Mamici de iulie-august 2007 (17)
Raspunsuri - Pagina 19
Antoanela23 spune:
Buna dimineata,
S-a intors lumea cu susul in jos, m-am trezit la 8 azi si nici nu m-am mai culcat la loc dupa aceea.
Lorina, La Multi Ani sotului. Sa fiti sanatosi cu totii. Facem galerie sa castigati la loto.
Ioana,
, bafta la dr azi.
Si eu beau cafea, o fac jumate cu cofeina si jumate fara si intr-o cana de lapte pun juma cafea, juma lapte (ce de jumatati
).
Surpriza emisiunii a fost la maternitate imediat dupa ce am nascut cand m-au intrebat daca la micul dejun vrea cafea sau ceai...negru, de fructe nu aveau, cred ca mi-ai iesit ochii ca la melc cand am auzit. L-am intrebat si pe ginecolg si zis "pai cafeaua din spital nu e tare". Oricum, cat am alaptat am baut numai fara cofeina.
Pupaturi, o zi buna va doresc,
Anto
18 si
Victor (8 octombrie 2005)
jadi spune:
Buna dimineata dragelor!
Bine ai venit liadarian si sarcina usoara!
Eu nu stiu cum am reusit sa ma pricopsesc cu un mic rosu in gat si cu un nas mucos. Si cu o dorinta de somn prelungita, cand aud ceasul sunand dimineata ma apuca un somnnnnnn...
Am vazut ca va puneti diverse intrebari daca e bine sau nu sa faceti anumite lucruri in sarcina. Recunos deschis ca la prima sarcina am fost panicata si mi se pareau prea multe reguli de urmarit ceea ce ma facea sa ma panichez la fiecare 5 minute. Simteam ca am o scurgere mai puternica, alergam la baie sa vad daca am sangerat, nu m-am vopsit in primul trimestru, nu am mancat multe lucruri, nu am mers in concediu de frica sa nu nasc prin tari straine. Ma duceam cu liste intregi la doctorita si saraca radea de mine cand incurcam edemele cu foliculita si imi spunea ca daca vreau pot sa ma fac si blonda. Sincer nu o intelegeam!
Acum pot sa zic ca sunt mult mai relaxata, incalc regulile de fiecare data dar cu moderatie, beau cafea, mai si pipez din cand in cand, esential in tot ce vreau sa zic este ca posibil ca toate regulile incalcate sa duca la probleme mai mici sau mai mari la bb insa mai presus de orice trebuie sa fim constiente de ceea ce facem si sa ne asumam riscurile! Eu una sunt dispusa sa risc un pic asta nu inseamna ca e si bine ceea ce fac
.
Nu imi sta in fire sa fac fliozofari, o sa tac vreo 10 zile , hehe!
Ma duc sa ma scufund in munca, mama ei de munca!
Deni &
Vlad & bb2
ralucapio spune:
Buna din nou,
Lorina001 La Multi Ani pentru sotul tau, sa fiti sanatosi, fericiti pana la adanci batraneti. Cat despre tort ....... cred ca o sa ai ceva musafiri diseara daca ne dai adresa, ce parere aveti fetelor?
Distractie placuta si sa nu bei mai mult decat un
.
11+
Alinutzaa spune:
Salutare fetele
Lorina
sa iti traiasca sotul,sa fiti fericiti si sa va iubiti o viata...si un pic, si sa va bucurati de minunea mica.
In legatura cu cafeaua - eu m-am chinuit vreo 3 saptamani cu niste dureri de cap crunte, care ma tineau si cate 48 de ore. Eram vraiste. Cand am ajuns la doctor, joia trecuta, i-am zis. Mi-a luat tensiunea si ia ghiciti. Aveam 8 si un pic. Si asta in conditiile in care in ziua respectiva ma simteam ok. Si mi-a zis ca din cauza tensiunii mici, se produc nu stiu ce contractii ale venelor, contractii care dau dureri de cap. Prin urmare mi-a spus sa beau orice din gama: cafea (cu lapte), capuccino, ciocolata calda sau chiar cola daca nu suport gustul de cafea. A, si sa mananc ciocolata. Asa ca in fiecare dimineata, primul lucru pe care il fac la serviciu este sa imi fac o cana de ciocolata calda. Si imi este mult mult mai bine. Durerile mele de cap aproape ca au disparut. Mi s-a mai facut mie zilele trecute, cand ma intorceam de la munca, rau pe strada. Adica aveam primele simptome ale unui lesin care se apropia (le cunosc pentru ca am experimentat si lesinul de cateva ori in viata asta). Asa ca m-am oprit in prima dugheana, mi-am luat o sticla de cola, am ras jumatate din ea si abia dupa aia am avut curajul sa ma urc in tramvai si sa ma duc acasa. Asta e! Decat sa ma intind pe jos....
