35-NEGAM inceputul declinului (4)
Raspunsuri - Pagina 8
silvana.ady spune:
Ne-am intors din excursie, fetele au picat lesinate in pat si au adormit in timp pe puneau capul pe perna. Am pus niste poze aici daca vreti sa va uitati.
Rosa, lucrezi in IT?
, sintem colege de breasla. Ca sa vezi cum se pune link aici, da raspuns la postarea mea si vezi cum am pus linkul cu pozele din excursie.
Olga, cred ca ti s-a facut rau cind ai auzit de petrecere... Las' ca-i bine si saptamina viitoare, nu? Cit despre pink, cind era Shirly mica, am avertizat pe toata lumea ca nu care cumva sa-i cumpere ceva roz de imbracat ca le arunc direct pe fereastra. Pina pe la 3 ani nu a avut nimic roz in garderoba. Dar uite ca se "razbuna" acuma, ca la ora actuala nu cred ca are alte culori decit roz si rozu in dulap ![]()
Brenda, apropos de trairi...
In ultima vreme am vizitat cam des cimitirul. Ba la bunicul sotului, ba la unchi-meu... Ala e bolnav in spital, altul cu tratamente dupa operatii...Bunici nu mai avem, nici eu nici sotul. Generatia parintilor incepe sa se degradeze... si incep sa ma gindesc ca daca vreau sa fac ceva cu ai mei si cu fetele impreuna - o excursie impreuna sau vreo alta chestie mai deosebita, ar trebui sa ma grabesc si sa nu mai amin ca cine stie ce se intimpla miine. E trist si eu inca ii vad pe ai mei in putere - stau cu fetele in fiecare zi de cind vin de la scoala/gradi si pina vin eu de la serviciu, si nu se pling, din contra. Dar ii vad la sfirsitul saptaminii ca au nevoie de odihna si liniste...
Cum sint ai vostri, daca mai sint, si cum va simtiti voi in legatura cu acest aspect? Eu sint o fire optimista de felul meu, dar uneori ma napadesc si pe mine gindurile rele...
Lemoni spune:
Te distrezi Silvana ce iti pasa tie, imi plac pozele sunt mortale .
Acum ai pus o intrebare care ma doare rau tocmai saptamina trecuta tatutu meu a fost in spital , acum acasa o saptamina si de luni iar la spital stam cu sufletul la gura ca mama cred ca ne mai ascunde si adevarul sa numai ne facem noi probleme.Asa ca incerc sa gandesc si eu cat de pozitiv se poate.Nu sunt inca pregatita pt asa ceva si sper ca dd o sa aiba grija de ei sa le dea putere si sanatate.
Olgutza nici eu nu cred ca am avut pink in viatza mea si chiar uram culoarea pana de curind cand am primit un pulover roz cadou si tare m-am minunat ca imi sta bine si cu cizmele mele ciudate si cu blugi se potrivesc la nebunie.(ma mai prostesc si eu ce sa fac )
Brenda ti-am zis sa vi si tu aici ce mai astepti, eu una pot sa te sfautiesc sa faci cele mai bune cumparaturi, sunt meseriasa in acest domeniu,ieftine si frumoase chiar ma gandeam sa ma fac personal shopper,uffff mi-am gresit cariera.
rosa spune:
Brenda, povestim si noi de shopping, ca asta ne mai ridica moralul in zilele astea friguroase. Daca iesi afara te taie vintul la fata, brrr, numai bine pentru riduri
De asta arata femeile aici cam zbircite dupa o anumita virtsa, nu zic care
Cit despre starea de suflet, am constatat astazi ca eu chiar imbatrinesc, neuronul meu se zbate, se zbate, si citeodata clacheaza. Am fost la "renumitul" restaurant, dragut pentru copii, nimic de zis, da' o galagie...de-mi venea sa-mi comand o tarie, noroc ca eram cu masina
Aitita copii pe metru patrat n-am vazut decit in parcurile de distractii. Cind am iesit in mall mi s-a parut o oaza de liniste, traficul pina acasa, parfum!
N-am cumparat nici cizmele pentru fiimea (Sorry Lemoni
) ca tot la 200+ erau si nu ma risc sa-i ramina mici pina la anul viitor.
Silvy (na, ca te-am botezat, sa vii la nasa cu ploconul!), eu sint in IT, dar de ani de zile fac integrare de sisteme, am lasat programarea pentru copiii astia mai tineri si entuziasti.
Kristin - te cred si eu ca de-abia astepti escapada in 2, noi am fost o data singuri in ultimii 10 ani, si a fost de vis
, mai mult nu comentez.
Olga - misto de tine, auzi la ea, 55 de kile!
