu 2 sapt sau chiar 3 mai devreme...ce te faci?
VSH-ul e normal sa fie mare in sarcina....la mine a fost mai mult decat dublu la ultimele analize si nu a sarit nimeni in sus.
Despre moase parca s-a mai discutat mai de mult. Daca tii la obiceiuri atunci tb sa te interesezi exact ce face moasa si in ce momente.... io nu le am cu astea....sa vina sotzul sa ma ia de la maternitate ![]()
Eliana, poate ai inceput sa retii apa?! desi e ciudat ca e doar pe o parte.... alte simptome nu ai? poate calaresc copilasii vreo terminatie nevoasa si asta e rezultatul (stiu o mamica ce a avut o mana si un picior amortite din cauza asta si putin umflate)
roxana
33+
Rebiana27 spune:
Tzuna
! Eu merg la d-na dr Militaru. Am s-o intreb si eu unele lucruri la controalele viitoare dar e bine ca mai stiu si de la tine, dinainte. Uitasem sa te intreb, a zis ceva despre epidurala moasa care a tinut cursul, se practica la ei, nu se practica (ca trebuie anestezist bun), e pentru, e contra? Ma gandesc si la faptul ca bebelushi nu vor sta cu noi... pe de o parte vom fi mai odihnite dar pe de alta mi-ar fi placut sa ma obisnuiesc deja cu el de acolo, ca acasa, singura, o sa fie crima si pedeapsa. Informatiile de la tine sunt pretioase, abia astept sa mai vii cu altele!
Eliana si eu am picioarele umflate si chiar si mainile au mai luat amploare (nu-mi mai tin inele sau verigheta pe degete). Nu sunt foarte umflate dar... La analize am vazut ca nu mi-a iesit albumina prezenta si dr mi-a zis ca, in acest caz, e de la mers mult (ca eu exagerez!) sau de la stat pe scaun (si aici exagerez, ca atunci cand ma asez la calculator greu ma mai ridic!). Incearca sa stai cu picioarele pe ceva mai ridicat decat restul corpului (mie mi se dezumfla daca fac asta) si elimina, pe cat poti, sarea din mancare. Sper sa te simti mai bine! 
Rebiana
32+ 
Rebiana27 spune:

Monica mai intra si tu sa ne mai zici ce faci, cum te simti acum pe ultima suta de metri! Ca luni sau vineri vei fi deja mamica!!! 

Rebiana
32+ 
lauramar spune:
BUNA FETELOR!!!
Am reusit sa imi iau rezultatele la analize,nu sunt prea stralucite dar nici foarte rele.Hemoglobina ca de obicei se incapataneaza sa urce dar ii dam noi fier asta e mai avem putin si scapam de stresul asta.
Ce am observat de saptamana asta e ca obosesc f. repede mai ales cand merg pe jos mai mult de jumatate de ora.
Am vazut ca f. multe luati elevit ce contine acest medicament? Aici nu este dar mi-a dat din trim. 3 sa iau ceva vitamine care contin si calciu,fier,magneziu as vrea sa stiu daca e asemanator cu elevitul.
si mai vorbim
laura
30+
arianna
absoluta spune:
Eu am terminat bagajul de spital atat pentru mine cat si pentru bb. Pentru bb in spital nu iau nimic cu mine decat ce a zis si Andreea (ma gandesc ca asta o fi politica spitalului) dar am totul pregatiti pentru ea in primele 3 luni.
diana_jors spune:
Salutare,
am si eu o intrebare, de curiozitate: va ganditi sa luati / ati luat Batista bebelusului prezentata in link-ul din josul paginii?
Mie mi se pare cam dubios sa leg pompita de aspirat nasucul unui [bebe] in ditamai aspiratorul de 1000W cu care strang praful din casa... sau inteleg eu ceva gresit? ![]()
Multumesc,
Diana
29+ cu
... probabil Alexandru