Mamici de iulie-august 2007 (17)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Nu stiu daca este peste tot la fel. La IOMC atat a durat. Acum ma duc sa iau rezultatele! Off......sper sa fie totul ok. Am dormit pana acum si arat parca-s zombie!

16+

http://pg.photos.yahoo.com/ph/brazuca22/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Va dau un www.babycentre.co.uk/pregnancy/nutrition/diethealthypregnancy/" target="_blank">website unde am gasit multe informatii utile. Am pus link direct la nutritie in sarcina, dar sunt si alte capitole interesante.

Anto 18 siVictor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Anto, mersic.
Brazuca, bafta, te asteptam cu rezultatele.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Tizo (), la IOMC se face doar testul de sange, caci asta este, de fapt, TT. Am sunat si eu sa intreb daca trebuie sau nu programare si mi s-a raspuns asa: atata vreme cat am trimitere de la ginecolog cu antetul IOMC, pot merge in orice zi, de luni pana vineri, intre 8:30 si 10:30, cand se fac recoltarile; de asemenea, mi s-a mai spus sa ma prezint acolo cu toate ecografiile pe care le am de la inceputul sarcinii (atat buletine eco, cat si cele cu poze), inclusiv cea de la morfo-fetala. Probabil ca prima evaluare se face la ei.
Interpretarea certa a rezultatului o sa mi-o faca dr. mea, la care fac eco la 2 saptamani si care imi face si toate morfo-fetalele (13, 20 si 26 sapt, parca).

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

17+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Tizo, multumesc pentru informatii, sanatate multa sa scapi de infectie si bafta la TT miine, sa nu nimeresti la asistenta killer.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

Vad ca s-a decis ca o cafelutza si o tigarusha , din cand in cand, nu sunt chiar otravitoare...........dar un pahar de bere din cand in cand o fi asa naspa????????? eu m-am mai scapat si la cate o gura de lichior de ciocolata ca mi l-a adus cineva . oare e naspa pt bebe?

+13

mihaela
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Si daca as nimeri, ar trebui sa fie de-a dreptu proasta sa nu-mi nimereasca venele, caci se vad de la 7 poste!
Ah, si inca ceva: mi s-a mai spus ca dimineata pot manca si bea orice, nu tre' sa merg pe inima goala la analize.
Multam de urari, sper si io sa scap de toate infectiile astea care ma bantuie de fix 4 luni, de cand am ramas gravida!

Edit: Mychy, si io mai beau 2-3 guri de bere, cand apuc. Ba chiar si-o-nghititura de tzuica fiarta, cand nu puteam sa-nghit. Evident, in perioadele respective nu luam antibiotic.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

17+

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_al_jaafari spune:

eu mai iau cate o bere fara alcool periodic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Taedi, dupa cum ti-au spus fetele mai inainte, trebuie evaluat riscul dezlipirii de retina in cazul miopiei. In hipermetropie (adica lentile cu +) nu exista acest risc indiferent de dioptrii si atunci nu se da indicatie de cazariana.
Simo...ba chiar am racit zdravan in prima luna de sarcina. Meritul meu este (poate partial), daca vrei, faptul ca nu a racit Anya pana acum . Defapt, de cand o am nu a fost bolnava, desi a venit in contact cu copii bolnavi si cu noi care am fost raciti tare. Zic asta pt ca i-am dat preventiv un flacon de oscilococcinum pe saptamana, inca de prin noiembrie ca atunci mi-a picat fisa, desi puteam incepe mai devreme).Dar n-am fost la fel de inspirata sa iau si eu, pana de curand. A contat si faptul ca are o imunitate buna (am alaptat-o pana am ramas insarcinata).
M-am bucurat acum ca stau cu ea acasa si nu merg la spital sa aduc microbi de acolo. Si iata ca tot am racit. Cand eram gravida cu ea am prins plin sezon de viroze, am facut garzi si am fost ok.Si imi respirau in nas toti copiii cu bronsiolite si pneumonii. Dar cred ca eram imuna.

Alina Radu Teodor si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna si de la noi!

Jadi exact ca tine am fost si io. La prima sarcina ma speriam de tot ce auzeam, care superstitii care verificate sua mai putin verficate... Acum, la a doua sarcina sa fiu sincera am facut pana acum numai ce mi-a placut(bine, il limitele rezonului of course..). Am mancat ce am vrut, am baut cola si pepsi desi la prima sarcina nu am baut deloc...acu ce sa fac, parca mi-a parut rau cand am vauzt ce mandretze de baiat am facut ca m-am stresat 9 luni degeaba...puteam sa ma bucur mai mult...
Despre fumat in timpul sarcinii, credeti-ma nu are nici o relevanta asupra transmiterii la fat a anumitor afectiuni decat poate daca se exagereaza, nu gluma...Cunosc o multime de mamici(eu ma multe prietene fumatoare, desi eu nu fumez)care au fumat si au copii sanatosi. Am inteles ca pericolul ar fi ca se nasc copii cu greutate mai mica, deoarece in cazul mamicilor fumotoare alimentarea copilului este oarecum ingreunata(sau zic tampenii )
Mama a fumat si gravida si cu mine si cu fratele meu. Ambii parintii mei sunt fumatori, eu nu am fumat niciodata si nici atractie nu am avut, asa ca nu a avut legatura fumatul lui maica-mea cu mine gravida si "apucaturile" mele. Eu am avut 3.2 kg, fratele meu 4.2 kg. Deci si asta cu greutatea e discutabila...

Anto de ce iti faci mama atatea griji?! Mie spre exemplu doctora mea nu mi-a recomandat triplu test, nici cu Stefi nu l-am facut, nici acu nu mi-a spus. Fac eco morfofetala in sapt 20 la Iosup si vad atunci cum stam. Scoate-ti din cap amniocenteza daca nimeni nu ti-a spus sa o faci. Si lasa gandurile negative, mai plimba "hormoneii" caci ei sunt de vina pentru gandurile negre...Ai un copil sanatos deci premiza ca si cel de de-al doilea sa fie tot la fel e foarte mare. Asa ca...

Iar sciru mai rar si ma lungesc pe aci... O sa pun si eu dupa-amaiza poze cu burtica mea...

Pupici la mamici cu burtici,
Carmen 13+ si Stefi3 ani

http://new.photos.yahoo.com/carmenion2003/albums/

Mergi la inceput