Ma duc acum sa-i duc copilei haine de schimb, ca azi schimba locatia de sleepover. Da' pe asta micu' oare cind oi ajunge sa-l duc in deplasare, sa pot sa vad si eu un film in liniste?
Weekend placut in continuare tuturor
arinna spune:
Fete dragutze
Nu stiu ce m-a-ntors asa pe dos ca nu mai am putere sa scriu, ca tot se vorbea de stare de spirit. Cred ca-s surmenata ca numai engleza vad in fata ochilor si tot nu vorbesc inca- desigur, nici n-am cu cine.Si daca am nu mai stiu sa zic nimic cand ma intreaba ceva.Stau mereu in casa, masina nu( inca)societate nu,doar cate o iesire din cand in cand cu sotul.Ma mai intalnesc o data pe saptamana cu cateva tipe la ora de engleza,care sunt venite din alte tari dar ele stiu sa vorbesca oarecum ( lucreaza) insa prost, si scriu si mai prost.Eu am fixul cu gramatica si corectitudinea dar nu vorbesc
ca nu am ocazia decat rar.In rest grijile mele cu sanatatea- daca nu e una e alta- nu le mai insir.O sa le sugerez niste diagnostice medicilor in martie - sa ma caute.
Silvy,tot sub zapada sunt,cred ca mi s-a acrit de stat in casa,(desi e foarte placut si intim) iar peisajul din zona il stiu pe dinafara.
Brendutza, si eu sunt ca si tine,nu cunosc magazinele respective, sunt departe de mine.Asa e "la tara"
N-am copil, nu catel nu purcel.Bine ca a terminat sotul cu statul peste program ca innebuneam.
Am "relatii" cu Rom. iar, desigur nu merge nik usor- trebuie sa dau telefoane si sa vad cum rezolv treba de aici- Consulat, notariate etc.Altfel trebuie sa fac un drum in tara![]()
![]()
![]()
Khristin,ma bucur ca ti-au placut pozele, in realitate e mult mai frumos.Stau cam la 150 km de Toronto, spre nord.
Lemoni,iti doresc sa nu fie nimic grav cu tatal tau,multa sanatate!
Rosa, bine ai venit !
Trebuie sa slabesc.Sa ma gandesc cum vine asta, in conditiile in care lancezesc ca o foca in casa.Ce de "c"-uri.
Pup fetele toate

brendamitran spune:
Ei,neatza......
Arinnel,o sa vina si primavara,si afara,si in suflete,pentru mine,primavara e o terapie sufleteasca,in fiecare an.Parca renasc odata cu natura.
Incearca si poarta conversatii imaginare acasa,exerseaza si cu sotul tau,ca altfel nu faci nimic cu engleza
Referitor la parinti.....nu pot si nici nu vreau sa-mi imaginez lumea fara ei.
Intotdeauna am crezut ca odata cu ei,cind se va intimpla,voi muri si eu.Evident,nu va fi asa,insa o parte din mine va fi a lor pentru totdeauna,si va pleca impreuna cu ei in lumea de dincolo.
Ai mei sint in putere deocamdata,insa refuz sa ma gindesc sau sa-mi imaginze ca intr-o zi se va putea intimpla ceva rau...
Nu stiu cum as reusi sa fac fata.....poate nici nu vreau sa stiu....
Si nu vreau sa va intristez,dar de cite ori citesc poezia de mai jos,
ma cutremura un sentiment de neputinta:
Cine are parinti, pe pamant nu in gand,
Mai aude si-n somn ochii lumii plangand.
Ca am fost, ca n-am fost, ori ca sintem cuminti,
Astazi, imbatrinind, ne e dor de parinti.
Ce parinti? Niste oameni ce nu mai au loc
De atitia copii si de-atit nenoroc.
Niste cruci, inca vii, respirind tot mai greu,
Sint parintii acestia ce ofteaza mereu.
Ce parinti? Niste oameni, acolo, si ei,
Care stiu dureros ce e suta de lei.
De sunt tineri sau nu, dupa actele lor,
Nu conteaza deloc, ei albira de dor.
Sa le fie copilul c-o treapta mai domn,
Cita munca in plus, si ce chin, cit nesomn!
Chiar si acum, cind scriu, ca si cind as urla,
Eu ii stiu si ii simt, patimind undeva.
Ne-amintim, si de ei, dupa lungi saptamani,
Fii batrini ce sintem, cu parintii batrini.
Daca lemne si-au luat, daca oasele-i dor,
Daca nu au murit, tristi in casele lor...
Intre ei si copii e-o prasila de ciini,
Si e umbra de plumb a preazilnicei piini.
Cine are parinti, pe pamant nu in gand,
Mai aude si-n somn ochii lumii plangand.
Ca din toate, cel mai greu e sa fii
Nu copil de parinti, ci parinte de fii.