Asa, si acum apropo de dioptrii. Asa am auzit si eu, ca la dioptrii medii si mari este recomandata cezariana. Asta nu inseamna ca asa ceva se recomanda si in alte tari. Din cate am citit eu pana acum (si am citit ceva, dat fiind faptul ca eu am dioptrii maricele -3,50 si -3,75, si cred ca au mai crescut de la ultimul control) conteaza foarte tare nu atat marimea dioptriei, cat riscul ca mama sa faca o dezlipire de retina in timpul travaliului din cauza efortului. Un astfel de risc este evaluat de un medic oftalmolog care in urma unui control amanuntit poate recomanda cezariana. Sincer, desi am dioptriile maricele, eu sper din tot sufletul sa nu fiu nevoita sa trec printr-o cezariana. Prefer de un milion de ori o nastere normala. Decizia finala o sa o iau mai incolo dupa o discutie atat cu oftalmologul cat si cu ginecologul.
Hai ca m-am intins cat o placinta.
O zi frumoasa la burtici,
Alina
14+
jadi spune:
Eu am dioptrii de -8, mioapa si chioara mai ceva ca matzoaga satului dar oftalmologul m-a conssultat cu 2 saptamani inainte de nastere si mi-a spus ca nu dioptria conteaza ci riscul de dezlipire de retina si chiar daca nu prezentam asemenea risc si cum nu se poate sa ma asiste la nastere imi recomanda cezariana. Cred ca foarte bine puteam sa nasc normal, dar sincer nu mi-am asumat riscul, poti ramane fara un picior, o mana dar daca ramai fara vedere cred ca e cel mai cumplit, eu si asa orbecai de cand ma stiu prin viata asta si sincer cred ca tin la vederea mea mai mult ca la orice, deh daca nu o am buna
.
Eu in 2008 am in plan sa imi operez si miopia si sa scap de ea si de ochelari ca m-am saturat sa cheltuiesc sume exorbitante pe niste ochelari frumosi si care sa nu dea de banuit dioptria mea
.
Deni &
Vlad & bb2
simo_al_jaafari spune:
jadi sanatate si mult ceai!
anya20 tu esti medic pediatru...cum reusesti sa nu te imbolnavesti???
olguttza spune:
Salut, gagici!
Si eu p-aci, incerc sa va citesc, da mi-e destul de greu sa tin pasul cu voi.
Noutati nu prea am, doar ca sunt din nou pe antibiotic (a treia oara in 4 luni), din cauza unei nenorocite de infectii in sfera ORL. Maine merg la TT, la IOMC. Rezultatul, am inteles, e gata intr-o saptamana, nu, Brazuca?! Azi avem 17 sapt. fix, dar nici eu nu simt inca miscarile bebelushului. Mai am rabdare pana pe la 19-20, cand mi-a zis dr. c-o sa le simt cu siguranta. Sapt. viitoare merg din nou la eco si la interpretarea TT.
Ca si Jadi, beau si eu o cafea/zi (probleme cu tensiunea, dar si dependenta) si mai pipez cateva tigari. La sarcina trecuta, pe care am pierdut-o la 2 luni, m-am abtinut de la toate si s-a ales prafu'! Pana acum, am avut de doua ori niste dureri cumplite de cap (ieri a fost una din zile), am luat un paracetamol, m-am uns cu alifie chinezeasca si m-am bagat la nani. A fost ok, azi dimineata m-am trezit fresh!
M-am si cantarit zilele trecute, am constatat ca am luat, pana acu, aproape 6 kg. Spre linistea mea, ele nu se vad decat pe burtica. In wknd sper sa ajung la un shopping mic, sa-mi iau un sarafan si niste pantaloni cu elastic, pt. ca mi s-a urat de salopeta si de cele 2 fuste pe care le pot purta.
Va pup si va doresc sa scapati de toate relele!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
17+
De la nunta...
Ioana75 spune:
Am gasit un subiect despre cezariana si dioptrii.
olguta, deci la IOMC iti fac doar testul de singe din TT, si apoi mergi in alta parte cu rezultatul si ecografia pentru interpretare? Te-ai programat pentru TT sau se poate merge oricind?
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)