Ochii lumii plingind, lacrimi multe s-au plins,
Insa, pentru potop, inca nu-i de ajuns.
Umiliti de nevoi si cu capul plecat
Intr-un biet orasel, intr-o zare de sat.
Mai avem noi parinti? Mai au dinsii copii?
Pe pamantul de cruci, numai om sa nu fii.
Mai asteapta si-acum semne de la stramosi
Sau scrisori de la fii, cum c-ar fi norocosi.
Si, ca niste stafii, ies arare la porti,
Despre noi povestind, ca de mosii lor morti.
Cine are parinti inca nu e pierdut,
Cine are parinti are inca trecut.
Ne-au facut, ne-au crescut, ne-au adus pina-aci.,
Unde avem si noi insine-ai nostri copii.
Enervanti pot parea, cind n-ai ce sa-i mai rogi,
Si, in genere, sint si nitel pisalogi.
Ba nu vad, ba n-aud, ba fac pasii prea mici,
Ba-i nevoie prea mult sa le spui si explici.
Cocosati, cocirjati, intr-un ritm infernal,
Te intreaba de stii pe vreun sef de spital.
Nu-i asa ca te-apuca o mila de tot,
Mai cu seama de faptul ca ei nu mai pot?
Ca povara ii simti si ei stiu ca-i asa
Si se uita la tine, ca si cind te-ar ruga.
Mai avem, mai avem scurta vreme de dus
Pe constiinte povara acestui apus.
Si pe urma vom fi foarte liberi sub cer,
Se vor imputina cei ce n-au si ne cer.
Iar cindva vom incepe si noi a simti
Ca povara sintem, pentru-ai nostri copii.
Si abia intr-un trist si departe tirziu,
Cind vom sti disperati vesti, ce azi nu se stiu,
Vom pricepe de ce fiii uita curind,
Si nu vad nici un ochi de pe lume plingind.
Si de ce nu e potop pe cuprins,
Desi ploua mereu, desi pururi a nins,
Desi lumea in care parinti am ajuns
De-o vecie-i mereu zguduita de plins."
BRENDA
Un fulg pentru seara de Craciun
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
arinna spune:
Vai, mai ales daca ti-a murit unul din ei, e greu de suportat poezia asta.In martie se implinesc 3 ani de cand a murit tata si tot nu m-am obisnuit cu ideea, desi nu am avut o relatie prea stransa.
E rau ca timpul trece dar de obisnuit tot nu te obisnuiesti,decat aparent.E mare pustiu cand iti moare cineva, mai ales ca nu-l mai auzi, nu mai apare, e tacut ca pietrele,nu-l mai "intereseaza" de noi.![]()
Nu merge sa vorbesc cu sotul in engleza,nu pot...imi trebuie persoane care sa ma intrebe ceva neasteptat, din viata de zi cu zi.Las' ca vine el si vorbitul, ce pretentii sa am in cateva luni( de pe la sf lui nov m-am apucat si am invatat din 2 in 2, numai cu o zi inainte de ora, dar de o saptamana interesul meu e mult mai mare pentru ca am inceput sa le inteleg mai bine si imi dau seama cata"cantitate" am de digerat)E rau ca in zona nu-s emigranti si daca nu vorbesti ca ei nu te inteleg-sau tu pe ei.Sunt vorbitori "nativi", am incurcat-o
Trebuie sa fac urechile palnie ca sa inteleg si de atata efort uit ce sa le raspund.Pacat ca nu ii intalnesc prea des iar cand se intampla fug de ei si-l las pe sot sa vorbeasca.
Trebuie sa fiu fortata sa depasesc chestiile penibile![]()
Altfel, e o zi superba aici, -18 grade dar un soare puternic si totul e de cristal, iar cerul albastru ca vara...ca in statiunile montane.Vrem sa iesim si noi mai tarziu putin.
Va pup.

silvana.ady spune:
Brenda, poezia ta, Ruga pentru parinti... de suflet.
Cind am venit in Israel am luat cu noi discuri de pickup cu muzica romaneasca printre care si ... Ruga pentru parinti... O ascultam si cadeam cu totii in butoiul cu melancolie si plingeam unul pe umarul celuilalt...
Dar parca pe zi ce trece constientizez din ce in ce mai mult versurile si ma intristez si mai tare. Cred ca v-am mai spus ca in octombrie a murit bunicul sotului iar Shirly a fost foarte impresionata de acest eveniment. A fost prima oara in viata ei cind s-a intilnit cu asa ceva. A vrut sa stie totul, de ce, cum, cum se ingroapa... toate detalile...Si uite asa, povestind-ui ei, mi s-a parut si mie deodata totul atit de urit... si incercam sa-i gasesc puncte luminoase in toata tristetea asta...
Hai ca nu mai vorbesc de asta...
Arinna, imi pare rau pentru tatal tau. 
Lemoni, sanatate multa tatalui tau!
Rosa, eu fac inca programare (ca tinereii
). Fac multa "diringentie" dar mai si scriu din cind in cind... Adevarul este ca la noi in companie nu sint prea multi copilasi. Cred ca media de virsta este cam 35, asa ca ma simt bine acolo.
Apropos de filme, n-am mai vazut un film bun de un car de vreme... biblioteca de dvd de linga casa s-a inchis de vreo jumatate de an si de atunci ... nimik. Stiti la ce ne uitam? Fetele din Ro o sa moara de ris... Om bogat, om sarac - telenovela romaneasca de pe ProTV Intl ![]()
Hai ca m-am intins. Mai vin.
Lemoni spune:

pe toate mai ales pe tine Brenda pt poezie.
Voi aveti par alb?numai m-am vopsit de vre-o doua luni si vad ca la radacina am o gramada de fire albe, nu ma asteptam! Al meu barbatel e gri la par de mult dar e tare sexi asa .Filme vad in fiecare , vine fimiu mereu cu noutati.
In rest bine ca numai ninge ,e cam frigutz ce e drept dar stau in casa la caldurica si e bine.(A si mi-a facut sotul meu azi o salata delicioasa cu grapefruit si avocado .........fara cuvinte!)
brendamitran spune:
Neatza!
Haideti la cafelutza!
Mie mi-a dat o buna pretina de pe forum cele doua serii "Lost" si vizionam cu fervoare.Deja sint la episodul 9 din prima serie.Reusit film...
Aseara am fost la teatru,am vazut "Revizorul",cu Stefan Banica si George Mihaita.Bine interpretata piesa,avem actori de valoare,si nu e prima data cind constat asta.Pacat ca nu stim sa-i valorificam....
Par alb eu am asa,cite un fir ici si colo,care nush in ce masura s-ar vedea daca nu m-as mai vopsi.Voi constata asta cit de curind,pentru ca am luat hotarirea sa nu mai pun vopsea in cap.
De 3 luni imi cade parul in prostie,iar toate mineralele si vitaminele cu care m-am indopat,nu au nici un efect.Acum sint la cura cu argila,si vreau sa merg sa-mi iau Foltene.
Tratament cu care sora mea a reusit sa stopeze caderea parului(ea s-a trezit acum vreo 3 ani ca ii cade mindrete de par.A cazut,a cazut,s-a rarit,s-a degradata,din firul gros si puternic pe care il mai avea a mai ramas doar un puf.....nici in ziua de azi nu i-a mai crescut,dar macar a reusit sa stopeze caderea).
Ce sa mai zic? Sint disperata.Dar fac tot posibilul sa nu ma gindesc prea des la treaba asta.
Pup toata gashcutza...
P.S.Azi ma duc sa-mi fac abonament la sala
BRENDA
Un fulg pentru seara de Craciun
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
arinna spune:
Multumim Brendutza , eu insa nu mai dorm daca beau acum, si asa e 2 noaptea
Poate imi pastrati si mie pentru maine la pranz![]()
Par alb n-am- parul e singurul ok din persoana mea- chiar ii spusesem sotului ce pe invers suntem,el pierde parul da in rest e sanatos tun iar eu am par f bun si negru-nevopsit da in rest - slabutz rau de tot de la A la Z ![]()
Acum cateva luni am avut si eu probleme cu el, imi cadea si gaseam peste tot insa s-a rezolvat cu sampon de la Vichy.Si e si lung, niciodata nu l-am avut asa lung dar nu mai cade deloc , doar dupa baie, la uscat, ceva fire.
Poate la tine e ceva hormonal, cine stie,de nu-i dai de capat, e una din cauzele caderii si multe femei patesc asta la un moment datEu purtam si parul prins mereu si cica face f rau.Foarte bine ca renunti la vopsea.Macar un timp.Ai fost la un dermatolog?
Azi am fost la plimbare-doar -18 grade,numai noi doi pe jos in tot orasul- am venit cu posteriorul degerat dupa doua ore, pe ultima suta de m, si in mancarimi mari dea trebuit sa urc panta spre casa in fuga ca nu se mai putea.Dar nu mai iesisem din casa de nu stiu cand la o plimbare, doar vineri la un restaurant langa noi-plin de pensionari desigur- o doamna implinea 75 de ani si era petrecerea in toi.Dar cam racoare- cred ca erau 19 grade - ei asa tin in case
Ne place ca au bufet si alegem cat vrem si ce vrem.
Am adaugat niste poze, printre care si cele de azi- sa vedeti cum arata inghetul pe lac.Sunt si eu pe acolo, invizibila.
http://s96.photobucket.com/albums/l178/renni07/Iarna%2006-07/